Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כולם מכירים את כולם...אתה בטח לא רציני :lol: .

גם ניירות אפשר לזייף זה נכון אבל לא ניירות הומוליגציה שנמצאים ב-FIA :lol: .

יש שינויים שלא רואים בעין , ואז מה ?

מה שאני מתכוון הוא שחייבים תקנון מוסדר קודם כל ובתור התחלה .

עד כמה שראיתי בחו"ל , לפחות לגבי ספרינטים וקטגוריות יש כמעט מיליון קטגוריות ואתה יכול להתחרות עם כל רכב שתרצה כמעט.

חייבים לפתוח כמה שיותר קטגוריות ולא כמה שפחות . את ההגבלות הגדולות צריך לשמור לראלי ואילו בספרינט לפתוח כמה שיותר ואיש בהתאם ליכולתו יפעל .

אוקיי עוד לא הגענו לרמות האלו אנחנו רק ב-ה-ת-ח-ל-ה

הכוונה שלי היתה לקדם את הקטגוריה הזולה והזמינה וגם תחרותית יחסית עד 1600 סמ"ק...מתחת לזה זו בדיחה

מה תכין יונדאי אטוס :-P

ולמי שרוצה להתקדם לקטגוריה 4x4 טורבו אין לך הרבה ברירות זה או סובארו או סוברארו או סובארו :-D

כמה ויזה 4x4 יש בארץ ? שלוש ואחת מהם מקולקלת

כמה יכינו רכב בין 1600 סמ"ק ל 2000 סמ"ק שאתה באצם נופל בין הכיסאות יקר ולא מספיק תחרותי

אתה הבנת את זה דובי

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני צריך 3-4 חבר'ה רציניים שרוצים ויכולים להכין אימפרזה GT/WRX לראלי/ראלי ספרינט, סטנדרטית למעט אביזרי בטיחות בולמים/מיתלים ראלי ,וצמיגי ראלי,

(70,000-80,000 ש"ח המחיר יכול לרדת משמעותית עם ההצעה למטה)

לפתיחת קטגורית (CUP) כידוע 5 רכבים מספיקים לקטגוריה שתדורג באליפות מסודרת עם ניקוד וגביעים!!!

הכוונה להכנה משותפת של הרכבים וקניית ציוד במרוכז להוזלה משמעותית בעלויות הבניה והחלקים!!!

כמו כן הרכבים יבנו באותה רמה באותו תקציב ובאותה סדנה ויהיו תחרותיים במידה שווה!!!

בנוסף אני רוצה לפנות לחברת סובארו במרוכז ולספונסרים נוספים להשגת מימון/ חסות

לחלק מעלויות ההכנה או לכולם :wink: , שינוע הרכבים למרוצים,ומימון שותף כולל חלקים, תיקונים, וטיפולים לכל העונה!!!

הרכבים הם שטח הפירסום של הספונסר/ים הם יחליטו מה יהיה צבע הרכב האם כל הרכבים יהיו באותו צבע, ואיזה מדבקות

יודבקו על הרכבים!!!

בברכה

קובי כהן 0522-594054

פורסם

קובי

תעשה ההיפך , כמו שעושים בכל העולם בקטגוריות כאלו .

תכין 3-4 כלי רכב כאלו ותמכור אותם כך או לחילופין תעשה ARRIVE AND DRIVE כאשר האחריות על הכנת הרכב היא בידי מוסך יחיד , למשל יובל מלמד.

סתם רעיון

אבל רגע , רגע , רגע .

פתאום שמתי לב שהכותרת לשרשור הזה היא אליפות "ספרינט" וקובי אמר שכוונה היא לעשות ספרינט כי זה זול .

בנוסף , קובי , תמיד טרחת לציין , כמו גם באסיפה הקודמת של העמותה , שאין לך ולאחרים כסף לראלי או לאימונים ועדיף לעשות ספרינט כי זה הכי זול .

ופתאום שינית פאזה ויש כסף להכין רכב ב-80 אלף ש"ח ...?

בתור נציג הספרינטאים קצת ברח לך , לא ?

אני ממש מבולבל .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
קובי

תעשה ההיפך , כמו שעושים בכל העולם בקטגוריות כאלו .

תכין 3-4 כלי רכב כאלו ותמכור אותם כך או לחילופין תעשה ARRIVE AND DRIVE כאשר האחריות על הכנת הרכב היא בידי מוסך יחיד , למשל יובל מלמד.

