Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היצרן במפורש כותב שיש להשתמש נוזל קירור מקוריי G12 PLUS שמותאם לכול חלקי המתכת/פלסטיק/גומי במערכת הקירור, חריגה מהנחיה זו עלולה לגרום לנזקים במערכת הקירור/מנוע.

מה שבני צילם אותי זה ממש לא מרגש כי בני רגיל להשמיץ את היצרן ,VW כולי תקווה שהוא יירד מהתנהגות זו ויתרום מהידע העשיר שלו לפורום.

איזה כייף לי :)

פורסם

בני,

לא ברורה מה מטרת השרשור - להראות לנו משאבת מים שהתפרקה ? הרי בכל רכב היא יכולה להתפרק בצורה זו או אחרת, אם ע"י התפרקות האימפלר או המיסב או WHATEVER.

משאבת מים (כמו כל חלק ברכב) צובר בלאי ב-VW כמו במכוניות אחרות ויש להחליף אותה בטיפולי הטיימינג.

גם בחלק מדגמי ב.מ.וו משאבת המים עשוייה מפלסטיק, ונוטה להתפרק, אז אולי גם ב.מ.וו זבל ?

ובכלל, זו סיבה להכפיש את כל דגמי חברת VW ?וגם דגמי ב.מ.וו ? אולי שמא כן, מכיוון ששתי החברות גרמניות (ואתה יודע למה אני מתכוון) ?

פורסם
בני אתה מפתיע אותי עכשיו בצורה מדהימה, אדם מקצועי כמוך מדבר ככה ?

האימפולר עשוי מחומר פלסטיק רך בכוונה כדי שבמידה ואחת הקנפיים תישבר היא לא תליח "לתקוע" את משאבת המים ובכך לקרוע את רצועת התיזמון ולדפוק ראש מנוע

אז מצטער מאוד אבל אני באמת שמבין מכבד ומעריך את החשיבה ומוכן פעם ב3\4 שנים ביחד עם הטיימינג לשים עוד 300 שקל על משאבת מים....

שי ז. הכנפיים עשויות מחומר פלסטיק שאמור להתמוסס בוא נגיד ככה, גם מוניות עם 850 אלף קילומטר על מנוע הSDI לא נתקלתי מעולם בסתימה במערכת הקירור.....ככה שכנראה זה לא ממש מעניין איפה הן כי תאחלס הקומבינה הזאת עושה ת'עבודה

יום טוב

שלום כמה שטויות אתה כותב ועוד אומר לי שאתה מופתע.

לידעתך כול הרכב הזה נסע 60000 ק"מ וידידי זו מחלה בפוציואגן יצע לי הרבה פעמים להחליף משאבות כאלה לא יעזור לך חרה של משאבה חרה של תיכנון וחרה של אוטו!!!

מזה כנפיים מתמוססות איזה שטויות מה זה ארטיק? בחור כול החתיכות מטילות בבית טרמוסטט.

חוץ מיזה אם האימפלור מיתרסק בחיים לא ניתקלתי שהתרסק הטימינג.

אני מדגיש!!! משאבת המים מקורית לא תחליפית והרכב השתמש בנודל קרור מקורי בלי הוספת מים ביכלל.

סיטינגר לדעתי גם BMW גם חרה של אוטו אמנם נוסע מהמם אבל מלא צרות ותקלות.

לדוגמא כול המנועים של BMW שיש להם רצועת טימינג חיבים להחליף אותה כול 40000 ק"מ ואם לא יומים אחרי שלום לראש המנוע מהסיבה הזו הם חזרו במודלים החדשים לשרשרת טימינג.תראה לי עוד רכב אחד בעולם שצריך להחליף את רצועת הטימינג בתדירות כזו ואתה תותח. בנוסף ביגלל שכול מעברי המים והחיבורים של צנרת המים היא מפלסטיק הכול מיתעות ונזילות מים חופשי גם VW וגם BMW .בפולו, גולף , בורה, בית הטרמוסטט שווה לתחת מיתעות ונוזל.

רק היום נעלצתי להחליף כמעת את כול מעברי המים [הולך אם הצינורות יצוק יחד] בBMW שנת 2004 הסיבה חרה הכול נוזל.

בברכה בני ל.

הכול זבל אחד גדול. תראה לי עוד רכב למעט VW BMW שהמשולשים נהרסים בקצב שלהם מה זה זבלה זה לא מילה.

האמן לי אני רואה את זה כול יום.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני רק רוצה לציין שהלאנטיס שלי על 150K והמשאבה מים מקורית.

שבני ל. עשה לי טיימינג ב 120K לפני שנה הוא לא פיקפק בכלל בטענה שאין מה להחליף משאבת מים.

פורסם
שלום כמה שטויות אתה כותב ועוד אומר לי שאתה מופתע.

