Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באגירה, עלות החלקים באזור ה-3K-.

העבודה מעלה את זה לאזור ה-4.

מה שטענתי, אם הולכים למוסך "חצר" אפשר לסיים בסכומים האלה (אולי טיפה יותר גבוהים, נגיד 5K).

אם הולכים למורשה, זה יעלה כ-10-12K.

אין גם שום הגיון שמוסך יקח 8K על עבודות כאלה, זאת גניבה לאור יום.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקופה הקצרה שעבדתי במורשה קרסו (חודש אחד הספיק לי...) נדהמתי מגודל הגזל שגוזלים מהלקוח ולעומת זאת הקמצנות של בעל המוסך כלפי עובדיו.

גובים מהלקוח על הלחמת קונקטור לחיישן קרנק 100 ש"ח לפני מע"מ (הלחמה של שני חוטים!!!)

ואילו העובד מקבל מזה כמשכורת מספר שקלים ועוד המנהל עבודה גוער בך שלעובד בשם בוריס זה לוקח פחות זמן ממך,

הכל צריך לעשות מהר מהר, כדי להספיק יותר מכוניות בשביל שכר עלוב של 4700 חודשי...

מרמים לקוחות באופן תמידי... גם את העובדים מרמים..

עדיף לעבוד בשמירה מאשר כעובד מוסך רכב פרטי

עברתי לעבוד בתחום המנופים מבוקרי מחשב (הרבה דיאגנוסטיקה) ורכב כבד...

תנאים הרבה יותר טובים, משכורת גבוהה בעשרות אחוזים...

פורסם

אני בעברי הייתי ,עבדתי, במוסך מורשה כהכשרה של קורס מסויים, הייתי שם שבוע וזה הספיק לי.

ראיתי במו עיניי איך העובדים מכניסים מים לבית הבולמים, מים רגילים למצברים, מים רגילים לרדיאטורים, דופקים עם פטישים על חלקים שלא נפתחים, וזה רק על רגל אחת.

מוסך מורשה.

פורסם

חרה מכונאים יש בכל מקום בארץ ובעולם.

תפקידו של מנהל המוסך לעקוב אחריהם שלא יהיו כאלה ואם יש , לנפות אותם.

לצערנו הרב, יש גם חרה מנהלים וחרה בעלים.

אותם, זה כבר התפקיד שלך בתור הלקוח לנפות.

אני מבטיח לכולכם דבר אחד באופן חגיגי ביותר, פוטלציאל הגזל והעבודה בעיניים על הלקוח הוא הרבה יותר גדול במוסך "חצר", מאשר במוסך מורשה.

אם נפלת על רמאי "חצר", אתה בצרה גדולה.

אם נפלת על צדיק "חצר", גם תקבל שרות טוב וגם במחירים זולים, אבל בד"כ רק חלקיפ חליפיים.

חלק מהפעמים זה לא בעיה, חלק מהפעמים זאת בעיה גדולה.

בנוסף, אם תגיע עם תקלה קשה (לא מתניע,מתניע ונכבה בעיית חיישנים וכו')ברכב חדיש שבעל מוסך חצר לא מכיר, אז שוב, אם זה צדיק אז הוא יגיד לך שהוא לא מכיר ויפנה אותך למקום אחר, אם תיפול על אידיוט חצר, תכין את העו"ד כי הוא יעשה לך נזק באלפי שקלים.

כשעבדתי ב UMI היו מגיעים אלינו מידי יום (!) רכבים בגרירה מכל מיני מוסכי חצר שעשו נזקים מטורפים.

אז תחשבו על זה ותחשבו את הסיכונים שלכם בעצמכם.

בהצלחה

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
באגירה, עלות החלקים באזור ה-3K-.

העבודה מעלה את זה לאזור ה-4.

מה שטענתי, אם הולכים למוסך "חצר" אפשר לסיים בסכומים האלה (אולי טיפה יותר גבוהים, נגיד 5K).

אם הולכים למורשה, זה יעלה כ-10-12K.

אין גם שום הגיון שמוסך יקח 8K על עבודות כאלה, זאת גניבה לאור יום.

106 97' 1400.מחזירי שמן.אטם ראש.שיפוץ ראש מנוע (גומיות שסתומים + שטח).כיוון שסתומים.

