Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידת אופנועים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוזוקי RE 5 שנת 74-76, ייחודו? מנוע רוטרי כמובן....

הנפח ה"רשמי" הוא 1000CC, למרות שבפועל מדובר על שני תאים בני 497CC... הספק של 62 כ"ס.

ליאור :)

עריכה: עכשיו שמתי לב ששאלת מי עוד ייצר אופנועים כאלו.... נורטון, DKW, הרקולס, זה מה שאני יודע, אני מניח שאחרים ידעו לענות על היתר :)

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

לא יכלת לחכות קצת?

נכון, RE5 (ראשי תיבות של rotary engine ). ייוצר ב 1975-7 וגרם לסוזוקי הפסדים רבים. מסופר שאף אחד לא ידע לתקן אותו, לכן שווק לסוכנים עם שני מנועים לכל אופנוע כדי שיהיה להם במלאי בזמן שהראשון מוחזר לחברה לתיקונים. לוח השעונים היה נתון בתוך צילינדר פלסטי - פריט עיצובי דוחה במיוחד, שהושמט בדגמי 1977 - דבר שלא שיפר את המכירות:

Speedometer.jpg

כך נשמע המנוע שלו

אוקיי, חוץ מליאור, איזה חברה מפורסמת יצרה סדרה של 100 אופנועים עם מנוע וונקל ומיד פשטה את הרגל?

נמרוד

פורסם
לא יכלת לחכות קצת?

אוקיי, חוץ מליאור, איזה חברה מפורסמת יצרה סדרה של 100 אופנועים עם מנוע וונקל ומיד פשטה את הרגל?

נמרוד

אני מוחה רשמית על האפליה ודורש זכות ראשונים לענות במקרה ולא יענו :roll:

:wink:

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

רן,

ההרקולס W2000 יוצר ע"י Sachs ע"פ רשיון מ NSU . בשווקים מסוימים זה נקרא DKW (שם שהיה לזקס בעלות עליו).

הם לא פשטו את הרגל בעקבות היצירה המופלאה,אבל יש יצרן מפורסם שדווקא כן. אותו יצרן החל את דרכו ב 1902 וכבר ב 1913 פשט את הרגל פעם ראשונה. מאז פשט את הרגל עוד 6-7 פעמים, כולל ב 1988 כשהחליט ליצר סדרה יחודית בת 100 אופנועים עם מנוע ונקל. רוב היצרנים ששיחקו עם הרעיון, עשו זאת בתחילת שנות השבעים כמו סוזוקי, הבינו שזה שטות, ויצאו מהעסק. ליצרן הנ"ל לקח עוד עשר שנים להגיע לאותה מסקנה. מיהו? מה שם האופנוע?

נמרוד

פורסם
רן,

ההרקולס W2000 יוצר ע"י Sachs ע"פ רשיון מ NSU . בשווקים מסוימים זה נקרא DKW (שם שהיה לזקס בעלות עליו).

הם לא פשטו את הרגל בעקבות היצירה המופלאה,אבל יש יצרן מפורסם שדווקא כן. אותו יצרן החל את דרכו ב 1902 וכבר ב 1913 פשט את הרגל פעם ראשונה. מאז פשט את הרגל עוד 6-7 פעמים, כולל ב 1988 כשהחליט ליצר סדרה יחודית בת 100 אופנועים עם מנוע ונקל. רוב היצרנים ששיחקו עם הרעיון, עשו זאת בתחילת שנות השבעים כמו סוזוקי, הבינו שזה שטות, ויצאו מהעסק. ליצרן הנ"ל לקח עוד עשר שנים להגיע לאותה מסקנה. מיהו? מה שם האופנוע?

נמרוד

המורה אני אני אני 182467sdc.jpg

חלומות נועדו להתגשם

פורסם
Norton?

אמת ויציב.

ליאור, גם אתה מקבל שתי נקודות.

Norton Classic 1988 :

Nortonclassic1988.jpg

עוד מסמר בספינה הטובעת. יוצרו 100 עותקים, וזה שבתמונה הוא מספר 100 בדיוק. 85 כ"ס, וצימאון גדול לדלק.

נורטון (באותה תקופה NVT - Norton Villiers Triumph ) קנתה מזקס חלק מהזכויות ליצור מנועי ונקל. כבר באמצע שנות השבעים החלה בנסיונות שונים בתחום, שנמשכו עד אמצע שנות התשעים.

הלקוח הגדול ביותר לאופנועי הונקל הבריטים היה...המשטרה הבריטית. להם יוצרו 350 עותקים של גירסה שנקראה אינטרפול.

עוד על אופנועי ונקל כאן (אפשר לתרגם מיפנית עם גוגל).

נמרוד

פורסם
אמת ויציב.

ליאור, גם אתה מקבל שתי נקודות.

Norton Classic 1988 :

Nortonclassic1988.jpg

עוד מסמר בספינה הטובעת. יוצרו 100 עותקים, וזה שבתמונה הוא מספר 100 בדיוק. 85 כ"ס, וצימאון גדול לדלק.

נורטון (באותה תקופה NVT - Norton Villiers Triumph ) קנתה מזקס חלק מהזכויות ליצור מנועי ונקל. כבר באמצע שנות השבעים החלה בנסיונות שונים בתחום, שנמשכו עד אמצע שנות התשעים.

הלקוח הגדול ביותר לאופנועי הונקל הבריטים היה...המשטרה הבריטית. להם יוצרו 350 עותקים של גירסה שנקראה אינטרפול.

עוד על אופנועי ונקל כאן (אפשר לתרגם מיפנית עם גוגל).

נמרוד

מה הפלא שהם ברחו מהארץ.......

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אם זה מענין - השם NORTON נרכש ע"י חברה מקומית פה ב-OREGON שהתחתה בשיפוץ NORTON ישנים - ויש להם דגם חדש שנראה יוצא נהכלל - http://www.nortonmotorcycles.com/

וואללה, נראה חביב ביותר, ה"סטריטפייטר" החדש הזה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
לא יכלת לחכות קצת?

נכון, RE5 (ראשי תיבות של rotary engine ). ייוצר ב 1975-7 וגרם לסוזוקי הפסדים רבים. מסופר שאף אחד לא ידע לתקן אותו, לכן שווק לסוכנים עם שני מנועים לכל אופנוע כדי שיהיה להם במלאי בזמן שהראשון מוחזר לחברה לתיקונים. לוח השעונים היה נתון בתוך צילינדר פלסטי - פריט עיצובי דוחה במיוחד, שהושמט בדגמי 1977 - דבר שלא שיפר את המכירות:

Speedometer.jpg

כך נשמע המנוע שלו

נמרוד

מישהו יכול להסביר לי את השיקולים של החברה לייצר דבר כזה? -כלומר, מדובר הרי בחברה המצליחה, שיש/היו לה כבר מלא דגמים מצליחים, והדגם הנ"ל לא ממש, בעדינות, תרם להם למכירות ולמוניטין, אם לא להפך?

אז, מה השיקול- גימיק מעניין? או שכן היה מישהו, שהאמין בזה, שהדבר המוזר הזה יתפוס? במיוחד אחרי מה שנמרוד כתב, לגבי השיווק עם שני מנועים?

מה שבטוח - זה (וה"אחים" שלו) אופנוע מעוד מעניין ומקורי, וכפריט אספנות אני די בטוח, שנחשק היום ועולה לא מעט. יש מצב, שזה היה חלק מהשיקולים לפיתוח/ייצור אז?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...