לידעתך כול הרכב הזה נסע 60000 ק"מ וידידי זו מחלה בפוציואגן יצע לי הרבה פעמים להחליף משאבות כאלה לא יעזור לך חרה של משאבה חרה של תיכנון וחרה של אוטו!!!

מזה כנפיים מתמוססות איזה שטויות מה זה ארטיק? בחור כול החתיכות מטילות בבית טרמוסטט.

חוץ מיזה אם האימפלור מיתרסק בחיים לא ניתקלתי שהתרסק הטימינג.

אני מדגיש!!! משאבת המים מקורית לא תחליפית והרכב השתמש בנודל קרור מקורי בלי הוספת מים ביכלל.

סיטינגר לדעתי גם BMW גם חרה של אוטו אמנם נוסע מהמם אבל מלא צרות ותקלות.

לדוגמא כול המנועים של BMW שיש להם רצועת טימינג חיבים להחליף אותה כול 40000 ק"מ ואם לא יומים אחרי שלום לראש המנוע מהסיבה הזו הם חזרו במודלים החדשים לשרשרת טימינג.תראה לי עוד רכב אחד בעולם שצריך להחליף את רצועת הטימינג בתדירות כזו ואתה תותח. בנוסף ביגלל שכול מעברי המים והחיבורים של צנרת המים היא מפלסטיק הכול מיתעות ונזילות מים חופשי גם VW וגם BMW .בפולו, גולף , בורה, בית הטרמוסטט שווה לתחת מיתעות ונוזל.

רק היום נעלצתי להחליף כמעת את כול מעברי המים [הולך אם הצינורות יצוק יחד] בBMW שנת 2004 הסיבה חרה הכול נוזל.

בברכה בני ל.

הכול זבל אחד גדול. תראה לי עוד רכב למעט VW BMW שהמשולשים נהרסים בקצב שלהם מה זה זבלה זה לא מילה.

האמן לי אני רואה את זה כול יום.

בברכה בני ל.

בני, אתה כותב שטויות בכמות שמספיקה לשנה !!

1. "אני מדגיש!!! משאבת המים מקורית לא תחליפית והרכב השתמש בנודל קרור מקורי בלי הוספת מים ביכלל." האם חשבת לרגע שייתכן שזו הבעיה !! אסור בתכלית האיסור להשתמש אך ורק בנוזל קירור מבלי למהול אותו במים. מינימום נדרש 30 אחוז מים.

2. צמיגות הנוזל עלולה לגרום להרס המשאבה !!

3. רכב שעשה 60K המשאבה לא נהרסת וגם אם תצלם 10 צילומים אני לא מאמין לך מכיוון שאני פירקתי בשנה האחרונה כ-5 משאבות מים בגולף דור 4 כאשר החלפתי רצועת תיזמון והמצב שונה ממה שאתה מתאר.

האם ייתכן שהרכב הוא יד שניה והרכב נסע 150K ולא 60K.

כול הבעיות שאתה מתאר במערכת הקירור של רכבי VW נובעות משימוש במי ברז בלבד ולא לפי הנחיות היצרן.

4. האם בדקת עם מכשיר שנקרא Refractometer את ריכוז נוזל הקירור לפני שאתה כותב שברכב השתמשו רק בנוזל קירור מקורי ? הצבע בלבד לא אומר שום דבר.

במידה ותרצה מכשיר בהשאלה פנה אלי.

שורה תחתונה אתה מאבד אצלי ניקוד !!

איזה כייף לי :)

פורסם

כמה חבל שאתם נתפסים פה לשטויות ולא שמים למה שבני באמת מנסה לומר לכם פה.

פלוצוואגן [באמת חרא של מכוניות, לטעמי הסובייקטיבי] וגם ב.מ.וו הם רק דוגמא שממחישה תהליך שקורה ליצרנים היום - ועל זה למעשה מלין בני ושופך את חמתו.

אין ספק שלו היו מקשיבים למרק והיו ממלאים נוזל קירור של פולק' במיוחד, ביחס של 1:12.5 תוך מילמול צפילה חרישית לאל הגרמני אזי המשאבה לא היתה מחזיקה 60K ק"מ אלא בדיוק את 75,142 הק"מ שתכננו עבורה במפעל ב"עמותת-שקר-כלשהי-פוצנהגן" אבל מה שהוא ניסה לומר פה הוא פשוט:

המעבר העצוב מאוד של תעשיית הרכב המודרנית מהנדסה לשרידות גבוהה ל-הנדסה-לתום-תקופת-האחריות.

רוצה לומר - פעם [שימו לב לתמונה שירון העלה, משאבת מיים בת 12, או נסיוני הנפלא עם משאבת מיים של רנו 9 בת שש שנים וכו'] בנו את המכוניות כדי שיחזיקו, פאר התעשיה התפאר במכונית עמידה, בחלקים שעשויים ללא חת בעלי אורך חיים מטורף ויכולות שיפוץ קלות ונעימות.

