Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוחלץ האטם ראש שוייף הראש מנוע, ועדיין הרכב מעשן כבד, מה העניין?

ד"א שהוא התחיל לעשן זה התחיל סתם ככה בלי התחממות מיותרת, ומאז החלטתי לעשות ראש.

גולף 1.3 90

תמיר

פורסם
הוחלץ האטם ראש שוייף הראש מנוע, ועדיין הרכב מעשן כבד, מה העניין?

ד"א שהוא התחיל לעשן זה התחיל סתם ככה בלי התחממות מיותרת, ומאז החלטתי לעשות ראש.

גולף 1.3 90

תמיר

קודם כל חשוב לנתח את הבעייה ורק אז לטפל בה, אחרת אל תתפלא שהזמן והכסף ילכו לאיבוד.

צבע העשן אינדיקטור חשוב מאד לבעייה - תריץ חיפוש.

בכללי -

בעיקרון עשן כחול או לבן - שמן בתא השריפה - בעייה במנוע.

עשן שחור - תערובת עשירה מדי - בעייה בהספקת דלק.

זה שהחלפת אטם ראש ועשית משטח היה עוזר במקרה פריצת אטם והתחממות,

נניח שהשמן חודר לתא השריפה - זה או מהשסתומים ( יש גומייה במוביל שסתום שאמורה

לסגור את המעבר בין איזור הקמשפטים דרך המוביל שסתום לתא השריפה) או מהרינגים

שלא מנגבים כמו שצריך את קירות הצילינדר ונשאר שמן בתא השריפה.

אין שום קשר בין הפעולות שעשית לבעייה ועכשיו ייתכן (סביר ביותר) ששוב צריך לפרק את הראש

בכדי לפתור את הבעייה.

פורסם
צריך לפתוח ולראות :wink:

צריך לבצע בדיקת לחץ ולחץ הפוך קודם כל, להבין האם יש אכילת שמן וכו',

ולבצע דיאגנוזה מדוייקת ככל האפשר, הוא כבר "פתח וראה" פעם אחת.

פורסם

ברוב המקרים , פרוק ראש מנוע, השחזת שסתומים, והחלפת אטם ראש, רק מגבירה את העשן, וגטרמת ללחצים בעוקה, עד

לדחיפת מדיד השמן החוצה, במנוע כזה , שטבעות השמן שחוקות, פרוק אטם ראש אינו מונע עשן, ולכן חובה לבצע בבלוק בדיקת חלחול: נהוג לשפוך נפט לצילנדרים, ולבדוק את מהירות החלחול של הנפט לאגן השמן.

מכיוון שהראש פורק, ללא התיעצות מוקדמת בפורום, מה שנשאר כמו שקודמי כתב, לבצע בדיקת ליקייג,(לחץ הפוך)

על מנת לבדוק האם קיימת בריחת קומפרסייה(בסבירות גבוהה) לתא השריפה, ומשם לצינור הפליטה, בצורת עשן לבן.

אופיני מאד בקוצרןVAG .

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מס' נקודות למחשבה:

1- האם הוחלפו בשיפוץ הראש גומיות השסתומים ? יתכן שגומיות יבשות הן כל הבעיה כאן ותתחיל מכאן...

2- אם הוחלפו הגומיות,אין מה לעשות-מצב המנוע שלך בכי רע ושיפוץ ראש הוא כמו כוסות רוח למת.

הפתרון- אוברול (יקר מאוד) או החלפת מנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ויש קשר לזה שהרכב נוסע מאוד חלש כאילו הוא נוסע על 2 בוכנות ? לא מאיץ בקושי ועושה רעש של מכסחת דשא ?

כאשר המנוע פעל הוצאתי פלג 1 המנוע ממש גימגם, אחר כך פלג 2 גם גימגם, פלג 4 בקושי גימגם, בפלג 3 לא ראיתי השפעה בכלל.

והוא נוסע כאילו יש לו 20 כוחות ומנוע של מכסחת דשא, אותו רעש בדיוק שלוחצים גז על ניטרל.

תמיר

פורסם
צריך לבצע בדיקת לחץ ולחץ הפוך קודם כל, להבין האם יש אכילת שמן וכו',

ולבצע דיאגנוזה מדוייקת ככל האפשר, הוא כבר "פתח וראה" פעם אחת.

שלום.

כול מה שכתבתה זה עצות אחיטופל.

הכול שטויות ולא נכונות ואתה מטעה את הבן-אדם.

לא ניתן בעזרת בדיקה בלחץ הפוך [ליגי'ץ] אם לא איכפת לך לאבחן אכילת שמן לא מהרנגים ולא מהשסטומים!!!

אגב אז מה אם הוא פתח וראה מה הוא ראה? מה הוא מיתמצע? מה הוא תיקן?

תמיר.

