Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קניתי פאסאט, שנת 2002, 2 ליטר.

בהשווה לרכב הקודם שהיה לי יש לי שאלה.

במהירות בכביש מהיר ב100 קמ"ש הטכומטר מראה 2900 סל"ד.(90 קמ"ש-2500 סל"ד)

כפי שאני זוכר בטויוטה אוונסיס במהירות זו היה רק 2200 סל"ד.

האם כך צריך להיות?

פורסם

הסל"ד השונה באותה מהירות הוא כתוצאה מיחסי תמסורת שונים בגיר.(בין גיר לגיר באותו הילוך)

לכול גיר יש יחס תמסורת (מצוין בספר רכב) משלו. ולרוב שונה מרכב לרכב בגלל סיבות שונות.

אם המספרים שצינתה הם נורמלים ספציפית לרכבים עליהם אתה מדבר איני ידע.

פורסם

אכן לא הגיוני,אם כבר המצב היה אמור להיות הפוך.

(בין הטויוטה לפאסאט).

למכירה SONY ERICSSON W300I

מצב מושלם,יד ראשונה,אבזור מלא,כרטיס זיכרון 256 מגה :) עברית!מלאה! 0525246232

פורסם

זה בהחלט יכול להיות האוונסיס 2.0 הרבה יותר חזקה מהפאסאט (150 כ"ס באוונסיס..) וגם יותר קלה,

אצלי יש גולף 1.8 (125 כ"ס) ידני וזה גם משהוא כזה, בנוסף גם ההילוכים (לפחות אצלי, ונדמה לי שגם בכל ה VW בשנתונים האלה..) הרבה יותר קצרים מבטויוטה..

(דרך אגב לאבא שלי יש אוונסיס והיא באמת נוסעת על סל"ד יותר נמוך במהירויות גבוהות...)

פורסם

זה שהפאסאט נוסעת ב100 קמ"ש בטורים גבוהים יותר מאשר האוונסיס, לא ישר אומר שהרכב חלש יותר.

אולי זה רכב שהמנוע שלו בנוי לעבוד בתורים גבוהים יותר.

אולי פשוט כי הפאסאט בנויה להאיץ מהר יותר.

כתוצאה מהטורים הגבוהים אני מניח גם שלפאסאט יש מומנט גבוה יותר.

{אצלי ברכב התגובות של הרכב הרבה יותר חזקות ומדויקות כאשר הרכב ב3100 טורים מאשר כשהאוטו ב2500-2600!}

פורסם

רגע, מה אתם חורצים דין? אולי האוטו ידני, ואז הסבירות עולה שב-100 הוא יהיה על 2900. ואולי החליפו לו ג'נטים וצמיגים?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דווקא מתאים, לאחר זיהוי אותה "בעיה" אצלי ובדיקת כמה רכבים שמתי לב שברכבים ידניים כבדים יותר ללא טורבו אכן הסל"ד עובד גבוה יותר. גם אצלי מד הסל"ד נושק ל 3000 כאשר אני נוסע במהירות של כ 100 קמ"ש.

בריאות לכולם!

פורסם

אני לא יודע מה זה אומר לגבי שאר הרכב, ואם אפשר בכלל להשוות בין רכב לרכב, אבל באלמרה 1800 90 קמ"ש ב2000 סל"ד

100 קמ"ש ב2100 סל"ד

120 קמ"ש ב2300 סל"ד

140 קמ"ש ב2700 סל"ד(כביש 6...)

פורסם

גבר זה בסדר ככה זה בפאסאט של דוד שלי הרכב שלך עובד מצוין ... פשוט בגלל שהמנוע 2000 די חלש הצמידו לו תיבת הילוכים עם יחסי העברה קצרים כדי שהוא יוכל לנוע בזריזות.

וחברה כל אוטו והיחסי העברה שלו אני מכיר טויוטה קורולה 1.6 שנוסעת ב100 על 2000 סל"ד.

ולעומת זאת הונדה קופה שנוסעת על 3000 סל"ד ב 100 קמ"ש.

פורסם

גירסת ה 1.6 של הגולף מגדילה לעשות,ומשייטת ב 100 קמ"ש על 3100 סל"ד,מה שגורם למנוע להישמע עסוק למדי כבר במהירות הזו.

גם הגולף V5 בעלת 5 הילוכים משייטת ב 100 על 2600 סל"ד לא ממש נמוכים,וממהירות של 130+ המנוע נשמע היטב.

בגולף ובפאסאט החדשות הבעייה ניפתרה ע"י תיבה בעלת 6 הילוכים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תיבת ההילוכים החדשה של קונצרן VW שמיוצרת על-ידי חברת AISIN בעלת 6 הילוכים (דגמים 09D/09G וגם DSG 02E) ההיתרונות של תיבה זו מול תיבת ההילוכים בעלת 5 הילוכים הם:

1. צמצום צריכת הדלק

2. צמצום פליטת גזים רעילים

3. שיפור בתאוצה

4. צמצום רעש

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...