Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

לשחרר את וויליס


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודות לשמש הנהדרת של יום שבת האחרון לקחנו את הוויליס לטעום קצת בוץ, בעדינות ממש.

הנה שתי תמונות לבינתיים..

גיל.

DSCN5038.JPG

DSCN5039.JPG

פורסם

בוקר טוב.

יש לי שאלה מה האבדל בין CJ לוויליס?

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

בקצרה, וללא כניסה לדקויות:

 

הגי'פ הצהוב שאתה רואה בתמונה כמעט זהה ל-CJ5, על אף שהוא תוצר ויליס ברשיונות, ואולי אפילו כתוב לו ויליס על הבודי והדלת האחורית.

חברת ג'יפ קנתה בשלב מסויים את חברת ויליס, וה-CJ5 יוצר תחת שמותיהן של שתי החברות תקופה מסויימת.

חברת ויליס פעלה בארה"ב עד 1964, ואז הפסיקה לייצר.

 

המנוע ברכבים האלו הוא מנוע 4 צילינדר של חברת ויליס (מנוע וריקאן) בד"כ, ושוב, מבלי להכנס לדגמים שכמעט ולא הגיעו לארץ.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

שמיל - ממך לא ציפיתי.

ג'יפ הוא שם מותג - בעצם כינוי שנתנו החיילים האמריקאים לרכב השטח הזה בתקופת מלחמת העולם השנייה - שחברת ויליס ניכסה לעצמה בתום המלחמה. ויליס נמכרה לקייזר באמצע שנות החמישים של המאה ה-20, קייזר נמכרה מאוחר יותר לאמריקן מטורס שהקימה בתוך החברה חטיבת ג'יפ, שמצאה את עצמה בסופו של דבר כחלק מקונצרן קרייזלר-דודג' - שהפך אח"כ לדיימלר-קרייזלר - ועכשיו קרייזלר שוב לבדה, לאחר שמרצדס נטשה אותה.

בכל הגלגולים האלה הג'יפ נשאר ג'יפ, למרות הרישומים המטומטמים של רשות הרישוי בארץ.

 

 

http://www.4x4.co.il/articles/article.aspx?pCat=ARTICLES&catID=2&articleId=1126

פורסם
הוא לא נראה עדין במיוחד...

 

אתה צודק,

אחרי הטיולון הוא הוכיח את עצמו כלא עדין בכלל, ועם המון כוח על מעט מאוד משקל..

 

גיל.

×
×
  • תוכן חדש...