Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כידוע לרובכם אני עובד בבי-אמפינג, משמע כל אלמנט במערכת מחובר ישירות לערוץ הגברה, ללא קרוס פאסיבי.

כפועל יוצא, גם זוג הטוויטרים שלי מחוברים למגבר שכרגע נותן להם 67 RMS.

חשבתי על זה. האם הטוויטרים באמת צריכים 67 RMS?

חשבתי על מבחן ומעניין אותי דעותיכם עליו:

ניקח טוויטרים בהספק מוצהר של 100 RMS ונחברם למגבר שמוציא 40 RMS.

ניקח את אותם טוויטרים ונחברם למגבר שמוציא 100 RMS.

האם באמת יהיה הבדל בצליל? האם הם ינגנו יותר חזק? ברור יותר?

אני חושב שלא. ממאמר שקראתי עולה כי טוויטרים זקוקים לוואטים בודדים בכדי לנצל את מלוא כוחם, וכל שאר הכוח של המגבר פשוט "לא בשימוש".

ההסתייגות היחידה שלי מהעניין הזה היא שאם התיאורייה באמת נכונה, למה מייצרים טוויטרים (כמו הסופרימו למשל) בהספק 200 וואט?? 200 וואט לטוויטר זה נשמע לי אובר-קיל רציני מאוד.

אשמח לשמוע הסבר מדעי \ מדוייק לסוגייה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא חושב שמייצרים את הסופרימו בכדי שיהיה חזק יותר, מייצרים אותו בכדי לקבל רמקול שמסוגל לנגן טוב יותר מחוץ לציר - יש לו פריסת צליל רחבה יותר והוא ממלא את חלל הרכב יותר טוב מטוויטר סטנדרטי אחר

נניח שאתה מכוון אותו לראש של הנהג - הנוסעים מאחור ישמעו את הסופרימו הרבה יותר טוב מאשר טוויטר נקודתי רגיל אחר...

לגבי עוצמה - פעם היה מקובל להתקין "מגבר טוויטרים" הדגם הנפוץ ביותר בארץ היה של proton

לי יש מגבר אחד כזה של שרווד שהוא 25 RMS כפול שתיים והוא היה נמכר כמגבר ייעודי לטוויטרים

ויש לי עוד מגבר כזה שהוא 4 ערוצים.

הקטע הטוב במגברים האלה - הוא שלכל ערוץ בודד יש גיין נפרד משלו (אין קרוס - אבל עם הHU של היום או עם קרוס אקטיבי אין הרבה בעיות בנושא)

טוויטר זה רמקול שמוציא גלים מאוד קצרים (קילו הרצים) ולכן קל מאוד להוציא ממנו תוצאות בעוצמות אפסיות - אם אתה באמת תספק לטוויטר 40 RMS אתה לא תוכל להתקרב אליו בלי לקרוע את עור התוף.

אני בטוח שOOGE יוכל לפרט לנו כאן על מגברים כאלו... יש לבחור התמצאות מדהימה במפרטים טכניים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נתתי את הסופרימו כדוגמה לטוויטר "מאוד חזק" ומעניין אותי למה. ברור לכולנו שזה לא גימיק שיווקי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ניסיתי לחפש בנתונים של הסופרימו באתר של מוראל הבדלים מהותיים בינו לבין הMT23

ולא מצאתי משהו שונה בגודל הסליל של הרמקול ובהתנגדות של הטוויטר, מן הסתם הם עשויים ממתכות שונות לגמרי וגם אני די בטוח שהממברנות שונות לחלוטין.

אבל מה גורם לסופרימו להיות מסוגל לקלוט 220 RMS אני באמת לא יודע

אבל!

ביררתי לך טלפון ליצירת קשר עם מוראל

+972-8-930116

מציע לך לדבר שם עם איש טכני - תציג את עצמך ואני בטוח שהם ישמחו לעזור.

זאת חברה רצינית עם גב רציני ואני מאמין שהם יתנו תשובה יפה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זו לא מטרת השאלה שלי (ואגב פספסת ספרה... אנחנו כבר הרבה שנים 7 ספרות...)

אני רוצה לדעת למה יש טוויטרים כל כך חזקים והאם באמת יהיה הבדל בשמע בין מגבר חלש וחזק.

איתמר.

פורסם

אז זהו, שעשיתי שלושה ניסויים כאלה.

