Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במחשב אני תמיד יכול לשפר רק את כרטיס המסך ותמיד להגיע לשיא חדש.

קשקוש מוחלט.

ומה עם לוח אם ?....

ומה עם זכרונות כאלה ואחרים ?

מחשב זה לא בדיוק "אני משפר כרטיס מסך ומגיע לשיא חדש".

גם ללוח אם יש מגבלות,ויש הגבלות של תאימות חומרה,מי אמר בכלל שהלוח אם שלך יוכל להחזיק את הכרטיס מסך הבא שלך ?

ואני לא מדבר על עלויות של כרטיסי המסך החזקים באמת שיכולים להריץ משחקים בלי בעייה.

מעבר לזה,ואת זה ליביו הסביר יפה מאוד,מפתחי המשחקים שיוצאים למחשב חייבים להתאים את המשחקים גם כדי לעבוד על מחשבים נחותים יחסית,לכן בדר"כ הגרפיקה שלהם תיהיה ברמה נמוכה יחסית לזו של קונסולת משחקים,שם יש רמת חומרה גבוהה וקבועה.

מחשבים זה אחלה,אני אישית גם משחק לא מעט במחשבים,אבל אל תשווה את זה לנוחות של הקונסולות משחקים ולחוסר הצורך בשידרוג מתמיד,ואני לא מדבר על זה שאחרי 3-4 שנים בממוצע אתה צריך לקחת את המחשב ולזרוק לפח (אם אתה רוצה להמשיך ולהריץ משחקים חדשים ברמה טובה כמו שצריך),בדיוק מהסיבה שבה פתחתי.

ב-10 שנים האחרונות החלפתי 4 מחשבים שונים,ובכל מחשב השקעתי לא מעט כסף,תמיד קניתי מחשבים שהם טובים וחזקים בהרבה מהסטנדרט בשוק (אם הסטנדרט היה דיסק קשיח 80GB אני שמתי 200GB,אם הסטנדרט היה כרטיס מסך 128MB אני שמתי 512MB וכן הלאה,ותמיד היה לי לפחות 2GB זכרון פנימי ולוח אם חזק).

הנקודה היא,שאין לזה סוף,המחשב שתקנה מחר יהיה מיושן מחרתיים,המחשב שתקנה מחר ב-10K שקלים,יהיה שווה בדיוק חודש אחרי זה 3K שקל פחות.

אז אחלה,אם בא לך לשפוך כל שנה 1000 שקל על שידרוגים,שיהיה בכיף,אני במקום זה העדפתי לקנות PS2 ב-1500 שקל, וכבר 7 שנים שהוא נמצא בשוק ומריץ משחקים מ-ע-ו-ל-ה.

אותו דבר הולך להיות עם ה-PS3 (התחזיות אומרות שה-PS3 הולך להחזיק הרבה יותר).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנתונים שהביאו על הכרטיסי מסך היו נתונים תרום השקה עם מספרים משוערים טכנית.

הלינק השני כבר נכון יחסית (בניגוד לראשון) וגם הוא סה"כ מספרים על מספרים בלי התחשבות בהרבה מאוד דברים כמו למשל: (סתם פרט קטן כדי שתבינו כמה אין לזה משמעות , אחד לפה ואחד לפה):

א. בשני המקרים חלק מהחישובים מתבצעים על המעבד ולא על הכרטיס הגרפי (חישובים גרפים) ובקטע הזה הPS3 מוביל בהרבה

ב. האפיק זיכרון במקרה של הXBOX הרבה יותר רחב , אבל הזכרונות בPS3 יותר מהירים ...

בקיצור - יש אלף משתנים וזה 2 מכשירים שונים לגמרי , אני משאר שבשורה התחתונה שניהם בערך באותה רמה עם יתרונות לפה ולשם, אני פשוט מעדיף את הPS3 כי:

א. MULTIPLAYER חינם

ב. BLUE RAY

ג. מעדיף את השלט

ד. WIFI בנוי ולא צריך מתאם חיצוני.

ה. מאמין שיחזיק יותר זמן בשוק

ו. מעדיף את הבלעדיים שלו.

מחשב למשחקים , לפחות בשלב הזה - אני לא רואה שום טעם להחזיק.

נח לי בסלון עם הLCD 42 ובמקום כל הכסף על שדרוג מחשבים - אני קונה משחקים מקוריים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
מוזר שאתה לא מוצא - לדעתי אפילו ברוב סניפי באג יש ואם אתה מאיזור הרצליה - שלח לי ה"פ - אני אפנה אותך למקום עם מחירים טובים.

