Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שקראתי איך מכוונים את הגיין של המגבר באתר אוטוסאונד הבנתי שהדרך הטובה ביותר היא באמצעות אוסילוסקופ. אני לא רציתי לשלם כסף על כיוון מערכת מכייון שהיא לא שווה את זה, אז החלטתי לכוון אותה בעצמי עם אוסילוסקופ. הכל טוב ויפה ובאמת חל שיפור באיכות. אבל עניין אותי כמה באמת לוקחים על דבר כזה בחנויות. הייתי בכל מיני חנויות ושאלתי והתברר לי שהם מכוונים לפי השמיעה ולא עם אוסילוסקופ. אפילו היה מוכר אחד ששאלתי אותו איך הם מכוונים והוא אמר לי "אני כבר 20 שנה בעסק האזניים שלי יותר טובות מכל מכשיר" ובלי בושה הוא לוקח על זה 220 ש"ח! בכל מקרה עדיין לא נתקלתי בחנות בירושלים שמכוונים את המערת עם אוסילוסקופ.

יש לי כמה שאלות לחברי הפורום:

איך אתם כיונתם את המערכת?

יש באמת מקומות שמכוונים את המערכת עם אוסילוסקופ? או שפשוט אני חי באשליות?

והאם זו באמת הדרך הטובה ביותר?

פורסם

מקום שמכוון עם מכשיר לדעתי לא שווה

מערכת אתה צריך לבצע משמיעה איך שאתה אוהב וזה לוקח כמה שעות טובות אם לא כמה ימים...

לא יהיה מכשיר בעולם(לא נראה לי אפילו שה"קוסם") שיהיה יותר טוב מהאוזניים שלי (ועוד אני מאובחן בתור אחד עם שמיעה אבסולוטית)

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

אבל עם אוסילוסקופ אתה יכול לראות בדיוק מתי הגל מתעוות. אני מדבר פה על הגיין של המגבר. אם אתה תפתח אותו לאחר שהגל מתעוות אז אולי יהיה לך יותר ווליום אבל פחות איכות. אצלי זה עשה שינוי די משמעותי באיכות השמע וגם לא חסר לי ווליום. ואני מדבר איתך על קומפוננט של מגנט, כך שאם למישהו יש משהו רציני יותר (שזה רוב האנשים) אז זה גם יהיה הבדל משמעותי יותר.

פורסם

גם עיוות זה דבר יחסי.

ועיוות על המכשיר לאו דווקא יישמע לי כעיוות - אבל למכשיר כן.

לכל מגבר/אלמנט יש את הגבולות שלו (בין אם גבולות מכאניות, גבולות טרמיות ועוד) ולא כ"כ קשה

לשמוע את ה stress של האלמנט ברגע שזה קורה.

לכן רבים לא זקוקים למכיר לומר להם שיש בעיה או שזה לא נשמע טוב.

גם הרכב יכול להודיע לי מתי חסר שמן, אבל אני עדיין בודק לראות שיש - נכון?

פורסם

אם המטרה שלך היא לכוון מערכת ל"נאמנות למקור" מירבית, לדיוק טונאלי מירבי ולמינימום עיוותים אתה תשתמש באוסילוסקופ (RTA)

אבל התוצאה של כוון מערכת לפי אוסילוסקופ ברוב המקרים נותנת תוצאה שחלק מהאנשים מכנים אותה "יבש" "חסר עומק" "חסר צבע" וכל דבר אחר שבעצם מתאר את המילה "פארש"

תכוון לפי האוסילוסקופ כדי לדעת מתי יש לך תוצאה אופטימלית - ואז לפי השמיעה תוסיף איך שמתחשק לך.. - לדעתי - זה הכוון הכי טוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לי את המכשיר הנ"ל בבית ואני לא השתמשתי בו בכלל לכיוונים.

מה שכן, במגבר החדש שלי אודיסון 6.420 VRX, יש נורה לכל ערוץ המתריעה ברגע שהמגבר מוציא עיוות.

פורסם

נכתבה באחת התגובות שורה המבלבלת בין ה-RTA לבין האוס(צ)ילוסקופ , השורה הזאת היא טעות כמובן (אולי הבלבול בעקבות מכשירים המשלבים גם RTA וגם אוסילוסקופ , כגון הניידים של Neutrik) .

אבל , בכל זאת , כל התגובות מאפיינות את השימוש באוסילוסקופ כשימוש ב-RTA .

