Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה לקנות פג'ו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שאחוז נכבד מחברי הפורום קונים מכוניות אשר נותהדרות בסמל של האריה השואג

הידוע לכולנו כ"פג'ו"

עכשיו השאלה שלי למה לעזזל אתם קונים פג'ו? כמו כמות בעלי הפג'ו

בפורום הזה כך גם כמות הבעיות שעולות בפורום "טכני אחזקה וטיפולים" ונחשו מה

רוב הבעיות שם קשורות איכשהו למכוניות כלשהי מהיצרן הזה

אז אני מנסה להבין בכח למה פג'ו? מה אתם אוהבים לזרוק כסף בכח?

מה זה בגלל שהיא נוחה? אולי השלדה המטורפת? :lol:

פורסם

טיפולים רק כל 30000 ק"מ!

מה, לא? :lol:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
שמתי לב שאחוז נכבד מחברי הפורום קונים מכוניות אשר נותהדרות בסמל של האריה השואג

הידוע לכולנו כ"פג'ו"

עכשיו השאלה שלי למה לעזזל אתם קונים פג'ו? כמו כמות בעלי הפג'ו

בפורום הזה כך גם כמות הבעיות שעולות בפורום "טכני אחזקה וטיפולים" ונחשו מה

רוב הבעיות שם קשורות איכשהו למכוניות כלשהי מהיצרן הזה

אז אני מנסה להבין בכח למה פג'ו? מה אתם אוהבים לזרוק כסף בכח?

מה זה בגלל שהיא נוחה? אולי השלדה המטורפת? :lol:

לפז'ו יש רכבים בעלי התנהגות ספורטיבית טובה, מתחילת שנות ה-90 ועד סופן. בטווח הזה ניתן למצוא מכוניות מבית פז'ו שהן זולות מאוד במחירון ולכן מתאימות לכיס של הרבה משוכני הפורום שמעוניינים במכונית בעלת יכולות ספורטיביות. בגדול, ועד כמה שזה כואב להגיד את זה :wink: - מכונית כמו ה-106 ראלי היא מכונית זולה לקניה ומהנה לנהיגה. פשוט נוסחה מנצחת לחובב ההגה.

בנוגע לבעיות של רכבי פז'ו בפורום הטיפולים - התשובה בגוף השאלה - אם יש הרבה פז'ו בפורום, רוב הסיכויים שיכתבו יותר על בעיות בפז'ו בפורום הטיפולים מאשר על VW נניח. רבים הסיכויים שמבין 50 פז'ו ספורטיביות (נניח) ורק 5 סיאט ספורטיביות (שוב, נניח) - נראה יותר תקלות של פז'ו...

ולא, זה לא שאנחנו אוהבים לזרוק כסף בכוח, פשוט אם כבר לבזבז - אז על משהו טוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מר X, קודם לך תלמד סטטיסטיקה.

כמו שרוני אמר, מכיוון שחלק גדול מחברי הפורום הם בעלי פג'ו, טבעי שחלק גדול מהשרשורים יעסקו בפג'ו.

למה אני קניתי פג'ו?

הדברים שחשובים לי ברכב הם:

1. התנהגות כביש טובה

2. נוחות

3. תמורה טובה לכסף

אני לא יודע על אף רכב אחר חוץ מפג'ו וסיטרואן שמספק את 3 הדברים האלה גם יחד במינון כל כך גבוה.

יש מבין?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אחלה תשובה רוני תודה על ההסבר אך אתה וג'רמי שנראה לי שקצת כועס עלי?

שכחתם דבר אחד. מה עם אמינות?

אולי המכונית עצמה יחסית זולה ונגישה לידם של רבים אך האם חשבתם על זה שבסופו של דבר כואב בכיס ובזמן יקר להחזיק אותה כך שבסופו של דבר זה כבר לא כ"כ משתלם להחזיק אותה?

ובקשר לסטטיסטיקה אולם רוב חברי הפורום בעלי פג'ו אך אני מתערב איתך שהיית קורא על הרבה פחות בעיות אם לרוב האנשים היה פה סובארו לדוגמה או bmw אפילו.