סתם רעיון

דובי

דובי אני רוצה להוריד עלויות מעצמי לא להעלות אותם פי 4 ,בהחלט יובל בא בחשבון וכל אחד אחר שיתן הצעות מחיר הוגנות ותחרותיות!!!

5 סטים של בולמים(ברמה טובה לא הטופ)

5 רול בר

5 סטים של צמיגי ראלי+ספיר

5 סטים של מיגונים

5 מערכות קשר פנים

20 קסדות

20 כיסאות

20 חגורות

עוד דברים קטנים כמו מטף,נעילות,משבת מנוע...ועוד

סה"כ כולל מע"מ ועבודה.........או לחילופיון 5 רכבים מוכנים קומפלט... אולי יובל בשיתוף חברת סובארו סה"כ כולל מע"מ.......

נ.ב.

חלק מהקרדיט על הרעיון הראשוני לגבי סרוגו :wink:

קובי

פורסם

דובי בקשר לתוספת בכתב בגדול

ראשית זה מוכיח שאני דואג לכולם ולא רק לעצמי ובאמת ספרינטים הם יותר זולים ומאימונים לא יבואו ספונסרים!!!

דבר שני אם כבר רוצים להכין רכב חדש וגם להתקדם שזו השקע גדולה אבל חד פעמית אז רצוי להכין משהו נורמלי ובעלויות מינמליות!!!

אכן אין לי מזומנים וזאת הסיבה למהלך של שיתוף פעולה עם כמה חבר'ה להוזלת עלויות על ידי השארת הרכב סטנדרטי

עד כמה שאפשר למעט הדברים המחוייבים,אביזרי בטיחות בולמים וצמיגים!!!

מעבר לזה אני עדיין דוגל בליגת ספרינטים שמשך העונה הרשמה בלאי קרבת הקהל והתקשורת עדיפים בהרבה על ראלי

ליגה שכזו תביא מהר מאוד ספונסרים

עכשיו אתה פחות מבולבל :-D

בברכה

קובי

פורסם

ממש לא כי בהתחלה כל תומכי הספרינטים דיברו על רכב במחיר של עד 30 אלף ש"ח פלוס-מינוס ועכשיו זה כבר 80-90 אלף ש"ח , אז יש כסף או אין כסף ?

הכנה של אימפרזה CUP איך שלא תעשה את זה גם אם תכין רכב אחד או חמישה תמיד תהיה יקרה משמעותית מהכנת רכב לספרינט כמו שדיברתם מראש , ובתחילת השרשור הזה .

גם אם תקנה הכל באופן קבוצתי זה יהיה יקר.

תחליט על CUP לספרינט של 106 , 205 או כל רכב קטן אחר שיעלה להכין אותו 30 אלף ש"ח כמו שאלון ח. הציע בהתחלה ושם תעשה את הקנייה הקבוצתית של הציוד ותוזיל עלויות ל-20 אלף ש"ח נגיד , זה כבר נשמע הרבה יותר כלכלי וטוב.

הדיבור על קטגוריות הספרינט היה במטרה לעשות את הכל זול למי שאין לו כסף להכין רכב יקר (שמונים אלף ש"ח נשמע לי יקר , איך שלא תסתכל על זה) אז נקודת הבסיס צריכה להיות הקצה הזול של הסקאלה ,כפי שאלון הציע למשל .

אני לא בטוח ששמונים אלף ש"ח זה סכום קורץ כל כך.

קניית ציוד נלווה (בטיחותי) לרכב תהיה פחות או יותר זהה לכל מכונית אימפרזה או 205 כי כסא SPARCO זה כסא SPARCO בסופו של דבר .

אני חושב שקצת נסחפת עם הרעיון שלך .

להזכירך , כאשר לאחר שקיבלתי את האישור של ועד העמותה לארגן את הנהגים לספרינטים , בסבב טלפונים שעשיתי כולם אמרו שהרעיון הוא שהכל זול...ואתה וגם ניצן הייתם בין מובילי המהלך הזה .

כאשר אתה פונה להכנת רכב בשמונים אלף ש"ח קפצת הרבה מעל למתוכנן.

על פי החישוב של אלון אגב במחיר הזה אפשר להכין כמעט 3 כלי-רכב.

דובי

פורסם

אם משווים 70 אלף ש"ח לקטגוריה (CUP) מול 250 אלף ש"ח ויותר לפעמים כפול לקטגוריה N אז הפרופורציות אחרות

אני הדגשתי שאני רוצה לקדם את הקטגוריות הזולות ל 4X2 אטמוספרי ולחבר'ה שרוצים להתקדם 4x4 טורבו הכי זול שיש בארץ!!!