בולמ"ז.ברקסים קידמיים + רפידות.בדיקת תופים + מתיחת הנד-ברייק.צינורות שמן יבשים.

טיפול 10K.

טיימינג (עם משאבת מים + מותחנים) + רצועת אלטר'.

תושבת מנוע עליונה (גז, יקרה מאוד יחסית).

החלפת חלק במסרק הגה (חצי שיפוץ)..

רוי, בלוק-באסטר ביקשו שתתקשר דחוף ותחזיר את הסרט שאתה חי בו, דחוף!

באיזה פלנטה בדיוק נמצא המוסך שעושה שיפוץ ראש כולל השחזה, פירוק והרכבת בולמים ושיפוץ מערכת בלמים, טיפול מלא, טיימינג, החלפת תושבת מנוע, וחצי שיפוץ מסרק הגה ב 1000 ש"ח?

אתה יודע מה? גם ה 2000 שאמרת שאולי תגיע אליהם, הם בגדר חלומות באספמיה.

תגיד לכולנו, שגם אנחנו נתחיל לחסוך כסף.

יניב

פורסם

בגלל שגם לי וגם לך יש ידע מועט (..) במכונאות אז בבקשה:

ראש לרכב הזה, זה שקל וחצי (יותר מדויק 500). פשוט מאוד לפירוק והרכבה.

ברקסים? סבתא שלי עם יד אחת יכולה לעשות את זה. (אל תנעל על המשפט הזה, הכל נעשה במקצועיות).

בולמים? אחוריים זה שני ברגים (סרן אחורי ללא קפיץ, פיז'ו).

קידמיים מעט יותר מסובכים (לא משהו מאוד רציני).

הורדת ראש? טיימינג זה כבר כסף קטן, גם ככה פירקת אותו כבר. מי שגוזל יותר מ-100-150 ש"ח על טיימינג, לאחר שהראש הורד, הוא גנב. גם ככה מרבית הכסף זה פירוק והרכבה של הראש.

תושבת עליונה? כאמור, הורד ראש, להחליף אותה זה עניין של בורג (שניים) וחצי דקת עבודה.

זה שאנשים הורגלו לשלם 250 ש"ח שעתון מוסך, שיבושם להם.

טיפול 10K זה טיפול של 100-150 ש"ח (לא כולל חלקים), ברכב פשוט.

לא מוכן, ולא אשלם עליו יותר.

אף אחד לא אמור להסכים לשלם עליו יותר.

4 פלאגים? פילטר אויר? פילטר שמן? מי ישמע, צריך 4 מהנדסים בנאס"א בשביל לצלוח את זה (בעזרתם האדיבה של שני גדודי צמ"ה).

אז מה יצא לנו:

עבודות קשות - פירוק והרכבה של ראש מנוע (לא כולל שיפוץ), ביחד עם טיימינג + פירוק בולמים - כ-1K.

עבודות קלות - תושבת עליונה + טיפול 10K + בולמים אחוריים - 300-400.

עבודות ממוצעות - מסרק (לא צריך לפרק אותו בשביל ההחלפה שבוצעה) + ברקסים - 300-400.

בבקשה יש לך 2K- של עבודות.

אז לי זה עלה פחות בגלל קשרים וידע, אבל ככה זה אמור לעלות לאדם ממוצע.

תרצה פירוט של מחירי חלפים/בעל המקצוע, בשמחה בהודעה פרטית, חבל למלא את הפורום במלל.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
אייל אם כבר מדברים על אחריות:

לפני כחודשיים הלכה להוריי משאבת מים בפולו 2002 75 כ"ס 16 שסת'.

רוב הטיפולים בוצעו בחברה, ורק טיפול אחד של 90 אלף לא בוצע בחברה+החלפת קלאץ' וברקסים.

בהתחלה חשבנו שמדובר ברצועת טיימינג. הלכנו למוסך ברע"מ ואמרו לנו דבר כזה שעל הטיימינג יש אחריות. לא היה שום נסיון התנערות מאחריות. עצה קטנה: נשרפת עם פליקס (כמו שאני נשרפתי עם ריטס בבאר שבע), גש למוסכים אחרים, אולי אצלהם תהיה מרוצה, חבל לפסול את כולם.

