Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס A קלאס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אפשר קצת פרטים לגבי הדגם הנ"ל? מדוע אין אותו הרבה על כבישי ישראל? האם יש יבוא רשמי של הרכב ע"י היבואן? נ"ב הדגם מאוד פופלרי בגרמניה והתפלתי איך לנו אין כאלה כמעט.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

הרכב יקר יחסית לסגמנט אליו הוא שייך.

ולמען האמת אחרי שהייתי שלושה שבועות עם כזה שכור לפני כמה שנים אני ממש לא מבין מה מתלהבים ממנו.

הפנים הוא לא מרצדס וההתנהגות של הרכב מחפירה.

פורסם

הרכב דווקא פופולרי, אמין , לא יקר יחסית (זה עדיין מרצדס), רובם שמורות מאוד ומצב מצויין, ולהפתעתי חסכוני ביותר.

רכב של חבר, אוטומטי עם מנוע 1.8/1.9 (לא זוכר בדיוק) עושה 700 קילומטר בין מילויי פול טנק בנסיעה ממוצעת משולבת (תל-אביב ו 25 קילומטר בין עירוני ביום שחלקם בפקקים.)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

יצא לי כמה פעמים לנסוע על מרצדס A מונית ולפי דעתי מדובר על רכב נעים יותר לנסיעה מאשר רוב משפחתומטיות.

עושה 700 קילומטר

לא יאמרת מה גודל מיכל שלו. גם אלפא 164 שלי עושה 700ק"מ, רק שהמיכל הוא 70 ליטר. יכול להיות שמדובר על דיזל או 1.6.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המכל אצלו 55 ליטרים ובמילוי נכנס קצת פחות מ 50

בחישוב פשוט התצרוכת הממוצעת שלו היא 1:14, ראיתי כמה פעמים שהוא נסע 730 ומילא פחות מ 50, ככה שליפעמים המצב גם טוב יותר מ 1:14

במקרה עכשיו דיברתי איתו והנפח הוא 1900

איפה יש היום רכבים שצורכים ממוצע 1:14 ? חסכוני יותר מהפונטו שלי, שלא לדבר על ה 1600 אוטומטיות שיש היום שצורכות כמעת כפליים מזה וכבדות ועגלתיות בכמה רמות יותר.

וזה גם רכב זריז יחסית לאוטומטיות, הוא קצת יותר מ 120 כח סוס ושוקל 1100 יבש, מגיע מקורי עם צמיגים בחתך יחסית נמוך (55)

אם אני הייתי מחפש רכב אוטומט וזה התקציב שלי זו היתה הבחירה שלי מכל בחינה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

יש עוד בעיה. הרכב לא יציב בעליל ונוטה להתהפך יחסית בקלות.

הוא יותר תלת-אופן מקליאו ספורט. רק שבמקרה של הקליאו היא נוטה לחזור ל4.. בעוד הוא נוטה לעבור לנסיעה (להחלקה?) על אחת הדלתות..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בתחילת דרכו הרכב התהפך במבחן סלאלום והדבר גרם להפסק ייצור מיידי. תיקנו את זה ואין את הבעיה הזו יותר (בוא רק נגיד שלא יותר קשה להפוך אותה מכל רכב משפחתי רגיל). הסחירות באמת איומה והאמינות לא משהו (המנוע שלו יושב נמוך מאוד והרכב חייב מוסך לכל דבר, כמעט ואין נגישות), בעיקר ידוע על גיר אוטומטי בעייתי.

נ.הג, ה-A נמכרה בארץ עם מנוע 1.6 ליטר בנזין (100 כ"ס), 1.9 ליטר בנזין (125 כ"ס), ומנוע 1.7 ליטר דיזל (90 כ"ס, 95 כ"ס בגרסה הארוכה).

בואו רק נגיד שנהגי המוניות מתו להפטר מהרכבים האלה ולא ידעו לאן לדחוף אותם, מה גם שהערך שלהם פשוט הפך למגוחך. אין נהג מונית שלא מצטער שקנה אחת.

פורסם

בתוכנית "הילוך חמישי" בחנו את הA החדשה, והשוו אותה מול דגם C.

ממה שאני זוכר הגימור היה זהה כמעל לחלוטין, והתנהגות הכביש טובה הרבה יותר מהA הישנה שעשתה פאדיחות לגרמנים.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

המביאים לארץ את הB קלאס. שהתמחור שלה לא גבוה בהרבה מזה הצפוי של A קלאס - רק שהיא מציעה הרבה יותר.

ועדיין אני לא רואה הרבה כאלה על הכבישים.

כנראה האנשים שקונים מרצדס לא מחפשים סוג כזה של מכוניות.

והאנשים שקונים סוג כזה של מכוניות - לא מחפשים אותן אצל מרצדס.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כשהוצגה המרצדס A היא ניבחנה ע"י מכון הבטיחות השבדי(אם אני לא טועה),ובמבחן שנקרא "האייל הצפוני",מצב שמחייב שינויי כיוון מהירים וחדים,שכוללים העברות מישקל קיצוניות,כשלה המרצדס הקטנה,מה שהביא את מרצדס לבצע כמה שינויים במכונית שכללו בין השאר הקשחה מוגזמת של המיתלים וצמיגים רחבים מידי,שפגעו הן בנוחות הנסיעה והן בהנאה מהנהיגה.

המרצדס A היתה דוגמא מצויינת למכונית שתוכננה בצורה גאונית וניצלה עד למקסימום את חללה הפנימי,וניתן להבחין בכך כשרואים את מיקומו של המצבר או את הריצפה הכפולה בתא המטען.

הביצוע,לעומת זאת,היה סיפור אחר.

איכות המכונית לא היתה ברמה שמצופה ממרצדס ונישמעו לא מעט טענות על רמת האמינות שלא עמדה בציפיות הגבוהות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ממה שאני זוכר הגימור היה זהה כמעל לחלוטין

אני מניח שהשוו אותה ל- C ברמת גימור "קלאסיק".

עד היום אני לא מבין מה כל כך קלאסי ברכב שהפלסטיקה הפנימית שלו ברמה של מאזדה 6 (מקסימום), שהתקרה מדופנת בריפוד עם מרקם של נייר זכוכית ושהאבזור ברמה מעליבה.

פורסם

השתתפתי במבחן דרכים שהשווה בין A-Class לגולף של הימים ההם (המבחן נערך ב 2002).

החומרים והגימור אינם מרצדס, אבל זו בעיקר בעיה של מי שנוהג במותג ולא במכונית. בהחלט לא מדובר במשהו ירוד משמעותית מהמקובל בסגמנט.

נוחות הנסיעה סבירה, בעיר שיכוך המהמורות טעון שיפור. מבחינת בטיחות, הודות לאותה התהפכות מפורסמת, כל ה A-Class מצויידות במערכת ESP.

ניצול המרחב הפנימי מבריק. תנוחת הישיבה גבוהה ושולטת, כפי שנהגי ישראל חובבי הג'יפים אוהבים.

אני נוטה לתלות את הצלחתה הפושרת בישראל הודות לתצורה הבלתי-סטנדרטית בעליל (נראית קטנה ולא "מרצדסית"), רשת מוסכים שרגילה לתמחר את ענייניה מול לקוחות אמידים מאוד, ומחיר רכישה ראשוני לא נמוך.

• תוכן חדש...