Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עידן אם כבר תעשה איתו ראש בראש. תן לו 300 ק"ג חלודה תמורת אחת הקורטינות. ואז לו תהיה אלפא ולך קורטינה.

haters will hate

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה לא לשלב את שתי העולמות ביחד?

אני אתן לו גם את החלודה מרצפת הבגאז' (CL - דגם מאובזר "עאלק" - פינוק אמיתי: מגב אחורי. ותודה רבה למיכל השפריצרים שהביאני עד הלום והרס את הרצפה לאט ובטוח. והשבוע בעקבות תאונה התרסק כולו והחזיר נשמתו לבורא. מזל שפורדים עובדים בשיטת הפאנלים) וגם את הדשבורד הסדוק שלי (שאגב, אם מישהו מוצא לי מצחיית דשבורד שלמה של פיאסטה S או CL שאיננה שבורה, אני מצמיח שחלות ועושה לו ילד.

אז מה היה לנו פה?

הבחור יקבל גם אלפאסוד וגם פיג'ו 205 - שתיים ממכוניות ההנעה הקדמית מהטובות בעולם.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

כבר די הרבה זמן שאני נוסע ביומיום ברכבים חדשים, אבל היו שנים רבות בהן נסענו ברכבים "קלאסים" ליומיום. להלן רשימה חלקית של הבדלים:

הוראות מיוחדות כשאתה משאיל את המאזדה החדשה למישהו, כל מה שצריך זה לתת את המפתחות. הוא כבר ידע לבד איך לתפעל את האוטו. לכל רכב אספנות יש נשמה אינידיבידואלית, ולכן בא עם הוראות מיוחדות: "פמפם שלוש פעמים בגאז לפני שאתה מניע" "הידית של החלון נמצאת מתחת לכסא" וגם "אל תשמיע מוסיקה קלאסית, זה גורם לאוטו לא לסחוב".

תחזוקה לפי מה שאפשר ולא לפי מה שצריך. לאוטו חדש יש טיפול תקופתי לפי ספר היצרן. לרכב אספנות יש רשימת משאלות שמתממשת לפי היצע המזומנים בכיס הבעלים. "פעם אני אתקין מזגן" "אמצא דש בורד מקורי בלי סדקים" "אחליף את הכסאות לאלו של הגירסה המהודרת יותר" וכו. וכו. כשמוכרים את האוטו מעבירים את הרשימה לבעלים החדשים.

אינטראקציות חברתיות מיוחדות כשהייתי מתמחה, הגיע מארה"ב להרצות אצלנו אחד מהמנתחים הידועים בתחומו. עלי הוטל לאסוף את האורח מהמלון שלו בירושלים ולהסיע אותו לתל-השומר. ציפיתי להזדמנות של שעה "לראיין" את האורח אחד-על-אחד כל הדרך, אבל במקום זה שמעתי במשך שעה תיאור שטוף דמעות נוסטלגיה איך היה לו אוטו ב-ד-י-ו-ק כזה לפני עשרים שנה. כשחזר לארה"ב לקח עמו ערכת רב-בריח לרכב, פלא טכנולוגי חדשני שראה אצלי לראשונה.

מסננת לבחורות ראויות כל אהבלית תשמח לסוע איתך במרצדס קבריולה חדשה, אבל רק אשה איכותית באמת תיסע לצידך בדיאן חבוטה ודולפת בחורף, ותקשיב בעינים מצועפות להסבריך על מנוע הבוקסר קירור אויר.

מגנט לנודניקים "הפנסים נראים לי לא אוריגינל" (גם השערות שלך) "היה לי כזאת בול רק עם ג'נטים מגנזיום ופרווה על הדשבורד" ( רוץ מהר! משטרה!) "זה במקור מהשכרה?" (לא, ואישתך?)

הרשימה עוד ארוכה.

נמרוד

פורסם

מסננת לבחורות ראויות כל אהבלית תשמח לסוע איתך במרצדס קבריולה חדשה, אבל רק אשה איכותית באמת תיסע לצידך בדיאן חבוטה ודולפת בחורף, ותקשיב בעינים מצועפות להסבריך על מנוע הבוקסר קירור אויר.

לא היתה לי מרצדס - אבל מנסיוני - רוב הבנות לא רוצות גג פתוח - ביחוד כשיוצאים בערב - זה הורס להן את השערות... הראויות נהנות...

