Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבים וטובים מבין יורדי הכביש, מטיפים ללא הרף על הצורך בנהיגה זהירה, לא חסרים כאלו שלא מפספסים כל הזדמנות להרביץ מוסר בנהגים החדשים, ובפרט באלו החוסמים את הנתיבים השמאליים, ומונעים מהטייסים לטוס אל האופק.

השאלה שלי היא כזאת.-כיצד למען השם, עלי לנהוג ולהצליח לפנות בדרכים בין עירוניות, אני נוסע לשם דוגמא בדרך ים-ת"א על כביש 1, ועלי לפנות שמאלה במחלף, אך לשם כך חובה עלי לחתוך 3 נתיבים שמאלה מנתיב נסיעתי הימני, האיטי והבטוח (80-90 קמ"ש) מובן שהכביש עמוס בנהגים עצבניים ומהירים במיוחד, שלא ששים להפחית מרום 120-130 הקמ"ש, בכדי לאפשר מעבר נהגים חדשים ובלתי מנוסים מסוגי, כך שבג'ונגל הזה לא נותר לי אלא להסתכן ולהתפרץ שמאלה (עם שימוש במראות כמובן) ולהסתכן בצפירות עצבניות של נהגים שנאלצים להאט, ואפילו גרוע מכך, חשש לתאונה חלילה.

אז מה יש לעשות לדעתכם?

האם צרים פשוט למחוק עבורנו מהמפה חבלי ארץ המחייבים מעבר מימין לשמאל, בכדי להגיע אליהם?

קיימת אולי אופציה אחרת?

פורסם

כן,לתכנן את נתיב נסיעתך מראש.

לצורך העניין להתחיל להשתלב לנתיב האמצעי הרבה לפני המחלף,ולקראתך המחלף לעבור לשמאלי.

פורסם

כן, זה נקרא היגיון.

אם אתה יודע שאתה צריך לעלות שמאלה במחלף ההוא (שלפי דעתי הוא יחיד מסוגו ובטיפשותו בארץ) תיסע בנתיב השלישי מימין.

בעיקרון, אמורים לעלות על מחלף מימין ולא משמאל ככה שחוץ משם אני לא מאמין שתיתקל ב"בעיה" כזו.

פורסם

johava- לא חסרים מקומות שצריך לעבור מהר מהנתיב הכי ימני להכי שמאלי. אחד שקופץ לי לראש כרגע זה כשאתה יורד מאיילון דרום לכיוון הטיילת בת"א, אם אתה רוצה לעלות על הגשר- אתה חייב לעבור בטווח של כמה מאות מטרים 3 או 4 נתיבים (לא זוכר בדיוק כמה) של כביש מאוד עמוס בחלקים מסויימים של היום.

לפותח השרשור, כמובן, שהשיטה לנהגים לא מנוסים, היא לעבור מוקדם יותר לנתיב השני משמאל. לאט לאט, בלי לחץ. ואז כשאתה מתקרב למחלף, תעבור לנתיב השמאלי, בזהירות ובלי לגרום לזה שישמעו צפצופים. ומשם ועד המחלף- פשוט שים ז*ן על אלה שמתעצבנים עליך. בסוף אתה תשתפשף יותר בכביש ותוכל לעבור את הנתיבים בלי להתכונן לכך כמה ק"מ מראש. אבל בינתיים זאת הדרך הכי טובה לדעתי.

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

בקטע הכביש המדובר (פניה לכביש 6... לא זכור לי פניה שמאלה אחרת מכביש 1) המהירות המותרת היא 100, מרבית הרכבים שם נוסעים על 110 פלוס מינוס שזו גם המהירות בכביש 6. לכן, לנסוע 80-90 זה אולי חוקי, אבל ממש לא זהיר וגם לא חכם במיוחד. סע 100 כמו שצריך בנתיב הימני, לקראת המחלף תתחיל לעבור שמאלה תוך האצה ל-110 במידת הצורך, במהירות הזו גם אם תצטרך "לזנק" ל-120 לכמה שניות לשם השתלבות, מכוניתך תעשה זאת בזריזות ובטיחות (עגלה ככל שהיא תהיה) ואף אחד לא יצפור לך.

