Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Winter MDC - הילוך שני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ג'ימקאנה זה ג'ימקאנה

מסלול זה מסלול

דראג זה זראג

דריפט זה דריפט

ואין כל קשר בינהם חוץ מזה שעודים את כולם במכונית

נכון המותג MDC קשור לנו יותר לג'ימקאנה , אבל הובהר לנו היטב לפני WMDC #1 שזה לא, זה תחרות סביב מסלול.

נכון אין עשרות אפשריות ויש כמה פניות שבאים או משמאל או מימין ואת זה אי אפשר לשנות.... אבל יש את ההתרגשות של תחרות.

וזה משפיע המון על הביצוע.

וזה כל הכיף.

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אריק, אני מצטער להגיד את זה שוב אבל מה לעשות שבמקרה הזה התחרות בנחשונים היא יותר ג'ימקאנה מתחרות על מסלול. נכון, יש כאן פחות קונוסים ויותר סימונים אדומים-לבנים, ויש גם כמה שינויי גובה ואפילו מהירות יותר גבוהה ברוב המקומות, אבל זה עדיין לא הופך את זה למשהו שהוא הרבה יותר מג'ימקאנה.

את ההתרגשות של תחרות יש גם בג'ימקאנה, וכאן בפירוש יש את הערך המוסף של הכרת המסלול. תוך כמה אירועים ניתן להכיר את כל הפניות היטב וזה, לטעמי, פוגע בתחרותיות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, רואים שאתה טירון. המשפט שלך:

"תוך כמה אירועים ניתן להכיר את כל הפניות היטב וזה, לטעמי, פוגע בתחרותיות."

ומה יאמרו על זה משתתפי ה BTCC או F1? תגיד לי רוני אתה רציני?

ואם נכנס לצד האזרחי של העניין:

למשל ברינג, אנשים לאחר מספר הקפות מכירים את המסלול-פניה אחת טוב יותר ,ואת הפניה הבאה לומדים

עד שמגבשים טכניקת נהיגה משולבת זיכרון קווי לכל הפניות.-אז זה פוגע בFUN? בתחרותיות בין המשתתפים?

להזכירך זה ביום מסלול רגיל, שכוווולם על המסלול יחד איתך.

רוני, תכתוב קומיקס אתה כנראה טוב בזה.

REMF1

פורסם

טירון במה בדיוק?

מה שאתה מתאר זה מרוצי מכוניות. מה שאני תיארתי (ומה שנופל תחת ההגדרה של תחרויות ה-MDC) זו ג'ימקאנה. יחי ההבדל הקטן.

REMF1, תכתוב טוקבקים - אתה טוב בזה :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כנראה שאתה לא זוכר שזאת עדיין ליגת גימקנה :!:

אולי תרצה לעשות גם מרוצים של כמה מכוניות ביחד על המסלול בנחשונים? אולי נשלב בעניין גם דרבי הרס ??

קשה לאנשים לקלוט שלכל ספורט יש חוקים משלו?

פורסם
ג'ימקאנה זה ג'ימקאנה

מסלול זה מסלול

דראג זה זראג

דריפט זה דריפט

ואין כל קשר בינהם חוץ מזה שעודים את כולם במכונית

נכון המותג MDC קשור לנו יותר לג'ימקאנה , אבל הובהר לנו היטב לפני WMDC #1 שזה לא, זה תחרות סביב מסלול.

נכון אין עשרות אפשריות ויש כמה פניות שבאים או משמאל או מימין ואת זה אי אפשר לשנות.... אבל יש את ההתרגשות של תחרות.

וזה משפיע המון על הביצוע.

וזה כל הכיף.

אריק, אתה צודק לגמרי רק שזה לא זה ולא זה.

זאת הכלאה שאנחנו מאלתרים פה ושמחים איתה כי אין לנו משהו אחר.

התרגשות של תחרות אפשר לקבל בהרבה דרכים, זה לא שונה מכל ג'ימקאנה אחרת.

אנשים עושים פה השוואות הזויות למרוצי מסלול אבל בוא בכל זאת נקביל את זה למשהו דומה כביכול, עם מסלול זהה שאנשים יכולים להתאמן עליו חופשי, לקארטינג.

רק מה, אני לא רואה שבקארטינג עושים אירועי time trial בבודדת כל שני וחמישי (או בכלל אם לא ברור).

בשביל זה כבר אמרתי, גל יכול לנהל טבלת תוצאות לכל המתאמנים שמגיעים במהלך השבוע/חודש ולשלוח לבחור עם התוצאה הכי טובה מדליה הביתה.

זה בערך כל הטעם הספורטיבי שאני רואה למסלול זהה (פשוט צריך להכניס פה הרבה יותר שינוי באירוע מאשר ביום יום. גם ככה קבעו רק שלושה אירועים שם בדיוק מהטעם הזה אז תנצלו את השלושה האלה בשביל קומבינציות מעניינות).

