Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מוצא את המידע בשום מקום ואני צריך לדעת מה הקיבולת של הנוזל קירור ברכב שלי . לקראת מעבר מהELF כרגע משמש אותי לפראפלו.

איפה אפשר לקנות פראפלו מוכן ? וכמה אמור לעלות ליטר ?

ליטר תרכיז פראפלו עולה 35 שקל שבעצם מוהלים אותו עם עוד ליטר מים מזוקקים ,

השאלה מה יותר משתלם בהנחה שאני צריך לפחות 10 ליטר נוזל קירור.

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

ככל שידוע לי אין פאראפלו מוכן, אלא, כפי שציינת, תמיסה מרוכזת שמוהלים במים מזוקקים.

נוזל מוכן של Prestone יעלה פחות. פאראפלו נחשב לנוזל קירור מצויין, עם מגוון תוספים שבד"כ אינם סטנדרטיים בנוזלי קירור After-market.

מי מהשניים טוב יותר? את זה רק מעבדה מוסמכת תוכל לקבוע.

בכל מקרה, כשמחליפים סוג של נוזל קירור חובה לרוקן את המערכת ולשטוף אותה. נוזלי קירור המבוססים על חומרים שונים עלולים לתקוף אחד את השני ולגרום יותר נזק מתועלת. הדבר נכון בעיקר במעבר בין נוזל ירוק לאדום ובחזרה, אך לא רק.

פורסם
ככל שידוע לי אין פאראפלו מוכן, אלא, כפי שציינת, תמיסה מרוכזת שמוהלים במים מזוקקים.

נוזל מוכן של Prestone יעלה פחות. פאראפלו נחשב לנוזל קירור מצויין, עם מגוון תוספים שבד"כ אינם סטנדרטיים בנוזלי קירור After-market.

מי מהשניים טוב יותר? את זה רק מעבדה מוסמכת תוכל לקבוע.

בכל מקרה, כשמחליפים סוג של נוזל קירור חובה לרוקן את המערכת ולשטוף אותה. נוזלי קירור המבוססים על חומרים שונים עלולים לתקוף אחד את השני ולגרום יותר נזק מתועלת. הדבר נכון בעיקר במעבר בין נוזל ירוק לאדום ובחזרה, אך לא רק.

מבירורים שעשיתי עם כמה מקומות תמיד נתקלתי באותם 2 נוזלי קירור שנחשבים להכי טובים בשוק (לפחות בצבע הירוק)

הפראפלו והנוזל קירור של ELF ... כבר כמה בעלי מקצוע , חלקם שעובדים עם פיאטים ואיטלקיול המליצו לי להשאר עם הELF ואין שום טעם להכנס להוצאות כי הוא לא ממש נופל ברמתו מהפראפלו .

אבל עדיין בכל זאת אולי אני אלך על פראפלו , אני כבר לא סגור על עצמי עם זה

אהבתי את החתימה שלך :) נשמעת מאזוכיסטית משהו :p

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

במוסך המרכזי וגם אולי באחרים משתמשים בפחים בנפח של 2 ליטר של פאראפלו מוכן לשימוש כמו שהוא - פח בצבע כחול שמיובא לארץ ומיוצר על ידי FL poland.

לפני שנתיים עלה פח כזה סביבות ה- 35 ש"ח.

כדאי לברר בחנויות החלפים של פיאט - מ.י.ר וגם נחום סודאי. שתיהן בתל אביב.

בהנחה שאני צריך לפחות 10 ליטר נוזל קירור.

זה אומנם בפולנית אבל אפשר לברר את הכמות של נוזל קירור שאתה צריך באתר הזה (נראה שאתה צריך 6.5 ליטר):

http://www.flpoland.pl/tabele/index.html

(זו החברה שכתבתי) שמייצרת את הפאראפלו.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

OK אז אצל סודאי יש גם את התרכיז ב35 שקל לליטר ואת הפראפלו המהול שעולה 42 שקלים ל2 ליטר , הם טוענים שהמהול הוא מקורי מאותו יצרן ...

ELF או פראפלו ?

2001 Opel Astra 1.6

• תוכן חדש...