Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו שאבא שלי תמיד אומר "בסוף כולם נפגשים ברמזור".

לא יודע רמזור, אבל בפני הוד מעלתו פקק תנועה כולם שווים. גם מרצדס 600 חדשה מהניילונים, וגם סובארו פשע שנת 80 :-D

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לשאלה ששאלת יש תשובה מאוד פשוטה.

אם זה מחלף- היציאה מהמחלף תמיד תהיה בצד ימין [ולא בשמאל כמו שתיארת] כך שתוכל לצאת החוצה ללא הפרעה.

אם זו צומת- בכל מקרה חלה חובת האטה [גם אם יש רמזור ירוק]- מה שמאפשר לך להשתלב בשמאלי לפני הצומת בלי להפריע, או עם הפרעה מינימלית וסבירה. במקרים שיש "טייסים" על כביש בין-עירוני, הם אלה שמפריעים שמהווים מטרד, לא אתה.

dirty old man

need love too

פורסם

אין צורך לטוס אבל גם לא לנסוע לאט , לאותת גם אם יש תנועה "עצבנית" מאחורה , לא נורא לפחות אתה כל הדרך חוסם את הנתיב השמאלי ....

פורסם
רבים וטובים מבין יורדי הכביש, מטיפים ללא הרף על הצורך בנהיגה זהירה, לא חסרים כאלו שלא מפספסים כל הזדמנות להרביץ מוסר בנהגים החדשים, ובפרט באלו החוסמים את הנתיבים השמאליים, ומונעים מהטייסים לטוס אל האופק.

השאלה שלי היא כזאת.-כיצד למען השם, עלי לנהוג ולהצליח לפנות בדרכים בין עירוניות, אני נוסע לשם דוגמא בדרך ים-ת"א על כביש 1, ועלי לפנות שמאלה במחלף, אך לשם כך חובה עלי לחתוך 3 נתיבים שמאלה מנתיב נסיעתי הימני, האיטי והבטוח (80-90 קמ"ש) מובן שהכביש עמוס בנהגים עצבניים ומהירים במיוחד, שלא ששים להפחית מרום 120-130 הקמ"ש, בכדי לאפשר מעבר נהגים חדשים ובלתי מנוסים מסוגי, כך שבג'ונגל הזה לא נותר לי אלא להסתכן ולהתפרץ שמאלה (עם שימוש במראות כמובן) ולהסתכן בצפירות עצבניות של נהגים שנאלצים להאט, ואפילו גרוע מכך, חשש לתאונה חלילה.

אז מה יש לעשות לדעתכם?

האם צרים פשוט למחוק עבורנו מהמפה חבלי ארץ המחייבים מעבר מימין לשמאל, בכדי להגיע אליהם?

קיימת אולי אופציה אחרת?

יש המון היבטים של קריאת כביש ויכולת להשתלב בתנועה צפופה וכו' שמגיעים עם הנסיון (לחלק מהאנשים לא מגיעים בכלל והם עושים את זה בצורה איומה עד יומם האחרון על הכביש - אבל זה סיפור אחר).

בגלל שהדברים האלה באים בקלות בעיקר עם הנסיון כדאי לנהג חדש להתאמן ולצבור נסיון ובעיקר בטחון עצמי בשעות פחות עומוסות, בכבישים פחות עמוסים וכו'..

פורסם
השאלה שלי היא כזאת.-כיצד למען השם, עלי לנהוג ולהצליח לפנות בדרכים בין עירוניות, אני נוסע לשם דוגמא בדרך ים-ת"א על כביש 1, ועלי לפנות שמאלה במחלף...

היכן יש יציאה מהנתיב השמאלי בכביש מספר 1?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

falou,

בחיבור שלו עם כביש 6,

הנתיבים הימניים ממשיכים לכביש 1 והשמאליים לכביש 6...

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אם הוא באמת התכוון למעבר לכביש 6, אז זו שטות גמורה, כי הקטע הנ"ל מתפרש לאורך לפחות קילומטר (אם לא יותר) בו הכבישים מקבילים לחלוטין, וזה בפירוש מספיק זמן בשביל לאותת בעדינות ולעבור נתיב, כפי שנלמד בשיעור הנהיגה השלישי בערך. זה לא שזה איזה מחלף צפוף שאם תמצמץ תפספס את הירידה.

מעבר לכך, ההודעה שלו גורמת לי לתגובה בסגנון "תעשה לי טובה", או באופן עדכני ובסגנון קרן מורי: אני שומע מה שאתה אומר וזה נשמע לי כמו "אוי-יו-יוי! אני נוסע לאט ובבטיחות בנתיב הימני על 90 קמ"ש וכולם מסביבי עצבניים ומהירים מדי בשביל נפשי הענוגה והמיוסרת, ואני לא מצליח לאותת כמו שצריך ולהשתלב בתנועה מבלי שאחשוש לחיי המסכנים ובני החלוף כזלזל ברוח!! מי יצילני מזו הרעה? הכיצד אתמודד עם עדרי הבבונים הנקראים בני ישראל, הדוהרים באופן בלתי מרוסן על כבישי ארצנו? בו-הו-הו!!"

מצטער, אבל התגובה שלי לשאלה המגוחכת הזו היא: אם אתה לא מרגיש בטוח לעבור נתיב, כדאי שתמשיך לנסוע עם מלווה עוד קצת או שתפסיק לנהוג קצת ותרגע. עם הגיל בא הניסיון ואיתו תגלה שהשד לא כל כך נורא, ושבמפתיע, כולם רוצים בסופו של דבר להגיע הביתה בשלום, ואף אחד לא מנסה להרוג אותך על הכביש (טוב, תמיד יש מופרעים...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...