Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לשפר את התאורה הסביבתית בויטארה שלי. זוג הפנסים הקידמיים פשוט לא מספיק חזקים כדי להאיר לי את השטח בלילה. הכוונה שלי היא להתקין זוג פנסי ערפל על המגן הקידמי ועוד זוג על הגג (מחוברים למוט רוחב של גגון פשוט). כמובן שכל הפנסים האלו לא יופעלו על כבישים ציבוריים אלא רק בשטח, במקומות וזמנים בהם נדרשת לי אקסטרה תאורה כדי לראות לאן אני נוסע (או יותר נכון, לאן לא כדאי לי לנסוע).

כמה שאלות לפני שאני ניגש לעבודה.

א. האם יש משמעות מיוחדת למיקום הפיוז במערכת? אני מתכנן לחבר את רביעיית הפנסים דרך ריליי שיקבל מתח ישירות מהמצבר, וכמובן שיותקן לפחות פיוז אחד במערכת להגנה מפני קצר. השאלה היא האם כדאי לחבר את הפיוז לפני הריליי או אחריו?

ב. אפרופו פיוזים - האם בכלל כדאי לחבר שני פיוזים, אחד לפנסי חזית והשני לפנסי גג?

ג. האם ניתן לקחת מינוס (אדמה) מהגוף או שכדאי למתוח קו מינוס נוסף מהמצבר ישירות לפנס? כעיקרון במקרה של הפנסים שישבו מלפנים זה נראה לי עוד סביר לקחת מינוס מהגוף, אבל לגבי הפנסים שעל הגג אני קצת מתלבט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• ספונסר פורום
פורסם

את הפיוז יש למקם בצמוד למקור המתח,מצבר,מתג הצתה וכו..

במידה והפיוז יורכב לאחר הממסר,במידה ותרחש קצר בחיווט לפני הממסר,לא תהייה הגנה.

לדעתי רצוי לחבר נתיך נפרד לכל זוג פנסים,כל נורה 55 W צורכת כ5 אמפר,כך שתצרך נתיך בודד של 25 אמפר לכולם,במידה ויתרחש קצר באחד מהפנסים,יתכן שיגרם נזק לפנס-חיווט(תלוי בעובי החוט) לפני שהנתיך ישרף.

ובכל מקרה,במידה ויהיה קצר,2 נתיכים יעזרו בבידוד הבעיה.

אין צורך להעביר חוט מינוס,אפשר לחבר מינוס למקום חשוף בשלדה או במרכב.

אורן

פורסם

תודה על העזרה אורן.

אם כדאי למקם את הפיוז לפני הריליי וכדאי גם להשתמש בשני פיוזים - אני מסיק שכדאי להשתמש גם בשני ריליי נפרדים?

או שכדאי להרכיב פיוז אחד גדול של 25 אמפר בכניסה לריליי ואחריו זוג פיוזים קטנים יותר של 10A לכל זוג מנורות?

פורסם

כפי שאורן הסביר, נתיך אחד כמה שיותר קרוב למקום חיבור הזנת המתח לממסר, כפי שציינת, שני נתיכים, כל אחד לאחר יציאת הממסר , המה שיותר קרוב אליו, אחד לכל זוג פנסים.

בהצלחה.\

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

באיזה צבע הרכב שלך?

קח בחשבון שפנסים על הגג נוטים להחזיר אור ממכסה המנוע ולסנוור את יושבי הרכב.

אני הייתי מפצל את המוקדים לשנים- מפסק אחד לקד' ומפסק שני לפנסים שעל הגג.

באיזה פנסים אתה משתמש?

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

הרכב בצבע לבן.

הפנסים יושבים על תושבת שתאפשר לכוון את הגובה שלהם, ואני מקווה לכוון אותם כך שאלומת האור תיפול הרבה מעבר לקו המנוע. הפנסים הם פנסי הלוגן 55W של חברת Bigie, מלבנים בצבע שחור.

לגבי מפסק שני - זאת בהחלט אופציה עתידית. כרגע כבר יש לי מפסק אחד שמחווט בתוך תא הנוסעים ולכן אני מתכוון להשתמש רק באחד. בעתיד אולי אוסיף עוד זוג פנסים על הגג ואפילו אחד בפגוש האחורי ואז בהחלט אוסיף מפסקים.

תודה לכולכם על העזרה!

פורסם

דווקא הייתי מחבר את הפלוס מהסוויטש ולא אחד קבוע.

יש לי כמה קומבינות כאלה ברכב ששמו קבוע והממסר (ריליי) כל הזמן חם גם כשהמנוע כבוי.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

מה הסיבה שהממסר מתחמם למרות שהמפסק סגור? במצב הזה הריליי אמור להיות בנתק מוחלט ולא אמור להיות בזבוז הספק עליו.

אני לא רוצה להעביר את המפסק דרך הסוויטצ' כי אני כן רוצה לאפשר הפעלה של המנורות גם כשהמנוע כבוי, בהפסקת קפה למשל.

מרק - אני מתכנן לגשת לחנות ביום שישי הקרוב ולרכוש קופסא, ריליי עם בית מחווט ובית פיוז אחד (שניים כבר יש).

חוטים אני אשאיל השבוע מהעבודה, כנ"ל גם נעלי כבל ולוחץ.

פורסם
חוטים אני אשאיל השבוע מהעבודה, כנ"ל גם נעלי כבל ולוחץ.

רק אל תשכח לאחר שתמכור את הרכב להחזיר לעבודה את החוטים ונעלי הכבל ש"השאלת" ;-)

ממסר לא אמור להתחמם, לא כשהוא מחובר ובוודאי לא שהוא כבוי בתנאי עבודה רגילים. תבדוק אם התושבת או הסביבה הם לא שמחממים אותו. אם הממסרים (זה יותר מאחד לדבריך) מתחממים שהם כבויים סביר מאד להניח שמשהו בסביבה מחמם אותם ולא הם עצמם. בכל מקרה אני ממליץ שתבדוק את זה לעומק.

פורסם

צביקה,

תרכוש ממסר של HELLA אצל גל אור במחיר של 22.5 שקל מסוג N.O ל-30 אמפר.

הממסרים הינם בעלי התנגדות נמוכה יחסית (85 אוהם), במעגל של 12 וולט כאשר הממסר מקבל פיקוד עובר זרם דרך סליל הממסר שהינו כ-140 מיליאמפר ולכן הסליל מתחמם.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק ישנת טוב?

הוא התלונן על כך שהממסר מתחמם גם שאיננו מקבל מתח פיקוד. מה שאתה אומר נשמע קצת מוזר, ראיתי ממסרים גם של 75A שהסליל שלהם לא גורם לחימום מורגש. הממסרים של Hella שקנית מתחממים כשהם מקבלים מתח לסליל?

פורסם

אכן זהו הממסר של HELLA שהשתמשתי איתו לפרוייקט של הטיימר.

להערכתי הממסר מתחמם לטמפ' של 30-40 מעלות צלזיוס, טמפ' שעדיין ניתן לגעת בממסר.

איזה כייף לי :)

פורסם

חבר את פקודת הממסר מצד אחד לפלוס אחרי סוויץ' מצד שני לאורות, אם יש שני פיקודי פלוס, הפוך אחד מהם למינוס. אל תשכח להתקין לד בקרה בתוך הרכב.

זכור, שוטרים בכביש מאוד "חמים" על פנסי ערפל.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...