אה, אפרופו מדליה, אם נוסיף עוד אלמנט קטן לסעיף הראשון של ניב, מאז העונה הראשונה לא ממש ראינו פרסים בליגות האלה ככה שבאמת אנחנו בעיקר באים פה בשביל שיגדירו לנו אתגר ותחרות (אז אפשר אולי גם דוקים בימים גשומים ? :-)). מי שרק רוצה fun של מסלול יכול כמובן להגיע בכל יום (וגם יעלה לו פחות).

ואם אני כבר נזכר בבעיות אז גם הבטיחו תוואי של התחרות כמה ימים לפני התחרות ובסוף לא היה כלום (והאמת, לא היה צריך, מספיק להגיד שעושים את המסלול בשמיניה).

מה שאנשים לא מבינים זה שבג'ימקאנה ההבדלים בין הרכבים הם באמת שוליים באופן יחסי ולכן ראינו המון פעמים נהגים מצויינים על רכבים נחותים שמצליחים מאוד.

התחרות היא יחסית עממית ופתוחה ואני יכולתי בלב שלם להמליץ לכל אחד להגיע ולנסות את מזלו כי יש לכולם סיכוי כמעט שווה.

הסיבה לכך היא שההיכרות הקצרה והמינימלית לא מאפשרת לך להוציא את המקסימום ואתה נוהג די דומה על רכבים שונים (קח נהג שיעשה מקצה אחד או שניים על כמה רכבים שונים והתוצאות יהיו דומות. תן לו לטחון מסלול ותראה איך פתאום הוא מראה לך מה כל רכב שווה).

ברגע שאתה יכול לעשות עוד ועוד סיבובים ולהשתפשף אתה מצליח להביא לידי ביטוי את כל היתרונות שהרכב יכול להציע ואז הפערים ברכבים מתחילים לדבר בצורה הרבה יותר משמעותית.

הנהג חייב להיות מעולה כמובן, שוב, שלא תחשבו שאני מזלזל במישהו אבל הפערים גדלים.

אם קודם זה היה נהג+למידת תוואי חדש ובחירת קווים+לחץ של תחרות, עכשיו זה נהג+רכב+כמות אימונים במסלול+לחץ (לדעתי מופחת).

אני אומר את כל הדברים האלה באופן כללי.

סה"כ אני לוקח את הליגה הזאת בקלילות ובא בשביל ה-fun ולמעשה גם היה לי ברור מראש שככה הדברים יהיו וגם אמרתי את זה.

סבבה, כמה אירועי fun במסלול הרבה הרבה הרבה יותר רציני ממה שעד היום עשינו.

באמת שאני מבין את זה ומעריך את זה וחשוב לראות את העסק הזה גם מתפתח אבל תנסו לא להתעלם מהעובדות ולשכנע אותנו שככה זה בעולם הגדול ואנחנו סתם חבורה של בכיינים שתוקעת את הספורט המוטורי בארץ (מהיציאות היותר מטומטמות שאפשר להגיד על משתתפים כל-כך קבועים שלא מפספסים כמעט שום אירוע).

ניר

פורסם

שני דברים -

ראשית, פתרון יצירתי (שיעזור גם למסלולים) לנושא התמחור -

הגדרה ראשונית שאומרת - אם יהיו עד 20 משתתפים המחיר יהיה X. אם יהיו יותר, המחיר יהיה Y, ואפשרות להרשם רק למצב של יותר מ 20. (או כל מספר אחר). מה זה יעשה?

1. זה יתן לכל חסרי הכיס אפשרות להרשם ולהביא את החברים שלהם שירשמו, ככה שיהיה מספר משתתפים גדול יותר (יותר כיף לכולם).

2. זה יתן למסלולים בטחון יותר גדול ביכולת שלהם שלא להפסיד בארוע (רחמנא ליצן שלא להגיד להרוויח).

דבר שני -

בסוף תשברו אותי, ימאס לי מהדיונים האלה, אוריד את הסליקס, אשים צמיגים רגילים, וחס וחלילה עוד אנצח. השאלה העיקרית היא - על מה יהיה הדיון אז??! אז האמת שאתם חייבים לי תודה, שאני מספק לכם נושא שיחה כה מעניין לאורך כל כך הרבה זמן..

פורסם
שני דברים -

ראשית, פתרון יצירתי (שיעזור גם למסלולים) לנושא התמחור -

הגדרה ראשונית שאומרת - אם יהיו עד 20 משתתפים המחיר יהיה X. אם יהיו יותר, המחיר יהיה Y, ואפשרות להרשם רק למצב של יותר מ 20. (או כל מספר אחר). מה זה יעשה?

