Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחניה של שכן שלי הופיע לו אתמול פתאום במקום הספייס וואגון המוכר איזה מיצובישי מגה-אולטרא-סופר-מגנום או משהו כזה.

יש עליו איזה 100 סמלים שונים כגון mega-magnum, 4x4, TDi, L200. כפי שוודאי שמתם לב ההבנה שלי ברכבים מהסוג הזה ... לא משהו.

ובכל זאת מכיוון שהופיעה הבהמה הזו ליד האוטו שלי (שנראה עכשיו כמו מכונית שלט קטנה לידו) החלטתי לברר מה יש בקירבה שאמור להזיז את כל ההיפופוטם ממקום למקום. בחיטוט זריז במוטוקאר מצאתי מיצובישי מגנום עם 4 מפרטים שונים שכולם 2.5 ליטר טורבו דיזל.

להפתעתי גיליתי שההספקים של ההיפו נעים בערכים עוצרי הנשימה של 90 כ"ס (בגרסת 2x4) לבין 115 כ"ס בלתי-יאומנים (ב-4x4).

הרהרתי אחורה ב-TDI הישן שלי, 1.9, טורבו, אינטרקולר, 110 כ"ס, מיושן. אח"כ חשבתי גם על מנועי ה-TDI-PD הנוכחיים של הקונצרן שנותנים 130 ו-150 סוסים. אח"כ גם עברו במוחי מיני HDI צפרדעיים ו-CDi מבית הנרי פורד שנותנים מעל 110 כ"ס מנפח דומה.

ואז חשבתי: איך בדיוק בשנת 2003 מצליחים להוציא כל כך מעט סוסים ממנוע 2.5 ? מה, הם משתדלים ? ומה מקבלים תמורת ההספק הנמוך הזה ? מומנט עצבני לא, כי יש שם 24.5 קג"מ שזה מה שהוציא ה-TDI הישן שלי מ-3/4 הנפח ...

ואז נזכרתי שראיתי גם 3.1L שמוציא 105 כ"ס אגדתיים (נדמה לי באיזה איסוזו). ובסה"כ מדובר ביצורים ששוקלים פי 2 מרכב רגיל.

אז מישהו יודע להסביר מה קורה פה ? לא סביר שפשוט מוכרים מנועים פרימיטיביים, בטח יש לזה איזשהו יתרון שאני מפספס, לא ?

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

הרי אלה רכבי שטח והם עובדים על מומנט גבוהה ורוב העבודה שלהם היא על כוח ולא על תאוצה ומהירות

לדוגמא בטרקטר יש נפח מנוע לא ממש גדול

אבל רוב הטרקטור זה הגיר

ואיפה שהאמר לא עובר הטרקטור יכול לעבור

וחוץ מזה מגנום לא נועד בשביל ריסים או תאוצות וכו....

פורסם

אלה פשוט מנועים מיושנים. היפנים לא מצטיינים בטכנולוגיית מנועי הדיזל שלהם, זהו תחום הצטיינות מסורתי של האירופאים עד כה.

למרות שתן ליפנים זמן וגם זה יגיע בסופו של דבר :roll: (ראה סנוניות ראשונות לכך במנועי D4D של טויוטה למשל).

פורסם

כמו שאדם חכם ממני הסביר לי-אם תקח מגנום ותדחוף לה 250 כ"ס היא תעוף מהכביש!(רלוונתי רק למגנום עצמה)

מגנום הוא מאוד פרקטי זה מה שקובע וזה מה שהוא נועד להיות-רכב עבודה

תעשה ניסוי קטן:

תגרור עם רכב (בעל אותם הנתונים של כ"ס) משא כבד יחסית,

תעלה על המגנום ותגרור את אותו המשא,אז תחזור אלינו ותספר לנו מה ההבדל....

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

כל הרעיון זה שכל הכוח יגיע בסלדים נמוכים , כדי שיהיה יותר שמיש בתחילת נסיעה , הכלים הללו חזקים מאוד בגלל כל המשחק הזה של הסלדים הנמוכים . בתאוצות סתם , הם לא ידביקו אותך לכיסא אבל מצד שני אתה יכול לקשור לבהמות הללו עוד אוטו או שניים וזה לא יפריע להם למשוך קדימה , מניסיון .

אגב , יש להם יתרונות גם בתחום הקו הישר כי יש להם הנעה ל 4 גלגלים ולכן הם כמעט ולא מפרפרים . בסיבוב אגב , עדיף שלא לדחוק בהם .

התיבות של ההילוכים אגב הן מה שבאמת מושקע בכלים הללו , תיבות עם הילוכים יעודיים לבלימת מנוע , והילוך ראשון חזק בצורה בלתי רגילה , וכל מיני תיבות העברה שמאפשרות לך לשבת בתוך הילוך בלי שתצטרך לזוז וגם אם אתה בשיפוע הוא לא יסע.

כלים נחמדים .