זה נותן איזה שהו סיכוי להתקדמות ולהתחרות עם רכב מקצועי...כמעט, לאנשים בעלי תקציב מוגבל!!!

גם ברור לי שהקטגוריה הכי פופולרית תהיה 4x2 עד 1600 סמ"ק אטמוספרי...אבל זה לא סוד שאני אישית רוצה לשבת בכיסא

של אימפרזה/איוו אני לא שולל הכנת רכב 4x2 אבל אני בודק את כל האופציות ,כל רכב טוב לספרינטים לא כל רכב טוב לראלי!!!

עכשיו אני יותר ברור :-P

נ.ב.

אם יש למה להכין רכב נמצא תקציב מתחת לאדמה

קובי

פורסם
אהלן חברה,

בקרוב מאוד תתקיים אליפות ישראל ב"ראלי ספרינט" עם הרבה הפתעות ופרסים!!!

(תחרות שליטה ברכב ראלי על קטע שביל קצר עד 3 ק"מ בזמן הכי קצר להקפה עם רכב אחד על המסלול כל פעם)

אם את/ה רוצים להתחיל בקריירת נהיגת מרוצים,אם אתם חושבים שיש לכם את זה,אם נולדתם לנהוג....

אז זו ההתחלה הכי טובה...

הדגש פה על רכבים זולים יחסית(למוגבלי תקציב) עד 1600 סמ"ק 2X4 ללא טורבו וללא שיפורי מנוע,כמובן עם כל אביזרי הבטיחות,שניים או יותר יכולים להכין רכב אחד ולהתחרות ביחד!!!

כאן הנהג מדבר ולא הכסף שלו...באו תוכיחו שאתם הנהגים של ישראל , בעלויות קטנות יחסית בין 50,000-30,000ש"ח לרכב מצוין ברמה טובה!!!

ההרשמה החלה, כמובן רק לרציניים ולחברה שיכולים לעמוד במינימום של הכנת הרכב!!!

אשמח לעזור בכל בעיה או שאלה!!!

פרטים נוספים בקרוב!!!

להרשמה נייד-0522-594054 מייל [email protected]

נ.ב.

שאר הרכבים מעל 1600 סמ"ק ,4X4 ,וטורבו מתחת ל2000 סמ"ק יהיו בקטגוריה פתוחה,וכמובן גרופ N (אימפרזות, איוו)

בברכה

קובי כהן

קובי

אני מחזיר אותך להודעה הראשונה בשרשור הזה וכתוב שם דברים מפורשים ללא שום כוונה לקטגורייה אחרת שפתאום "תפסה" תאוצה עם מגדש טורבו והנעה כפולה .

מה שאני מנסה להסביר פה ומקווה שתבין - אליפות ספרינט = מחיר זול ושווה לכל נפש כמעט ...

באם עושים קפיצת מדרגה זה כבר משהו אחר לגמרי , נדמה לי שקוראים לזה אמת בפירסום...

אימפרזה טורבו CUP בחיים לא תגמור במחיר של שמונים אלף ש"ח כי רק החלפת הגיר הבעייתי של האימפרזה תשנה ותוסיף לעלויות ואת זה לא אני אמרתי כ לי אין אפילו אפשרות לחשוב על תקציב כזה .

אני מציע לחזור לקרקע ולמציאות ולהמשיך לדבר על קטגוריית 4X2 עד 1600 סמ"ק ואולי 2 ליטר אבל ממש לא יותר מזה.

דובי

(אגב , האם ל-4 השורות הראשונות בכחול יש קשר לעסק החדש שאתה פותח...? )

פורסם
קובי

אני מחזיר אותך להודעה הראשונה בשרשור הזה וכתוב שם דברים מפורשים ללא שום כוונה לקטגורייה אחרת שפתאום "תפסה" תאוצה עם מגדש טורבו והנעה כפולה .נכון,שוב פעם ברמה האישית אני רוצה 4X4 טורבו....המציאות קצת שונה, תקציב...אז חשבתי קצת ואמרתי שאם אני רוצה להתקדם ויהיה שיתוף פעולה להוזלת העלויות ותהיה ליגה אני יגרד עוד 30 אלף ש"ח הוצאה חד פעמית שאולי תחזור במרוצת העונה על ידי ספונסר כזה או אחר וגם אני משתדרג בהרבה, בכל זאת 6 שנים 4x2 הגיעה הזמן לא?

