Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

הבנתי את הדרך הנחמדה להוציא הספק כפול ממגבר, בשביל סאב. אני מתכוון לברידג'.

אז סבבה, כשעושים ברידג' מקבלים הספק כפול, הסטריאו הופך מונו (מן הסתם...) , אבל מה הקטע של האוהמים? הם גם משתנים?

יש לי רמקול של בית ששמתי באוטו, 4 אוהם, הוא גדול והHU לבד מגביר אותו נחמד (PIONEER 50*4) , אני רוצה לקנות מגבר ולחבר את הרמקול בברידג', אבל נבהלתי מהקטע של האוהמים...

מישהו יכול להסביר לי מתי יורדים האוהמים ל-2 ולמה זה משתנה וכו' בבקשה? :)

תודה לכם.

פורסם

מגבר לרכב לדוגמא, לרוב יכול לעמוד בהתנגדות של 4 אוהם ו2 אוהם סטריאו.

ברגע שאתה מגשר מגבר אתה בעצם גורם לשני ערוצים לעבוד ב2 אוהם ומחבר אותם ובכך מקבל הספק של שני ערוצים בשני אוהם וסכ"ה 4 אוהם.

בקיצור, גישור מתאים לאלמנט של 4 אוהם.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

כללי:

כאשר אתה מגשר אז כל ערוץ מבין 2 הערוצים אשר יוצרים את היציאה המגושרת , כל ערוץ בודד כזה בגישור יורד אוטומטית [המגבר עושה זאת ] ל2 אוהם. לכן ההספק עולה [כתוצאה מכך שההתנגדות קטנה יותר] ככה כל יציאה מספקת הספק גדול יותר ובכללי שוב ההיתנגדות בגישור ליציאה הופכת להיות 4 אוהם[כל יציאה יורדת ל2 וביחד 2 יציאות 4 אוהם] . לגבי השאלה השניה שלך .את האלמנט הזה תוכל לחבר ליציאה בודדת במגבר[היציאה מותאמת לעבודה ב4 אוהם] או תוכל לחבר את האלמנט בגישור ל2 יציאות[בגישור היציאות המגושרות שוב מותאמות ל4 אוהם עבודה.]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

הבנתי, יש בפי מס' שאלות חדשות:

את האלמנט הזה תוכל לחבר ליציאה בודדת במגבר[היציאה מותאמת לעבודה ב4 אוהם] או תוכל לחבר את האלמנט בגישור ל2 יציאות[בגישור היציאות המגושרות שוב מותאמות ל4 אוהם עבודה.]
אך בגישור הוא יתן לי הספק כפול, אפילו שזה חוזר ל-4 אוהם... נכון?

שאלה נוספת היא, האם זה כך בכל מגבר? גם ברסיברים ביתיים? גם במגבר של הרדיו-דיסק ברכב? כי, כאמור, חיברתי בגישור רמקול ביתי של 4 אוהם לרדיו-דיסק. אני מקבל הספק כפול, נכון? זה לא כמו שאחבר את הרמקול רק לצד אחד?

ושאלה נוספת - איך אני יכול להרים ברכב בוקסה ביתית של 8 אוהם?

חבר שלי אמר שהוא עשה קומבינה במגבר לקח + מפה - משם ויש לו 8 אוהם... והוא חיבר את הרמקולים של המערכת סטריאו בינתיים... יש כזה דבר? או שיש לו מגבר יחודי שתומך בזה? או שהוא ממציא?

פורסם

1.הוא יתן הספק "כפול" כי אל תישכח שכל ערוץ בודד שהיה בהתחלה 4 אוהם, אז בגישור ירד ל2 אוהם. כבר מפה אתה יכול להביא שבגישור בכל ערוץ מ2 הערוצים בגישור ההספק עלה פי 1.6-2 מההספק שאותו ערוץ יכול לספק בניפרד [כאשר הוא ב4 אוהם ללא גישור] וביחד 2 ערוצים מגושרים[כל אחד מהם 2 אוהם]מתחברים בניהם "בטור" [2OHM+2OHM]ושוב היציאה עצמה חוזרת ל4 אוהם עבודה.אך בהספק כפול.

