Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

שלשום נתקלתי בשאלה של איזה מרצה (מהטכניון) שבא אלינו למשרד וכולנו כשלנו לענות לו נכון.

לשאלה:

"מערכת הבלימה של המשאיות פעם השתמשו באגזוז ברקס(ידוע ומוכר).

אותו "חכם גדול" טוען שהיום המערכת היא שונה.

היא בנויה מדיסק אלומניום שעליו יושב במרחק של מילימטרים ספורים מגנט בצורת ח' (הדיסק יושב בין רגלי ה ח' כמובן), ככול שהמגנט נכנס עמוק יותר כך הבלימה חזקה יותר.

איך לעזאזל זה קורה???

להזכירכם אין שטף מגנטי שיכול להשפיע על אלומניום ואין ביכלל חיכוך בין הדיסקה למגנט!

הוא גם רוצה הוכחה מתמטית אבל עזבו את זה עכשיו, מישהו יודע מה התאוריה בכלל של הדבר הזה?

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

ממה שאני יודע הריטרדר הינו בלם מנוע חשמלי אשר בעת הפעלתו נוצר אלקטרו-מגנט אשר מאט את סיבובו של גל ההינע או איזשהו חלק ממערכת התמסורת אשר מאיטה את הרכב. איך זה בדיוק עובד אני לא יודע.איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מצטרף לדעת קודמיי.

אגזוז ברקס הוא למעשה בלימה באמצעות הגזים הנפלטים מהמנוע... באמצעות סגירת מערכת הפליטה הגזים חוזרים חזרה למנוע ומאיטים את פעולתו.

הריטרדר הוא אכן בלם מנוע חשמלי (אלקטרו-מגנטי) כלשמיטב ידיעתי מורכב על הדרייב-שאפט.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני עדיין לא מבין איך זה קורה...?

איך חתיכת אלומניום יכולה להיות מושפעת ממגנט (שיוצר שטף מגנטי ב 90 מעלות לאינרציה של הדיסק ד"א) בצורה כזו ועוד לעצור משאית עם זה...

יש מישהו שיודע ומבין ממש (איזה מהנדס חומרים או משהו כזה) שיכול להסביר לי.

לפי מה שהבנתי זה לא האלומנים עצמו אלא משהו בין המולקולות של החומר.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

רגע רגע רגע

אם ככה אז יש שני סוגים של ריטרדרים.

יש ריטרדר שהוא הידראולי לחלוטין, ומסתבר שיש גם DYNO RETARDER

תמונות של שני הסוגים, יכול להיות וטעיתי כי מעולם לא ראיתי את הסוג החדש.

ולפי מה שקראתי בחצי אוזן התמונה הקרובה היא של ריטרדר לרכב פרטי...???

הייתכן? לא התעמקתי.

retarder1.JPG

retarder2.JPG

retarder3.JPG

פורסם

בואו נעשה קצת סדר:

לרכב כבד יש כמה מאיטים שלא קשורים לבלמים, לא הכרחי שתמצאו את כולם מותקנים יחד.

הנפוצים הם אכן הרטרדר והאגזוז-ברקס, אך יש גם תלמה.

המאפיינים של כל אחד:

1. אגזוז-ברקס: כשמו כן הוא: מדובר במעין "פרפר" שיושב בתוך צינור פליטת הגזים, וכאשר הוא מקבל פקודה (מהנהג), הוא משנה את זויתו וכך בעצם נמנעת פליטת הגזים מהמנוע והמנוע "נחנק". מבין כל השיטות, השיטה הזאת היא הכי פחות יעילה.
  2. רטרדר: בעברית: מאיט הידראולי. מדובר בסוג של פרופלור שמסתובב במקביל לתיבת ההילוכים בתוך מיכל. כשהנהג נותן פקודה, מתחיל המיכל להתמלא בשמן שיוצר התנגדות לסיבוב של אותו פרופלור, מה שמביא להאטת הרכב. נחשב לאמצעי יעיל ביותר, בין היתר מהסיבה הפשוטה שהוא בולם את הרכב ללא כל בלאי.
  3. תלמה: אלקטרו-מגנט שיושב על גל ההינע וברגע שהוא מופעל הוא מפעיל סביבו שדה מגנטי רב עוצמה שיוצר התנגדות לסיבוב גל ההינע, ומכאן... (נו, הבנתם כבר ;)).

נ.ב.: כשאבא שלי קיבל בשנת 81' אוטובוס מרצדס O-303 חדש, הנציגים המקומיים של היצרן הגיעו להיות עדים להחלפת הבלמים. למה? כי אבא שלי הצליח בעזרת שימוש מושכל ברטרדר לנסוע על אותן רפידות לא פחות מ-400,000 קילומטר! אפילו הם לא האמינו שאפשר להגיע למספר דימיוני שכזה, שמן הסתם לא היה מתאפשר אילולא קיומן של מערכות אלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
שהוא בולם את הרכב ללא כל בלאי.

תיקון קטן, עם הרבה בלאי לריטרדר עצמו, הקילומטראז' שלו לפחות היום מאוד מוגבל ושיפוץ של ריטרדר של וולוו עולה 25 אלף שקל.

ערכתי כדי לא לכתוב עוד הודעה, נהג רגוע שמתחתיי, כל מערכת בלימה היא תלוית הילוכים, תנסה להפעיל כל מערכת בלימה בהילוך שני במשאית, תנעל גלגלים. או תעוף על השמשה, הזול מבינהם.

פורסם

כמו כן מה שמורכב על גל ההניע מספק כוח בלימה ידוע מראש, ואילו אגזוז ברקס מגביר את בלימת המנוע, ולכן כושר ההאטה שלו תלוי בהילוך המשולב. במהירות גבוהה הוא פחות יעיל עקב ההכרח להיות בהילוכים גבוהים יחסית.

פורסם

לא מזמן הייתה חברה שפיתחה משהו דומה.

בבלימה הנוזל נדחס למיכל עם גז מסויים ( ברח לי השם )

וכאשר מתחילים להאיץ כל הנוזל נדחס חזרה לכיוון הטורבינה שדחסה אותו קודם ועוזרת למשאית לצבור תאוצה.

נמדד 40% שיפור בצריכת הדלק.

מישהו יכול לפרט יותר? ואו מישהו יודע איפה הפיתוח עומד היום?

פורסם
לא מזמן הייתה חברה שפיתחה משהו דומה.

בבלימה הנוזל נדחס למיכל עם גז מסויים ( ברח לי השם )

וכאשר מתחילים להאיץ כל הנוזל נדחס חזרה לכיוון הטורבינה שדחסה אותו קודם ועוזרת למשאית לצבור תאוצה.

נמדד 40% שיפור בצריכת הדלק.

כלומר אגירת אנרגיה במצב של גז דחוס, ושימוש באנרגיה מאוחר יותר. לא שמעתי על זה, אבל זה אותו רעיון כמו בטויוטה פריוס, אגירת אנרגיה במצבר כימי-חשמלי, ושימוש בה מאוחר יותר (במנוע החשמלי).
פורסם

היתרון הוא שלא צריך להשתמש בהילוך ראשון וההאצה הקשה לא מורגשת.

פשוט משחררים מדרדרים משלבים לשני ומתחילים נסיעה בלי בזבוז של משאבים יקרים בהתחלת התנועה.

שלא נדבר על חיי הקלאץ שמרוויחים מזה מאוד.

אגב ראיתי את זה בדיסקברי באחת התוכניות שחוזרות על עצמם כל איזה 3 חודשים כדאי לעקוב.

• תוכן חדש...