פורסם

עוד לא ממש מתיישב לי בראש עם התאוריה, אבל נתתם לי כיוון מחשבה חדש ומעניין לגבי תיבות ההילוכים (בעיקר idokk). כנראה שהן כאלו שמיועדות לייצר (ולסבול) מומנט היסטרי בגלגלים.

בכל זאת עדיין אני לא רואה איזשהו tradeoff הנדסי סביר שיגרום לבניה מכוונת של מנוע גדול אך חלש.

תודה לכל העונים !

נ.ב. בינתיים נעלם המגנום וחזר הספייס וואגון. כנראה שהיה רק מושאל לכמה ימים.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

מנוע...1.9 TDI 150 כ"ס של פולקסוואגן, כנראה לא יחזיק מעמד כלכך טוב עם 2.5 טון של משקל עליו למשך אממממ....300 אלף קילומטר,

מנגד לזה המנוע של ניסאן ווינר הישן לדוגמא, הוציא מ2.5 ליטר, 104 כ"ס, אבל משך 2.5 טון ולפעמים גם עגלה לא פחות כבדה בעליות עצבניות...במשך 340 אלף קילומטר ולא הראה סימנים של שפיכה....

מנוע גדול עם הספקים נמוכים לרוב יספק יותר אמינות ממנוע קטן עם הספקים גבוהים, זאת בגלל העומס הנמוך יותר ביחס למבנה המאסיבי יותר...

לסיום, הרכבים האלו לא מרגישים משקל...וגם בנושא התאוצה הם לא כאלו "מעפנים"

פורסם

אז מישהו יודע להסביר מה קורה פה ? לא סביר שפשוט מוכרים מנועים פרימיטיביים, בטח יש לזה איזשהו יתרון שאני מפספס, לא ?

יש לי מיצובישי L200 מגנום 4X4 דבל קבינה GLS(יש לה עוד כמה תארים) שקניתי חדשה לפני שנתיים וקצת ומאז עשיתי עליה 116K ק"מ.

המנוע אכן פרימיטיבי וזה יתרונו. אל תשכח על מה אנחנו מדברים - על רכב עבודה נטו. רק במקרה בישראל, עקב שיקולי מיסוי, קונים אותו אנשים כמוני שלא צריכים להסיע 4 פועלים וארגז מלא שקי מלט.

מנוע דיזל מטבעו עצלן. נותן הספק נמוך לנפח יחסית לבנזין . מצד שני, הוא עובד ביחס דחיסה גבוה המחייב רכיבים מאסיבים יותר העובדים בתחום סל"ד נמוך ממנועי בנזין אך במומנט רב יותר. כתוצאה מזה הבלאי שלו נמוך יחסית למנוע בנזין.

יצרניות הרכב, במיוחד האירופיות, פעלו רבות ע"מ לשדרג את ביצועי מנועי הדיזל לרכבי נוסעים בגלל הביקוש הגדול באירופה לדיזל. כתוצאה מזה התקבלו מנועים הדומים יותר בתכונותיהם למנועי בנזין - הספק גבוה יותר ועבודה בתחום סל"ד גבוה יותר.על הטכנולוגיה הזו משלמים בעלות בסיסית גבוהה יותר והוצאות אחזקה גבוהות יותר, וזה לא בהכרח מה שצריך רכב עבודה.

לרכב עבודה מספיק מנוע עצלן שיעלה מעט בקניה ובאחזקה השוטפת, ויהיה אמין לטווח הארוך. אם תשדך אותו למערכת תמסורת מתאימה, יתן את כל מה שנדרש ממנו בביצועים. היום עליתי בנגב מעלה בשיפוע של כ- 30 מעלות, מועמס באנשים וציוד, עם מזגן עובד במלוא העצמה, ללא כל קושי. אתה לא רואה כלום מקדימה - היכן שנגמר מכסה המנוע מתחילים השמים - אבל האוטו סוחב כמו גדול. הסוד הוא ראשון low מספיק נמוך ונועל דיפרנציאל, לא המנוע.

נמרוד

פורסם

דיפרנציאל עובר הכל...

זה כמו לסוע על כביש לוחצים גז ונוסעים האוטו לא מרגיש

לדוד שלי יש ... היה CJ6 עם נעילה אחורית כושר עבירות מדהים

החיים הם כמו מנה פלאפל, איך שלא תשים הטחינה - תמיד ינזל

פורסם

הייתי פעם בטיול ג'יפים, כשאני הייתי בסופה בנזין (לא זוכר את המפרט שלו, אבל זה מנוע חזק באמת), היו איתנו עוד שתי סופות ומגנום אחד עם מיגון תחתי אבל שום שיפור מעבר לזה.

המגנום עבר את כל המכשולים בלי לפגר אחרי הסופות, כולל בולדרים, נחלים וכל שאר הדברים שיש לרמת הגולן להציע, אז כל מה שאני יכול לומר זה - אני לא יודע מה הסיפור של המנוע שלו, אבל החבילה הכוללת היא כלי רכב חייתי למדי, וכנראה גם מאוד בלתי-שביר. אז כל הכבוד למיצובישי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...