2.רדיו דיסקים לא תומכים בגישור . רסיברים ומגברים לרוב לא[לי היה מגבר ישן שהיה תומך בגישור שבו היה צריך לחבר4 בוקסות בהיתנגדות 16 אוהם כל אחד והמגבר 2 עוצים היה מגשר פנימי ומוריד התנגדות כל 2 זוגות רמקולים כאילו ל8 אוהם.]

3.המגברים לרכב עובדים בעכבה של 4 אוהם[מונו עובדים ב4,2,1 אוהם]אתה יכול לחבר את הבוקסה 8 אוהם ליציאה 4 אוהם לא יקרה נזג אבל אתה תפסיד כחצי מההספק שהמגבר יכול לספק [ב4 אוהם כאמור] אם יהיה לך עוד אלמנט זהה נוסף תוכל לחבר את 2 האלמנטים במקביל להוריד עכבה ל4 אוהם ולחבר ליציאה אחת או גישור של המגבר ברכב.

בהצלחה

פורסם

אבל איך ההספק עולה אם ההתנגדות יורדת

יורד כי זה חיבור במקבלי וזה חיבור שני ההתנגדויות של כל ערוץ וכל אחד בחזקה (-1)

אבל הנוסחא להספק היא זרם בריבוע כפול ההתנגדות

אז אם זה אותו הזרם וההתנגדות יורדת אז למה ההספק עולה

תודה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
אבל איך ההספק עולה אם ההתנגדות יורדת

יורד כי זה חיבור במקבלי וזה חיבור שני ההתנגדויות של כל ערוץ וכל אחד בחזקה (-1)

אבל הנוסחא להספק היא זרם בריבוע כפול ההתנגדות

אז אם זה אותו הזרם וההתנגדות יורדת אז למה ההספק עולה

תודה

לפי הנוסחא הזו P=(V^2)/R. ובהנחה שהמתח קבוע]. ככל שנישאף למקדם R [התנגדות] נמוך יותר כך ביחס שווה ההספק P במוצא יעלה ובנוסחא שאתה ציינת ככה שנשאף להתנגדות נמוכה יותר כך הזרם יהיה גבוה יותר , תחשוב על זה כך. ככל שאתה סוגר את הברז[דייהנו מגדיל התנגדות] כך זרם המים יהיה חלש יותר[דייהנו זרם A] וככל שתפתח יותר את הברז [תקטין התנגדות R] כך הזרם יתחזק יותר[זרם A]

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה אסף :) הבנתי את זה סוף סוף

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

חידוד קטן, את ההתנגדות האלמנט קובע.

חיבור בתצורה של BRIDGE, כפי שהוסבר גורם לשני ערוצים לעבוד כחיבור טורי, ובכך עכבת האלמנט מתחלקת ביניהם.

לא תמיד ההספק יהיה כפול, לרוב יהיה קצת יותר מכפול.

לגבי אופן החיבור שתיארת עם האלמנט של ה8 אוהם, תעשה חיפוש בנוגע ל TRI MODE.

לגבי גישור של פאנל "רגיל" בלתי מתאפשר, תעשה חיפוש בנוגע לטכנולוגית IC.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

Guest תמיר .א.
פורסם

שי, IC זה אומר intergrated circuit. לא בהכרך זה מגבר, והטכנולוגיה של זה לא נגמרת.

תמיר

פורסם

בעבר כתבת איזה הסבר בנוגע ל IC ושם היה פירוט למה לא ניתן לגשר.. לכן שלחתי אותו לעשות חיפוש בנושא..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
חידוד קטן, את ההתנגדות האלמנט קובע.

חיבור בתצורה של BRIDGE, כפי שהוסבר גורם לשני ערוצים לעבוד כחיבור טורי, ובכך עכבת האלמנט מתחלקת ביניהם.

לא תמיד ההספק יהיה כפול, לרוב יהיה קצת יותר מכפול.

לגבי אופן החיבור שתיארת עם האלמנט של ה8 אוהם, תעשה חיפוש בנוגע ל TRI MODE.

לגבי גישור של פאנל "רגיל" בלתי מתאפשר, תעשה חיפוש בנוגע לטכנולוגית IC.

אה עכשיו גם הבנתי איך בברידג' המגבר המפורסם של JBL לפי ההצהרות נותן 284 ולפי מה שמוצהר גם ללא ברידג' 104

• תוכן חדש...