Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת אודיו ביתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי סאב וופר חדש של ווסטרה 12" זה שרואים בכל האתרי מכירה באינטרנט .

יש לי כרגע סאב וופר לא רע של פירלס הבעיה היא שהוא לא יורד נמוך מספיק ולא מנגן חזק מספיק בנמוכות .

השאלה שלי היא האם אני יכול לחבר שני סאבים לאותו רסיבר ואם כן אז איך .

ים long time no

פורסם

מפצל את יציאת קדם LFE[יציאת RCA קדם של הSUB מהרסיבר]ואת הפיצול השני מחבר לכניסת הLOW בהגברה האקטיבית של הסאב שלך מאחור.

יש מצב שלא תאהב את התוצר[השילוב בין 2 אלמנטים שונים עם תכונות שונות,ובתיבות שונות].

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

חבל שלא רכשת מלכתחילה סאב-וופר איכותי יותר דוגמת B&W או POLK AUDIO. היית חוסך את כל הקומיבנות התאורטיות שאתה מחפש כרגע. כל הסאב-וופרים ברשת , בעיקר מוצרי המדבקה האמריקאים שבהם לא רק שלא יורדים נמוך, אלא חסרי גם חסרי עומק לחלוטין. בזבוז כסף מוחלט.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

דווקא הסאב החדש שקניתי אמור ליהיות טוב לפי כל הביקורות שקראתי וגם אני עצמי שמעתי אותו בחנות , דווקא מאוד אהבתי , מנגן חזק מאוד ויחסית מדוייק ומהיר מאוד מה גם שלא מדובר במוצר מדבקה אלא בחברה ותיקה וטובה .

ים long time no

פורסם

בלי להעליב

אבל אם פירלס נשמע לך לא רע כנראה שהיית בתותחנים בצבא.

אין הרבה יותר גרוע מפירלס...

פורסם

הוא לא סאבוופר טוב אבל הוא לא כל כך גרוע בכלל חוץ מזה שהאלמנט שלו ממש קטן , 7" הוא דווקא משרת אותי נאמנה כבר שנתיים אז לא לזלזל .

מישהו מכיר את החברה westra ואת הסאב וופר שציינתי בפרט ?

ים long time no

פורסם

אור , זה לא כל כך זלזול כמו פרופורציה בהתאמה לדרישות האינדבדואליות שלך. מי שיש לו ניסיון עשיר באודיו ביתי מסוגל להבחין בדקויות מאוד מענינות בין סטים שונים של רמקולים ,וכן ברסיברים. וגם מי שלא בחלק מהמקרים..

העניין הוא שבניגוד לפעם , הרבה מאוד רמקולים מיוצרים היום בסין באיכויות מחורבנות ביותר. את התוצאה אתה רואה בחנויות , ואח"כ אתה גם סובל מזה בבית [אם נפלת על דרעק משובח במיוחד].

דוגמא לכך היא חברת JBL האמריקאית , שחלק ניכר מהרמקולים שלה לקולנוע ביתי היום, לא מזכירים אפילו במעט את היצירתיות שהם הפגינו לפני 10-15 שנה. הסטים שכן מגיעים מארה"ב ושווים משהו גם עולים בהתאם.

לגביי WESTRA , במקור הייתה חברה מגרמניה שייצרה רמקולים בכלל לא רעים , גם כן לפני 15 שנה בערך.

היום רוב הייצור מגיע גם כן מסין והאיכות בהתאם. באופן כללי [וזו המלצה אישית שלי] , עדיף להשקיע סכומים רציינים [מתי שאפשר] ברמקולים בעלי שם המגיעים מארץ המקור שלהם [לא לרכוש כמובן לפני שבוחנים מה מתאים לך לאוזן] ולא להתפשר על תוצרת סין.

לגביי מה שנאמר על פירלס אין מה להוסיף, חברה דנית במקור , שהתפרקה וחלק מהרמקולים שלה אפילו מיוצרים בישראל. האיכות כמו שנאמר .. לא לטעמו של כל אחד.

ניר

פורסם
חבל שלא רכשת מלכתחילה סאב-וופר איכותי יותר דוגמת B&W או POLK AUDIO. היית חוסך את כל הקומיבנות התאורטיות שאתה מחפש כרגע. כל הסאב-וופרים ברשת , בעיקר מוצרי המדבקה האמריקאים שבהם לא רק שלא יורדים נמוך, אלא חסרי גם חסרי עומק לחלוטין. בזבוז כסף מוחלט.

