Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום .

קודם כל הקדמה:

כרגע יש ברשותי סאב L7 של קיקר , מבחינת עוצמה אני מרוצה ממנו מאוד (אני יותר שואף לSPL).

הבעיה החלה לפני כמה ימים שהבנתי שכנראה הסאב הלך לעולמו מסיבה לא ממש ידועה , אבל בואו לא ניכנס לזה.

המתקין שלי אמר לי לבוא אליו מחר בבוקר והוא יעשה בדיקה מקיפה לסאב , ואם הוא באמת הרוס כמו שזה נראה , הוא יפצה אותי בסאב חדש.

לאחר התלבטות קטנה , חשבתי לעצמי "למה לא לעשות כבר בנייה רצינית עם כמה סאבים במקום רק הקיקר הבודד?".

חשבתי על משהו בסגנון של 4 סאבים , נניח 2 סאבים של 10 אינץ ו2 סאבים של 12 אינץ , או 2 של 8 אינץ ו2 של 12 , או אפילו 2 של 8 ו2 של 10 אינץ. או אפילו אפשר 3 סאבים. לא קריטי.

מבחינת סדר גודל של מחיר בואו נניח משהו כמו 700-1000 שקל לסאב , תלוי בכמות ובגודל.

וחשבתי לעשות בנייה בערך כמו בתמונה שמצורפת למטה.

האדום, שם אמורים להיות הסאבים הקטנים יותר. שבו ניתקלתי בבעיה.(איך אני מחליף נורות??)

הכחול, שם אמורים להיות הסאבים הגדולים יותר.

והצהובים , שם או ברצפה אמורים להיות המגברים.

insidegolf418ttrunkde6.th.jpg

מספר שאלות:

*כמה לדעתכם תעלה בנייה כזו מפיבר?

*מה אני עושה בקשר לנורות בפנסים האחוריים?

*מבחינת עוצמה סביר להניח שיהיה שיפור , אבל עד כמה?(מכיוון שבעוצמה הכללית הסאבים לא ייתנו הרבה מעבר למה שמציע הL7 , אבל מבחינת שטח ממברנה יהיה שינוי משמעותי)

*עדיף אולי לרדת מהכל ולהשאר עם הL7 , על מנת לחסוך לי ולכם כאבי ראש מיותרים?

תודה מראש ומצטער על החפירה.

תום.

פורסם

לא הבנתי את הבניה אצלך. מה התכנון, לשים את הסאבים בדלת? הם צריכים תיבות והתיבות יתפסו נפח וייכנסו לתוך הרכב. בקשר לתכנון של 4 סאבים, אולי תחשוב שכולם יהיו אותו הגודל כי ככה הם ידפקו זהה, שלכולם (אם אתה יכול) תהיה את אותה הגברה מסיבה דומה.

בקשר לסאבים, תקנה 4 CVR ותהיה מבסוט. לא L7, וגם לא 2 ישתוו ל-4 CVRים שמוגברים היטב.

ועוד משהו. לפני שאתה קונה בכלל סאב\סאבים נוספים, תבדוק טוב טוב עם המתקין למה הסאב הלך לעולמו, תעשו שיעורי בית נקרא לזה, ואחרי שראיתם מה קרה, אל תחזרו על הטעות פעמיים, או במקרה שלך, המתקין. תבדקו טוב טוב מה קרה, שוב אני אומר לך.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני חושב שריבוי סאבים יכול להיות מצויין, אבל 4 זה כבר ממש לא בטוב טעם, אולי מיותר למדיי.

זה לא רכב תצוגה, אתה רוצה להנות מהשמיעה.

למה שלא תלך על 2?

חוצמזה, אם תשים סאבים מסוגים שונים (או גדלים שונים) דעתי היא שהסאונד יתערבב כי כל סאב מנגן שונה טיפה.

פורסם

שומאכר הכוונה הייתה בדפנות הבגאז'...

לדעתי דווקא שינוי גודל יכול לעשות אפקט מעניין לא?

נקאמיצ'י, הכוונה לא לסוגים שונים , אלא רק לגדלים שונים מאותו דגם.

Sharouf , יהיו שני מונובלוקים, לא סגור עדיין איזה.

פורסם

מר DRAGSTAR (מנואל) מהפורום פתח שירשור בקשר למה שאמרת על הסאבים בגדלים שונים. תעשה חיפוש ותקרא. היה מעניין :-)

תחפש כותרת דיי ארוכה.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אתה לא יכול לחבר סתם ככה סאבים בגדלים שונים.

זה ייצור לך דיסוננס והיטולים בסאונד בלי הפסקה.

אתה רוצה SPL ? אין שום בעיה.

