Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

ברשותי סובארו XT טורבו 86

לפני כשבועיים הוחלף לרכב מנוע מיבוא... וביומיים האחרונים המנוע מתחיל לידפוק.... היום ראיתי שהשעון של הלחץ שמן מיתחת ל0... (הכי נמוך שיש בשעון)

חוץ מיזה שהמנוע התחיל לידפוק גם ברגע שאני מרים את הרגל מהגז יש רעש של ברזל רועד/נישמחק מהמנוע...

ממה כל הבעיות האלה יכולות לנבוע? ואיך מתפלים בזה?

בתודה מראש

נדב

פורסם

שלום.

מה שאתה מתאר נשמע כמו איבוד לחץ שמן במנוע - שים לב כי אין להניע / לנסוע עם הרכב במצב כזה כי עלול להגרם נזק בלתי הפיך למנוע (אם כבר לא גרם לפי הרעש שאתה מתאר).

גרור את הרכב למוסך !

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

על המנוע הזה אתה יכול לומר "אללה ירחמו", דפיקות כתוצאה מירידת לחץ שמן משמעותן מתכות שחרצו האחת את השניה.

בהנחה שמנוע באחריות, ניצלת, אם לא הכן את החבילה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

ממה כל הבעיות האלה יכולות לנבוע? ואיך מתפלים בזה?

שלום נדב,

אם באמת ראית את מחוג הלחץ שמן מתחת ל-0 (ממש שוכב ולא זז משם בכל מצב) הלך לך החיישן של לחץ השמן וזה בלי קשר לרעשים מהמנוע.

אם תתן פרטים על שאלות הבאות בהחלט אוכל לתת לך תשובה חד משמעית לגבי גורלו של המנוע (לצערי מניסיון):

איך מד הטמפרטורה הגיב למאמץ? האם הוא עבר את החצי קצת או בצורה קיצונית ו/או התנהג לא ביציבות כאילו יש לו פרקינסון?

מה מצב השמן לפי המדיד? האם עקבת אחרי ירידה מסויימת של שמן בשבועיים האלה?

האם במהלך נסיעה ראית עשן מהכונס אפילו ממש טיפה?

האם צריך ללחוץ על הגז יותר מהרגיל כדי לצאת מהמקום (כאילו אתה עם מזגן)?

תתאר את הדפיקות שאתה שומע, האם זה בסגנון "תק תק תק תק" שמתגבר ככל שהסל"ד עולה או משהוא אחר?

ארז

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם
שלום נדב,

אם באמת ראית את מחוג הלחץ שמן מתחת ל-0 (ממש שוכב ולא זז משם בכל מצב) הלך לך החיישן של לחץ השמן וזה בלי קשר לרעשים מהמנוע.

ארז

אני מציע שתיזהר באבחנות שלך כי הפציאנטים שלך עלולים למות.

פורסם
שלום נדב,

אם תתן פרטים על שאלות הבאות בהחלט אוכל לתת לך תשובה חד משמעית לגבי גורלו של המנוע (לצערי מניסיון):

איך מד הטמפרטורה הגיב למאמץ? האם הוא עבר את החצי קצת או בצורה קיצונית ו/או התנהג לא ביציבות כאילו יש לו פרקינסון?

מה מצב השמן לפי המדיד? האם עקבת אחרי ירידה מסויימת של שמן בשבועיים האלה?

האם במהלך נסיעה ראית עשן מהכונס אפילו ממש טיפה?

האם צריך ללחוץ על הגז יותר מהרגיל כדי לצאת מהמקום (כאילו אתה עם מזגן)?

תתאר את הדפיקות שאתה שומע, האם זה בסגנון "תק תק תק תק" שמתגבר ככל שהסל"ד עולה או משהוא אחר?

ארז

ארז שלום..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

החיישן של הלחץ שמן לא הלך בוודעות...

המד טמפרטורה לא עלה מעל החצי אפילו לא בקצת...