אל תשכחו ששום יבואן בארץ ושום מוסך לא מורשה לא נותן שנתיים אחריות על עבודה וחלפים!

איתמר ג'ורג'.

איתמר, אני חושב שריטס בסדר גמור.

בטיפולים אני מסתכל טוב טוב מה המכונאי עושה.

לא פעם הם אפילו מראים לי מה הם עושים,

בלי בעיות...

אני חושב שהעבודה שלהם אכן סבירה. שוב, אני מדבר על איביזה ב"ה שבאה רק לטיפולים ולכמה דברים קטנים ע"ח האחריות..

הטענות היחידות שלי, הן אולי על המחיר... אבל בגדול? הם בסדר גמור.

אגב, זאת האיביזה השניה שלנו,שמטופלת במוסך ריטס.

(פעם אחת החלפתי כבל קלאץ' שנקרע, יחד עם אחי, במוסך נאמר לי שחסכתי את מחיר העבודה שהיא 250 שקל...הכבל עצמו עלה, מקורי, 200 ש"ח בערך וזה היה לפני 5 שנים בערך)

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בגלל שגם לי וגם לך יש ידע מועט (..) במכונאות אז בבקשה:

ראש לרכב הזה, זה שקל וחצי (יותר מדויק 500). פשוט מאוד לפירוק והרכבה.

תרצה פירוט של מחירי חלפים/בעל המקצוע, בשמחה בהודעה פרטית, חבל למלא את הפורום במלל.

בכלל לא חבל... יש אנשים שקוראים ולומדים

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

saar5555,

לי לפחות היה נסיון רע עם ריטס. אני עזבתי אותם בגלל נציגי השירות אורי אביגייל ועמוס מיטלר.

דוגמא מאוד מאוד קטנה: היה צורך להרכיב לי מפריד שמן על חשבון האחריות מרצון טוב, בהוראה של נציג שירות ארצי!

במוסך ריטס התעקשו שאני ישלם! וזו עוד דוגמא קטנה! אני עוד לא מדבר על היחס המזלזל!

הבנתי שעכשיו אורי אביגייל יצא לחופשה "ללא הגבלת זמן" (מוסך "מימד" של סקודה קנה אותם ועשה ניקוי אורבות) ויש שם נציג שירות חדש בשם עומר (הייתי ביום שישי, בחור מאוד נחמד) אולי עכשיו השירות שלהם ישתפר.

רק שתדע, בגלל אורי ועמוס הרבה אנשים לא באים לריטס ושלא נדבר על המחיר המופקע בעבודה!

אני מטפל בברע"מ, גם שירות ויחס טוב, גם מחיר טוב, והם לא פחות מקצוענים מריטס.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

רוי,

אני לא טוען שהמספרים שלך לא נכונים, הם פשוט לא מציאותיים.

אני טוען משהוא שונה לחלוטין,אם ניקח 100 אנשים ונשלח אותם ל 100 מוסכים שונים, אף אחד לא יחזור עם הצעת מחיר שאתה נתת, הם דימיוניים לחלוטין.

ברור שאם אתה מכיר את בעל המוסך אישית, יש לך הבנה במכונאות רכב ואתה יודע בדיוק מה אתה רוצה לעשות, המחירים יורדים, אבל כמה אנשים שנכנסים מדי יום למוסך יודעים שאם מורידים ראש מנוע אז תושבת (בפיזו) זה פשוט בדיחה?

כנ"ל לגבי טיימינג?

ברקסים זה קל, נכון, אבל עדיין לא ציינת מחיר, אני לא מכיר מוסכניק שיעשה לי ברקסים בחינם כי זה "קל".

בחייך, תהיה רציני, מי נכנס למוסך ויוצא עם טיפול 10K + החלפת תושבת+בולמים אחוריים ב 300 ש"ח?

כמעט כל מוסכניק שקיים יבקש את הסכום הזה רק על העבודה של החלפת הבולמים בלבד!

יניב

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בית פיוזים שרוף (אין לי מושג מה זה אומר) - 780 ש"ח - קריטי מאד

זה בית פיוזים שיושב בתא המנוע מעל המצבר

לשם מתחבר האלט' ושאר האלקטרוניקה ברכב.

כדאי מאד להליף להמנע מבעיות באלטרנטור ורכיבים אלקט' אחרים

• תוכן חדש...