Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במחשב נוק 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 @ 3.00GHz (3.00 GHz)

עם 16GB זיכרון וכונן SSD WD BLACK SN850 NVMe.

חיבור סיבים של פרטנר 1GB עם הנתונים הבאים:

image.png.1e36cebae2aec997ce6f6c6036d4d44a.png

מאז שהבן שלי התחבר לשעורי וידאו דרך האתר NOVAKID התחילו תקיעות במהלך השיעור עד שהיום זה החמיר ולא היה ניתן לנהל שיעור נורמלי.

צילום חלקי מטאב הקירור בביוס:

image.thumb.png.c547c6b6d24671abeb60b10bec0e35c5.png

אשמח לעזרתכם בכדי להבין איפה הבעיה בכדי למצוא פתרון מהיר.

תודה רבה.

פורסם

כמו שאתה רואה טמפרטורה מאוד גבוהה.  גם במעבד גם בכל השאר. אני לא בטוח שיש מאוורר למארז כזה אבל אם יש יכול להיות שהוא כבר לא עובד. 

צריך לפרק ולנקות מאבק עם לחץ אוויר.  אם לא עוזר צריך לפרק את גוף הקירור מהמעבד (אם אפשר) לנקות ולמרוח משחה תרמית חדשה. 

אתה לא חייב להגיע לביוס בשביל לבדוק את הטמפ' תוכל להוריד תוכנה קטנה כמו hwmonitor לבדוק את המעלות תוך כדי העבודה, זה יתן גם אינדיקציה מדוייקת אם יתברר שברגע שמפעילים את הוידיאו המעלות מזנקות. 

פורסם

אמור להיות מאוורר למארז הזה (גם אם הוא פיצי כדוגמת ה-NUC גם רשום בביוס Fan Capability.)
צריך לפתוח את המחשב , לנקות את המאוורר מאבק משני צידיו ואפילו מבסיסו , אם המשחה טרמית קשה כמו אבן הגיע הזמן לנקות בזהירות עם פדי אלכוהול ולמרוח משחה טרמית חדשה כדוגמת - 
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=29184
יש לשים משחה במרכז המעבד בגודל שלא עולה על גרגר אפונה , הלחץ של המאוורר וגוף הקירור יפזר אותו כראוי. 
בהצלחה (:

• רעיון טוב! 1

פורסם

החימום בהחלט בעייתי אבל צריך עוד דיאגנוסטיקה. מה עוד רץ, יש לוגים של מה? איזה וינדו מדובר?

איזו תוכנה מריצה את השיעורים? חסרים קודקים?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

תופעה מוכרת במחשבי נוק אני נתקל בזה המון

מהתמונה נראה שהמאוורר עובד תקין

וכמובן לנקות טוב מאבק ולשים משחה טרמית כמו שכבר ציינו כאן

זה קצת חריג שבביוס המעבד מגיע לכאלה טמפרטורות זה קורה בעיקר כשהמאורר תקול או לא יושב טוב

אבל לפי התמונה המאוורר תקין ובנוק אין ממש אפשרות שהוא לא יישב טוב

תוודא שפתחי כניסת/ יציאת אוויר לא חסומים ושהמחשב נמצא על שולחן ולא מזרן וכדו' 

פורסם

מניסיון עם NUC, ישנו גוף קירור עם צלעות. לאחר תקופה מסויימת יש צורך לפרק את המארז ופשוט לנקות אותו. אתה לא תאמין לכמות הסיבים/אבק המצטברת שם.

פורסם

חוזר ומעדכן. נפתח המארז ואכן הייתה שם כמות אבק נכבדת. לאחר מכן, שיעור באורך כפול ושום גיהוק. נראה לכמה זמן זה יחזיק.

חבל שהמאוורר לא נגיש יותר ומצריך פירוק מלא בכדי להגיע אליו ולנקות ועוד בלי כלים יעודיים 😊

תודה לכל העונים.

מצרף פה את נסיון הניקוי הקודם שהסתיים בפציעות

מוזר שמהקנייה ועד הניקוי הקודם המחשב החזיק 4 שנים וכאן אחרי שנה חזר לקרטע..