פורסם

בתחנת הרכבת בהרצליה חונה כמעט כל יום וולוו 144 משנת 67 - 69. הוא בא תמיד לפני 7 בבוקר כי זה רכב אספנות.

הרכב נראה נחמד מאד. מישהו מכיר?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
בתחנת הרכבת בהרצליה חונה כמעט כל יום וולוו 144 משנת 67 - 69. הוא בא תמיד לפני 7 בבוקר כי זה רכב אספנות.

הרכב נראה נחמד מאד. מישהו מכיר?

לבן? נראה חדש? אם כן - אני חושב שאני מכיר את הבעלים - יד ראשונה...

פורסם
שלום לכולם.

עניין אותי מי מחברי הפורום משתמש ברכב האספנות שבבעלותו באופן יומיומי?

מי שכן,כמה שאלות:

1)באיזה מצב הרכב ?(שמור ,תצוגה,לפני שיפוץ, וכו'...)

2)כמות הנסיעות והקילומטרים שעושים איתו בשבוע

3)שמירה על הרכב מבחינה של :כיסויים,אזעקות,ביטוחים,וכו'...

4)תוספות למען שירות נעים יותר(מזגן,מערכת שמע וכו'...)

5)מה חושבת הסביבה על רכבכם(משפחה,חברים וכו'...)

בקיצור, כל הפרטים שיכולים לשפוך לי מידע בין אם מועיל (1-4) ובין אם סתם בשביל הידע(5),

בנוגע לנסיעה יומיומית עם הרכב תתקבל בברכה.

תודה מראש,

לירון

באביב והקיץ האחרונים השתמשתי באיזבל כרכב יומיומי לנסיעה לבסיס וחזרה בעיקר, בערב בד"כ הייתי נוסע עם הקורולה. להלן התשובות שלי:

1) לאחר שיפוץ, מצב שימוש יומיומי.

2) 500-600 ק"מ בחודש.

3) כיסוי יש (תמיד דאגתי להחנות בצל ובמקומות הכי נידחים שלא ידפקו את האוטו), אזעקה לא, ביטוח חובה וג'.

4) מזגן לא צריך (אני נוסע בשעות הבוקר במוקדמות וחוזר אחרי הצהריים ככה שגם באוגוסט לא הייתי צריך מזגן. יש לי רדיו מקורי (בלוקפונט) שנמצא ברכב רק בשביל מקוריות, בניסעה אני מעדיף לשמוע את מנגינת המנוע.

5) לא אכפת לי. כולם אומרים שהרכב גרוטאה ושיהיו לי מלא בעיות אבל הרכב שירת אותי באמינות מופלאה ביחס לזה שהרכב עמד 5 שנים.

אני החלטתי שאין לי לב להשאיר את האוטו בחוץ כל היום. אם אתה באמת אוהב את הרכב שלך עדיף לסוע באוטובוסים או לקנות רכב אחר זול (זה מה שאני עשיתי) בשביל לסוע בו יום יום.

עכשיו אני לא משתמש באיזבל יום יום ולכן עכשיו אני יכול באמת להביא אותה למצב תצוגה ולשפץ אותה ברמה הכי גבוה שיש כמו שמגיע לה.

אם אתה מפחד מהקטע של הגניבה אז תסיר דאגה מליבך, רוב הגנבים לא יתעסקו עם הרכב שלך כי הוא לא שווה הרבה. אבל יש הרבה דברים אחרים מעצבנים כגון סקרנים, גנבי כיסויים/מראות/סמלים, אנשים שפותחים את הדלת לא בזהירות, נהגים עושים רוורס עד ששומעים את הדפיקה. לכן אני חוזר לשורה שבה פתחתי, אם אתה באמת קשור לרכב שלך אתה לא תוכל להשאיר אותו בחוץ. אני החלטתי שהכי טוב להשאיר את הרכב בחניה ואני מוציא אותו רק למקומות שאני יודע שאני אוכל תמיד להיות בקשר עין עם הרכב.

לאחרונה קבלתי (בחינם) מנטה B 1800 אוטומט שנת 83 מאובזרת עד הגג (ג'אנטים רחבים, מזגן, חלונות נפתחים מאחורה וכו') במצב מטופל ושמור מאוד. התחלתי להשמיש את הרכב אחרי שנה וחצי שהוא עמד(כ-3K ש"ח), צריך צמיגים (כ-1.5K ש"ח, צמיגים רחבים לנבלה), רדיאטור חימום מנותק והמזגן לא ידוע מה מצבו (אני משאיר את זה לסוף כי לא לחוץ לי מזגן, להערכתי כ-2K ש"ח נזק), פחחות כשיהיה קצת כסף מיותר (אולי עוד 10 שנים). מכיוון שאין לי הרבה רגשות לרכב הזה הוא יהיה הקרובן וישמש אותי כרכב ליום יום, יש לי גם תוכניות להסב אותה לידני (אני מכיר בחור שכבר עשה את זה, עסק זול מאוד לפי הניסיון שלו) כי הגיר האוטומט הזה משגע אותי.