מה שאני מנסה להסביר פה ומקווה שתבין - אליפות ספרינט = מחיר זול ושווה לכל נפש כמעט ...נכון,אבל אסור להתקדם במסגרת יותר זולה הספרינטים, מראלי שזה עליות מטורפות בנוסף להכנת הרכב היקרה???

באם עושים קפיצת מדרגה זה כבר משהו אחר לגמרי , נדמה לי שקוראים לזה אמת בפירסום...

מה השקר בפירסום,הקטגוריה הזולה אכן תשאר זולה ופופולרית,מי שרוצה/יכול לקפוץ מדרגה למה לא???

אימפרזה טורבו CUP בחיים לא תגמור במחיר של שמונים אלף ש"ח כי רק החלפת הגיר הבעייתי של האימפרזה תשנה ותוסיף לעלויות ואת זה לא אני אמרתי כ לי אין אפילו אפשרות לחשוב על תקציב כזה .להתחלה גם גיר GT טוב מספיק לפחות לעונה הראשונה בעונה השניה נקווה לספונסרים.... 80 אלף ש"ח סכום ריאלי ביותר אפילו 65 אלף ש"ח שאל את יובל ואת גמליאל....

אני מציע לחזור לקרקע ולמציאות ולהמשיך לדבר על קטגוריית 4X2 עד 1600 סמ"ק ואולי 2 ליטר אבל ממש לא יותר מזה.וואלה

אני לא פוסל... אם אני אגיעה למסקנה שזה (4x4 טורבו) גדול עליי,אני יכין בכיף 4x2 1600 סמ"ק לתת לנדב בראש :lol:

דובי

(אגב , האם ל-4 השורות הראשונות בכחול יש קשר לעסק החדש שאתה פותח...? ) ממש לא אני קודם נהג מירוצים ומתחרה!!!

ואחר כך בעל עסק ומקדם את הספורט המוטורי...

קובי

פורסם

קובי בוקר טוב

אני חושב שאתה מפספס את הנקודה .

מצד אחד אתה מציג "אליפות ספרינט" שנועדה לתת פתרון שלך לאנשים שמחפשים קטגורייה זולה לתחרות ומצד שני אתה בעצם חושב על עצמך .

אם אתה פונה בתור מארגן , לדעתי האישית , אתה לא יכול לחשוב על עצמך אלא על הכלל .

אגב - כמה משתתפים חדשים לחלוטין הביעו עניין בהכנת כלי-רכב וכמה חדשים בפועל יש ?

דובי

פורסם
קובי בוקר טוב

אני חושב שאתה מפספס את הנקודה .בוקר טוב דובי.אני לא חושב שאני מפספס יש את הכלל ויש את קובי

מצד אחד אתה מציג "אליפות ספרינט" שנועדה לתת פתרון שלך לאנשים שמחפשים קטגורייה זולה לתחרות ומצד שני אתה בעצם חושב על עצמך .בתוך האליפות כל אחד ימצא את מקומו הדגש לקטגוריה הזולה

אם אתה פונה בתור מארגן , לדעתי האישית , אתה לא יכול לחשוב על עצמך אלא על הכלל .אמרתי שעד מרץ אנחנו ממתינים

שנית אני לא מארגן אני יוזם ומרכז את ההרשמה יש את מועדון מרוצי ישראל ואת מישל אם הם לא יתנו מענה מספיק טוב וזול אני מחוסר בררה אארגן...הבעיה שאני רוצה לנהוג!!!

אגב - כמה משתתפים חדשים לחלוטין הביעו עניין בהכנת כלי-רכב וכמה חדשים בפועל יש ?רשומים 20 מתוכם 8 חדשים

דובי

בברכה קובי

פורסם

אני חושב שהצעד הבא , לפני ההכרזה שמחכים עד מרץ , זה ישיבת יסוד בכדי להכין מבנה לתחרויות ולליגה הזו כולל תקנון .

רק לאחר מכן לצאת לדרך.

ואגב - אני מניח שאלון חלווה ישמח לעזור בארגון , לפחות כעת שאין לו עדיין רכב מוכן.

פורסם
אני חושב שהצעד הבא , לפני ההכרזה שמחכים עד מרץ , זה ישיבת יסוד בכדי להכין מבנה לתחרויות ולליגה הזו כולל תקנון .

רק לאחר מכן לצאת לדרך.

ואגב - אני מניח שאלון חלווה ישמח לעזור בארגון , לפחות כעת שאין לו עדיין רכב מוכן.

אני מסכים איתך בהחלט למרות שהתקנות והתקנון די ברורים...

קובי

• תוכן חדש...