75 ו 40 RMS ממגברים מאותה סדרה - לא היה שום הבדל, חוץ מכיוון קצת אחר של הגיין.

67 ממגבר מחברה שונה - היה הבדל ברור בסאונד שלדעתי הוא נובע בגלל שהמגבר שונה. מבחינת עוצמה לא מצאתי הבדלים.

אני מחפש תשובה מנומקת לעניין.

איתמר.

פורסם

בוא נתחיל מכמה עקרונות

טוויטר מקבל הגברה בטווח תדרים צר יחסית.

טוויטר הינו בד"כ נציל מאוד.

טוויטר הינו דרייבר קל להגברה - התנגדותו אינה משתנה באופן קיצוני כאשר מדברים על טוות FS*2 והלאה.

עכשיו, בהנחה הסבירה שנצילות הטוויטר היא 3DB יותר מהמיד-באס ניתן לראות שכדי להגיע לאיזון אין צורך ביותר מחצי המעוצה בה מוגברים המיד-באסים.

אני כבר כתבתי מספר פעמים שכוח זה טוב והרבה כוח זה טוב מאוד אבל אני לא חושב שיש צורך ממשי ביותר מ 50W לטווטרים נורמליים (יש יצורים אקזוטיים שכדאי "לפנק" אותם עם קצת יותר כוח).

תזכור גם שטוויטרים (מבית טוב שמכבד את עצמו) בד"כ מוצהרים ביכולת ספיגת הספק לפי תדר HPF בו הם עובדים. אתה יכול לראות נתונים כאלו על הסופרימו וגם על טוויטרים אחרים כמו של פוקל למשל:

http://www.focal.tm.fr/car/download%20fr/K2Power/Fiches%20HP/tn_52.pdf

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אוגי, התבלבלת קצת עם טווח התדרים. טווח התדרים של הטוויטר הוא רחב וגדול מאוד.

לגבי מה שאמרת על טוויטרים שמסוגלים לספוג עוצמה מסויימת כאשר הם על HPF - אני רוצה לראות איך אפילו הסופרימו מקבלים 200 RMS בתדר 2000 הרץ. נראה לך שהם יעמדו בזה? לי לא.

וזה עוד לא ענה לי על השאלה. האם יהיה הבדל בסאונד המתקבל בין מגבר חלש יותר וחזק יותר?

איתמר.

פורסם

אני בספק אם מישהו יוכל לענות כאן על שאלה כזאת חוץ ממהנדס סאונד של מוראל... לדעתי, כדאי שתיצור איתם קשר איתמר - אני מאמין שהם יענו לך בשמחה.

Pioneer TS-X150

פורסם

ככל שאתה מתרחק יותר מגבולות מעטפת הביצועים של המגבר אתה תמצא מגבר ש"מתאמץ פחות" או באופן מדעי יותר - מציג פחות עיוותי פאזות, עיוותים הרמוניים וקליפינג. זו אחת המסיבות לא לעבות עם מגבר שמאומץ לשיא עבודתו ולכן כדאי לרכוש מגבר שלא מגיע לשיא עבודתו בהספק הנדרש אלא שיש לו רזרבות מעל העוצמה הנדרשת.

עכשיו, כשאתה מדבר על על טוויטר כמו הסופרימו שמוצהר 220W בHPF בתדר 2200 ב- 12DB אתה לא יודע כיצד הגיעו להצהרה זו -- אילו בדיקות עשו. ישנם חברות שמצעות הצהרות לרמקולים לפי IEC ויש כאלו שמצהירות לפי יועצי השיווק שלהם (ראה ערך פיוניר, 4XX וואט של זבל אובלי). אם יצא לך להחזיק סופרימו אתה תהיה מופתע עד כמה הוא מסיבי, אני בטוח שהמסה המתכתית שלו בליווי המבנה שלו הם HEAT SINK מעולה ולכן אני לא חושב שיש בסיס לשלול הצהרה על 220WRMS.

טווח התדרים מבחינה מוזיקלית הוא באוקטבות. בין 20-80 הרץ יש 2 אוקטבות ולדוגמא בין 10,000 ל- 20,000 יש רק אוקטבה אחת. אתה מרגיש שינוי תדר יחסי (חלקי אוקטבות) ולא שינוי תדר נומינלי. שינוי בתדר בין 30HZ ל- 40HZ יהיה מורגש (מדובר בשליש אוקטבה) כאשר שינוי בין 5,000 ל5,010 לא יהיה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תוכן חדש...