ומשפט אחרון לסיום, רכב יומיומי לא יכול להיות רכב במצב תצוגה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלום

הרכב היומיומי שלי ב-12 השנה האחרונות הוא אופל קדט B שנת 72 מנוע 1100 שהיה יד ראשונה של סבא שלי( שניפטר ב-94 ו"הוריש" לי אותו).

בגלל היותו רכב יומיומי הוא אינו רשום עדיין כרכב אספנות .המנוע שופץ לפני כמה שנים ולפני כשנתיים עבר פחחות וצבע מאכזבים ביותר-כאשר הוא יזכה לנוח מתישהו בתור "רכב אספנות "הוא יזכה לפחחות וצבע

חדשים.כמו שאלעד ציין רכב יומיומי לא יכול להיות במצב תצוגה.

כרגע הרכב חונה ברחוב ולא בחניה מקורה או נעולה.ביטוח חובה+צד ג.מנעול הילוכים.

NIR .Y

פורסם
עד לפני חצי שנה בערך הרכב היה בשימוש יומיומי במשך חמש שנים. כרגע הוא בהרכבה אחרי פירוק רציני.

.

עברתי אתמול ליד הבית שלך,איזה מדהימה היא....

פורסם
עידן אם כבר תעשה איתו ראש בראש. תן לו 300 ק"ג חלודה תמורת אחת הקורטינות. ואז לו תהיה אלפא ולך קורטינה.

תירגעו, לא מחליף שום קורטינה....:twisted:

FORD RULES:wink:

פורסם
תירגעו, לא מחליף שום קורטינה....:twisted:
את זה גם אבא שלי אמר בשעתו (ע"פ העדויות), גם הוא התחיל עם קורטינה XL ידנית בגיל 18 והיום הוא לא מוכן לשמוע על משהו אחר חוץ מ-1600 אוטומט. הוא התקלקל... תזהר לך לירון, לא לעולם חוסן.

FORD RULES :wink:
יאללה אודי, תאאארביץץץ ( האל"ף במקור. מבטא חוב"תי)

אני מתחיל:

Rally%20Corty.jpg

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

עידן, אתה יודע שלא כדאי, כי כשאני מתחיל אי אפשר לדעת איפה זה נגמר...

אודי - מכור פורד מוצהר מאז 1985 ! :D

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

הוולוו 244 שנת 1979 (כמעט אספנות) משמשת את גיסתי לנסיעה מאלקנה לפתח-תקוה (כ-50 ק"מ ביום)

1)באיזה מצב הרכב ?(שמור ,תצוגה,לפני שיפוץ, וכו'...)

הרכב שמור יחסית לגילו - יש דברים קטנים שאפשר לשפר.

2)כמות הנסיעות והקילומטרים שעושים איתו בשבוע

הרכב נוסע כ-250 ק"מ בשבוע או כ-1000 ק"מ לחודש

3)שמירה על הרכב מבחינה של :כיסויים,אזעקות,ביטוחים,וכו'...

הרכב מבוטח בביטוח צד ג' בלבד (ללא גרירה כי אין סיבה...חמסה חמסה) ויש לו רב בריח שלא משתמשים בו...

4)תוספות למען שירות נעים יותר(מזגן,מערכת שמע וכו'...)

יש לרכב מזגן מקפיא, הגה כח(שאני הרכבתי)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
את זה גם אבא שלי אמר בשעתו (ע"פ העדויות), גם הוא התחיל עם קורטינה XL ידנית בגיל 18 והיום הוא לא מוכן לשמוע על משהו אחר חוץ מ-1600 אוטומט. הוא התקלקל... תזהר לך לירון, לא לעולם חוסן.

טוב ,אבל אז זה רק מה שהיה:lol: .

היום במקום לשפץ את הקורטינה אני יכול בקלות לקנות איזה אוטומטית קטנה ומשעממת.

אני לעולם חוסן....:wink:

• תוכן חדש...