Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, בטיפול 10 האחרון שנעשה לרכבי, מסוג פורד פוקוס, שנת 2004, התקשרו אלי מהמוסך, אמרו לי שהבלמים לא מקורים, ובמצב לא כ"כ טוב, סביב חצי חיים.

אתמול ביצעתי החלפה של הבלמים מקדימה (צלחות + דיסקיות, 247 ש"ח נזק, כולל מע"מ (הוא עוד ישוב...) ).

רציתי לפתוח את התופים מאחורה, ע"מ לראות מה המצב שם, מה שלום משאבות אופן, מה שלום הסנדלים, מה שלום התוף מבפנים...

בקושי הצלחתי לפתוח את הגלגלים, אחרי שהצלחתי, לא הצלחתי להוריד את התוף, כנראה מרוב חלודה, או שהיה צריך לפתוח את האום הגדולה של המיסב ?

לי אישית זה נראה מהרכבים שהתוף יורד בלי לפתוח כלום.

לא רציתי להפעיל כוח, עזבתי את זה ככה בנתיים, עד שאני אפנה לעזרת חבר במוסך.

התופים נראים כאילו לא נפתחו מעולם, ע"פ כמות החלודה, ע"פ כורי העכביש שהיו בין הטאסה לג'אנט, זה נראה כאילו הכל ככה מאז שהרכב יצא מהפס יצור.

האם הגיוני שבמוסך לא בדקו את הברקסים מאחורה ?

האם יש חלונית קטנה בצד האחורי של התופים שמאפשר לראות מה המצב של הרפידה

(זה עדיין לא מצדיק את זה שלא פתחו את התוף, כי אין אפשרות לדעת מה מצב משאבת אופן)

האם בלמים אחורים שורדים 63000 ק"מ ברכב אוטומטי ?

תודה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אני לא יודע אם אפשר לדעת מה מצב הסנדלים בלי לפרק, אבל פעם פתחתי פה ת'רד שלא עברתי טסט בגלל בלמים חלשים מאחורה, וכשניכנסתי למוסך המכונאי התכופף והסתכל מבפנים(ז"א מהצד השני של הגלגל, זה שלא רואים) ואמר מיידית שיש צורך רק לנקות ובאמת, הוא ניקה ועברתי טסט

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
ערב טוב, בטיפול 10 האחרון שנעשה לרכבי, מסוג פורד פוקוס, שנת 2004, התקשרו אלי מהמוסך, אמרו לי שהבלמים לא מקורים, ובמצב לא כ"כ טוב, סביב חצי חיים.

אתמול ביצעתי החלפה של הבלמים מקדימה (צלחות + דיסקיות, 247 ש"ח נזק, כולל מע"מ (הוא עוד ישוב...) ).

רציתי לפתוח את התופים מאחורה, ע"מ לראות מה המצב שם, מה שלום משאבות אופן, מה שלום הסנדלים, מה שלום התוף מבפנים...

בקושי הצלחתי לפתוח את הגלגלים, אחרי שהצלחתי, לא הצלחתי להוריד את התוף, כנראה מרוב חלודה, או שהיה צריך לפתוח את האום הגדולה של המיסב ?

התופים נראים כאילו לא נפתחו מעולם, ע"פ כמות החלודה, ע"פ כורי העכביש שהיו בין הטאסה לג'אנט, זה נראה כאילו הכל ככה מאז שהרכב יצא מהפס יצור.

(זה עדיין לא מצדיק את זה שלא פתחו את התוף, כי אין אפשרות לדעת מה מצב משאבת אופן)

אתה חייב לפתוח את האום כדי לשחרר את התוף. אחר כך אתה שם אום חדש.

האבטחה באום נהרסת וזה מחייב החלפה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לא ניתן, אולי יותר נכון שקשה להעריך לפי מצב הדוושה או לפי הידית בלם.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

כן, בשביל להוציא את התופים אתה צריך לפתוח את האום 30 מ"מ ,אל תשכח בהרכבה להחליפו בחדש משום שהוא נהרס לאחר הברגה אחת.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

עדכונים של היום:

ניגשתי למוסך שילובים, שם בוצע טיפול 60000 לפני 3 חודשים לערך.

פניתי למנהל המוסך, הוא טוען שאין מצב שהבלמים לא נבדקו במהלך הטיפול, הוא מעז ללגלג עלי שאני לא יודע כלום, הוא מתייחס בזלזול רב לכל דבר, פשוט זוועה, והמצב עכשיו:

הוא דורש ממני 93 ש"ח לפני מע"מ לכל אום, כמובן ידידנו מר ישראלי השיג את אותה אום בדיוק, במחיר של 70 ש"ח לפני מע"מ לכל אום.