בגדול - אם אין לך כוונה לשחק במשחקי PS2 - משתלם לך להביא את ה40 גיגה (בכלליות , לא משנה מאיפה) , אבל לדעתי - חבל לוותר על רשימה עצומה של משחקים שחלקם מצויינים ונראים מצוין גם היום במחירים פשוט מצחיקים (אבל זו דעתי לפחות).

ליביו

חיפשתי בסניפי באג ואופיס-דיפו באיזור מגורי ואין את ה60/80 יש רק את ה40 ג'יגה.

מצאתי 60/80 בייבוא לא רשמי.

מבחינת המכשיר, מה ההבדלים בין המכשיר של ה40 למכשיר של ה80?

קורא כרטיסי זכרון יש ב40? WIFI יש בשניהם? ורק ב80 יש תמיכה במשחקי PS2 ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
קשקוש מוחלט.

ומה עם לוח אם ?....

ומה עם זכרונות כאלה ואחרים ?

מחשב זה לא בדיוק "אני משפר כרטיס מסך ומגיע לשיא חדש". זה בדיוק ככה, עם תוספת מעבד.

.

מה קשור זכרון ולוח אם למחשקים? כל הזכרון הנדרש נכנס בזכרון כרטיס מסך.(ואם לא המשחקים יעבדו לאט) רק במחשבי מאק כרטיס מסך לוקח זכרון, מזכרון המחשב.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

ממש לא נכון.

כמעט כל כרטיסי המסך בשוק, כולל ההכי חזקים עם 512MB, משתמשים גם בזכרון של המחשב ולא רק בזכרון שעל הכרטיס.

בטח ובטח במשחקים כבדים ועמוסי גראפיקה.

פורסם
מה קשור זכרון ולוח אם למחשקים? כל הזכרון הנדרש נכנס בזכרון כרטיס מסך.(ואם לא המשחקים יעבדו לאט) רק במחשבי מאק כרטיס מסך לוקח זכרון, מזכרון המחשב.

צריך גם זיכרון לזה וגם זיכרון לזה.

בקשר לזה שרק במחשבי מקינטוש הכרטיס מסך לוקח זכרון מהזיכרון של המחשב - כנאמר , אם לא יודעים עדיף לא לדבר.

הרבה כרטיסי מסך (במיוחד בניידים או מובנים) "שואלים" זיכרון מהזיכרון הראשי של המחשב.

לא משנה אם הם של אפל , דל , אסוס , IBM או שקר כלשהו.

ואני מבטיח לך שבMACBOOK PRO או בIMAC הזיכרון לא ממש משותף לכרטיס מסך ולמחשב , רק בדגמים עם מאיץ מובנה של אינטל, אולי בחלק מהדגמים הוא יודע להשתמש גם בזיכרון של המחשב בנוסף (אבל שוב - זו פונקציה של הכרטיס מסך ולא של יצרן המחשב)

בקשר לגירסאת ה40 גיגה:

אני לא בטוח בקשר לקורא כרטיסים - כמדומני אין לה.

יש לה רק 2 תקעי USB מקדימה ולא 4.

אין לה תמיכה בקריאת כרטיסי זיכרון עם מתאם מPS2 ( תכף תבינו למה )

ואין לה בנוסף את השבב הגרפי של הPS2 על הבורד.

התמיכה במשחקי PS2 (חוץ מבקונסולות שהושקו בתחילת השיווק בארה"ב) היא דרך אימולציה של מערכת PS2 ושימוש בחישובים של השבב הגרפי הישן (זרקו אותו במכשיר :) ).

יש לזה חסרונות כמו זה שלא כל המשחקים עובדים מושלם (רק 95% מהם :) )

אבל יש לזה גם הרבה יתרונות - כמו היכולת לעשות UPSCALE לHD.

UPSCALE בעצם מעדכן את הרזולוציה של כל המשחקים ל1900 על 1080.

זה אומנם לא מגדיל את הטקסטורות עצמן , אבל בהחלט הופך את המשחקים ליפים בהרבה על LCDים חדשים מאשר לחבר PS2 ולראות.

למעשה בכלל , הקונסולות של הדור הנוכחי שתיהן עושות UPSCALE מצוין לכל מה שמציגים דרכן , גם DVD רגיל עם UPSCALE ודרך המעבד תמונה של קונסולה נראה משמעותית יותר טוב מאשר על מכשיר DVD ממוצע (וגם מאשר על אחד יקר למדי - הPS3 קצת מוביל בזה ונחשב לאחד הנגני וידאו היותר מוצלחים שיצאו נקודה)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
לא. הם לא.

