Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רשמתי. התרשמתי מהרכב ה- STI שלך, ואני מאמין שה- TUNING שלה מצויין (ECUTECK). זה עדיין לא אומר שאתה עכשיו מתנשא על אחרים. מה גם ייתכן מאוד שאנחנו מכירים....

אני האחרון שיתנשא.

מה בהודעתי גורם לך לחשוב כך?

ועדיין לא הבנתי איזו סובארו טורבו היתה לך.

GT?

WRX?

STI?

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי העניין של :" הייתי מעדיף כל סובארו על פני כל מאזדה בכל יום /שעה/דקה/ שנייה" או מה שלא יהיה ..

בגרסאות הלא ספורט של 2 הרכבים המובילים של מאזדה וסובארו, המאזדה מקדימה בסופו של דבר.

ראשית ה-6 לאומת ה-B4 , בגרסאות ה-2 ליטר של שניהן, כאשר הסובארו מגיעה עם מערכת 4X4 וה-6 עם הנעה קידמית, ה-6 התנהגה יותר טוב מהסובארו בכל תנאי דרך אפשריים, רטוב, יבש, כביש מפותל, הכל פשוט , ההנעה הקידמית עשתה הרבה יותר מאשר הכפולה של סובארו.

נוחות, ה-6 אכן מעט קשיחה, אך סופגת מהמורות ברמה סבירה + ..

ה-סובארו פחות קשיחה, אכן יותר נוחה אך יושבת מעט פחות.

וכנ"ל במאזדה 3 לאומת האימפרזה בגרסאות ה-1600, המאובזרות.

על ה-B4 לא הייתה לי הכרות כלל וכן אני פה ושם אומר את מה שזכור לי מהכתבה ( ובראש זה העניין שה-6 ניצחה אותה בכל תחום כמעט אפשרי)..

אבל נהגתי על ה-6 כמה פעמים, וכן על ה-3 היכרות ארוכה יותר..

וכן סיבוב קטן באימפרזה..

ואכן ההתרשמות שלי היא הרבה יותר מהמאזדה מאשר סובארו.

ובגלל זה הכתבה הזו לא הכי מפתיעה אותי, ובמיוחד בתחום האחיזה, מי שניסה לקחת כמה וכמה פעמים את ה-3 לסיבוב ממש אגרסיבי, וניסה למצות את כול היכולות שלה על הגבול יודע שאפילו בגרסאת ה-1600 המאובזרת, וגם בגרסאת ה-1600 הלא מאובזרת בעלת הג'אנטים ברזל הדקים וטסות, הרכב יושב על הכביש בצורה שלא מבישת הרבה רכבים מובילים.

והנה עכשיו שהביאו את הכתבה הזו מאזדה נגד האימפרזה, זה מוכיח שגם עם הנעה קידמית אפשר להגיע לאנשהו ולהנות מזה.

רק שאלה אחת יש לי, איך המאזדה מתמודדת עם ה-260 כ"ס לגלגלים הקידמיים, במיוחד שהיא מוגדשת ולא אטמוספרית ?מצויין על זה משהו בכתבה ?

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם
כעובדה, אנשים כבר לא קונים WRX אלא STI או איבו.

(גילוי נאות- אני בעלים של STI).

אגב פקקים, מה ההבדל לשבת בפקק בגולף או בסובארו? זה לא שאתה יושב בבנטלי ארנאז' עם חלונות כפולים,עיטורי עץ אגוז בן 800 שנה, מסנן חלקיקים לטהור האויר וסלון עור נאפא משולב משי טהור.

אכן תא הנוסעים של הגולף בנוי מעולה, ונשים מתות עליו :) אך החלק שלו במשוואה הוא מזערי ולא מהווה שיקול בעת קניית מכונית ספורט ואם כך היה הדבר לא היו ה-STI ה-WRX והאיבו זוכות לכזו הצלחה בכל העולם.

אגב, לגולף כן יש מסנן חלקיקים אוטומטי! ולדעתי בגלל הDSG היא עדיפה ב-ה-ר-ב-ה בפקקים היום יומיים , וגם בפתיחה מהרמזור היא תלמד את הWRX כמה טריקים... (מבחן של היפנים!!)