וראוי להדגיש: לנסוע 80 ולצפות להשתלב בקלות בכביש 6 שהוא - לפחות חוקית - המהיר במדינה, זה בכל מקרה לא חכם ולא זהיר, נהפוך הוא - זה שחצני ודווקאי. נהיגה נכונה בכביש מהיר זה קודם כל לזרום, לא צריך לעקוף את כולם (בטח לא כנהג חדש) ובוודאי לא לעכב את כולם. ובאמת, גם כנהג חדש אין צורך במיומנות מיוחדת לנהוג 100-110 קמ"ש בקו ישר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

נושא שחיפשתי.

מאוד מעצבן אותי שאני בימני ורוצה לסטות לשמאלי או להפך , אני מאותת שעות איך שאני מזיז את ההגה במעלה אחת צופרים:shock: :shock: !

זה מטריף אותי, אני מאותת לשם לפנות, לא סתם משעמם לי ובא לי לאותת ונהגים פשוט כואב להם לתת למישהו להשתלב.

דבר נוסף שמעצבן אותי חוץ מזה שפונים בלי לאותת וחותכים אותי, זה שאנשים מתחילים לפנות ורק באמצע נזכרים להדליק ווינקר, אם אתה רוצה להודיע שאתה פונה אז תודיע לפני, ולא באמצע.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

Welcome to Isra(H)e(l)l

חדש לכם? אנשים פה אגואיסטים וכולם על הזין שלהם - זה עוד לא ברור?

לא נותנים לך? תקח! לא נותנים לך להשתלב בעדינות? תשתלב בלי עדינות, אין כאן מה לעשות, ככה נוהגים בישראל.

אתה יודע איזה הלם תרבות קיבלתי כשעצרתי בשביל לתת לאיזה בחורה לצאת מחניה בתוך תנועה פקוקה? היא כמעט יצאה החוצה ללחוץ לי את היד

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מצטרף, אני גם אדיב מאוד בנהיגה שלי, והרבה פעמים כשאני עושה מעשה פשוט כמו לעצור להולך רגל לפני מעבר חצייה :shock3: שזה דבר אלמנטרי - אתה לא מתאר לעצמך באיזה תודות אני נתקל, אנשים פה במדינה כבר התרגלו שאף אחד לא שם ז*ן.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

IRON HORSE - אני מניח שהאנשים מדליקים את הוינקר כשהם כבר באמצע הפניה עושים זאת רק בשביל הפרוטוקול..

כי אם הם יתחילו באיתות לפני שהם יעברו נתיב, אז מי שבנתיב לידם פשוט יתן גז כדי לצמצם את הפער מהרכב שלפניו ככה שלא יוכלו להכנס לפניו וחס וחלילה לעקוף אותו..

כמו לBLAVIE, גם אני נתקל באנשים מוקירי תודה על זה שעצרתי ונתתי להם לעבור.. כנראה בלי לדעת אפילו שזו זכותם לעבור וחובתי לעצור.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
בקטע הכביש המדובר (פניה לכביש 6... לא זכור לי פניה שמאלה אחרת מכביש 1) המהירות המותרת היא 100, מרבית הרכבים שם נוסעים על 110 פלוס מינוס שזו גם המהירות בכביש 6. לכן, לנסוע 80-90 זה אולי חוקי, אבל ממש לא זהיר וגם לא חכם במיוחד. סע 100 כמו שצריך בנתיב הימני, לקראת המחלף תתחיל לעבור שמאלה תוך האצה ל-110 במידת הצורך, במהירות הזו גם אם תצטרך "לזנק" ל-120 לכמה שניות לשם השתלבות, מכוניתך תעשה זאת בזריזות ובטיחות (עגלה ככל שהיא תהיה) ואף אחד לא יצפור לך.

וראוי להדגיש: לנסוע 80 ולצפות להשתלב בקלות בכביש 6 שהוא - לפחות חוקית - המהיר במדינה, זה בכל מקרה לא חכם ולא זהיר, נהפוך הוא - זה שחצני ודווקאי. נהיגה נכונה בכביש מהיר זה קודם כל לזרום, לא צריך לעקוף את כולם (בטח לא כנהג חדש) ובוודאי לא לעכב את כולם. ובאמת, גם כנהג חדש אין צורך במיומנות מיוחדת לנהוג 100-110 קמ"ש בקו ישר.