אל תעלב,אבל לפעמים השתיקה יפה.

ושוב אחזור ואומר,מחשב זה לא "בוא נשפר כרטיס מסך ונגיע לשיא".

מה קשור לוח אם ?

גם לוחות אם מתעדכנים בערך על בסיס יומיומי,וכמובן שככל שתיקח לוח אם יותר מתקדם (ויקר) ככה גם התמיכה שלו בחומרה עתידית תיהיה טובה ורחבה יותר.

אבל...

גם ללוח אם יש גבול עד כמה הוא מסוגל לתמוך ברכיבים חדשים, ולכן כל כמה שנים אין ברירה,צריך להחליף אותו (על הדרך מחליפים כמובן עוד דברים,למשל את אותם זכרונות פנימיים שבזמן החלפת לוח האם כבר יצאו מהירים יותר וכן הלאה).

ברור לך שכרטיס המסך יושב על סלוט בלוח אם ?

זה הקשר ללוח אם.

ותתפלא כמה קשר יש לזכרונות פנימיים,לא רק שמשחקים כבדים גוזלים נתח גם מהזכרון הפנימי (גם אם יהיה לך כרטיס מסך של 5GB), אלא שכל תוכנה מופעלת גוזלת נתח.

עם הזמן יש יותר תוכנות במחשב,עם הזמן יש יותר צורך בהוספת זכרון פנימי מורחב יותר.

אתה יכול לדבוק בדעה שלך כמה שאתה רוצה ולנסות לשכנע את עצמך,אבל יש כמה כללים ועובדות בסיסיות שאי אפשר ממש להתווכח איתן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ואללה - גם לך ידוע איזה יופי :) וחבר שלך שהוא מבין הוא כמו שכן שלי שהוא מכונאי - אמר לי לא לגעת בצרפתיות - חרא מכוניות כל היום במוסך.

או ברמת דיון יותר רצינית , הXBOX היה ביתרון בתחילת השיווק של הPS3 כשהוא היה קיים בשוק שנה יותר והחזיק אוסף משחקים די מרשים.

באותה תקופה - הוא גם הציג גרפיקה לפעמים עדיפה (בטיפה) על הPS3 כי עדיין לא ידעו (וגם לא כ"כ היום) לתכנת כראוי לPS3 - משימה קשה בהרבה מלXBOX.

בערך שם זה נגמר , היום המצב די מאוזן כשלרעת הXBOX עומדים הדברים שאמרתי מוקדם יותר בתרד (אחוזי תקלות עצומים , חוסר באלחוט מובנה לאינטרנט , מולטיפלייר בתשלום בלבד...) וכמה יתרונות ובגדול המצב די מאוזן.

בהיסתכלות קדימה - במיוחד עם כמה שנים שמייקרוסופט החזיקה את הXBOX הקודם (פחות מ4 , לעומת מעל 7 שנים תמיכה של סוני בפליי סטיישן 2) אני לא הייתי קונה XBOX (וכבר אכן קניתי PS3)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

עם כל הכבוד לסוני 3 לשלם על משחק 400-450 שקל זה טירוף..

עדיף לקנות 2 360 ב5000 שקל מהארץ ביחד ולשים בשניהם פריצה ולהוריד משחקים...לשחק עם הבוקס הראשון שעד שהוא ימות ואז לעבור לשני שניהם במיליון אחוז יחזיקו ביחד מעל ל5-6 שנים ואני יחסוך אלפי שקלים.

ועם מצב הדולר כיום אפשר להביא מחו"ל מכשיר כולל מס ב1700 שקל. רק הסוני בלי כלום עולה בארץ 4. פה אפשר להביא 2 בוקסים לפרוץ אותם בפחות מ4.

לגבי המולטיפלייר..אין בכלל מה להשוות את הלייב לזה של הסוני.

פורסם
צריך גם זיכרון לזה וגם זיכרון לזה.

בקשר לזה שרק במחשבי מקינטוש הכרטיס מסך לוקח זכרון מהזיכרון של המחשב - כנאמר , אם לא יודעים עדיף לא לדבר.אני יודע ואני אומר

הרבה כרטיסי מסך (במיוחד בניידים או מובנים) "שואלים" זיכרון מהזיכרון הראשי של המחשב.אין כרטיס מסך מובנה בלוח אם. יש יצאיה מובנת בלוח אם. בניידים אכן נלקח זכרון המחשב לטובת גרפיקה. אבל מי משחק על נייד?

לא משנה אם הם של אפל , דל , אסוס , IBM או שקר כלשהו.

