Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום , אני מבקש לדעת מה הפרוצדורה בהוצאת רשיון לנשק, אבל לפני זה אסביר מה הולך כרגע:

עד לרגע זה עבדתי בחברת שמירה בחיפה שמאבטחת אירועים בלבד וגם אבטחת אישים ואמנים,

בפעם הראשונה שעבדתי שם, הציבו אותי בתור בודק תיקים באירוע יחסית גדול בחיפה שהיה חודש שעבר ועם הזמן העבירו אותי לאבטחת אמנים שבין היתר אבטחתי בת"א את אלי יצפאן , הדס מורנו , ליאור אשכנזי , משה דץ וילדיו וחיים רביבו אשתו והילדים.

לא עשיתי צבא (אם זה משנה ואני יודע שזה ישנה לכמה אנשים פה זה מסיבות כלכליות שקיבלתי פטור).

אחרי בירורים בחברה הזו איך בדיוק אני עושה אבטחת אומנים (ואף אחד מהעובדים לא) ועוד לא עשיתי צבא וגם אין רשיון לנשק הסבירו לי בגלל איך שאני נראה (כמעט שנתיים בחדר כושר עושים את שלהם).

בקיצור אחרי ויכוחים וריבים עם הבוס אני לא עובד שם יותר ומחפש עדיין לעבוד באותו תחום (עד סיום הלימודים),

מצאתי חברת אבטחה בשם "בטחון לאומי" שמחפשת עובדים, אחרי כמה בירורים לא אכפת להם שלא עשיתי צבא, הם רק רוצים רשיון לנשק.

הסבירו לי שהפרוצדורה היא כזו:

הולכים למטווח בנמל בחיפה, נרשמים בעלות של 630 שקל ועושים הכשרה בת 9 שעות (אחרי הוצאת אישור משטרה + רפואי) , משם פונים למשרד הפנים ובעצם הנה זהו יש לי רשיון לנשק.

האם זה באמת כלכך קל? אם זה באמת ככה כל מי שרוצה יכול היום להוציא רשיון לנשק...

אני מזכיר רק שאני בן 20 ,גר בחיפה ולא עשיתי צבא (כתבתי למעלה).

אשמח למידע מכמה שיותר אנשים שמבינים בזה,

תודה,

אוהד.

פורסם

לא, זה לא כל כך פשוט כמו שהסבירו לך.

ומצטער, אבל הוצאת רישיון לנשק בישראל דורש ממך ליהיות בן 21 לפחות, מאחר וציינת שאתה בן 20 זה לא כל כך רלוונטי כרגע.

בכל זאת, בשביל לעבוד ברוב חברות השמירה, מספר אימונים במטווח יקנה לך אישור זמני לנשיאת נשק בלבד. שזה מה שאתה בעצם צריך כדי לאבטח, ברר את העניין.

בהצלחה, ויטלי.

GS300.

פורסם

יש לי חבר שמגיל 17 או 18 הלך להתנדב במשמר אזרחי, בסופו של דבר אחרי תקופה מסוימת הוא הוציא רשיון להחזק נשק, קיבל אקדח מהמשטרה + אזיקים ותעודת שוטר-מתנדב משהו כזה.

את האקדח הוא החזיר לפני כמה חודשים כי נמאס לו מכל זה אבל העניין שהוא רק בן 20 כמוני ויש לו רשיון לנשק.

מישהו יכול להסביר איך הולך?

ואיך בדיוק עובד אישור זמני להחזקת נשק? את הנשק אני מקבל ממקום העבודה? לכמה זמן זה תופס? כמה בדיוק זה עולה ואיפה אפשר להוציא באזור חיפה?

תודה,

אוהד.

פורסם

במקרה של התנדבות במשמר האזרחי -

א. גש למשרד הפנים ובקש אישור לנשיאת נשק. תוך שבוע - שבועיים תקבל מהם תשובה אחרי שהם ביררו עליך קצת במשטרה.

ב. גש למטווח, שלם 45-60 שקל על הכדורים, עוד 25 שקלים בערך לביטוח ותתחיל לירות.

ג. קבל חתימה ממדריך הירי וגש חזרה למשטרה (או למשרד הפנים) כדי לקבל את האישור.

GS300.

פורסם

אוקיי תודה על התגובה ויטלי, במקרה שלי אני התנדבתי למשמר אזרחי רק במסגרת התיכון במסגרת "מחויבות אישית" לפני איזה 3 שנים אז אני לא חושב שזה יתפוס עלי.

בכל מקרה הבנתי שהאפשרות היחידה זה בעצם להוציא "אישור נשיאת נשק זמני"? , אם כן,

לכמה זמן זה תופס? מה זה כולל ומה אני יכול לעשות עם זה? כמובן כמה זה גם עולה? אשמח לשמוע את כל הפרטים על זה.

אוהד.

פורסם

את הפרטים האלה תצטרך כנראה לברר במשרד הפנים או מחבר פורום אחר. אני ממש לא יודע.

אני מתאר לעצמי שתוקף של אישור לנשיאת נשק הוא בערך 3 חודשים. שאז אתה מגיע ל'ריענון' \ מטווח.

