Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יישור ראש - מתי דרוש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון להרים ראש מנוע בלנטרה 99', לשם נקיון וקצת פורטינג (ובעיקר הפגת השעמום). הרכב עבר 170K ולא סבל מבעיית התחממות כלשהי, ואין נזילות ובעיות מיוחדות (חוץ מרעש לא רגיל מהשסתומים..)

שאלתי, בהנחה(תקווה..) שהראש לא אכול ובמצב כללי טוב: מעבר להחלפת אטמים, מה עוד אני צריך לעשות לפני הרכבת הראש מחדש? מתי דרוש יישור ראש? מהוא ה'שלייף' הזה שעליו אני שומע בכל מקום?

חיפוש לא עזר לי, תודה על התגובות

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

ראש מנוע "הולך" או מתעוות בד"כ מהתחממות הרכב, באם הרכב התחמם יתר על המידה

הדבר יכול לגרם להתעוותות הראש, ובמקרים חמורים יותר פריצת ראש מנוע, משמע המים פורצים לשמן, וזה רק עניין של זמן עד שהמנוע שובק חיים.

ןלפני הרכב ראש רצוי לבדוק שסתומים רינגים בוכנות, מצב של הטלטלים, וכל האלמנטים הנוספים שבמנוע.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
אני מתכוון להרים ראש מנוע בלנטרה 99', לשם נקיון וקצת פורטינג (ובעיקר הפגת השעמום). הרכב עבר 170K ולא סבל מבעיית התחממות כלשהי, ואין נזילות ובעיות מיוחדות (חוץ מרעש לא רגיל מהשסתומים..)

שאלתי, בהנחה(תקווה..) שהראש לא אכול ובמצב כללי טוב: מעבר להחלפת אטמים, מה עוד אני צריך לעשות לפני הרכבת הראש מחדש? מתי דרוש יישור ראש? מהוא ה'שלייף' הזה שעליו אני שומע בכל מקום?

חיפוש לא עזר לי, תודה על התגובות

"רעשים מהשסתומים"- בדוק אם זה לא מהמרימי השסתומים (הידראולים).

ay-ahzakot.co.il

פורסם

כתבת, "תקנו אותי אם אני תועה".

תלמד דבר אחד, אין יותר גרוע מהשיעמום. גם לבן שלי שיעמם והוא החליט להרכיב ראש של 205 1.6 עם שני ווברים על הרכב שיש לנו, פיג'ו 106 1.4 שנת 95 הזרקה. בשנה האחרונה, הרכב הזה נוסע כמעט כל שבועיים לעין יהב וחזרה בלי בעיה.

ומעולם לא נתקע. בקיצור העסק לא עבד טוב, עד שהתערבתי והחזרתי את ראש ההזרקה המקורי.

מחיר השיעמום עומד על 3000 ש"ח, הוא כולל קניה של מנוע וגיר של GTI, שיפוץ שני ראשים אצל חרט, פלגים, שמן, פילטר שמן וסטים לשלייף מקוריים, הכל פעמיים.

כלל ברזל, אין לפתוח מנוע שעובד טוב לא אוכל שמן ולא מתחמם. לא בטוח שאתה מטיב עם המנוע.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

כתבתי שיעמום, התכוונתי בעיקר לשיעמום מהרכב.. פלוס אני רוצה להתנסות בעבודה על ראש מנוע ברכב בו טעות לא תהיה סוף העולם (אם היית יודע מה מצב הרכב היית מבין - רעש מהשסתומים הוא הבעיה הכי מינורית כאן).

שלייף=השחזת שסתומים להתאמתם לתושבות? ועדיין לא ענו לי על השאלה - יישור ראש דרוש כאן?

תודה לכם

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

"שלייף" הוא מילה בגרמנית: Schleif , והפירוש הוא ליטוש. הכוונה היא לליטוש פני השטח של הראש, זה הבא במגע עם בלוק המנוע. היו עושים זאת בעיקר עקב קורוזיה שאכלה בפני השטח. די נדיר למצוא ראש שעבר עיוות ולכן זקוק לשלייף. החרט מוריד מפני השטח כמה אלפיות, בהתאם לצורך. קיט לשלייף הוא בעצם סט אטמי ראש מנוע. האם הוא נחוץ כאן? אתה אמרת שאתה מבצע את הפרויקט לשם ניקיון (?) ולשם הפגת השיעמום, ואתה שואל אם זה נחוץ? :roll:

פורסם

הכוונה לליטוש צלחות השסתום והתושבות ולא לראש, פעולה שהייתה בעבר די סטנדרטית בכל מוסך שמוריד ראש מנוע.

לאחר הודרת הראש בדוק עם סרגל יעודי האם פני שטח האטימה של הראש התעוותו מעבר למידה שקבע היצרן, אם יש מידה מינמאלית לגובה הראש אז ניתן לבצע ישור בבית מלאכה.

סביר להניח שאם הרכב לא עבר התחממויות קריטיות אז לא יהיה צורך לבצע יישור, אך יתכן כי תמצא אכילה במעברי המים של הראש מנוע שידרשו טיפול של בית מלאכה, מילוי וכרסום.

פורסם
ראש מנוע "הולך" או מתעוות בד"כ מהתחממות הרכב, באם הרכב התחמם יתר על המידה

הדבר יכול לגרם להתעוותות הראש, ובמקרים חמורים יותר פריצת ראש מנוע, משמע המים פורצים לשמן, וזה רק עניין של זמן עד שהמנוע שובק חיים.

ןלפני הרכב ראש רצוי לבדוק שסתומים רינגים בוכנות, מצב של הטלטלים, וכל האלמנטים הנוספים שבמנוע.

שלום.

אולי תסביר לנו לסתומים שבחבורה איך אתה בודק את הדברים שצינתה והדגשתי באדום!!!

אני מוכן לשלם כסף בשביל ללמוד איך בודקים את החלקים "והאלמנטים הנוספים"

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני ל היקר.

קודם כל לא אמרתי שאף אחד מחברי הפורום סתום. אז אל תאמר מילים שלא אמרתי.

אם כבר מתעסקים עם הראש מנוע, אז רצוי לפתוח את המנוע ולבדוק את הדברים האלה, כי התחממות לא בהכרח חייבת לגרום נזק לראש בלבד, כי לאחר שרכב מתחמם מעבר למידה , ומתקרר,המתכת מתרחבת אך לא בהכרח המתכת מתכווצת חזרה למידה שהיתה, ונוצרים עיוותים.

בקיצור התחממות יתר פוגעת בכל חלקי המנוע, (גמיות למינהן,מש' מים, מש' שמן וכו') במיוחד אם לרכב יש פז"מ על הכביש

(זאת דעתי ואני מקווה שיצא לי גם לעשות את זה ברכב שלי)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...