Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכבי יש ממיר קטליטי ואחריו דוד קטן(שאני לא יודע מה תפקידו, ועליו אני שואל) ואחריו הדוד הראשי.

למה הדוד השני משמש ?

סה"כ שניי דודים וממיר אחד.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

הדוד המרכזי מספק עוד השתקה. יותר קל לפתור את הבעיה של רעש בטווחי סל"ד שונים באמצעות יותר מדוד אחד.

ההשתקה באגזוז (רגיל, לא זרימה חופשית) מתבצעת באמצעות מעבר של גלי הקול זה מול זה ובאמצעות כך ביטולם החלקי. בגלל זה בתוך אגזוז רגיל הגזים עוברים הלוך ושוב במסלול מפותל. אבל אפשר לתכנן אגזוז כך ששיא יעילותו יהיה בטווח גלים מסויים, וכדי להשתיק טווחי גלים אחרים בדרך כלל צריך גודל תא וצורת זרימה אחרת. את זה משיגים באמצעות עוד דוד.

אגזוז זרימה חופשית זה משהו אחר לגמרי - שם הגזים זורמים במסלול ישיר דרך האגזוז דרך צינור מחורר העובר ישירות בתוך הדוד, ולא עוברים פיתולים וסיבובים, וההשתקה מתבצעת בדרך כלל באמצעות חומר סופג קול שנמצא בתוך הדוד סביב הצינור המחורר.

פורסם

אני חושב להוריד אותו. מה ההשלכות השליליות שיכולות להיות ?

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

שינוי באופי הרעש של האגזוז שלך. הוא יהפוך לרועש יותר בתדר מסויים, ויכול להיות שדווקא הצליל יהפוך למגעיל ולא לבאסי יותר.

וכמו כן - ייתכן ובוחן עירני בטסט ישים לב לזה. במיוחד מאחר והרכב שעליו מבוסס הרכב שלך הוא די נפוץ והיוספים של מכוני הבדיקה (אלה שזרקו אותם לבור) בטח מכירים את התחתית שלו בעל פה.

פורסם
אני חושב להוריד אותו. מה ההשלכות השליליות שיכולות להיות ?

שמוליק

רוב הסיכויים שהרעש שתשמע לאחר ההסרה לא יהיה לטעמך...

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

תפקידו המרכזי של דוד מעבר דומה לתפקיד תיבת תהודה במע' היניקה - "להחליק" את זרימת הגזים דרך מע' הפליטה ע"י חלל נוסף.

מנוע מוציא גזי פליטה בפולסים, בד"כ כל פולס כזה מגיע לדוד מעבר, מתרחב בתוכו ו"משתחרר" לאט יותר לכיוון הדוד האחורי. זה עוזר למנוע ייבצרות גלים חוזרים בצינור המרכזי - גלים חזרים כאלה נשמעים כמו רעש מאוד חזק ומוגרשים כ"חנק" של המנוע.

P.

פורסם

תודה חברים

תשובות לעניין ! (כך אני אוהב)

שמוליק

• תוכן חדש...