נכון , כשמכוונים בהסתמך על RTA עלולים לקבל את אופי הסאונד שנראה טוב , לא זה שנשמע טוב (עם זאת , עליי לציין שאני מכוון כבר 3 שנים באמצעות RTA , תודות לכך שאני יודע היטב מהו האיזון הספקטרלי האהוב עליי) .

אבל בכיוון , או יותר נכון כיול , באמצעות אוסילוסקופ אין כל שינוי (ישיר) באופי הסאונד .

בלתי אפשרי שבכיוון ללא אוסילוסקופ יתקבל "סאונד טוב יותר" מאשר בזה שעם אוסילוסקופ , יתכן כי יתקבל סאונד זהה (היות וערכי ההגברה יהיו שווים בין שני הכיוונים השונים) , אך לא טוב יותר .

הרי זה לא שהעיוות ההרמוני המתקבל ממגברי ההספק לרכב זהה לעיוות ההרמוני של שפורפרות-ואקום , העיוות הזה לא יפיק סאונד חם ועשיר בהרמוניות הרצויות .

בנוסף לכך , רק באמצעות אוסילוסקופ ניתן להגיע במדויק לערך העוצמה בו יחס האות-רעש מקסימאלי , בעוד אין כל עיוות באות .

בעיקר כשמכוונים את מסלול התדרים הנמוכים (הכוונה ליציאת הסאב-וופר , מגבר הסאב-וופר והמעבדי צליל אם קיימים) , היות ומרביתנו לא מסוגלים להבחין בעיוות הרמוני עד ערכים של 10% עבור תחום התדרים הנמוך (כמובן בהתאם לתנאים הספציפיים) .

WRX , אין דרך טובה משבחרת - בייחוד אם כתבת "הכל טוב ויפה ובאמת חל שיפור באיכות" .

בברכת סוף שבוע נעים ,

גלעד מנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אני כיוונתי לבד את המערכת וזה לקח לי שבוע

בעיקר בגלל שאני בור ושיחקתי עם כל האפשרויות במגבר עד שהבנתי מה עושה מה ואיך שומעים הכי טוב

למרות שאני מחכה כבר למפגש לגלות את כל הדברים שאפשר לעשות שעדיין לא עשיתי מתום דעת:)

ד"א יש תאריך בכלל..?

never drive faster than your guardian angel can fly..

פורסם

ציינת ש220 שח לכיוון מערכת זה הרבה.

כמה זה סביר לדעתך? וכמה זמן צריך זה שאתה משלם לו לעבוד לדעתך בעבור הסכום שתבחר לרשום כסביר, מעניין אותי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

רק לדיע כללי.

לא נכון!

לכוון מערכת עם קומפוננט מגבר וסאב.

זה לפחות חצי שעה ! ועד כ 3 שעות. תלוי של מי האוזן. ורמת ההבנה של הבעל הרכב. (וזה מנסיון)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
לא צריך יותר מ-10 דקות או גג רבע שעה... (למערכת פשוטה עם סאב קומפוננט ומגבר)
לא נכון!

יש לי מערכת פשוטה יחסית, ולי זה לקח כמעט 4 שעות לכוון (מבלי להתחשב בזמן שלקח לילמוד את כל פונק' הכיוון) ויש לי דיי הרבה ניסיון בכוון מערכות (אוליי לא של רכב, אבל גם משהו ;-) )

ואני גם מחזק את MOONLIGHT Aכי שמיעה לא מדוייקת כמו הסקופ.

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

טוב אז כנראה שיש עוד יתרון יתרון כשמכוונים עם אסילוסקופ... (חוסך זמן)

ועוד שאלה כשמכוונים עם אוסילוסקופ אז יחס המתח בין ה-HU למגבר זה אחד לאחד?

פורסם

אני מחזק את Moonlight ואת WRX.

האוזן שלנו (או יותר נכון המוח) מטעה אותנו בביצוע כיוונים.

לצערי אין מספיק מודעות בארץ לביצוע כיוונים וכל "מתקין אזעקות ממוצע" יספר לך איך הוא מכוון הכי טוב לפי האוזן...

הסיבה העקרית לכך היא שמכשור כזה בדר"כ יקר לעומת המחיר שאנשים מוכנים לשלם עליו.

כמו שמישהו כבר אומר - 220 ש"ח זה יקר...

אנשים משקיעים אלפי (ועשרות אלפי) שקלים על רכיבים ולא מוכנים לשלם כמה מאות על כיוון מקצועי וחבל.

אני אשמח אם מישהו יכול לתת רשימה של חנויות שמבצעות כיוון עם מכשור עבור מי שמוכן להשקיע.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

• תוכן חדש...