Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הנ"ל שייך לאבי והוא היד הראשונה עליו. נכון להיום, הרכב עבר קצת יותר מ-82K ק"מ.

לפני יומיים התגלתה בעיה מאוד מוזרה בעת הבלימה, והערב גם הזדמן לי לנהוג ברכב כדי להבין בדיוק במה מדובר.

בכל אופן: כאשר מניעים ומתחילים בנסיעה, כשבולמים מרגישים כאילו מגבר הבלימה כלל אינו עובד. לאחר כמה בלימות קלות בחניה כדי לקבל את תחושת חוסר הבלימה, בלמתי בחוזקה במהירות של כ-30 קמ"ש באופן שהיה אמור לנעול את הגלגלים ולהפעיל את ה-ABS. בפועל, הגלגלים היו רחוקים מלהנעל וה-ABS אפילו לא היה בכיוון של להתערב.

מיד לאחר הניסיון הזה, יצאתי לכביש נטוש הקרוב מאוד לביתי, האצתי את הרכב ל-70 קמ"ש ובלמתי שוב בחוזקה. הפעם נראה שהמצב הסתדר, הגלגלים ננעלו, ה-ABS התערב כמתוכנן ונראה כי הבעיה נעלמה כלא היתה. בלימות נוספות שביצעתי לאחר מכן הוכיחו שהבעיה שהיתה בעת ההתנעה נעלמה לגמרי. כיביתי את המנוע, הנעתי וביצעתי בלימה נוספת כדי לבדוק אם הבעיה חוזרת על עצמה - היא לא חזרה.

יש לציין כי לפני שהתחלתי את הנסיעה, בדקתי שלא חסר נוזל בלמים. הגלגלים היו יבשים, וכן גם איזור דוושת הבלם. כמו"כ, נוזל הבלמים הוחלף לפני מספר מועט של חודשים.

מאז שהמקרה התגלה, אבי לקח את הרכב למוסך, אולם במוסך לא התגלתה כל בעיה והמוסכניק אמר לו לחזור אם הבעיה תשוב.

אני מניח שהחשוד המיידי הוא מגבר הבלם, אולם במקרה זה, אם אכן מדובר בסימני הגסיסה שלו, הרי שהסימפטומים היו אמורים להיות קבועים ולא מזדמנים, לא?

תודתי לכל מי שיוכל לעזור בפתרון הבעיה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ניתן לבדוק בצורה פשוטה את המגבר.

1. כאשר המנוע כבוי ובלם יד משוחרר (תחנה במישור) פמפם מספר פעמים עד תרגיש שדוושת הברקס נעשית קשה.

2. תניע את הרכב כאשר כף הרגל עדיין מונחת על הדוושה בשלב זה כאשר המנוע עובד אתה צריך לחוש שהדוושה יורדת מעט ונהפכת להיות רכה יותר.

חזור לדווח.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני סבלתי מבעיה דומה שהיתה לי באוודי A3 שזה רכב די דומה לבורה במכלולים שלו. הבעיה שלי היתה שאני הנעתי את הרכב הנעה קרה, הברקסים בקושי עבדו ולאחר כמה לחיצות זה הסתדר. שאני אומר בקושי עבדו זה ממש שאני על D ולוחץ על הברקס האוטו מתקדם.

הלכתי לג.ג.ג ברעננה שם בוחן עלה איתי לנסיעה ואמר שאין בעיה כרגע ולא כלכך האמין לי שבאמת יש בעיה. שמתי את האוטו לחניית לילה ובאתי על הבוקר כדי לעשות איתו סיבוב והוא נדהם ואמר לי שבאמת אין לי ברקסים וזה הבוסטר! אני יקצר ויגיד שלא האמנתי לו כי הוא נראה לי לא מקצועי.

המשכתי הלאה לעוד כמה מוסכים מורשים ולא מורשים ואף אחד לא עלה על הבעיה.

בסופו של דבר הגעתי למוסך תושיה בת"א שלקח את העניין כמין פרוייקט ולבסוף פתר לי את הבעיה עם החלפת ברקסים שלפי מה שהוא אומר היו תחליפיים ולא מתאימים והחלפת שסתום שמגיע מהבוסטר למנוע.

בכל מקרה אני לא יודע אם זה עזר לך ההודעה הארוכה הזאת אבל אני בזמנו הסתבכתי עם העניין הזה משהו כמו חודשיים!!! אז אני מקווה שעזר.

• ספונסר פורום
פורסם

הבעיה הזאת נגרמת בדרך כלל בגלל דליפה

מצינור מגבר הבלם או מתקלה בשסתום החד

כיווני שעל קו היניקה אל מגבר הבלם .

למעשה גם תקלות כגון מצערת מלוכלכת או תקלה בכיוון בסיסי

עלולות לגרום לבעיות כאלה מאחר והם גורמות ללחץ סעפת (פתיחת מצערת גדולה מידי)

גבוהה(וואקום חלש)אשר מצידו מפחית מיעילות מגבר הבלימה .

נראה לי שהמוסכניק שלך צריך היה לבצע מס בדיקות כגון אלו שהצעתי

כאן לפני ששלח אותך לדרכך עם בעית בלמים לכאורה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני שולל בעיית שסתום על חוזר, אם תבטל אותו לא תרגיש שום שינוי בתפקוד מגבר הבלם בזמן שמנוע עובד.

בעיית מצערת וסל"ד גבוה מידי לאחר התנעה נראה יותר מתאים לסיפור הזה.

• ספונסר פורום
פורסם

שסתום על חוזר אמור לאפשר לך מס לחיצות

בווקום מרבי שנשמר בתוך המגבר מהנסיעה האחרונה

וזאת עד להתיצבות הסלד ועליה בערך הווקום .

פורסם

הבטחתי לעדכן:

חמוש בהדפסה של השרשור הזה, חזר אבי למוסך והציג למוסכניק שלו את הדברים שנכתבו פה. המוסכניק ניגש שוב פעם לעבודה, בדק את שסתום היניקה והפלא ופלא: הבעיה אותרה!

השסתום הוחלף, בוצע ניקוי במערכת, אבא השאיר במוסך 600 זוזים, ומאז הוא לא מספיק להלל את יכולות הבלימה המשופרות ואת הפורום הזה :-)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• ספונסר פורום
פורסם

התופעה הזאת מוכרת ,הבעיה אינה בשסתום החד כיווני (גולם שלעולם לא מתקלקל)

אלה בחיבורי הצינור הפלסטי אל אותו שסתום ,הווקום שנשמר במגבר הבלם

חומק משם וגורם לדוושה קשה ולזיוף במנוע .

• תוכן חדש...