Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית טמפ' בטאונוס שלי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקרון ,מומלץ תמיד לשים את הטרמוסטט שהיצרן ממליץ.

כמו כן, מנוע פורד באמת אוהב טמפ' נמוכות.בואו לא נשכח שהרכב היה מיוצר באירופה.

מנוע הפורד הוא מנוע שעובד על סל''ד נמוך ומנועים אלו נחשבים כמנועים קרים שמגיבים טוב

בטמפ' נמוכות.

על פי מה שרשמת,נראה שמנוע תקין.אני לא רואה שום בעיה שנובעת מטמפ' המנוע.

אל תחפשו בכוח בעיות,כך המנוע עובד .

כל עוד אין בעיות לא צריך לחפש אותן.

במקרה של בעיה,חפשו אותה במקום אחר.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיקרון,ככל שהמנוע פועל בטמפרטורה נמוכה יותר היעילות הטרמו-דינמית שלו נמוכה יותר,ופועל יוצא הוא צריכת דלק גבוהה יחסית וניצולת דלק נמוכה,המיתבטאת בהספקי מנוע נמוכים ביחס לנפח.

למנועים האיטלקיים,לדוגמא,היתה ניצולת דלק גבוהה יחסית,מה שבא לידי ביטוי בהספקים גבוהים ביחס לנפח,יחס דחיסה גבוה וטמפרטורת פעולה די גבוהה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בעיקרון,ככל שהמנוע פועל בטמפרטורה נמוכה יותר היעילות הטרמו-דינמית שלו נמוכה יותר,ופועל יוצא הוא צריכת דלק גבוהה יחסית וניצולת דלק נמוכה,המיתבטאת בהספקי מנוע נמוכים ביחס לנפח.

למנועים האיטלקיים,לדוגמא,היתה ניצולת דלק גבוהה יחסית,מה שבא לידי ביטוי בהספקים גבוהים ביחס לנפח,יחס דחיסה גבוה וטמפרטורת פעולה די גבוהה.

אין ספק.

אבל מבחינת אמינות?

אלפא מול פורד?

אי אפשר לטעום מכל העולמות.

אלפא לדוגמא עבדו על הספק גבוה וטורים גבוהים,אך האמינות ירודה של המנועים ,בלאי גבוהה.

פורד אומנם עבדו על סל''ד נמוך והספק נמוך גם כן,אך האמינות היא גבוהה מאד ,בלאי נמוך.

פורסם
מאוד חכם :?

זה השלב להחליף מכונאי...

אל תדאג, הוא הוחלף מזמן.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
אי אפשר לטעום מכל העולמות.

תשאל כל מתחרה, כל מתחרה רחוב-אמיתי.

זה לא משנה אם זה באינץ' או במייל....:conf:

** יותר מדי מהיר ועצבני **

פורדים זה כיף, אבל אלפא זה מוי כיף.

תסכים איתי שלא היית מתנגד להניע את האוטו הבוקר ולשמוע רעש של אלפא... אני בכל אופן.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם
תשאל כל מתחרה, כל מתחרה רחוב-אמיתי.

זה לא משנה אם זה באינץ' או במייל....:conf:

** יותר מדי מהיר ועצבני **

פורדים זה כיף, אבל אלפא זה מוי כיף.

תסכים איתי שלא היית מתנגד להניע את האוטו הבוקר ולשמוע רעש של אלפא... אני בכל אופן.

אין ספק,אני חולה אלפא מוצהר.

אבל יש להתייחס לעובדות,המנועים שלהם הם בעלי בלאי גבוה.

קח אלפא 1.2 מול פורד 1.6 ,האלפא תעבור אותה בלי למצמץ אפילו.

אבל במבחן של האמינות הפורד גוברת עליה.

פורסם

כפי שדרור כבר ציין, גם באופל המנועים ידועים בטמפ' עבודה נמועה, ככה זה בקדט, במנטה שלי וגם בקדט 86 של חבר שלי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

חבר'ה, מדובר על טמפ' מאוד מאוד נמוכה!

65 מעלות.

טמפ' עבודה של המנוע הזה היא דווקא גבוהה - תזכורת, מנוע טאונוס V6 ולא פינטו/Xflow/קנט.

אם הבעיה הזו הייתה רק בחורף - מילא, אבל זה גם בקיץ.

הרכב לא מגיע בכלל לטמפ' שהטרמוסטט נפתח.

רעיונות כמו לשים תריס על הרדיאטור/להחליף טרמוסטט/להחליף יוניט לא יעזרו כי אף אחד מהם לא נכנס לפעולה.

רק בקיץ, אחרי פקקים ממש מייגעים (בת"א), כשסופסוף אחרי חצי שעה במקום הטמפ' עולה מעט, אז המנוע פתאום גם מתעורר לחיים.

לא סביר שהרכב ישמור על טמפ' של 65 מעלות - זה ממש נמוך....

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

אם אתה אומר שהתרמוסטט תקין. אולי הוא לא נמצא במקומו האמיתי? או שהיוניט התמקם מחדש? כך אתה קורא קריאות לפני הגעת המים למנוע?

תבדוק את זה.

לא יכול להיות שמנוע בלי מים לא מגיע ל65 מעלות.

משכנתא זה קל

פורסם

מה עם הרדיאטור?הוא של אותו דגם רכב?

יכול להיות שהוא גדול מידיי.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אני הייתי בודק את קידום ההצתה, תבדוק אם כיוון ההצתה עומד לפי דרישות היצרן... על פי כיוון מסודר ולא על פי האוזן, כיוון לא נכון יכול לגרום להתחממות יתר, או עבודה בטמפ' לא נכונה שהיא מזיקה, לפעמים אפילו יותר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אני הייתי בודק את קידום ההצתה, תבדוק אם כיוון ההצתה עומד לפי דרישות היצרן... על פי כיוון מסודר ולא על פי האוזן, כיוון לא נכון יכול לגרום להתחממות יתר, או עבודה בטמפ' לא נכונה שהיא מזיקה, לפעמים אפילו יותר-רן

מנסיון שלי הצתה לא במקום במקרה שהיה לי כבר , מוקדמת מעט

המנוע התחמם במהירויות גבוהות .

מדובר בקורטינה שנת 82 , אותו מנוע כמו בקורטינה 75 ואולי אפילו בטאונוס .

התופעה היתה במהירות של 110 120 קמ"ש (האוטו אז היה חדש יחסית ) 1600 CC

המנוע התחמם במשך נסיעה של דמה דקות ארוכות ממושכות . לא מאוד אבל התחמם , וכל הבדיקות שעשיתי אז לא גילו דבר עד שמכונאי אחד אמר לבדוק כיוון הצתה , היה מעט מעט מוקדם , כוון בדיוק כמו שצריך , בנסיעה נורמלית לא הרגשתי הבדל כלל

אבל בבדיקת המהירות שצוינה - לאורך כמה ק"מ טובים על כביש החוף , התופעה נעלמה.

קידום מעט מאוד השפיע על התחממות המנוע במהירויות גבוהות .

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

לא אם הוא תוכנן לעבוד בטמפרטורה נמוכה.

( 65 מעלות זה מאוד נמוך אבל יש מנועים שעובדים סביב ה100 ויש כאלה סביב ה80-85 )

מנוע חם מאוד+ הספק גבוה ויחס דחיסה גבוה זה לא תמיד מתכון להצלחה, במיוחד לא בקיץ של מדינת ישראל.

• תוכן חדש...