Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלום עבר

kobi911
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלום עבר

עוד לפני המחשב וההיי-טק נולדו מכוניות שבקירבן לא שוכנות מיני מערכות אלקטרוניות כגון מחשב ניהול מנוע, מערכת בקרת משיכה ושלא נדבר על גיר טיפטרוניק. אבל כן הייתה להם נשמה, הרבה נשמה.

אחת מיצירות המופת האלו היא המיני קופר. הגרסה החמה של מכונית המיני-מיינור נולדה בתחילה עם מנוע 1071 סמ"ק לו 55 כ"ס בלבד וביצועים סולידיים. לאחר הצלחה מסחררת הוחלט להגדיל את המנוע ל-1275 סמ"ק ו-75 כ"ס מרשימים בהרבה. למכונית זו הייתה שילדה מעולה בלי זווית גלגול כלל ועם היגוי כמעט ישיר וחד כתער. כך קיבל הרכב התנהגות של קרטינג ויחד עם גיר קצר ומשקל נמוך הביצועים היו טובים בהחלט לתקופה: 10 שניות ל-100 קמ"ש ו-170 קמ"ש סופיים. נוצרו גם גרסאות של 1600 סמ"ק ו-140 כ"ס המגיעות ל-100 קמ"ש בתוך 7 שניות ואף סוגרות 200 קמ"ש – כל זאת ללא שינויים משמעותיים בשלדה!

גרסה איטלקית ולא פחות קוסמת היא האינוצ'נטי דה טומסו שמשתמשת במכללים זהים למיני-קופר. היא התהדרה במנוע 1275 סמ"ק, 72 כ"ס, 11 שניות ל-100 קמ"ש ו-165 קמ"ש סופיים. גרסה זאת יוצרה ב-1982 ובודדות ממנה טפטפו לארץ. יש חושבים שגרסה זו אף חמודה יותר מהמיני-קופר ופונה לקהל יותר צעיר שרוצה ביצועים של קופר, אך צורה מודרנית יותר. מכוניות אלו הן בסיס מצוין לשיפורים ובקלות יחסית אפשר להעלות את ההספק ב-50%.

ומעבר לנתונים, ברמה האישית מדברת אלי הקופר במיוחד. בימי הסדיר שלי בשנת 1991 חיפשתי וגם מצאתי מיני קופר אחת יפיפייה, שהייתה שייכת לבחור מנתניה. היא הייתה משופצת ומשופרת בצבע חצי לבן חצי צהוב. פשוט מדהימה. אבל עם משכורת צבאית המחיר היה בשמיים עבורי: 8000 שקלים. גם אינוצנטי דה טומסו הייתה על הפרק אבל מאותה סיבה שהקופר לא עברה לרשותי גם הדה טומסו לא. לבסוף קניתי אלפא סוד TI שהיא סיפור בפני עצמה ועם לא פחות נשמה אך זה לפעם הבאה...

בשבילי ובשביל רבים אחרים המיני קופר היא מכונית פולחן. כוכבת מרוצי ראלי,תחרויות ג'ימקאנה והסרט הג'וב האיטלקי כמובן. מי שמכיר אותי טוב יודע שאני שונא ממש שונא את כל הטכנולוגיה, בקרות משיכה וגירים חכמים למיניהם. אבל אין מה לעשות,הטכנולוגיה ניצחה אותי ואתכם, נגמרו הימים של כלי רכב טהורים, מנוע חזק, גיר רגיל, בלי מחשבים אבל עם הרבה נשמה. ימים בהם הנהג היה 70% מהנהיגה ולא הרכב!

אפילו הקופר החדשה נפלה קורבן לקידמה ולשלל מערכות אלקטרוניות, מה שמותיר לי לחלום על קופר S אחת חדשה בשביל הביצועים, וקופר אחת ישנה בשביל הנשמה.

קובי כהן

נ.ב. אם מישהו יודע לאן התגלגלה הקופר מנתניה, אשמח אם תיצרו עמי קשר, תודה :grin:

kobi_mini1.jpgkobi_mini2.jpg

http://www.carsforum.co.il/shares/r.../kobi_mini1.jpg

http://www.carsforum.co.il/shares/r.../kobi_mini2.jpg

• תוכן חדש...