לפי המדיד של השמן יש שמן בידיוק כמו שצריך וכמו שרשום בספר.. לא היתה ירידה..

עשן לא יצא ביכלל לא מהכונס ולא משום מקום ברכב...

היום באמת לפני שרשמתי את ההודעה הרגשתי שהאוטו נוסע הרבה יותר חלש מבדרך כלל... כאילו שאני עם מזגן...

בקשר לדפיקות במנוע.... הם נישמעות בסגנון של "תק תק תק" ומיתגברות עם הסל"ד כמו שאמרתה... וברגע שאני מרים את הרגל מהגז אז יש רעש של מתכת נישחקת...

ארז לפי התמונה של הXT בצד אני מבין שגם לך יש את הרכב ואתה כניראה מודע לבעיות האלה אז אני יודע לך עם תוכל ליעץ לי....

בתודה מראש

נדב

פורסם

במידה והשעון לחץ שמן לא טועה אולי יש בעיה במשאבת שמן, לא יצא לי להתקל בבעיה כזאת.

בכל אופן אם זה המצב אז כמו שכתבו פה קודם אל תניע אותו, ותגיע איתו למוסך על גרר.

אני מאמין שחומרת הנזק למנוע תהיה תוצאה ישירה של איך התנהגת עם האוטו מהרגע שהמחוג לחץ שמן ירד (אם המחוג של הטמפרטורה לא משתגע אז אתה במצב יחסית טוב).

ואגב השמן גם עובר בטורבו אז אם הוא פעל הרבה בלי שימון מספיק גם לו יכול להיות נזק.

וכן, יש לי XT Turbo ואשמח ליעץ לך על סמך ניסיוני עם הרכב.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

לי יש סובארו GL1800

גם לי היתיה את אותה בעיה בדיוק.

כדאי לבדוק אם יש לך שמן ואם אין אז תמלא ותקווה שהבעיה היתה שחסר שמן אבל אם לא .

אז תיקח גרר, או שתיסע עם הרכב באיטיות ובלי לחיצות מיותרות על הגז, אל המוסך הקרוב ביותר תשמור על

סל"ד נמוך , ותקווה שלא קרה נזק בלתי הפיך למנוע, שכן יש לך רכב נדיר, וכדאי לשמור

עליו.

בכל אופן ,אצלי הבעיה היתה שנסתם הקרטר

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
לי יש סובארו GL1800

גם לי היתיה את אותה בעיה בדיוק.

כדאי לבדוק אם יש לך שמן ואם אין אז תמלא ותקווה שהבעיה היתה שחסר שמן אבל אם לא .

בכל אופן ,אצלי הבעיה היתה שנסתם הקרטר

קרטר= אגן השמן לא יכול להסתם, רשת משאבת השמן יכולה להסתם, בגלל פלשינג

שמבוצע במנוע ללא צורך, וגורם לסחיפת בוצה מהקרטר ישירות לרשת בכניסה למשאבה

המונע משמן לעבור, ועקב כך לחץ השמן יורד בגלל אי ספיקה של המשאבה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

*****נמחק ציטוט בלתי חיוני**********

צביקה שלום רב...

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

אני עדיין לא יודע מה הבעיה ברכב ואולי זה באמת כמו שאתם אומרים הרשת של המשאבת שמן...

(אתם בטוח יודעים יותר טוב מימני)

יש אפשרות לסדר את זה לבד? ללא מוסך?

עם כן אני יודע לך מאוד עם תוכל לפרט איך לעשות ומה לעשות בידיוק...

בתודה נדב

פורסם

אם יש אחריות על המנוע אז פשוט תעלה את האוטו על גרר ותגיע למקום שאצלו התקינו לך את המנוע. חבל לקחת סיכונים מיותרים ולאבד את האחריות על ידי כך שתתעסק עם זה לבד.

בכל מקרה, תיגש לבעל מקצוע שיסדר לך את הבעייה כדי למנוע נזק עתידי גדול יותר (במידה וכרגע הנזק הוא קטן).

אסף

• תוכן חדש...