בעולם-"זאת זכות לתת שרות"

בארץ- "אתה חייב לתת לי שרות! אני קניתי את הכיסא שאתה יושב עליו!":evil:

פורסם

רק שאלה אחת יש לי, איך המאזדה מתמודדת עם ה-260 כ"ס לגלגלים הקידמיים, במיוחד שהיא מוגדשת ולא אטמוספרית ?מצויין על זה משהו בכתבה ?

לא קראתי את הכתבה אבל הדפרנציאל מוגבל החלקה בטוח עוזר בזה

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם
אגב, לגולף כן יש מסנן חלקיקים אוטומטי! ולדעתי בגלל הDSG היא עדיפה ב-ה-ר-ב-ה בפקקים היום יומיים , וגם בפתיחה מהרמזור היא תלמד את הWRX כמה טריקים... (מבחן של היפנים!!)
ע--נ--ק !!! :lol:
פורסם
אני האחרון שיתנשא.

מה בהודעתי גורם לך לחשוב כך?

ועדיין לא הבנתי איזו סובארו טורבו היתה לך.

GT?

WRX?

STI?

גם WRX וגם STI.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
ומה היום?

מדוע מכרת? מה חשבת על ה-STI?

ה- STI רכב מדהים, אך בלי נשמה (והמבין יבין).

כיום חזרתי אחרי תקופה למשפחת הלנצ'יה, וכיום בעליה הגאה של קאפה טורבו.

לדעתי אחד מהרכבים היותר מהנים לנסיעה ולנהיגה.

רזי.

פורסם
ה- STI רכב מדהים, אך בלי נשמה (והמבין יבין).

כיום חזרתי אחרי תקופה למשפחת הלנצ'יה, וכיום בעליה הגאה של קאפה טורבו.

לדעתי אחד מהרכבים היותר מהנים לנסיעה ולנהיגה.

רזי.

בתור אחד שהיו לו אלפא 156 2.5 ידנית, פיאט קופה טורבו וכל מני מכוניות "נשמה" אחרות... בוא תגדיר לי נשמה- אני מניח שזה אי יכולת לסמוך על הרכב שלא יתקלקל או יתקע או ישבוק חיים או השד יודע מה, אין סוף תקלות והמון ביקורים במוסך. :)

זה נחמד שהמכוניות האלה עולות לירה וחצי אחרי כמה שנים וזה נוח לקנות אותן, אבל להדביק להן את עניין ה"נשמה" זה כבר מגוכך.

אם היית אומר לי שיש לך אלפא GTV שנת 83 הנעה אחורית וגיר מאחורה עם מנוע 2.5 או שדחפת שם מנוע 3 סופר אז הייתי אומר לך ששם עניין הנשמ ה דווקא מתאים ולא מעורר גיחוך.

ואני רוצה לראות אחד שינהג על אסתי משופרת מעט (כמו שצריך) ויקרא לה חסרת נשמה.

אני תולש לעצמי את הציפורניים עם פלאייר.

פורסם

בתור אחד בעל היכרות עמוקה עם האיטלקיות ובמיוחד הקאפות, אני חייב לציין שהרכב אומנם לא חף מתקלות ובעיות, אבל לבטח לא פחות אמין מהאימפרזות למיניהן.

מה שכן, אין צל של ספק שהרכב מהנה הרבה יותר לנהיגה (לי לפחות), נוח מאוד, מפנק מאוד, מאובזר ביותר, ובעל כוח רב.

לעומתו, האימפרזה היא קופסת פח מהירה וחזקה.

רזי.

פורסם

והאימפרזה שלי היתה משופרת.

והיא היתה חזקה.

מאוד אפילו. וגם אימפרזות בשנים האלו עולות גרוש וחצי, ולא יותר מהקאפות. ומה הן מציעות בתמורה ? מנוע חזק ותו לא.

פורסם
בתור אחד בעל היכרות עמוקה עם האיטלקיות ובמיוחד הקאפות, אני חייב לציין שהרכב אומנם לא חף מתקלות ובעיות, אבל לבטח לא פחות אמין מהאימפרזות למיניהן.

