Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנן מכוניות, אני יודע שאצלי זה ככה (VW, לפחות ממה שהבנתי כשפרקתי את המטריצה) שכאשר אתה מעביר לחימום התריס מונע מעבר אוויר דרך תעלת האוויר שעוברת במאייד המזגן. במקום זה האוויר מנותב דרך תעלה אחרת בה עובר האוויר דרך רדיאטור החימום הפנימי. לכן את האפקט של ייבוש האוויר אתה מאבד ורק המדחס עובד לחינם. לעומת זאת להדליק את המזגן והבורר במצב קור עובד מעולה, הבעיה היא שמי שיושב בתוך האוטו קופא. בלית ברירה אני עושה את זה כי לפעמים אי אפשר לפתוח חלון בכלל או שפתיחה קטנה לא עוזרת כלל.

בדרך כלל במכוניות מסוג הנ"ל, הכפתור המכוון את האויר לכיוון החלון בלבד מפעיל במקביל את המזגן, וממילא גם מכוין את מעבר האויר בהתאם.

בדר"כ סימן הזיהוי (מלבד בדיקת הפעלת המדחס),

שהכפתורים של שאר המצבים מסמנים באור ירוק לעומת הכפתור המכוון של החלון הקדמי

שמסומן באור כתום/אדום.

בכ"א, אם אצלך הכפתור המכוין לשמשה הקדמית מפעיל גם את המזגן,

סביר להניח שחשבו על כך מראש בפס היצור ודאגו שהאויר יצא גם ממערכת החימום

וגם ממערכת הקירור.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישנן מכוניות, אני יודע שאצלי זה ככה (VW, לפחות ממה שהבנתי כשפרקתי את המטריצה) שכאשר אתה מעביר לחימום התריס מונע מעבר אוויר דרך תעלת האוויר שעוברת במאייד המזגן. במקום זה האוויר מנותב דרך תעלה אחרת בה עובר האוויר דרך רדיאטור החימום הפנימי. לכן את האפקט של ייבוש האוויר אתה מאבד ורק המדחס עובד לחינם. לעומת זאת להדליק את המזגן והבורר במצב קור עובד מעולה, הבעיה היא שמי שיושב בתוך האוטו קופא. בלית ברירה אני עושה את זה כי לפעמים אי אפשר לפתוח חלון בכלל או שפתיחה קטנה לא עוזרת כלל.

תבדוק טוב שוב. האויר אמור תמיד לעבור דרך מאייד המזגן. דלת הערבול פותחת וסוגרת את המעבר של סוללת החימום- אז במצב חימום מקס' האויר יעבור ראשית דרך המאייד ואז יכנס לסוללת החימום.

במצב קירור האויר יעבור דרך המאייד ויעקוף את סוללת החימום ישר לפיתחי האוורור.

לכן שמזגן דולק ובורר החום נמצא על חימום, תקבל אויר חם ויבש עקב פעולת המזגן.

אני לא חושב שברכבי VW המצב שונה משאר כלי הרכב.

פורסם

ארז, כן קראתי את כל השרשור, אגב אני הולך לנסות את מריחת הוודקה על החלונות צד :-)

דניאל, אצלי התריס הוא מעין מחליף- כלומר הוא פותח את המעבר מהסוללה הקרה וסוגר את מעבר האוויר החם- במצב קור. לחילופין, במצב חום הוא סוגר את הפתח ממנו מגיע האוויר הקר ופותח את מעבר האוויר החם. כלומר מעין מפסק Changeover (תסלחו לי על האנלוגיות לחשמל).

לעומת זאת, הצדק עמכם וכנראה שהאוויר קודם כל עובר בסוללת המזגן, מתקרר ואז מגיע לרדיאטור החימום, מתחמם ואז יוצא החוצה ולכן אתם צודקים שאת אפקט הייבוש כן משיגים. אתמול בדקתי את זה וגם במצב חום מקסימאלי כאשר מפעילים את מדחס המזגן ההבדל הוא עצום.

העניין העצוב בכל הסיפור הוא שצריך גם בחורף להפעיל מזגן וזה חבל.

Jo-Jo, אצלי (רכב משנת 96) הבורר מזיז תריסים בלבד.

פורסם
לחמם מנוע בעמידה זה אחד הדברים הכי מזיקים למנוע מבחינת בלאי, גם בסל"ד נמוך.

יוסי

מה הנזק שעלול להיגרם מהפעלת המנוע בעמידה מבלי לנסוע?

וכרגע אני שואל באופן כללי, בלי קשר להפשרת אדים.

פורסם
מה הנזק שעלול להיגרם מהפעלת המנוע בעמידה מבלי לנסוע?

וכרגע אני שואל באופן כללי, בלי קשר להפשרת אדים.

ידידה, תקרא את כל השרשור.

פורסם
יש ספריי למניעת אדים על המישקפיים,ניסיתי על שימשת הרכב עובד יופי.

רעיון מצויין!

רק שהכמות היא קטנה מאוד...

איזה סוג?

כמה זה עלה לך, עד שכיסת את כל השמשה?

פורסם

השפרצתי קצת,כי זה לא היה שלי,מרחתי את זה על כל השמשה הקידימית עם המטלית הרכה של המישקפיים,זה הספיק.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

• תוכן חדש...