Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הלכתי למוסך וביקשתי שיעשו לי אינפוזיה . המוסכניק ערבב שני חומרים של חברת BG אני לא זוכר את שמותם.

חיבר למשאבה והכניס את צינור המשאבה לפתח יניקת האוויר .

הרמתי את הסל"ד ע"י לחיצה על דוושת הגז סלד של 3000 4000 בערך והבחור הפעיל את המשאבה הפעולה ארכה כ10 דקות פחות או יותר. יש לציין שיצא ריח פשוט מ ס ר י ח מהאגזוז . (לא ריח של גומי שרוף, או משהו חשוד כזה או אחר.)

אחרי הפעולה אני אומר בוודאות שהנסיעה השתפרה והאוטו סוחב יותר טוב מאיץ יותר טוב .

לפני הפעולה הרכב היה מכוון לסל"ד של 500 במצב סרק . לאחר האינפוזיה הסל"ד עלה ל1000 וקצת יותר ללא שינוי כמות הדלק המוזרמת למנוע במצב סרק ע"י הבורג במנוע. מרגישים שיפור משמעותי בסחיבה נסיעה חלקה, האצה מהירה . אני לא מכיר את הרכב פשוט כך ואני לא מגזים.

ממליץ בחום . דרך אגב הרכב עשה 250K מייל תעשו חשבון בק"מ...

סובארו GL 87 1800 קרבורטור

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המשך לעדכן על תגובת הרכב, ועל תצרוכת הדלק, בשבוע הקרוב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
המשך לעדכן על תגובת הרכב, ועל תצרוכת הדלק, בשבוע הקרוב.

בברכה

צביקה

צביקה אל תרביץ לו.......!

פורסם
צביקה אל תרביץ לו.......!
ארז ארז למה אתה חושב כך?

מדוע אתה חושב שאני כועס עליו, זכותו לעשות בכספו ובמכוניתו ככל העולה ברוחו?

אני פשוט מעוניין לשמוע תוצאות... שורה תחתונה, שיפור בצועים, שאמור להביא חיסכון בדלק!

לכן אני מעוניין לשמוע תוצאות לפני ואחרי, של תצרוכת הדלק!

קצת היסטורייה של הרכב בקצרה:

הרכב הוא סובארו 1800, שנת יצור 87, מד מהירות במיילים, ולא בקילומטרים!

בוצע שני שיפוצי קרבורטורי:"

אחד יחד עם חבר, בתנאי בית באילת.

שני במכון קרבורטורים" צביקה" בראשל"צ: תוצאה: כ3 ק"מ לליטר !

בוצע כוון CO במוסך מזגנים , חל שיפור עצום, לא ידוע עדיין כמה!{ עדכון טרי: כ9 ק"מ לליטר}

היום בוצעה אינפוזייה, חל שיפור משמעותי בתאוצה, סלד עלה מ500 ל 1000, ללא שינוי בבורג הסלד,

צפוי שינוי משמעותי בתצרוכת הדלק, מצפה בקוצר רוח לעדכון בנושא.

בברכה

צביקה

פורסם

לאור ניסיוני עם קרבורטורים של סובארו, כל עוד לא תפרק לגורמים, תחליף את מה שצריך להחליף(קיט +מצוף+קפיץ+דיזות, ועוד), כל עוד תעשה לא תעשה כך, יהיו לך צרות צרורות עם הרכב, זה יבוא לך בפתאומיות שהוא יתחיל להיחנק לך \חוסר סחיבה\ יציף ועוד.

אינפוזיה אכן עוזר ומשפר אך, הכי טוב לעשות אינפוזיה לאחר למשפצים את הקרבורטור ביסודיות.

אם עושים זאת כמו שצריך, לא יהיו לך שום בעיות, ואתה תהנה מהנסיעה ומתצרוכת הדלק.

אשמח לשמוע עדכונים בשבוע-שבועיים הבאים.

פורסם

עם הקרבורטור התעסקתי בחודשים האחרונים ברמה כזו שתספיק לכמה שנים, ואני לא מגזים ,הקרבורטור פורק לגורמים.

אני מרגיש שיפור בסחיבה ובהאצה זה מה שאפשר לומר נכון להיוםלאחר נסיעה מהמכון הביתה דרך כביש מהיר שבו הרבצתי האצה .

צביקה אני רוצה לתקן את מה שאמרת

את הCO שהמזגניסט כיון לי לא השארתי. אמרתי לו שישאיר את המצב כמו שהוא למרות שהוא התעקש שזה לא בריא למנוע כי הוא חנוק .בורג התערובת היה סגור כמעט עד הסוף

(זו הפעולה האחרונה שבוצעה בקרבורטור), והוא פתח אותו הרבה עד שבמכשיר שלו היו ערכים של פליטה מהאגזוז בתחום התקין.אך התעקשתי שיסגור אותו כי מניסיוני המר ככל שהבורג פתוח יותר נשרף יותר דלק