מסכים אבל B&W מתומחרים באופן לא כדאי בארץ. אם רוצים סאב רציני אז של REL.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תשמעו אין לי כל כך הרבה כסף סה"כ חיפשתי סאב גדול יותר חזק יותר ואמין יותר ואם אפשר שיהיה איכותי אז למה לא , קניתי את הסאב הזה ממש בזול , 650 ש"ח והוא נראה לא רע למחיר שלו .

ים long time no

פורסם
תשמעו אין לי כל כך הרבה כסף סה"כ חיפשתי סאב גדול יותר חזק יותר ואמין יותר ואם אפשר שיהיה איכותי אז למה לא , קניתי את הסאב הזה ממש בזול , 650 ש"ח והוא נראה לא רע למחיר שלו .

מה שמנסים לאמר לך זה שאי אפשר לקנות סאב חזק ואיכותי ב-650 ש"ח (חדש). גם אם תחבר את הסאבים ישי לך במקביל כל מה שתקבל זה יותר רעש, אבל הסאב לא יירד יותר נמוך ולא ייתן יותר impact. כל מה שתקבל זה עודף הדהוד בתדרים מסויימים, לא ממש נמוכים.

כדי שסאב יירד נמוך בלי ליצור עיוותים הוא צריך להזיז הרבה אוויר בלי שהממברנה תתעוות. זה דורש, עקרונית, מגבר רציני ו/או ממברנה גדולה (או עם מהלך ארוך) וגם קופסא מאסיבית שלא תוסיף 'צבע' לצליל. כלומר, גם פה אין ארוחות חינם... (וזה מבלי להיכנס לסוגיות של כיוון עוצמה ופאזה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תראה הסאב החדש שקניתי הוא בעל ממברנה גדולה מאוד יחסית , 12" , בעל מגבר חזק יחסית 150W

נראה שהממברנה עשויה מחומרים טובים כפי שזה נראה , ציפוי מטאלי כזה אני לא בטוח איך קוראים לחומר הזה ובעל טבעת גומי גדולה וקשיחה יחסית .

הרמקול עדיין לא הגיע אליי אבל ראיתי ושמעתי אותו בחנות ומאוד מאוד הופתעתי , מהלך ארוך מאוד של הממברנה וצליל יחסית נקי גם בעבודה מאומצת .

אני מדגיש שהכל יחסי כי סה"כ זה לא סאב וופר של רוקפורד שעולה 2000$ אז אפשר להתפשר , מבחינתי זו קפיצת מדרגה ענקית , אני כרגע עובד עם פירלס 90 וואט 6.5" ואני יחסית יכול להפיק ממנו הנאה טובה בסרטים ומשחקים .

יש לציין שהחדר מאוד קטן , משהו כמו שלוש וחצי מטר על שלוש מטר כל החדר !

ים long time no

פורסם

אור, למען הדיוק..

א. זה לא משנה כמה הסאב גדול , הוא יכול להיות גם 20 אינץ' ולהפיק עומק מאוד מעורפל. דהיינו ינפק "בומים" וכו, אבל יהיה חסר דיוק ומעוות.

ב. אף פעם לא תוכל להתרשם מסאב בחנות , בטח לא ברשתות הרגילות שם החדרים אקוסטים בעלי בידוד קירות , ושטיחים מקיר לקיר. אפשר לקבל אינדקציה כלשהי לגבי האיכויות שלו, אבל לקבוע חד משמעית איזה יותר טוב , ובייחוד כשבבית התנאים שונים, זו משימה לא פשוטה. אל תשכח שבחנויות בד"כ משתמשים ברסיברים מהדרג הבינוני ומעלה , ובחלקן [בכדי למרוח מכל הפינות את הלקוח] גם משתמשים בספינות הדגל של חלק מהחברות.

ג. בסופו של דבר , סאב זה גם פונקציה של שימוש. למוסיקה מסיבית, בחדרים גדולים אפשר להסתפק בסאב-וופר גדול שלא מצריך מי יודע מה דיוק. אבל לקולנוע ביתי זה כבר עולם אחר לגמריי, ושם רוב המוצרים הטובים כלל אינם בנמצא ברשתות הרגילות אלא בחנויות המתמחות לסינמה.

ניר

• תוכן חדש...