פורסם

ראשית ברוך הבא לפורום. לא להיבהל מהתשובה שלי :wink:

הנה היא:

אולי המכונית עצמה יחסית זולה ונגישה לידם של רבים אך האם חשבתם על זה שבסופו של דבר כואב בכיס ובזמן יקר להחזיק אותה כך שבסופו של דבר זה כבר לא כ"כ משתלם להחזיק אותה?

ובקשר לסטטיסטיקה אולם רוב חברי הפורום בעלי פג'ו אך אני מתערב איתך שהיית קורא על הרבה פחות בעיות אם לרוב האנשים היה פה סובארו לדוגמה או bmw אפילו.

ג'רמי קצת כועס עליך? לא ממש. אני משער שרוב החברים פה לא טרחו לענות מכמה סיבות, הראשונה הדיון הזה נוהל כאן פעמים רבות. שנית הפניה היתה כתובה בצורה שנראה שמטרתה להקניט -

עכשיו השאלה שלי למה לעזזל אתם קונים פג'ו? אז אני מנסה להבין בכח למה פג'ו? מה אתם אוהבים לזרוק כסף בכח?

:lol:

אתה מוזמן לחפש בפורום דיונים על אמינות. רכבי פ'זו סיטרואן אינם סובארו. תנסה למצוא סובארו מהנה לנהיגה ב 30K. יש לך מושג מה מחירי חלפים של BMW? הם יקרים הרבה יותר מחלקי פ'זו סיטרואן.

כנראה שבסופו של דבר לא כל-כך כואב בכיס להחזיק ובנוסף התמורה הכוללת משתלמת. אפילו אם אתה מוציא X שקלים על תחזוקה (גם הרכבים הללו לא צעירים במיוחד ברוב המקרים), עדיין בחישוב כולל הרכבים הללו נותנים תמורה מצויינת. עובדה שהם גם מאוד מבוקשים בשוק המשומשות.

בעיקר נראה שבאת להראות פה לכולם שהם טועים. אז קודם כל אומנם יש פה רוב של בעלי צרפתיות, אך יש לא מעט אחרים, חלקם גם שונאים גדולים של התוצרת הנ"ל ומעדיפים גרמניות (אהלן אייל :wink: ) אמריקאיות (ליאור ברוך), וכו'. יש מקום לכולם בפורום, אם אתה לא אוהב פ'זו סיטרואן - לבריאות! אל תקנה אחת. לכל רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו ושכל אחד לפי מה שהוא אוהב \ רוצה \ יכול להרשות לעצמו יעשה את החישבו ויבחר מה שהוא רוצה. תאמין לי שאם לכל אחד פה היה תקציב בלתי מוגבל או לחילופין עם עוד 1 לפני ה30-60K של שווי הרכב שלו היו פה רכבים שונים לגמרי.

ולא אני לא כועס פשוט הדיון נראה לי מוזר באיזה שהיא צורה.

פורסם

אדון X הנכבד.

הפורום שלנו נחשב לפורום גדול יחסית בקנה מידה ארצי, והוא מכיל חובבי רכב של כל היצרנים (למעט ניסן אלמירה).

למרות זאת הקנ"מ עולמי הוא פורום מזערי.

אם תגלוש ברשת, בפורומים של חובבי רכב בעולם, גם לפי יצרנים, תגלה פורומים ענקיים, המחולקים בד"כ לפי יצרנים.

שם, בחו"ל, הענף רחב ונפוץ בהרבה מאשר בארץ.

כנס לפורום חובבי סובארו למשל, ותופתע לראות שיש פורום טכני, שהוא ממש פעיל. עם בעיות. כן כן, בסובארו.

כנס לפורום גדול של חובבי BMW, ותגלה פורומים טכניים רבים.

למשל פורום בעיות חשמל, פורום בעיות גיר וכו'. (המגוון רחב בגלל תפוצה ענקית של גולשים באתרים אלו, ועקב ריבוי הגולשים ישנם פורומים ייעודיים כמעט לכל נושא).

