Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה עם רדיאטור חימום פנימי

daniel20
שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום

ברשותי דייהטסו שרייד 1300 שנת 1993 גיר רגיל

בחורף שעבר החימום באוטו עבד מצויין והחורף הזה כבר לא עובד

חשוב לציין שהיו לי בעיות היתחממות והוצאתי את הטרמוסטת ובעיות התחממות הפסיקו .

האם יתכן מצב שזה לא עובד בגלל שאין טרמוסטת ? או שיש עוד אפשרויות?

אני רוצה לציין שחימום לא עובד גם במצב שמנוע חם כלומר מעל רבע במדיד חום ,ואני משתמש במי קירור מסוג פרסטון.

תודה מראש

דני

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל עצם העובדה שהוצאת את הטרמוסטט והבעיה נפתרה , ככל הנראה הרכב לא מגיע כלל לטמפ' עבודה,

קודם רצוי ביותר להחזיר טרמוסטט (מניסיון אישי הוצאת טרמוסטט לא פותרת את בעיית ההתחממות, בדוק יונט חום או סתימות במע' המים, תקינות ראדיאטור, או משאבת מים תקולה)

לאחר שהרכב יגיע לטמפ' עבודה אז גם ראדיאטור החימום יתפקד כי הוא יוציא חום מהמים שהתחממו ע"י המנוע,

אם הרכב מגיע לטמפ' עבודה אך אין חימום ברכב אז יש לבדוק את מצב בורר החימום אם הוא מפריד בין האוויר הקר לחם או שיש סתימה במעברי המים לראדיאטור החימום. או שראדיאטור החימום סתום.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל עצם העובדה שהוצאת את הטרמוסטט והבעיה נפתרה , ככל הנראה הרכב לא מגיע כלל לטמפ' עבודה,

קודם רצוי ביותר להחזיר טרמוסטט (מניסיון אישי הוצאת טרמוסטט לא פותרת את בעיית ההתחממות, בדוק יונט חום או סתימות במע' המים, תקינות ראדיאטור, או משאבת מים תקולה)

לאחר שהרכב יגיע לטמפ' עבודה אז גם ראדיאטור החימום יתפקד כי הוא יוציא חום מהמים שהתחממו ע"י המנוע,

אם הרכב מגיע לטמפ' עבודה אך אין חימום ברכב אז יש לבדוק את מצב בורר החימום אם הוא מפריד בין האוויר הקר לחם או שיש סתימה במעברי המים לראדיאטור החימום. או שראדיאטור החימום סתום.

תודה על התשובה:-)

מה זה בורר חימום וכיצד בודקים אותו ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שנאמר לך ממקודם - אם הוצאת את הטרמוסטט אז עשית 2 דברים:

א. לא מנעת את בעית ההתחממות של הרכב שלך - טפל ברכב קודם (להוציא טרמוסטט זה לא פתרון - זה למנוע התחממות ב15 - 20 דקות הראשונות - נסיעה ארוכה אחת בתנועה פקוקה ועין על השעון חום יכולות להוכיח לך את זה , סע שעה ביום קיץ ואתה גם יכול לגמור מנוע במקרה הרע)

ב. כמו שנאמר - הוצאת טרמוסטט - למנוע לוקח זמן גדול משמעותית להגיע לטמפ' עבודה (20 דקות אפילו בחלק מהמכוניות) - משמע - המים שמקררים את המנוע עוברים דרך הרדיאטור תמיד - מה שבמזג אוויר קריר - ישאירו אותם קרים לאורך כל הנסיעה כמעט, אז דבר ראשון - זה לא בריא למנוע (בכלל) ודבר שני - כל עוד הנוזל קירור קר - הוא לא יחמם אותך.

מערכת החימום באוטו עובדת על עיקרון של העברת מים דרך רדיאטור שיושב בתוך הדשבורד ומחובר לפתחי איוורור (להל"ן - רדיאטור חימום פנימי), אצלך המים קרים כל הזמן כמעט - כי הטרמוסטט שאמור לגרום למים לא לעבור דרך הרדיאטור הראשי כל עוד הנוזל קירור לא מתחמם לטמפ' עבודה - לא קיים - לכן - עד שלא תחזיר טרמוסטט - חימום תוכל לקבל רק בנסיעות ארוכות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקיצור תחזיר את הטרמוסטט, ותבדוק בזמן נסיעה שחום המנוע מגיע לטמפ' אופטימלית , אם אני לא טועה במרבית הרכבים זה בערך בין רבע לשליש סקלה,

ואז תבדוק את מצב החימום אם יש אוויר חם מה טוב. אם אין, החשד נופל על מעברי מיים סתומים או ראדיאטור פנימי סתום

או תריס/בורר חום קור , תקוע במצב קור.

בהצלחה:-)

פרטים בה"פ .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקיצור תחזיר את הטרמוסטט, ותבדוק בזמן נסיעה שחום המנוע מגיע לטמפ' אופטימלית , אם אני לא טועה במרבית הרכבים זה בערך בין רבע לשליש סקלה,

ואז תבדוק את מצב החימום אם יש אוויר חם מה טוב. אם אין, החשד נופל על מעברי מיים סתומים או ראדיאטור פנימי סתום

או תריס/בורר חום קור , תקוע במצב קור.

בהצלחה:-)

בעיה שגם שמנוע חם אין חימום

יש לי הרגשה שזה משו שקשור לטריסים ולמנופים שצריך להזיז, כיצד אני בודק את זה ספיציפית לרכב שלי?

בתודה מראש דני

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תריסים אפשר לבדוק בצורה הבאה , תכוון את התריס לקור, ותפעיל את המזגן (לא את הכפתור של המדחס.), עד שיצא קור ואז תעביר את התריס למצב חום ואם תרגיש בהבדל אפילו הקל ביותר ברמת הקור, הכוונה שהקור חלש יותר אז התריס תקין אך יש סתימה באחד ממעברי המים לראדיאטור החימום, בדוק זאת בטמפ' מנוע אופטמלית, ולא כשהמנוע קר

מנוע קר=אין חימום.

אם אין הבדל , אתה צריך לשמוע הבדל כשהתריס במצב חום וקור הבדל ברעש שיוצא האוויר,( אצלי בכל אופן זה כך) אז התריס לא מתפקד.

פרטים בה"פ .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תריסים אפשר לבדוק בצורה הבאה , תכוון את התריס לקור, ותפעיל את המזגן (לא את הכפתור של המדחס.), עד שיצא קור ואז תעביר את התריס למצב חום ואם תרגיש בהבדל אפילו הקל ביותר ברמת הקור, הכוונה שהקור חלש יותר אז התריס תקין אך יש סתימה באחד ממעברי המים לראדיאטור החימום, בדוק זאת בטמפ' מנוע אופטמלית, ולא כשהמנוע קר

מנוע קר=אין חימום.

אם אין הבדל , אתה צריך לשמוע הבדל כשהתריס במצב חום וקור הבדל ברעש שיוצא האוויר,( אצלי בכל אופן זה כך) אז התריס לא מתפקד.

השאלה האם ניתן לשחק במצבי הטריס בצורה ישירה ללא מנופים שאל דשבורד?

או שצריך הרב ה לפרק כדי להגיע אל הטריס שמפריד בין מזגן לחימום,אגב אין לי מזגן באוטו כלומר הוא לא עובד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות שהרדיאטור חימום שלך סתום .

אני את שלי (בפיאסטה) הוצאתי אותו וניקיתי אותו.

גם לי אין טרמוסטט אבל הוא מחמם אצלי .

אני גם חושב על להחזיר את הטרמוסטט.

יוגב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...