Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

היום בבוקר, ללא שום אתרעה מוקדמת, אני מנסה לשים עלי את חגורת הבטיחות אבל היא לא ממש זזה, נותנת כמה ס"מ וננעלת (שומעים קליק מתכתי שכזה) ושוב ושוב.

לא התיאשתי ופירקתי את המנגנון מהמרכב של הרכב (כמה טוב שיש PROFXENE... :))

לאחר פירוק מעמיק של המנגנון בעזרת חבר גילינו את המנגנון שנועל עם פין כזה שכאשר הוא נמשך אחורה אזי ניתן למשוך עוד חגורה. משכנו אותו ידנית ושיחררתי את כל החגורה ככה שבינתיים אפשר לנסוע איתה, אבל ברגע שאני משחרר אותה בחזרה והיא מתגלגלת לבפנים היא ננעלת ונשארת שם.

המנגנון נראה תקין!?! מה אמורים לסדר בזה? (איזשהו קפיץ שמחזיק את הפין הזה אחורה או משהו?)

הדבר הנוסף היחיד שהיה בצד הזה היא כדורית מתכת, שישבה במקום ולא נראתה יעילה במיוחד.

מהצד השני היה קפיץ מתכתי כזה אז לא פתחתי אותו.

בכל מקרה, אשמח לעצות איך ניתן לתקן את זה או לחלופין בעל מקצוע טוב (באיזור ירושלים בבקשה), או כמה פשוט יעלה מנגנון כזה חדש?

תודה מראש,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

אני לא יודע אם יש את זה בכל רכב אבל יש רכבים שבהם החגורה ננעלת בגלל שהרכב עומד בזוית מסויימת.

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם

שמע, לא יודע מה לומר לך, אבל אישית לא הייתי מתעסק עם מנגנון בטיחותי מהמעלה הראשונה כמו חגורת בטיחות.

עשה לעצמך טובה וגש למישהו שמבין בזה, החיים שלך שווים יותר ממה שזה יעלה לך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אוקי, אבל לא קיבלתי שום המלצה מי מתעסק בזה או אפילו איפה לקנות חדש...?

תאמין לי שגם לי לא כיף לנסוע עם חגורת בטיחות ש"אולי" עובדת... :(

...Carpe Diem

פורסם
אוקי, אבל לא קיבלתי שום המלצה מי מתעסק בזה או אפילו איפה לקנות חדש...?

תאמין לי שגם לי לא כיף לנסוע עם חגורת בטיחות ש"אולי" עובדת... :(

אני זוכר שפעם רפי לין המליץ בפורום שלנו על בעל מקצוע שמתעסק עם חגורות בטיחות, רק שמשום מה אני לא מצליח למצוא את ההודעה הזאת :oops:

רפי?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

גם אני מחכה לרפי...

מנגנון חדש - 1800 ש"ח!!! (מ.י.ר)

משומש ב-150...

אני דואג מלקנות משומש אבל לא נראה שיש ברירה...

עריכה:

שיט, הדיגיטלית לא בבית, ודווקא עכשיו אני פירקתי שוב פעם בשביל לראות אם ניתן לתקקן...

אולי אני יוכל להעלות תמונות מחר...

...Carpe Diem

פורסם

אוקי... סוף סוף יש תמונות...

נתחיל במנגנון החשוף... סימנתי באדום את החריצים שלתוכם ננעלים השיניים וכך בעצם ננעלת החגורה (יותר פירוט בהמשך):

attachment.php?attachmentid=50936&stc=1

ממנו בעצם פורקה כל היחידה הזו:

(יש יחידה נוספת כזו בצד השני רק ששם יש את הקפיץ המחזיר והוא עובד בסדר אז לא פירקתי אותו)

attachment.php?attachmentid=50937&stc=1

כך היא נראית מהצד השני (הצד שמתחבר למנגנון) - מורכבת עדיין:

attachment.php?attachmentid=50938&stc=1

כעת החלק הקצת יותר מסובך. הוצאתי את המנגנון מתוך הבית הפלסטיק:

attachment.php?attachmentid=50939&stc=1

כך הוא נראה כשהפכתי אותו (בצד הזה יש איזה גולת משקולת שעדיין לא מובן לי מה בדיוק היא עושה):

attachment.php?attachmentid=50940&stc=1

וכך נראה המצב כאשר הוצאתי את המנגנון הלבן עצמו מתוך כל הבלגן.

attachment.php?attachmentid=50941&stc=1

המשך בהודעה הבאה...

belt 002.jpg

belt 004.jpg

belt 006.jpg

belt 009.jpg

belt 008.jpg

belt 011.jpg

...Carpe Diem

פורסם

בקיצור, החלק הלבן הזה עצמו יושב על המנגנון והמשקולת מתכת המסתובבת הזו אמורה איכשהו לבלום את הפין העוצר כך שישחרר את החגורה: בתמונה הזו - הפין העוצר מסומן באדום, המסלול שבו הוא הולך בצהוב, והשיניים שננעלות מסומנות בכחול.

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=50942&stc=1

והנה החלק הלבן מורכב על המנגנון עצמו, בתכל'ס זה אמור להיות מכוסה עם המכסה השחור שבא עם הגולה, אבל נראה לי שזהו עיקר המנגנון. ניתן לראות שכאשר המשקולת (או המנגנון עצמו) מסתובבת עם כיוון החץ האדום, זה דוחף את הפין אחורה במסלול המסומן בצהוב, מרים את השיניים הנועלות ונותן למשוך חגורה.

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=50943&stc=1

הבעיה היא שזה לא קורה! אני לא רואה שום דבר שבור אבל המשקולת המעפנה הזו פשוט לא דוחפת את הפין אחורה ולכן כל העסק נתקע.

עכשיו כשאני מושך את הפין ידנית כל העסק עובד, אבל זה לא ממש פתרון... :(

אולי עכשיו עם התמונות מישהו יוכל לעזור לי קצת? (או לפחות אתם יודעים קצת יותר על חגורות עכשיו... :D)

belt 014.jpg

belt 016.jpg

...Carpe Diem

פורסם

אופיר, הבעיה היא שכמו שזה נשבר באוטו בן 10, זה יכול תוך זמן מאוד קצר להשבר שוב אם אני קונה משומש..

בכל מקרה, זה מאתגר אותי לנסות לסדר כי כפי שאתה רואה זה לא המנגנון הכי מסובך בעולם...

...Carpe Diem

פורסם

שמע צביקה, לדעתי אתה צריך להביא אחד אחר לא כדאי לך לשחק עם הבטיחות, אבל אםאתה מעדדיף לנסות לתקן , שיבושם לך, תשווה בין המנגנון של דלת ימין ושמאל ומצא הבדלים ושם תראה מה הבעיה

עידו.

Suzuki Jimny

פורסם

חשבתי על זה, אבל אני מפחד להרוס גם את השני ולהסתבך יותר...

רפי תודה, אכן לא שווה את המאמץ לנסוע בשביל זה לת"א... סתם הסקרנות אוכלת אותי...

...Carpe Diem

• תוכן חדש...