Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מגבר בולט 300X4 ואט מהסידרה הצהובה ורמקולים 6X9 של פיוניר (420 ואט) ויש לי רידיו דיסק על הפנים

זה(http://www.muz.co.il/item_prew.php?item_id=843

העוצמה המרבית שלו זה 61 וכשאני מגביה עד 50 מתחיל להישמע מגעיל

מימה זה יכול להיות

אםם אני יחליף אותו רדיו דיסק של פיוניר סידרה 7750 ישמעו בהבדל

Hu:AUDIO-VOX(מוחלף בקרוב..)

Amp1:B2.300.4 Lightning Audio

COMP: PioNeeR TS-A6991S

Sub:KIcKER-cOMp-VR

פורסם

כן ישמעו הרבה יותר טוב ויותר איכותי מהזבל סיני שיש לך עכשיו !!

נ.ב המגבר שלך הוא לא 4x300 הוא מקסימום 4x70

פורסם

דבר ראשון ב4 אום זה 4X50

וב -2 אום זה 4X 70 שזה

וכשרשמתי 300X4 יתככנתי לואט(לא לRMS )כמובן !

ודבר שני אסור ליסתכל בוואטים של כל מגבר כי אם תקחו מגבר של חברה נמוכה יותר שמוציא 100X4 RMS הבולט לא יספור אותו כי צריך לדעת מה לקחת זה לא העיקר RMS'סים

פורסם
דבר ראשון ב4 אום זה 4X50

וב -2 אום זה 4X 70 שזה

וכשרשמתי 300X4 יתככנתי לואט(לא לRMS )כמובן זה מה שנקרא פיק פאוור , בא נגדיר את זה כך במגבר שלך זה לא רלבנטי !

ודבר שני אסור ליסתכל בוואטים של כל מגבר כי אם תקחו מגבר של חברה נמוכה יותר שמוציא 100X4 RMS הבולט לא יספור אותו כי צריך לדעת מה לקחת זה לא העיקר RMS'סים אתה צודק באופן חלקי , אם מדובר על מגבר רגיל פשוט עם 75-85 וואט , ותעמיד נגדו מגבר היי אנד עם 60 וואט המגבר היי אנד יהיה יותר טוב , אבל הבולט לא היי אנד ולכן זה כן חשוב מספר הוואטים

ולשאלה שלך כן בוודאות . צריך להחליף מה שיותר מהר.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

והמגבר (הבולט) הוא מתאים על הרמקולים של הפיוניר 420 ואט (80 RMS ) ???

יעני מנצל אותם נכון?

פורסם
ודבר שני אסור ליסתכל בוואטים של כל מגבר כי אם תקחו מגבר של חברה נמוכה יותר שמוציא 100X4 RMS הבולט לא יספור אותו כי צריך לדעת מה לקחת זה לא העיקר RMS'סים אתה צודק באופן חלקי , אם מדובר על מגבר רגיל פשוט עם 75-85 וואט , ותעמיד נגדו מגבר היי אנד עם 60 וואט המגבר היי אנד יהיה יותר טוב , אבל הבולט לא היי אנד ולכן זה כן חשוב מספר הוואטים

בברכה יהודה

דרך אגב זה לפי דעתי מה שקרה עם הרוקפורד 4004 כולם קברו אותו בלי לשמוע אותו

כי בנתוני היצרן היה כתוב 50rms שבפועל הוא לא נופל אם לפי דעתי לא עולה על שאר המגברים

שכיביכול באים עם נתוני יצרן גבוההים יותר כמו האוריאון 4004 או הגיביאל (75rms)...

ככה שלא תמיד כדי להסתמך רק על נתוני rms יצרן אחד יכול להגיד שיש למגבר 75 rms

ושיהיה בפועל 40 ויצרן אחר יכול להגיד 50 בפועל ויהיה 50 או יותר (זה רק דוגמא)...

פורסם

והמגבר (הבולט) הוא מתאים על הרמקולים של הפיוניר 420 ואט (80 RMS ) ???

יעני מנצל אותם נכון?

אם אתם יכולים תענו לי על השאלה רק אלה שמבינים אם אתם יכולים

פורסם

זה שתחליף מ"זבל סיני" לפיוניר ממוצע בהחלט ישפר אית איכות הסאונד עצמו, אבל אני לא חושב שזאת הסיבה שמתעוות לך כבר אחרי חצי עוצמה.

קודם כל אתה לא משתמש בקרוס אוברים כמו שצריך בכדי להגן על הרמקולים שלך מתחום תדר שהם לא אמורים לנגן וסביר להניח שאתה דוחף את הבאס כמעט למקסימום ומתפלא שה6*9 שלא לדבר על הקדמיים הקטנים יותר - מתחילים לעוות - משום שהם פשוט לא מסוגלים לספק כל כך הרבה באס בהתחשב בקוטר שלהם.

להוסיף על זה שהמגבר של הרדיודיסק שלך חלש בהרבה מהעוצמות אותם הרמקולים (לפחות האחוריים) שלך מסוגלים לספוק ולכן בעוצמה גבוה אתה כבר מתחיל לקבל ממנו עיוותים, בנוסף לכך סביר להניח של"זבל הסיני" תסלח לי על הביטוי יש גם THD שהוא באופן מובהק יהיה יותר גבוה מHU סביר.

כל אלה ביחד נותנים לך את התשובה לשאלה שלך.

לגבי איך לשפר - א. להוריד את כמות הבאס שאתה דוחף לרמקולים ואם צריך גם את כמות הטרבל - בHU אם אתה משתמש בLOAD - תפסיק ותכוון מחדש את הגיינים במגבר, זה מכניס המון עיוותים.

ב. המגבר- לכוון מחדש את הקרוס אובר האלקטרוני ואז תקבל תוצאות הרבה יותר טובות.

ג. להחליף HU למשהו נורמלי - שיהיה סביר.

בקיצור לאחר עריכה שמתי לב שיש לך מגבר - תכוון מחדש את המערכת

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...