Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדרך שאני הצעתי, אתה לא חייב לשלם את המקסימום שלך.

אם המקסימום שלך הוא 100 ומחיר כרגע הוא 50 , למה לשלם 100?

אפשר לתת 60 ועוד 70 ואז מאה.

אז אם מישהוא ישים 61 אתה לא תשלם 100 אלה 70

זה כל הטריק. מכווה שהבנת את הכוונה.

אתה לא תשלם 100 אם ההצעה הכי גבוהה היא 61.

אתה תשלם 62

אם אתה קטנוני אתה יכול לשחק בסנטים, להעלות ל61.01 אם ההצעה עומדת על 60, שים 61.01, מקסימום הרווחת פה 99 סנט - כ4 וחצי שקל.

אם יש לך הצעה מקסימלית אותה אתה מוכן לשים - זה לא משנה אם תשים את זה ב5 שניות אחרונות או 5 דקות. אם מישהו ירצה לעקוף הוא יעקוף.

אותם המשתמשים מבצעים אותו הדבר בשניות האחרונות - הישראלים לא עלו על זה ראשונים.

בקיצור - שים את המקסימום שאתה יכול ותתפלל לטוב. גם אם "זכית" במכרז - אתה עדיין משלם סכום מסוים. מתנות אין חינם.

אם מדובר בפריט נדיר (ולא כזה שנמכר כל 4 שעות) חכה לשניות האחרונות.

אם זה פריט שיש כמוהו המון - קבע לעצמך סכום מסויים - בסופו של דבר תיפול על מכירה ללא מציעים גבוההים, זה ייקח יום יומיים או יותר, אבל זה יקרה.

לדו'ג - אזעקת ביפר שנמכרת בכ110~ דולר, ממוכר שמוכר כל יום, הוצאתי ב65, פשוט חיכיתי שבועיים עד שנפלתי על מכרז ללא השתתפות רבה.

זה בסופו של דבר משתלם. (בדוק את הפידבקים של המוכר - ככה תראה בכמה זה נמכר אצלו בדר"כ).

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אם הבנתי את כולכם נכון- תקנו אותי אם אני טועה במצב הבא-

אם אני 20 שניות לסיום, שם 100 דולר הצעה.

וההצעה הכי גבוהה פרט אלי שם היתה נניח 70-80 דולר

אז אני זוכה בה ב81 דולר אוטומטית?

כי אם כך

מה שאעשה הוא הרבה יותר פשוט

אשב כמובן עם דף ההצעה פתוח, סטופר כנ"ל ליתר ביטחון, ו20 שניות לפני הסיום אגיש הצעה על 100$, שסביר להניח שתרד בכמה דולרים כשאני אזכה.

האם אני טועה? צודק?

אם צודק, נראה שזה מה שאעשה.

פורסם

התעלקות על השרשור:

יש ברשותי מספר חפצים שברצוני למכור. חשבתי על איביי. איך עושים זאת? ועלות המשלוח, עלי או על הקונה? ואם אפשר עוד פרטים על כך אני אשמח.

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

לתת הצעה יחידה בשניות האחרונות נקרא sniping והוא משמש "להרדים" את היריבים. מי שמעלה את המחירים ב eBay זה הטירונים, הנואשים, והמיליונרים. אלו מתחילים להציע כשיש עוד שבוע לסיום המכירה, ומנהלים מאבק עיקש ביניהם בימים שאחרי זה, מה שמביא את המחיר לגבולות הכדאיות. אל תשכח שמולך יכולים להיות גם חכמים אחרים כמוך, לכן תמיד לחכות לעשר שניות האחרונות ואז להציע את הסכום המירבי ששווה לך.

שים לב לפרטים קטנים מסביב. האם שולח לארץ, האם מקבל פייפל, מה הפידבקים שלו, וכו.

אם תשים את המכירה ב watch list שלך, המוכר ידע שאתה עוקב אחריה, ויכול לתאם עם חבר או בעזרת יוזר אחר להעלות את המחיר פיקטיבית. כדאי לכן לשמור מכירות למעקב במועדפים של הדפדפן ולא דרך my eBay.

אפשר לשאול שאלות שמרתיעות קונים אחרים. השאלות לרוב מופיעות במכירה (אם המוכר לא חסם את האפשרות), ושאלה כמו "האם זה הדגם שיפסיקו לייצר בקרוב?" או "האם שודרגה כבר תוכנת ההפעלה הבעייתית?" תפחית חלק מהתחרות.

לחכות בסבלנות. אני לא יודע למה, אבל יש מכירות שנגמרות במחיר היסטרי, ושבוע אחרי זה פתאום מוצר זהה נמכר בהרבה פחות. למה? לא יודע.