הסבר לנו לאט ובמדויק למה פרקתה את הראש ביכלל ומה תוקן בראש למעט ישור שטח.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אחרי נסיעה מאומצת יום אחד. ראיתי שמן בורח מהמנוע איפה שהוא, ולא מהאגן שמן, מאיפה שהוא מאמצע המנוע אולי אפילו למעלה בטיימינג, לא הבנתי מה זה אבל המשיך לנוסע רגיל, מנוע עובד טוב סוחב.

אני מגיע הבית מחנה,

יום למחרת או יומיים, מניע הניע דיי טוב עם מלא עשן של שמן שרוף אחרי כמה הפעלות של סלד בינוני פתאום המנוע התחיל לעבוד פחות טוב כאילו שמן הגיע לפלג ולא היה ניצוץ באחד הבוכנות, ורואים שיוצא שמן מהסעפת פליטה, אחרי שפירקתי אותה ראיתי בבוכנה 3-2 רטובה משמן.

חשבתי המעבר בין השמן לבוכנות באטם ראש הלך, אז פתחתי ראש מנוע כדי לנקות ולהחליף אטם, אבל זה לא עזר.

תמיר

פורסם
הכול שטויות ולא נכונות ואתה מטעה את הבן-אדם.

לא ניתן בעזרת בדיקה בלחץ הפוך [ליגי'ץ] אם לא איכפת לך לאבחן אכילת שמן לא מהרנגים ולא מהשסטומים!!!

עם כל הכבוד, בני, בבדיקת לחץ הפוך ניתן להבחין בין אכילת שמן מהרינגים (מלווה בבריחה גבוהה דרך הרינגים - יהיו סימנים לזה בבדיקה) ולבין אכילת שמן מגומיות השסתומים (לא תהיה בריחה ברמה מוגזמת).

חשבתי המעבר בין השמן לבוכנות באטם ראש הלך, אז פתחתי ראש מנוע כדי לנקות ולהחליף אטם, אבל זה לא עזר.

אני לא מכיר מנוע עם מעברי שמן צמודים לצילינדרים. כמעט כל המעברים שנפרצים מסביב לראש (שקיימים בצמוד לתאי השריפה) הינם מעברי מים. אם כבר תהיה פריצה של מעבר שמן - היא תהיה איפה שיש מעבר שמן בלחץ (ידעת איפה זה במנוע שלך?).

פורסם
עם כל הכבוד, בני, בבדיקת לחץ הפוך ניתן להבחין בין אכילת שמן מהרינגים (מלווה בבריחה גבוהה דרך הרינגים - יהיו סימנים לזה בבדיקה) ולבין אכילת שמן מגומיות השסתומים (לא תהיה בריחה ברמה מוגזמת).

אני לא מכיר מנוע עם מעברי שמן צמודים לצילינדרים. כמעט כל המעברים שנפרצים מסביב לראש (שקיימים בצמוד לתאי השריפה) הינם מעברי מים. אם כבר תהיה פריצה של מעבר שמן - היא תהיה איפה שיש מעבר שמן בלחץ (ידעת איפה זה במנוע שלך?).

שלום.

אם תצליח להסביר לי איך אתה יכול לדעת אם רינג שמן [לא דחיסה ] דפוק או משופשף או דולף אתה גאון הדור!!!

שים לב ידידי עוד לא נימצעה הדרך לבדוק בצורה מדעית או מיקצועית בעזרת כלי כול שהוא אם רינג שמן דפוק.

בעזרת בדיקה של לחץ הפוך ניתן לבדוק רק את הרינג הדחיסה מס' 1 ואת מס' שתיים חלקי.

לגבי גומיות מובלים לא ניתן לבדוק בשום צורה מדעית אלה רק מתוך תיחקור הלקוח ונסיון בעבודה.

גם אם תרכיב שסטומים בלי הגומיות בבדיקה לחץ הפוך לא תדע ולא תוכל לאבחן שאין גומיות מובלים והמנוע יטרוף שמן.

תמיר! אם כול הכבוד והסמפטיה לא תיקנתה כלום ולצערי ברכה לבטלה.

האמת שבעל מקצוע צריל לבדוק את הרכב וקודם לתקן את הטעויות שאולי עשיתה ואחרי זה לאבחן מה יש לרכב.

אם תרצה תוכל להגיע אלי לבדיקה יסודית.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני בשימחה הייתי מגיע ! אבל אין לרכב טסט :).

והברקס היחידי שעובד זה בגלגל הקידמי שמאלי,

גם לא יהיה אפשר להחנות אצלך כי הבלם יד הפסיק לעבוד אחרי שהחלפתי משאבת ברקס אחורית משום מה,

חוץ מיזה הכול עובד,

אהה ואין איתותים, אז משטרה אולי תיתן לי דו"ח על זה.

חוץ מיזה באמת שהייתי בא, בזכותך המנוע נדלק שוב, אז אני יטייל לי עם חברים עם הספק של 2 בוכנות.

לא נוראה יהיה משעשע :).

תמיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...