היום - עם התקדמותו של פרדוקס ההתקדמות הטכנולוגית - אני שוב לא עדים להתרברבויות נוסח "האוטו שלנו עמיד לתמיד" אלא לכאלה שאומרות "בטווח תקופת האחריות שלנו - האוטו יעבוד כמו שעון" כשאם ממשיכים לקרוא את האותיות הקטנות מגלים - שבתום תקופת האחריות יש לקחתו לטיפול מקיף - ושם - למען הסר ספק צריך להחליף את האוטו כולו [כמעט, בחלקים, ובהגזמה] כדי שימשיך לתקתק לו.

ההתקדמות המשמעותית ביותר בתחום ההנדסה בשנים האחרונות כבר לא באה מהתחום המכאני, אלא מתמקדת יותר בהנדסת החומרים, פיתוח של מודלים מתמטיים וכוח חישוב חזק מאוד שזמין למהנדסים ברמות השונות מאפשר ליצור חלקים שיחיו בתנאים מאוד מסויימים [מרק - בהערתו הבונה ציין "נוזל קירור של פולק' מסוג XXXX] לאורך זמן מסויים מאוד [מספר ק"מ \ MTBF = YYYY] ולאחריו הם יהפכו בלתי שמישים בעליל [ראו תמונות מאת בני ל. בתחילת השרשור]

את המילים האלה - אבל בדרכו הציורית ומהמעולה מבקש בני ל. להעביר למי שקורא את השרשור הזה. [אם כי אני חייב לסייג ולומר שב.מ.וו, בניגוד לפולק' זה אוטוו מעולה, אין בו תקלות לעולם, הוא מושלם, וכבר קרו פעמים בהם מיכל הדלק שלי אפילו התמלא מעצמו]

רון.

-נ.ב. אני משוכנע מעבר לכל ספק וצל של שכנוע שבני לא צריך את קצהה של הגנתי בתחום, אבל נוכח ההתפרעויות הבלתי-הגיוניות בעליל שהלכו פה עקב חוסר הבנה, זה נראה לי פשוט פשע לא לציין את זה-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מרק,

צר לי להיות זה שמבשר לך את זה (ומעיר אותך מהחלום, על הדרך) - אבל יקירתך יצרנית רכב העם רחוקה מהתדמית שיש לה בעיניך.

עיון קצר בפורום הטכני יגלה שמוצרי הקונצרן סובלים מתקלות רבות, בוודאי ובוודאי ביחס למחירים הלא-נמוכים שנגבים על המוצרים הנ"ל.

לגבי איכות החלפים וכו' - האישפוז כתב זאת יפה מאוד - היצרנים חיים מהחלפים טוב יותר מאשר מהייצור.

הצרפתים השכילו להבין זאת כבר לפני 25 שנים (אחרי שבמשך שנים ייצרו מכוניות עמידות בעליל, ראו 404, רנו 4 או ענתיקות מקבילות). הגרמנים גילו את השיטה הנפלאה לפני כמה שנים בודדות, האמריקאים עובדים כבר שנים על ייצור מכוניות מתפרקות מעצמן וכנראה שהיפנים ייאלצו לאמץ את השיטה בתוך זמן לא רב. :twisted:

פורסם

בני ל' היקר

PMS : תִּסְמֹנֶת טְרוֹם-וִסְתִּית (ראשי תיבות של PreMenstrual Syndrome)

*הכל ברוח שטות

*מזמן כבר הבינו היצרנים שהרווח האמיתי הוא מהחלפיםואם גם אפשר להוזיל עלויות ייצור בדרך, מה טוב.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

לעניות דעתי בענין משאבות מיים.

החלפתי מספר מועט של משאבות מיים ברכבים ( בערך 400-500)( מכוניות צבאיות,,, תבינו למה..)

הכול תלוי באיזה נוזל קרור משתמשים.

מנסיון אישי בצרפתיה שלי ( 205 1.4 97 ) 130.00 ק"מ ששתתה כול חייה נוזל קרור של חברת פרסטון בעת החלפת הטימינג פורקה גם משאבת המיים לבדיקת תקינות ונמצאה ממש כמו חדשה,,,, למעט התפורורת האטם לבלוק.

אבל בכול זאת הוחלפה לחדשה.

לעומת זאת פירקתי לא מזמן משאבת מיים של אותו רכב שעשה 80.00 ק"מ עם שימוש בנוזל קרור ומיים לסרוגין והשבשבת היתה אכולה.. ( המשאבה פורקה עקב התחממות הרכב).

לאחר החלפת המשאבה בחדשה ומילוי נוזל קרור מתאים החלו קורי עכביש על נורת האזהרה של חום מנוע....

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...