ואני מבטיח לך שבMACBOOK PRO או בIMAC הזיכרון לא ממש משותף לכרטיס מסך ולמחשב , רק בדגמים עם מאיץ מובנה של אינטל, אולי בחלק מהדגמים הוא יודע להשתמש גם בזיכרון של המחשב בנוסף (אבל שוב - זו פונקציה של הכרטיס מסך ולא של יצרן המחשב)

בקשר לגירסאת ה40 גיגה:

אני לא בטוח בקשר לקורא כרטיסים - כמדומני אין לה.

יש לה רק 2 תקעי USB מקדימה ולא 4.

אין לה תמיכה בקריאת כרטיסי זיכרון עם מתאם מPS2 ( תכף תבינו למה )

ואין לה בנוסף את השבב הגרפי של הPS2 על הבורד.

ליביו

אל תעלב,אבל לפעמים השתיקה יפה.

ושוב אחזור ואומר,מחשב זה לא "בוא נשפר כרטיס מסך ונגיע לשיא".מבחינת משחקים זה בדיוק ככה. עם תוספת מעבד.

מה קשור לוח אם ?

גם לוחות אם מתעדכנים בערך על בסיס יומיומי,וכמובן שככל שתיקח לוח אם יותר מתקדם (ויקר) ככה גם התמיכה שלו בחומרה עתידית תיהיה טובה ורחבה יותר. תביא דוגמא. לוח אם יקר יותר משמע יותר יציאות USB או דברים כאלו לא חשובים, שלא משפרים את הביצועים. או שיש לו תמיכה יחודית (SLI). כמעט כל לוחות האם הנורמליים תומכים בכל התדרים של הזכרון ואפילו בDDR3 , יש תמיכה בPCI X16 למרות שאין היום שום כרטיס מסך שמגיע למהירות כזאת.

אבל...

גם ללוח אם יש גבול עד כמה הוא מסוגל לתמוך ברכיבים חדשים, ולכן כל כמה שנים אין ברירה,צריך להחליף אותו (על הדרך מחליפים כמובן עוד דברים,למשל את אותם זכרונות פנימיים שבזמן החלפת לוח האם כבר יצאו מהירים יותר וכן הלאה).

ברור לך שכרטיס המסך יושב על סלוט בלוח אם ?

זה הקשר ללוח אם.כמו שאמרתי , כבר לפני שנים פיתחו את PCI X16 ועד היום אין שום כרטיס מסך שמגיע למהירות כזאת, רובם ככולם לא מנצלים עד תום PCI X8

ותתפלא כמה קשר יש לזכרונות פנימיים,לא רק שמשחקים כבדים גוזלים נתח גם מהזכרון הפנימי (גם אם יהיה לך כרטיס מסך של 5GB), אלא שכל תוכנה מופעלת גוזלת נתח. אם ככה למה צריך זכרון בכרטיס מסך?

עם הזמן יש יותר תוכנות במחשב,עם הזמן יש יותר צורך בהוספת זכרון פנימי מורחב יותר. אם תפעיל 100 תוכנות בו זמנית אתה תמלא אולי 2 ג'יגה בזכרון.

אתה יכול לדבוק בדעה שלך כמה שאתה רוצה ולנסות לשכנע את עצמך,אבל יש כמה כללים ועובדות בסיסיות שאי אפשר ממש להתווכח איתן.

מצאתי בגוגל שרשור של איזשהו פורום שתומך במה שאני אומר

http://forum.bgu.co.il/lofiversion/index.php?t139954.html

פורסם

יש כרטיס מסך מובנה בלוח אם.

רוצה דוגמא? הנה. ויש עוד הרבה כאלה.

לא רק בניידים נלקח זכרון מהמחשב. גם במחשבים שולחניים.

נכון שיש כרטיסי מסך עם זכרון על הכרטיס עצמו, אבל הכרטיס משתמש גם בזכרון של המחשב. במיוחד במשחקים כבדים.

את המידע שהשימוש בו יותר אינטנסיבי הוא שומר על הכרטיס, ואת המידע שהוא משתמש בו פחות הוא שומר על המחשב.

כאמור, הזכרון על הכרטיס עצמו נועד לאחסן את המידע היותר חשוב שהמעבד של הכרטיס משתמש בו לעיתים יותר תכופות.

את המידע הפחות חשוב, שהוא משתמש בו בתכיפות נמוכה יותר, הוא מרשה לעצמו לאחסן "רחוק" יותר על הזכרון של המחשב כולו.