מכירות מחוץ לארה"ב, ובמיוחד מהמזרח הרחוק, מקבלות מחירים נמוכים יותר. קניתי כיסוי לאופנוע ב $25 כולל משלוח מסין. אותו כיסוי מארה"ב עולה כפול.

המשלוח מאוסטרליה זול במיוחד, ומגרמניה ואנגליה יקר רצח. יש הבדלים גדולים בין מוכרים שונים, ולפעמים כדאי לקנות מאחד שמחיר הקניה שלו גבוה, אבל המשלוח לישראל זול יחסית. לקונים ממדינות אחרות זה לא כדאי, אבל לך כן.

אפשר לסגור מכירה מוקדם. אם יש מוצר נדיר, ששווה לך לשלם יותר בלבד שתזכה בו, תציע למוכר הצעה שאי אפשר לסרב לה.

נמרוד

פורסם

הקונה משלם את עלות המשלוח, קח בחשבון שאם עלות המשלוח יקרה (ישראל לארה"ב נניח) הקונים עלולים להתרחק מהעסקה ולקנות משהו מקומי.

בגדול - צפה למחיר נמוך יחסית על המוצר ע"מ להשוות את מחיר המוצר + המשלוח למחירו בארה"ב.

פורסם

נמרוד תודה על התגובה

זה מה שאני מתכנן לעשות, כמו שציינת- 10 שניות לפני הסיום לשים את ההצעה המקסימלית שלי ולקוות לטוב.

נתפס- נתפס. לא נתפס- ננסה מכירה הבאה.

לגבי עלויות משלוח- 95$ יעלה לי המשלוח. לקחתי את זה בחשבון.

מכס (47% על הסכום הכולל) + מע"מ (16.5% על הסכום הכולל) גם נלקחו בחשבון.

ואחרי כל אלו הסכום המקסימלי שאני מוכן לשים על אותה הצעה היא 100$, ב10 שניות האחרונות, ולקוות לטוב.

עוד הצעות/ הערות/ דגשים?

בברכה ותודה.

פורסם
אז אם הבנתי את כולכם נכון- תקנו אותי אם אני טועה במצב הבא-

אם אני 20 שניות לסיום, שם 100 דולר הצעה.

וההצעה הכי גבוהה פרט אלי שם היתה נניח 70-80 דולר

אז אני זוכה בה ב81 דולר אוטומטית?

כי אם כך

מה שאעשה הוא הרבה יותר פשוט

אשב כמובן עם דף ההצעה פתוח, סטופר כנ"ל ליתר ביטחון, ו20 שניות לפני הסיום אגיש הצעה על 100$, שסביר להניח שתרד בכמה דולרים כשאני אזכה.

האם אני טועה? צודק?

אם צודק, נראה שזה מה שאעשה.

אתם בטוחים שזה ככה?

לדעתי אם אני יציע על מוצר כלשהו מליון$ כאשר מחירו עכשיו הוא 50$ אני יקנה אותו במליון$ ולא ב51$ אין החזר וגם לא חישוב הפרש.

פורסם
אם תשים את המכירה ב watch list שלך, המוכר ידע שאתה עוקב אחריה, ויכול לתאם עם חבר או בעזרת יוזר אחר להעלות את המחיר פיקטיבית. כדאי לכן לשמור מכירות למעקב במועדפים של הדפדפן ולא דרך my eBay.

נמרוד

רק בשביל זה, היה שווה לקרוא את הת'רד הזה.

אני כבר עם 50 רכישות באיביי ולא ידעתי את זה, תודה.

אבל למען ההגינות, מעולם לא נתקלתי בתחרות דרך יוזר להעלאת מחיר פיקטיבית, אולי בגלל שאני שם ביד ב-15 שניות האחרונות.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

חברה זה טעות לחכות לשניה האחרונה,

אני הפסדתי 2 עסקאות על זה.

כי יכול להיות שהבידר האחרון עשה LIMILT גבוה, ואתה לא יכול לראות

דוגמה: אתה נותן ב 5 שניות אחרונות מחיר 38$ והבידר השני נתן LIMIT 40

ברור שזה לא בעיה בשבילך עוד 2 $, אבל לא יהיה לך זמן להגיב

אז יותר טוב מראש לתת LIMIT גבוה שמתאים לך,ולהכין דף שני עם הצעה פתוחה

כך אתה סוגר את זה על בטוח

פורסם

המלצה נוספת.

תן יותר מהמקסימום שלך.

אני אסביר.

אם נגיד ההצעה האחרונה (30 שניות לפני הסיום) היא על 80$ והמקסימום שלך הוא 100.

תן 110-115.