נהגים חדשים, (וגם כאלה שלא, אבל מתעקשים לעקב תנועה) קראתם את הטקסט למעלה? אם לא קראתם, תקראו.

כמו שאבא שלי תמיד אומר "בסוף כולם נפגשים ברמזור".

אז הגיע הזמן שתפסיק להקשיב לאבא שלך, המשפט המפגר הזה נמאס.

הוא אפילו הוסבר בצורה מצויינת מתישהו על גבי הפורום על ידי בחור מוזר שהיה פה פעם וקראו לו שמר, הוא אמר "לפחות אני נהנה", והוא צודק. אי אפשר לנעול את המחוג על 80 קמ"ש, ואי אפשר כל היום לחשוב איך אני חוסך עוד ליטר בחודש, זה סתם גורם לפקקים, סתם מעצבן אנשים. :evil:

מעבר לעובדה שזה, במילה קצת נמוכה: מעפן. (כל היום להסתובב ולחשוב איך חוסכים עוד ליטר)

פורסם

מחזק את alfa_draco. הנהיגה הבטוחה ביותר היא זו שמשתלבת עם התנועה הטבעית. נוסעים 110? סע גם אתה 110 ותראה איך הכל פתאום יותר קל.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

זה לא סיפור כל כך גדול.

אין לך לחתוך כל כך הרבה נתיבים.

לשם כך יש שלטים במרחק רב לפני המחלף, כדי שתוכל לעבור נתיב הרבה לפני.

אתה יודע שאתה רוצה לקחת את השמאל?

תעבור לשמאלי הרבה לפני וסע על 110-120. בכביש מס' 1 יש המון חלקים שאף מכמונת מהירות או שוטר סמוי לא יעצור אותך. 4 נתיבים לכל כיוון כשבכולם דוהרים מאות מכוניות ב-130 קמ"ש הופכים את הכביש למסלול מירוצים.

אז דבר ראשון - תכנון נסיעה מוקדם.

דבר שני - תשתלב כמו שצריך, או לנסוע מהר לפני הרכב שבנתיב השני, או לאט, לחכות שהרכב יעבור אותך ואז לתת גז לעבר הנתיב השני, בדיוק כמו בהשתלבות לבינעירוני בפנייה ימינה.

סעו בזהירות.

Xbox12341

פורסם

לא שאני בא לזלזל בך, אבל לי אף אחד לא צופר כשאני עושה את זה.

דבר ראשון, אתה רוצה להשתלב? תמיד תהיה מהיר מהתנועה.

דבר שני, תמיד תתכנן מראש. אם לא תכננת מראש, שכח מלאותת ומיד להשתלב (אלא אם הכביש ריק).

דבר שלישי, אל תנהג באגרסיביות, אבל תהיה אסרטיבי. תכננת? תאותת ומיד תשתלב. אל תחכה לראות אם הרכב שמאחורייך משאיר לך מקום, כי האינסטינקט של רוב הנהגים הוא לתת גז כשהם רואים מישהו שעומד להכנס להם לנתיב (הרעים עושים את זה "כי מי המניאק שיעקוף אותי"; השאר עושים את זה "כי רק אני עובר אותו שניה וזהו").

אל תעבור נתיב בחדות או בפראות מחשש שלא ראית את כל התמונה, ובעיקר, בגלל שיכול להיות אופנוע שבדיוק בחר להשתחל בפתח שנשאר. אל תצפה בהכרח לראות את האופנוע הזה במראות, כי זה מאוד קשה (קטן ומהיר), אבל תעשה את המעבר בצורה מתונה בשביל שלרוכב יהיה זמן להגיב, או לכל הפחות, להזכר ברגעים היפים שהיו לו.

דבר רביעי, אתה נהג חדש, בטח המראות שלך מכוונות חרא. טפל בזה בהקדם.

לרוב, אין באמת בעיה להשתלב. תמיד יש פתחים בתנועה שנגרמים על ידי נהגים שלא עוקבים אחרי מה שמתרחש לפניהם ומשתהים כשהתנועה מאיצה. תאתר אחד כזה ותכנס.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...