נראה כמו תחילתו של מעקב ארוך טווח..

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם יש לך כלי הנושף אוויר (אני משתמש בשואב כשהוא מחובר הפוך) אתה יכול לבצע ניקוי חלקי ללא פירוק ע"י הצמדת הפייה לחריצי האיוורור.

פורסם

שואב על מצב הפוך עדיף על כלום, אבל אין להם כל כך הרבה כח. 

בדיוק בשביל זה יש פחיות אוויר דחוס.

רמה מעל זה מדחס אוויר נטען, אני מאד אוהב את הנייטקור שלי (שהומלץ פה בפורום בשרשור כלשהו). גם משאבה לניפוח יכולה לעבוד טוב אם יש לה כח. באחת כזו השתמשתי לפני שרכשתי את הנייטקור. 

לשואב אבק שלי ארגנתי אדפטור לשאיבה ממקומות מאד (מאד) צרים עם גישה מוגבלת (האביזר היעודי רחב מדי), סה"כ צינור מתכת בתוך חור בעיגול מעץ, ועם קדיחה בקוטר שמקבל את הפייה של השואב בקצה השני. אני משתמש בזה בעיקר לנקות באיזור הלהב של המסור שולחן שלי את הנסורת שמצטברת שם. 

מה שכן מעולם לא ניסיתי לחבר את האדפטור כשהשואב על מצב הפוך. אמור בתיאוריה לתת זרם אוויר חזק יותר (שלא לדבר על נקודתי יותר). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Haim_gds כתב:

אם יש לך כלי הנושף אוויר (אני משתמש בשואב כשהוא מחובר הפוך) אתה יכול לבצע ניקוי חלקי ללא פירוק ע"י הצמדת הפייה לחריצי האיוורור.

עדיף שלא בלפטופים וב-NUCים, זה רק ידחף את שכבת האבק לתוך הצלעות והמאוורר, ידחס אותו ולפעמים גם יתקע את המאוורר.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, saay222 כתב:

אם אתה יכול, תעלה את לשונית ה-COOLING שוב אחרי הניקוי, אני רוצה לוודא שהטמפרטורות הגיוניות.

בבקשה

image.thumb.jpeg.23560c582e3d232a7ea9f57dcd9ec286.jpeg

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, samg כתב:

מוזר שמהקנייה ועד הניקוי הקודם המחשב החזיק 4 שנים וכאן אחרי שנה חזר לקרטע..

נראה כמו תחילתו של מעקב ארוך טווח..

זה לא מוזר כי לא החלפת משחה טרמית

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הטמפרטורות נראות הגיוניות.

המעבד עומד על 56 מעלות, ולמרות שמעבד כזה לא אמור לפלוט הרבה חום, המאורר שלו עובד רק  ב-50%, מה שמסביר גם את הטמפרטורה הזאת וגם את ה-41 מעלות שנמדדו בתוך המארז, שכן צריך לזכור שבמחשבים הללו, המאוורר של המעבד בדר"כ משמש גם כמאורר המארז, ואחראי גם לקירור המעבד וגם לתחלופת אוויר והכנסת אוויר קר מבחוץ.

סה"כ המעבד יושב על כ-15 מעלות מעל לטמפרטורת האוויר במארז, דבר שהגיוני לחלוטין לאור צלעות הקירור הצנועות שמגיעות בדר"כ בסוג המחשבים הללו, כמו כן זה גורם לי לחשוב שהולכת החום בין צלעות הקירור למעבד תקינה, ולמרות שהחלפת משחה טרמית לא תזיק, לא סביר שתעזור הרבה, אם בכלל.

אם המחשב יושב במקום לא מאורר, תשקול מיקום שלו במקום אחר, כמו כן אתה יכול לשקול לבטל את אפשרות ה-FAN-OFF ולהעלות את מהירות המאורר המינימאלית ל-60-70%, בתלות לרעש שאתה יכול לסבול.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • תוכן חדש...