כמו שכבר כתבו, זה שהמקסימום כרגע על 80, לא אומר שהקונה לא שם מקסימום של 100.

מהנסיון שלי, כאשר מדובר על סכומים כאלה, תהיה מוכן שההצעה האמיתית של הבחור השני היא ב-20% יותר גבוה.

לכן, אם תשים 100, הוא עדיין לוקח.

אבל אם תשים 120, אתה תקח על 101 והוא לא יספיק להתאושש.

גם אם הוא יתקן, זה בדרך כלל יהיה לאזור ה-105-110.

אומנם מעל המקסימום שלך, אבל זה בסה"כ 50 ש"ח נוספים.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

טוב חברים.

המכירה הסתיימה הלילה ב4:57 AM

עבר לילה לבן

הסוף שלו לא כ"כ טוב.

כבר שעה לפני סוף המכירה שעליה ישבתי ותיכננתי, עמדה שם הצעה על סך של 152$

50 דקות לפני- כבר הגיעה הצעה על סך של 202.5$

לי ול 100$ שרציתי לשים לא היה שום סיכוי מול זוג האדיוטים שהקפיצו מחירים כבר שעה לפני.

הזוכה לטעמי שריין לעצמו כל סכום שהוא על מנת לזכות בפריט הנ"ל. ומדוע אני חושב כך? אז ככה:

כבר לפני יומיים הדביל שם הצעה על הפריט.

היום בצהריים, הוסיף עוד הצעה, על ההצעה שלו עצמו. (לא הכי חכם אה...)

שעה לפני סוף המכירה- הגיע אדיוט מספר 2 והקפיץ את המחיר ל152$

50 דקות לפני סוף המכירה- אותו בחור טיפש שנתן את ההצעות הקודמות, הקפיץ ל202.5$

לכן כך או כך מול אדם שמוכן לשים כל סכום ורוצה את המוצר, לא היה לי הרבה סיכוי.

לגביי המכירות הבאות- כבר אין אופטימיות.

ככל הנראה, המחיר על הפריט הנ"ל רק עולה ועולה במכירות פומביות.

מחיר המדף שלו הוא 313$, המחיר ההתחלתי למכרז עליו הוא 47$.

במכירה הראשונה שראיתי (לפני חודש בערך)- לא היו עליו שום הצעות והפריט לא נמכר כלל.

לצערי באותו זמן לא היתה בידי ויזה ועל זה אני מצטער יום יום.

במכירה השניה שראיתי (לפני שבוע וחצי,שבועיים בערך)- היה קרב לקראת הסוף והפריט נמכרב81$ (הפעם- חבר עם ויזה שקנה כמה וכמה דברים באיביי, היה אמור להתעורר ולשבת על המכירה בשבילי- עשה פאדיחה ולא התעורר, גם לא אחרי 70 טלפונים).

אחרי שהבנתי שאם אתה רוצה שמשהו יעשה תעשה אותו בעצמך סופית, אירגנתי מחבר קרוב את המשתמש שלו באיביי, וישבתי על המכירה של הלילה. וראו איזה פלא, דווקא הלילה- הגיע זוג האדיוטים לריב על הפריט שתיכננתי עליו כ"כ הרבה והתאמצתי מכל בחינה- והפריט נמכר ב202$ בגלל זוג מטומטמים רק שאחד מהם קצת יותר עמיד כלכלית כנראה (או שהוא היה ממש חרמן על הפריט).

בקצב שהדברים התפתחו בחודש האחרון ולפי המעקב שלי וההבנה המעטה שלי באיביי-

אני כבר לא בונה על איביי להשיג מחיר טוב לפריט הנ"ל.

ממה שאני רואה, כמו שציינתי- ככל שהזמן עובר, ההצעות עולות לסכומים יותר גבוהים.

כנראה שצריך לחסוך משכורת בסופו של דבר... (313$+משלוח+מיסים...)

אני עוד מעט זז לעבודה... עייף ומבואס.

תודה לכל מי שענה, הציע, פירט, והגיב.

אחלה יום שיהיה, ושוב תודה.

פורסם
היום בצהריים, הוסיף עוד הצעה, על ההצעה שלו עצמו. (לא הכי חכם אה...)

.

חכם מאוד. זה בדיוק מה שאני אמרתי שצריך לעשות.

כך אף אחד לא יודע כמה באמת שמם, ואין סיכוי שמישהו יגנוב לך את זה שנייה לפני סגירה.

Omnia mea mecum porto

פורסם

כאשר אתה מציעה 200$ על פריט שנמכר בעבר ב80$ ברור שאף אחד חוץ ממך לא יקנה אותו.

לא נורא תנסה שוב, לפעמים יש מכירות מוזרות.

• תוכן חדש...