1. זה יתן לכל חסרי הכיס אפשרות להרשם ולהביא את החברים שלהם שירשמו, ככה שיהיה מספר משתתפים גדול יותר (יותר כיף לכולם).

2. זה יתן למסלולים בטחון יותר גדול ביכולת שלהם שלא להפסיד בארוע (רחמנא ליצן שלא להגיד להרוויח).

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
בסוף תשברו אותי, ימאס לי מהדיונים האלה, אוריד את הסליקס, אשים צמיגים רגילים, וחס וחלילה עוד אנצח. השאלה העיקרית היא - על מה יהיה הדיון אז??! אז האמת שאתם חייבים לי תודה, שאני מספק לכם נושא שיחה כה מעניין לאורך כל כך הרבה זמן..

עומר, אני באמת לא רוצה שדברים יתפרשו בצורה כזאת או שתגיע למקום שבו תוותר על הכיף שלך (ואני יודע שהבחירה בסליקס אצלך היא כי זה יותר מהנה ובלי קשר לתחרות).

אין פה עניין אישי, הפניה היא למסלולים כדי ליצור חלוקה אחרת שיותר תתאים למצב וגם זה כמובן לליגה הבאה ולא לאירוע הבא.

ושוב, יותר מפריע לי עניין התוואי (שמעצים לדעתי גם את היתרון של הסליקס).

עברנו עונה שלמה איתך ועם הסליקס כשמדי פעם מצטרפים גם נהגים אחרים ומדי פעם גם מנצחים. לי לפחות לא הייתה שום בעיה עם זה, בדיוק בגלל המדי-פעם והעובדה שהפערים לא היו מטורפים של שניות שלמות אלא טווח בר השגה של עשיריות.

אם במסלול הזה, ועם האפשרות לאימון על התוואי, ההפרשים מגיעים לשניות, דבר שנמצא מחוץ לטווח של כל הקטגוריה אז כבר יש בעיה (בחלוקת הקטגוריות, לא איתך 8)).

אם תנצח בלי הסליקס זה אומר שזה לא יהיה בקטגוריה שלנו אז למה שנבכה ? :lol:

סתם, סתם, זה יהיה כמובן בסדר גמור, אנחנו כבר נמצא משהו אחר לבכות עליו :wink:.

אבל אם כבר הצטרפת לדיון, מה לגבי הרעיון של ה-DataSafe Cup ? :-)

ניר

פורסם

אין לי התנגדות עקרונית לדטהסייף CUP.. החשש היחיד שלי שהקלאצ' שלי יגמר באמצע, אבל אפשר לנסות..

תנאי (הגיוני אני חושב) - רק מי שעמד על מקום כלשהו בפודיום MDC בעבר יוכל להשתתף (זה כדי להגביל את מספר המשתתפים למשהו נורמלי).. הגיוני? :wink:

אז איך ומתי?

פורסם

איזה :king:

בלי קשר לתוצאה, אין על הנכונות שלך לתרום :mm_yeah:

וכדי להגביל משתתפים אל תשכח שהמחיר בהחלט יכול וצריך להיות גבוה הרבה יותר.

נ.ב. אם לא ברור, אני מוכן להשתתף בניסוי 8)

פורסם

אני לא רוצה שהכסף יהיה המגביל, ואני גם לא אעשה את זה כדי להרוויח מזה :wink:

אני מניח שצריך שגל (אם זה בנחשונים) או מסלולים יארגנו את זה - אז אני זורק לכם את הכפפה - מי מארגן? מה העלויות?

בעיקרון - נבין את עלויות, ונחלק בין המשתתפים..

אבל אני בעיקר זורק כפפה לנהגי המפלצות - יאללה, בואו נראה איך אתם על רכב שמדגיש יותר נהג..

אה, ועוד תנאי - לא יורדים עלי יותר מדי אחרי שאני מפסיד ומפדח את עצמי :wink:

פורסם

אבל אני בעיקר זורק כפפה לנהגי המפלצות - יאללה, בואו נראה איך אתם על רכב שמדגיש יותר נהג..

חבר יקר אמר לי פעם שזו לא חוכמה להיות מהיר ברכב איטי (וכבר כתבתי את זה כאן בעבר).

לפני שכולכם קופצים עליי - הומור חבר'ה - הומור, אל תיפגעו ואני לא מזלזל באף אחד מהנהגים !!!

אבל זו באמת בעיה לרדת מהרכבים שלנו לרכב בעל הנעה קדמית עם 90 כ"ס.....

אז בואו תארגנו איזה STI , EVO , 911 ואז נעשה משהו מעניין, זה בטח לא יהיה מעניין על מאזדה 3

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

• תוכן חדש...