מה שכן, אין צל של ספק שהרכב מהנה הרבה יותר לנהיגה (לי לפחות), נוח מאוד, מפנק מאוד, מאובזר ביותר, ובעל כוח רב.

לעומתו, האימפרזה היא קופסת פח מהירה וחזקה.

רזי.

רוצה נוח ומפנק? קנה ביואיק.

או אודי A6 טורבו - היא תספק את כל מה שאתה מבקש.

ה-STI מאד מחוברת לנהג, היא לא נוחה כמו אודי או במוו אבל אני אישית אוהב את העצבנות שלה והתזזיתיות. היא מיידית. ושלי אישית מכויילת לעצבנות עוד יותר, חדה כמו סכין. זו המהות של מכוניות מסוגה או בעצם כל מכונית ספורט אמיתית. לך תנהג על קאררה GT, אם אחרי שאתה יורד ממנה את לא בולע חפיסת אקמול שלמה ורץ לאורטופד... נכון לפעמים זה נמאס, אבל כל אחד והאופי שלו.

אבל מכאן- עד ללקרוא ללנציה קאפה מכונית עם נשמה (היא ממש לא) ול-STI קופסאת פח (לא אגיב על זה אפילו)...זה גובל בילדותיות ובחוסר ידע שלא לומר בורות. וזה דווקא ממה שאני הספקתי להכיר לא מתאים לך.

פורסם

shnaper :

הבנו שאתה אוהב את האסתי שלך מאוד

הובן שאתה רואה אותה כשאוטו מצויין שאף אכב לא יתקרב אליו

הובן שאתה חושב שהוא אוטו עם נשמה טהורה של אריה טורף (או שנשאיר את זה לצרפתיות)

או בכלל נראה לי שקצת סטית מנושא השרשור
;)

בידידות ,

ולא אן לי נסיון עם האסתי

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
shnaper :

הבנו שאתה אוהב את האסתי שלך מאוד

הובן שאתה רואה אותה כשאוטו מצויין שאף אכב לא יתקרב אליו

הובן שאתה חושב שהוא אוטו עם נשמה טהורה של אריה טורף (או שנשאיר את זה לצרפתיות)

או בכלל נראה לי שקצת סטית מנושא השרשור

;)

ולא אן לי נסיון עם האסתי

הובן שאתה בן 15.

:)

אם לא הייתי אוהב אותו לא הייתיקונה אותו.

אם לא הייתי חושב שהוא רכב מצויין לא הייתי קונ האותו.

מתנהל דיון, לאו דווקא על האוטו שלי. אין לך משהו ענייני לומר? שמור לעצמך. או שלא.

בידידות כמובן,

א

פורסם

ראשית - אינני יודע את שמך.

שנית - אשמח לערוך לך נסיעת הדגמה בקאפה, ונדבר אחר כך.

שלישית - אשמח לחוות דיעה על האסתי שלך בהתאמה.

רביעית - לא סתרתי את עובדת היותה של האסתי מחוברת לנהג. מהירה. מדוייקת. חזקה וכד'. וכן, היא מרגישה קופסת פח ליד הקאפה. לא אמרתי שהיא כזו, אלא איך שהיא מרגישה. שים לב להודעותי הקודמות.

אני מאוד אוהב ויש לי חיבה והערכה עמוקה למותג, וחושב שבסגמנט שלה, אין רכב שמסוגל לספק הנאה מנהיגה גדולה יותר.

לצערי, אני חיפשתי קצת מעבר לכך, ואת מה שחיפשתי מצאתי בקאפה. אז אולי קניתי אותה בגרוש וחצי (ואני לא...), אבל עדיין - יש בה את מה שאני אוהב ותמיד אהבתי וחיפשתי. את הקודמת שלי מכרתי עקב אילוצים כאלו ואחרים. את זו אני לא מתכוון למכור. אולי אוסיף לה אסתי להשלמת האדרנלין. ולכיף. לדעתי, הן משלימות אחת את השנייה. אתה יכול לחלוק עליי בכך, אבל על טעם ועל ריח אין על מה להתווכח.

• תוכן חדש...