{דלק=כסף. הרבה כסף... במיוחד לאור העובדה שאני חייל ומחירי הדלק הרקיעו אל על.}

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כמו שאמר ידידי GL-10, לאחר שיפוץ מקצועי של קרבורטור, אין צורך בשום אינפוזייה, ואילו אינפוזייה לא באה במקום שיפוץ יסודי ותקין של קרבורטור, אילו היית בא לפורום עם נתונים של 3 ק"מ לליטר,

הייתי ממליץ לך לבצע ניקוי ושיפוץ קרבורטור בדחיפות, כדי לקבל שיפור משמעותי בצריכה, לאחר שהתברר ששפצת קרבורטור במכון"צביקה "בראשל"צ, והתוצאה לאחר ניקוי היתה 1:3 ק"מ לליטר,

אין לי בררה ולתמוך בהחלטתך לעשות אינפוזייה, באותו מכון שביצע את הניקוי לראשונה, ולתמוה אולי היית יכול להסתפק באינפוזייה ולא לגעת בקרבורטור, ימים יגידו, ואני מצרף לבקשה שתחזור לפורום לעדכן

בעוד שבועיים.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום,

ברשותך שאלה, אני מכיר אינפוזיות רק מעולם ההזרקה, חלק מההגיון אומר שזה בא לנקות חלקים שבילתי אפשרי לנקות אותם בצורה מכנית (כמו מזרקים), אבל למה לעשות אינפוזיה לקרבורטור כשאפשר פשוט לפרק,לנקות ולשפץ?

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
צביקה שלום,

ברשותך שאלה, אני מכיר אינפוזיות רק מעולם ההזרקה, חלק מההגיון אומר שזה בא לנקות חלקים שבילתי אפשרי לנקות אותם בצורה מכנית (כמו מזרקים), אבל למה לעשות אינפוזיה לקרבורטור כשאפשר פשוט לפרק,לנקות ולשפץ?

יניב

יניב שלום רב!

שאלה שאלתית, שאין לי תשובה עליה, עדיין לא ראיתי רכב עם קרבורטור שעבר אינפיוזיה, ישירות

ללוע הקרבורטור, כפי שטוען פותח השרשור, כחודשים לאחר ניקוי ושיפוץ קרבורטור, באותו מכון קרבורטורים. אכן מוזר מאד, לכן אני ממתין לתוצאות לטווח הארוך.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה, אני מידי פעם מתיז מעט ספריי קרבורטור ללוע הקרבורטורים,כדי לנקות מעט,

קשה לי להאמין שלאחר אינפוזיה במנוע קרבורטור, האוטו סוחב יותר טוב ומאיץ יותר טוב .

"לפני הפעולה הרכב היה מכוון לסל"ד של 500 במצב סרק . לאחר האינפוזיה הסל"ד עלה ל1000"

מה הקשר ? בקרבורטור אפשר לכוון את הסל"ד לכמה שרוצים,גם ללא אינפוזיה.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

צביקה,

שלא לדבר על זה שאינפוזיה עושים תחת לחץ אויר, בקרבורטור (שאין בו כניסה עם הברגה כמו במערכת הזרקה) הכל ישפריץ לכל הכיוונים או שיש גם אינפוזיות בלי לחץ?

טוב, נחקה בסבלנות לשמוע.

יניב

פורסם

צביקה,

כמו שאתה יודע, בכל עסק יש ימים יותר חזקים וימים שבאיזה שהוא שלב נמאס לך לספור זבובים אז אתה עובר לספירת נמלים.

להלן סיפור קצר עם מוסר הסכל בסופו על מעללינו בסדנת שיפורים המצויידת בדיינו ביום חורף גשום אחד.

לאחד העובדים הייתה אסטרה GSI שהוא קצת התלונן על צריכת דלק גבוה וחוסר סחיבה.

החלטנו להעלות את האוטו על הדיינו ולמדוד אותו 6 פעמים.

פעמיים כמו שהוא- יצא 138 כ"ס.

פעמיים אחרי אינפוזיה - יצא 142 כ"ס.

פעמיים אחרי החלפת מזרקים למזרקים זהים לחלוטין אבל חדשים לחלוטין - 152 כ"ס.

152 זה ערך נקוב גבוה מנתוני היצרן אבל

1. הרבה פעמים נתוני האמת גבוהים מנתוני היצרן ברכב הנ"ל.

2. גם אם הייתה איזה סטיה/ זיוף בדיינו, הוא היה בכל 6 הבדיקות.

אז מה למדנו? שכשמזרק סתום בצורה קשה, גם אינפוזיה לא תעזור ועדיין אין תחליף ללפתוח, לנקות ולשפץ (כשאפשר), או להחליף לחלק חדש.

על אחת כמה וכמה בקרבורטור (שאני עדיין לא מבין איך עשו את זה בכלל).

יניב

פורסם
שלום

אז כדאי לעשות אינפוזיה לרכב הזרקה כטיפול "מעורר" או לא?

יובל

כאן מדובר על מנוע עם קרבורטור,ואתה שואל על הזרקה.

במנוע הזרקה כדאי,במנוע קרבורטור לא מזיק.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...