Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות חוקיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת הפרויקט, התחלתי לשאול את עצמי שאלות של חוקיות. חשוב לי שהמכונית תעמוד בדרישות של בוחן רכב, שלא יהיו מקרים של הורדה מהכביש ושטויות כאלה - בעיקר כי זו הולכת להיות המכונית היומיומית שלי, ולא מכונית לסופי שבוע.

עלו בי כמה שאלות:

א. צמיגים - החלפה דורשת אישור מחלקה טכנית של יבואן + שינוי ברשיון הרכב. עד כאן אני יודע.

ב. מנוע - שינוי ברשיון אני יודע שצריך, ומה צריך לפני כן?

ג. מושבים - באקטים דורשים אישור ברשיון? הם בכלל חוקיים?

ד. רתמות - דורשות אישור? מכון תקנים, משהו? איפה מתקינים רתמות, מקום בו באמת אפשר לסמוך על המתקין שישמור לי על החיים - בכל זאת, מדובר כאן בחגורות בטיחות.

ה. הגה - אני יודע שהגה עם מתכת חשופה נחשב לא חוקי, אבל החלפת הגה בכללה לא צריכה להיות עניין גדול, נכון?

ו. בלמים - צריך אישור מיוחד כדי להחליף תופים בדיסקים?

תודה מראש על התשובות.

בטאמן

(-;

השלב הבא - בלמים.

ברינג און דה סבבה

פורסם

תשובות :

א. אם זה מידות של 405 כלשהי, אז יש אישור (אפילו ממכון טסטים אפשר לקבל אותו), אני הולך לגנוב למישהו את ה-AUTODATA שלו, אז אני אגיד לך את כל המידות.

ב. על מנת להחליף אותו, בד"כ יש עוד מספר דרישות לשינויים ברכב, למשל ציריות, דיסקים וכו', לאחר החלפתם, תקבל אישור החלפה.

ג. יש באקטים עם תו תקן ואישור מכון התקנים. למשל אלה שמשווקים ע"י יובל מלמד.

ד. כנ"ל כמו הבאקטים. ההתקנה מאוד פשוטה. או שתתקין לבד או שתעזר במכונאי שאתה סומך עליו.

ה. אסור להחליף. אסור ברזל ואסור קוטר שונה. לכן כולם נפסלים אוטומטית, ללא בדיקה.

ו. לא. גם ככה תצטרך להחליף בשביל ההשתלה.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תוכן חדש...