במקביל, טלפון לאבא, הצצה קלה בחשבונית המוסך, לבדוק האם חוייבנו על אומים חדשים בטיפול, מגלה שלא, היות ואנחנו בישראל, שאפילו על מים לוישרים לוקחים כסף, אז סביר שיגבו כסף על אומים בעת ביצוע בדיקת ברקסים.

בקיצר, אני חסר אונים, לא יודע אם לפרק לא לפרק, מה אני עושה עם עצמי, אני רוצה לפרק מחשש שלא בוצעה בדיקת ויזואלית במשך הרבה זמן, ואני נוסע על ברקסים ריקים...

כרגע אין רעש של ברזלים מאחורה.

למישהו יש עצה מה אני עושה ?

תודה.

(מיותר לנסות להעיר אותי שמדובר במערכת בלמים ואין כאן משחקים, אני לא משחק, האוטו יעבור בדיקה, ואם צריך, גם החלפת סנדלים, אני רק רוצה לדעת מה לעשות)

פורסם

אני עוד לא ראיתי רכב שאין בו פתח (מכוסה בפקק גומי) מאחורי בלם התוף שנועד לאפשר בדיקת מצב הבלמים, אבל... תמיד לומדים דברים חדשים.

תצטייד בספר מתאים, תפרק, תבדוק, תישן בשקט. קח את דברי מנהל המוסך כאליו לא נאמרו בכלל.

פורסם

לא צריך להצטייד בשום ספר בשביל לפרק כמה ברגים, צריך סט כלי עבודה חדש וטוב (במקום לשלם עבודה במוסך :) ), ומצלמה למקרה שנשכח איך משהו היה מורכב ;)

הקטע המרגיז, שהוא לא מוכן לענות על השאלות אפילו, ממש מזעזע.

פורסם

אוקיי, הבהרה:

זוהי אינה מערכת הברקסים הראשונה שאפרק, וסביר מאוד להניח שגם לא האחרונה...

אם אתם עושים את הפעולה בפעם הראשונה, אל תעשו אותה כמוני.

בהצלחה.

פורסם
לא צריך להצטייד בשום ספר בשביל לפרק כמה ברגים, צריך סט כלי עבודה חדש וטוב (במקום לשלם עבודה במוסך :) ), ומצלמה למקרה שנשכח איך משהו היה מורכב ;)

הקטע המרגיז, שהוא לא מוכן לענות על השאלות אפילו, ממש מזעזע.

אל תתרגז, זה לא שווה את זה, פשוט אל תיכנס למוסך הזה יותר, לא חסרים מוסכים בעולם ובמיוחד לא לפורד פוקוס (לא בדיוק רכב נדיר ולא נפוץ).

תפתח את הדרמים האחוריים, אני מניח שיש לך את הכלים וכבר רכשת אומים חדשים,תבדוק את מצבם ,יכול להיות שתזדקק רק לניקוי הדראם ,בכל אופן אם לא הוחלפו אחרי 63K, כנראה שמצבם דורש החלפה, אבל בשביל השקט הנפשי שלך,תפתח, מקסימום תיהיה יותר נבון ותוכל לדעת מה נדרש להחליף ואז פשוט לעשות "סקר שוק" קצר ולקבל מס' הצעות מחיר מבעלי מקצוע.

under construction..

פורסם

ניר, אין לי מה לקבל הצעות מחיר מאף אחד, אני לא נכנס יותר למוסכים, אלא אם זה בגלל תקלת מחשב שדורשת דיאגנוטיקה, חלפים אני קונה תמיד באותה חנות, יש אחלה מחירים והכל בסדר, עכשיו רק צריכים למצוא יום, להכין את כל הציוד הנדרש מראש (דרמים, סנדלים, משאבות אופן, אומים), להחליף מה שצריך, להחזיר מה שלא צריך, ולנסוע מבסוט לטסט...

פורסם

אז כנראה שכבר הגעת להחלטה בנושא, בכל מקרה, אל תרכוש כלום לפני שאתה פותח את הדראם על מנת לראות מה באמת הבעיה(אם בכלל קיימת).

אגב, עד עכשיו לא התייחסת בכלל לגבי שינוי בבלימה של הרכב?

בכל אופן, מהיכן אתה קונה את החלפים?

under construction..

• תוכן חדש...