הסיבה שיש זכרון על הכרטיס עצמו הוא כדי להוריד את העומס בהעברת הנתונים מהמעבד של הכרטיס לזכרון של המחשב ולאפשר לו לשמור גם מידע על הזכרון שנמצא על הכרטיס.

יותר מזה - הכרטיס לא משתמש רק בזכרון של המחשב, הוא משתמש גם במעבד של המחשב.

יצא לי כבר לעבוד על מחשבים עם 4 ג'יגה זכרון שאחרי הרצה של 2 תוכנות יחד (+לינוקס/וינדוס סרבר) גרמו לתקיעה ממושכת של המחשב בגלל מחסור בזכרון.

הכל תלוי בגודל התוכנה שאתה מריץ וכמה היא מעמיסה על המחשב.

פורסם
יש כרטיס מסך מובנה בלוח אם.

רוצה דוגמא? הנה. ויש עוד הרבה כאלה. תסמן לי בעיגול איפה הכרטיס. אני רואה רק יציאה למסך.

לא רק בניידים נלקח זכרון מהמחשב. גם במחשבים שולחניים.

נכון שיש כרטיסי מסך עם זכרון על הכרטיס עצמו, אבל הכרטיס משתמש גם בזכרון של המחשב. במיוחד במשחקים כבדים.

את המידע שהשימוש בו יותר אינטנסיבי הוא שומר על הכרטיס, ואת המידע שהוא משתמש בו פחות הוא שומר על המחשב.

כאמור, הזכרון על הכרטיס עצמו נועד לאחסן את המידע היותר חשוב שהמעבד של הכרטיס משתמש בו לעיתים יותר תכופות.

את המידע הפחות חשוב, שהוא משתמש בו בתכיפות נמוכה יותר, הוא מרשה לעצמו לאחסן "רחוק" יותר על הזכרון של המחשב כולו.בכרטיסים החדשים יש לפחות 512 מגה זכרון. מספיק כדי לאחסן את כל המידע החשוב והלא חשוב.

הסיבה שיש זכרון על הכרטיס עצמו הוא כדי להוריד את העומס בהעברת הנתונים מהמעבד של הכרטיס לזכרון של המחשב ולאפשר לו לשמור גם מידע על הזכרון שנמצא על הכרטיס.

יותר מזה - הכרטיס לא משתמש רק בזכרון של המחשב, הוא משתמש גם במעבד של המחשב.הכרטיס חייב להשתמש במעבד(לפחות על זה אין וויכוח)

יצא לי כבר לעבוד על מחשבים עם 4 ג'יגה זכרון שאחרי הרצה של 2 תוכנות יחד (+לינוקס/וינדוס סרבר) גרמו לתקיעה ממושכת של המחשב בגלל מחסור בזכרון. מחסור במעבד. אין קשר בין כמות הזכרון למהירות המשחק.(נקודה). מהירות המשחק או כמות הFPS תלויה אך ורק במעבד ובכרטיס מסך עצמו. ראה אפילו במבחני 3D MARK יש מבחנים לכרטיס מסך ולמעבד. הזכרון בכלל לא נכנס כפרמטר.

הכל תלוי בגודל התוכנה שאתה מריץ וכמה היא מעמיסה על המחשב. מעמיסה על המעבד, להעמיס 4 ג'יגה זכרון בלתי אפשרי, אלא אם כן אתה מפעיל 10 מערכות הפעלה ביחד

12345

פורסם

אולי הדוגמא של הכרטיס לא הייתה טובה.

הנה כתבה שלמה על כרטיסי מסך מובנים בלוח אם - לחץ כאן

לא כל כרטיס חדש מגיע עם 512, יש מספיק שמגיעים עם 256.

ובכל מקרה, עם הכובד של המשחקים היום ואיכות הגראפיקה שלהם - לא זה ולא זה מספיקים.

אני בספק אם לסרבר שעובד עם 2 מעבדי intel xenon היה "מחסור במעבד".

חוצמזה שיש מערכות ניטור שמציגות את צוואר הבקבוק במערכת ומה גורם להאטה של המחשב - וזה היה בפירוש הזכרון.

עובדה שכשכמות הזכרון שודרגה, התוכנות רצו בצורה מצויינת יחדיו (ועדיין רצות ככה 24/7).

אני ממש לא מדבר על משחקים ועל המהירות שלהם.

יכול להיות שעם קצת זכרון וכרטיס מסך נחות המשחק ירוץ מהר.

אבל הוא לא ירוץ באותה רמת פרטים שירוץ משחק על מחשב עם כרטיס מסך איכותי והרבה זכרון.

• תוכן חדש...