GS300.

פורסם

שים לב כי לאחרונה החומרו התנאים לקבלת רישון לנשק על מנת לצמצם את כמות המחזיקים בכלי נשק,בעיקרון רישון ניתן לפי מקום מגורים (לפי רמת סיכון),סוג התעסוקה (נהגי רכב ציבורי וכו') ועוד.

יותר מידע תוכל למצוא כאן : http://www.pnim.gov.il/Apps/PubWebSite/PageByItem.nsf/PrintTopicPage?OpenAgent&topic=6C3HA30_2_6JZB96E

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

רישיון לנשק לא ניתן כ"כ מהר. אלא אם כן אתה רוצה רובה אויר, וזה כבר סיפור אחר לגמרי, כי אותו מותר לשאת מגיל 14.

לעוד פרטים:

www.pnim.gov.il אתר משרד הפנים.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

אני מאוד מקווה שקשה יותר לקבל רשיון לשאת אקדח מאשר חלקכם מתארים.

אילו בי זה היה תלוי, לא הייתי מאשר לבחור בן 20 שלא שרת בצבא ככלל וביחידה קרבית בפרט לשאת אקדח. לירות כמה כדורים במטווח לא מלמדים את בעל האקדח להשתמש בו בחוכמה וביעילות והאקדח מתחיל להוות בעיה לכל מי שנמצא בטווח הירי, אוהב יותר מאוייב.

ארז רונן

פורסם

אם אני זוכר נכון עד לפני שנתיים מי שלא שירת בצבא לא קיבל אישור לנשק.

אישור לנשק מתחלק לשניים.

בעלות על אקדח או קבלת נשק מחברת אבטחה.

בעלות על נשק תקבל אחרי שלוש שנים במשמר אזרחי בקצב משמרות שלא מבייש חייל בסדיר

אפשרות שנייה: מגורים מעבר לקו הירוק וגם פה יש פרוצדורה מסובכת.

קבלת נשק מחברת אבטחה: מקבלים תעודת יושר מהמשטרה אולי גם אישור בריאותי מרופא משפחה, עושים מטווח ומקבלים רישיון.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אתמול לא יכלתי להסביר. הייתי קצר בזמן. עכשיו אני אתן על קצה המזלג.

אתה מגיע למשרד הפנים, מגיש בקשה. הם מדפדפים בניירת שלך במשטרה, במידה ויש בכלל, ואם הם לא מוצאים כלום, הם מזמינים אותך. הם בודקים למה אתה רוצה אקדח (הגנה עצמית - לא נחשב בתוך מדינת ישראל, כלומר בתוך תחומי הקו הירוק), ואם יש לך סיבה מספיק טובה: נהג אוטובוס/משאית/מונית/טייס, אז הם מאמתים את זה מול המעסיק, שבאמת אתה עובד שם, ואז הם שוב בודקים במשטרה שאין סיכון לתת לך נשק במקום העבודה שלך, ובמידה שהם מוצאים לנכון לתת לך רישיון לנשק, אז הם מפנים אותך לפסיכיאטר, שייתן חו"ד לגבי העבר הפסיכיאטרי שלך, שאין לך עבר כזה או אחר, מאמתים את זה מול הפסיכיאטר, ואז אתה הולך לרופא, נותן אישור שאתה בריא, מאמתים גם את זה, ואז הדרך לרישיון קצרה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם
אני מאוד מקווה שקשה יותר לקבל רשיון לשאת אקדח מאשר חלקכם מתארים.

אילו בי זה היה תלוי, לא הייתי מאשר לבחור בן 20 שלא שרת בצבא ככלל וביחידה קרבית בפרט לשאת אקדח. לירות כמה כדורים במטווח לא מלמדים את בעל האקדח להשתמש בו בחוכמה וביעילות והאקדח מתחיל להוות בעיה לכל מי שנמצא בטווח הירי, אוהב יותר מאוייב.

נשיאת אקדח לא אומר שבריב בפאב המקומי כל אחד שיש לו רישיון יוציא ויתחיל לשלוח יריות לכל מקום.

כשאתה לומד קצת על האקדח במסגרת הרישיון, מלבד העובדה שאתה צריך לדעת פיקס איך לפרוק אותו ולנקות אתה חייב ליהיות מודע לזה שאתה נושא בכלי שמשמש ביתר קלות להריגה במכוון או לא במכוון.

מספיק שימצאו תרמיל של כדור שנורה מהאקדח שלך גם אם זה באמצע מדבר אתה תיהיה מחוייב לתת כזה דין וחשבון על למה כמה ואיך שלא תדע איך לצאת מזה.

מלבד העובדה שכשאתה נושא נשק האחריות עליו צריכה ליהיות תמיד בארבע עיניים כי לאבד נשק זה כמה שנים טובות בכלא.

לפני שאתה בכלל דורך נשק אתה חייב ליהיות בסכנה לחיים שלך, או סכנה לחיי הציבור.

ויטלי.

GS300.

• תוכן חדש...