חפש את הסאבים עם הכי הרבה נצילות ושהכי פחות כח צריך כדי להזיזי אותם.

אני בזמנו המלצתי לרכב שהגיע שלישי בEMMA ישראל על שני סאבים של מק אודיו , שנקראים מק פייר.

צריכים 200W להזזה והם 93 dB.

תקנה 4 כאלו ולא תוכל לשבת ברכב.

פורסם

אוקיי גיא הבנתי את הנקודה.

נרד מהרעיון של גדלים שונים.

אז בוא נניח במקום גדלים שונים , גודל אחיד של נניח 10" ?

אני לא מאמין שאני אצליח לדחוף בגולף 3/4 סאבים של 12". (ד"א , הCVRים נשמעים אחלה אופציה.)

כמה לדעתך תעלה בנייה כמו שהצעתי? או שיש לך רעיון אחר לסידור מוצלח בבגאז'?

פורסם

תכין לפחןת סדר גודל של 7000 שקל במקום נורמאלי או סדר גודל של 10000-15000 אצל שמעון

HU: Pioneer 880prs, Component: mbq-qsc216 Rear: mbq RUA 216 Amp1: p.g x400.1Amp2: MBQ PAB4100 Sub: Infinity kappa perfect 12.1

פורסם

-XTC-, אני לא מבין למה אתה חושב על האופציה של 4 סאבים. דבר ראשון זה תופס המוווון מקום

ודבר שני העבודה שאתה חושב לעשות מפיבר (ההתקנה והבניות) יעלו לך ים בכסף.

ואל תשכח שכל חלק במערכת שאתה מתקין, לעיתים גורר החלפת חלק אחר. סאבים חזקים "שלא לדבר על כמה.."==> מגבר מספיק חזק ==> שידרוגי מערכת חשמל "אלטרנאטור, מצברים, וכו'"

לדעתי תשקול את העניין להישאר עם ה L7 במידה והוא עדיין תקין, תבדוק אותו על תיבה פתוחה לפי הוראות היצרן

כשהוא מקבל 750-1000 RMS. ואם כל זה לא מספיק לך תנסה לארגן עוד L7 יד שניה.

מה שבטוח יהיה לך נזקי שמיעה בשני המצבים. אז תשמור על הבריאות שלך זה הכי חשוב :-)

פורסם

כן עכשיו שאני רואה מה יהיה טווח המחירים של הבנייה כנראה שאני ארד מזה. שמעון בכלל לא לקחתי בחשבון מראש.

גם אם הL7 תקין וגם אם לא בכל מקרה אני אקבל חדש במקומו מהמתקין שלי , ככה שבקשר לזה אין לי מה לדאוג.

התיבה שיש לי זו תיבה מקורית של היצרן, והמגבר מספק אותו בהחלט.

נראה אם עם L7 חדש יהיה שינוי משמעותי בעוצמה.

ד"א , גם אני חשבתי על לצרף לו חבר , אבל מכיוון שהתיבה של ה L7 כלכך גדולה היא תופסת לי משהו כמו 2/3 מהבגאז' , ככה שאין מצב בחיים לדחוף שם עוד אחד.(זה היה הרעיון ההתחלתי שלי.)

ותודה על הדאגה:wink:

פורסם

בכל מקרה לדעתי את לא בפרופורציה מבחינת גודל תא מטען, הציורים שעשית לסאבים בצדדים לא מספיקים כדי להכניס רמקול 6.5 אינץ' שלא לדבר בכלל על סאב,

בקיצור בבניה נורמאלית בגולף אפשר להכניס שני סאבים בבניה פינתית - כל אחד בפינה, ואז נשאר מקום לשני מגברים אחד מעול השני באמצע..........וגם אז זה גבולי תלוי בגודל המגבר.....אם אתה מכיר את סיימון מהפורום אצלו היו 3 קומפים בתוך גולף היתה לא תיבה שעמדה באמצע תא המטען ובגדול שהיית פותח את התא מטען היית רואה תיבה ענקית עם 3 סאבים "תקועה" באמצע התא מטען....אפילו מקום לבניה נורמאלית לא היה שם כלכך.....

פורסם

כן אכן זו בעייה במחינת הבנייה.

למרות שאתה לא מדוייק בקשר לרמקול 6.5 אינץ' , לדעתי אפשר להרכיב שם סאב של 8 אינץ', אבל זה לא רלוונטי כרגע.

חשבתי על זוג cvrים , אבל כאשר שמעתי אותם בתיבה המקורית שלהם , ממש ממש לא אהבתי ת הסאונד שהם הוציאו.

נגמרו לי הרעניונות.

• תוכן חדש...