תופתע לגלות שבפורומים אלו - יש לאנשים בעיות גם עם רכבים אחרים, "אמינים".

גלישה נעימה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

קודם כל - לא כועסים בכלל. למה שנכעס?

בנוגע לאמינות - צודק. בפז'ו וסיטרואן האמינות איננה טובה כמו ביפניות כדוגמת סובארו או טויוטה. מצד שני הפז'ו זולות בהרבה לקנייה. אם מוצאים אחת טובה, אפשר לקנות אותה באלפים רבים מתחת לסובארו משנתון דומה, נניח. (או מאזדה, או טויוטה, או הונדה). החסכון הזה של אלפי שקלים (לפעמים עשרות אלפים) משאיר לנו הרבה כסף בצד (בעיקרון) לתיקונים.

אני מעדיף לקנות מכונית טובה באותה מידה או אפילו יותר ב-10000 ש"ח פחות, ולשמור אותם לתיקונים באם יהיו.

דרך אגב הרכב שלי, סיטרואן, אצלי חצי שנה, ננהג חזק מאוד רוב הזמן. עד עכשיו שתי בעיות מינוריות בלבד. ואפשר למצוא עוד הרבה דוגמאות כאלו בפורום. גם מבית פז'ו וסיטרואן.

אולי הייתי קורא הרבה פחות על בעיות אם לרובם הייתה פה סובארו, אבל זה לא פורום של חובבי אמינות, זה פורום של חובבי מכוניות ונהיגה. מצטער, אבל אני לא מכיר סובארו מהנה לנהיגה בסכומים שמתאימים לי. תאמין לי שהייתי קונה STI אם הייתי יכול.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לפי דעתי "רנו" היא הנוסחה בין שילדה/התנהגות/נוחות צרפתית לבין אמינות יפאנית.

ולא אני לא משוחד...

פורסם
לפי דעתי "רנו" היא הנוסחה בין שילדה/התנהגות/נוחות צרפתית לבין אמינות יפאנית.

ולא אני לא משוחד...

מה :?::shock:

קח כקנה מידה להשוואה שתי מכוניות צה"ליות לשעבר.

ספור בבקשה כמה רנו סופר 5 ופיז'ו 205 יוצאות-משהב"ט

מסתובבות על הכביש ותגיע למסקנה אחרת.

לאיזו רנו דור-קודם יש שילדה טובה יותר ואמינות "מנצחת" ?

קליאו וויליאמס לא נחשבת. :wink:

MCS 2008

פורסם

לידיעתך התשובה של רנו ל205 היא הקליאו MK1 ולא הרנו 5

לא שאני מזלזל ב 205 אך הקליאו לא נופלת באמינותה מה205

ראה רכבי משטרה עד היום.

ולמה ווליאמס לא נחשבת גם היא מאותו דור...

אז מה אתה אומר ווליאמס או 205GTI 1.9...

פורסם
בעצם אני כבר מנחש את התגובה שלך

זה פורום של משוחדי פיז'ו אז סליחה ששאלתי -תתיעלמו.

נו באמת...

אם אתה באמת רוצה לדעת, אני הייתי דווקא בוחר בויליאמס. ולו כי היא מיוחדת יותר (זאת גם אחת הסיבות שהעדפתי את הסקסו). בנוסף, EVO נתנו לה 5 כוכבים (גם ל-205) וטענו כי היא מושלמת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לידיעתך התשובה של רנו ל205 היא הקליאו MK1 ולא הרנו 5

לא שאני מזלזל ב 205 אך הקליאו לא נופלת באמינותה מה205

ראה רכבי משטרה עד היום.

ולמה ווליאמס לא נחשבת גם היא מאותו דור...

אז מה אתה אומר ווליאמס או 205GTI 1.9...

ה-205 אמנם התחרתה בקליאו, אבל היא עשתה זו עם תכנון של שנת 1983 - לעומת שנת 1990 של הקליאו. מדובר בהבדל שנות אור שלא בהכרח בא לידי ביטוי באיכויות הקליאו.

• תוכן חדש...