Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 שעות, גולדן191 כתב:

ובטח לא 99% מהזמן כי משישי בשעה 19:00 עד שבת בשעה 18:00 או אפילו אחרי אין פקקים בשום מקום בארץ :) פשוט כיף!!!

אתמול (שבת) יצאתי מחיפה לכיוון כפר סבא ובשעה 16:35 והיו לא מעט פקקים בכביש החוף...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קורה לי שאנשים או שכנים שואלים אותי שאלות על הרכב ואפילו מבקשים לראות, רובם מופתעים שהרכב ידני. אני רגיל לגמרי, זה לא קשה לי ואני אפילו אוהב את זה. עד עכשיו היו בבעלותי 6 רכבים, כולם היו עם גיר ידני בלבד. 

אז בשביל לגוון קצת, לפני שבועיים הוספתי עוד ידנית 😁

• אהבתי 2

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 12 שעות, TvrSpee12 כתב:

לא ידעתי שקיימת MX5 עם מנוע 1.5.

בנוסף RANGE ROVER ידני זה חתיכת HARD CORE

מניח שמדובר בשגיאה בנתונים. לא מכיר שיש ריינג ידנית מתחילת המילניום

לפני 9 שעות, PriceDevil כתב:

אציין שלדגם הידני לא הוקצה עדיין קוד דגם, מה שמעלה ספק רב אם בכלל יגיע אי פעם.

יגיע בשבועות הקרובים, כתבתי על כך בשרשור הקודם ובדקתי עם הגורם הרלוונטי לפני מספר ימים.

לפני 7 שעות, PriceDevil כתב:

מאוגוסט 25 בו עלו ראשונות האלנטרות N:

נרשמו 37 ידניות ו-65 אוטומטיות.

כלומר 33 אחוז, שזה יחס טוב יותר פי 330 מאשר ביתר שוק הרכב..

לפני 6 שעות, sperial כתב:

אני סקרן כממה נהגים חדשים נבחנים על ידני.

אישתי ואני גדלנו על ידני, אבל אחרי כ-25 שנה עברנו לאוטומט. הבנים שלי למדו על ידני, שניים מהם אפילו נהגו על כזה בחו״ל. אבל דומני שבפעם האחרונה זה היה ב-3 בנובמבר 2019. מאז גם שכרנו אוטומטיות. אם לפני 15 שנה שכירת אוטומטית עלתה כפליים משכירת ידנית (בדקתי את זה בספרד ב-2011) היום ההפרשים במדינות מערביות זעומים. גם ברכישת רכב ההפרשים קטנים, כשקניתי את הסויפט ב-2013 האוטומטית עלתה 92,00ך ש״ח, הידנית כ-87,00ת ש״ח. בהפרשים כאלה אין מה לחשוב, אלא אם יש איזה רצון או צורך מיוחד.

בפעם האחרונה ששכרתי הפער לשבוע היה בערך תוספת של 40-30 אחוזים, אבל היה פער טוב יותר משמעותית באבזור לטובת האוטומטי (דיזל בנפח גבוה יותר, 8 הילוכים, אבזור מלא לעוצת בנזין צנוע נפח עם גיר 5 הילוכים ובלי משענת יד אפילו)

לקחתי את האוטומט כי מבחינת הדלק יצא שכרי בהפסדי והעדפתי לא לסבול בנהיגה בלי משענת יד ובלי כח בכבישי טוסקנה.

לפני 4 שעות, nadavd4 כתב:

כנראה היה לך מזל או שלא היית מספיק על הכביש לאחרונה. שלשום נהג שהיה בטלפון כמעט הוריד אותי. אני רואה כמות מטורפת של אנשים בטלפון כל פעם שאני עולה על הכביש, לצערי.

הוא פשוט בטלפון בעצמו לכן לא שם לב

לפני 4 שעות, אורי מ. כתב:

למרות האפשרות לתפעל את הגיר באופן ידני - זה לא אותו הדבר.

ערסים עם מזדה "טיפטרוניק" ב2008:

1777835098549.png

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

אגב השכרה, שכרנו בקיץ האחרון בטיול משפחתי לצ׳כיה 5 רכבים, מתוכם 4 ידניים. כולנו קיבלנו אוטומט ("שדרוג" לקארוקים וקודיאקים). אין סקודות שאינן dsg בהשכרה ששכרנו ממנה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

@EliC25  זה לא פער בגלל האוטומט אלא בגלל כל השאר. מה שתיארתי לפני 15 שנה היה גולף, כנראה רמת גימור דומה. 180 לעומת 380 אירו ל-5 או 6 ימים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, motior כתב:

אתמול (שבת) יצאתי מחיפה לכיוון כפר סבא ובשעה 16:35 והיו לא מעט פקקים בכביש החוף...

מטורף

אם היה לי כאלה בעבר, שכחתי מהם. בדרום חד משמעית יותר שומרים מסורת ושבת מהצפון. עף מפה בקרוב.

• מעניין 1
פורסם
לפני 15 שעות, SlowRide כתב:

@איציק נ.

במשפט האחרון יש לך סוג של אוקסימורון. הגענו בארץ למצב שרכב עממי ידני הפך למשהו אקזוטי.

וואלה אם היו לי עכשיו 230 אלף מיותרים להוציא על מתנה לגיל 40, הייתי מזמין איזה אלנטרה N ידנית. אין לי נסיעות בפקקים כמעט בכלל. כל השבוע האוטו עומד בחניה עם החתולים. נוסע רק בסופ"שים עם המשפחה. אבל איפה אני ואיפה זה, לא אגוזים ולא שיניים...

230K זה לא ממש רכב "עממי", אבל נשאיר את זה בצד לרגע.

אם היו לי עצבים לרכב שלישי - הוא כנראה היה ידני... למרות שגם הייתי מסכים לאחרונות ה 508 בנזין (אוטו'), כי בדיוק כמו אצלך - הוא היה עומד כל השבוע בחניה עם החתול הג'ינג'י שמסתובב לעיתים פה בחניון התת קרקעי. אתה יודע מה, יכול להיות שהוא היה עומד יותר משבוע או שבועיים עד שהיה יוצא לסיבוב. לא תמיד יש זמן.

ליום יום לא הייתי קונה רכב ידני יותר. מיציתי את האירוע.

אומנם בבוקר המצב *קצת* יותר טוב ובחלק מהכיוונים שאני יוצא אליהם מוקדם התנועה רוב הזמן זורמת טוב - אבל בדרך חזרה הביתה רובנו עומדים בפקקים. לא צריך לגור בתל אביב בשביל פקקים זה קורה בערך בכל עיר בינונית\גדולה במדינת ישראל.
בבוקר - מי שיוצא אחרי 7:30-8:00 (בד"כ זה ההורה שמפזר ילדים במסגרות) בכלל אוכל את הלקרדה פעמיים, גם בהלוך וגם בחזור.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

מניח שמדובר בשגיאה בנתונים. לא מכיר שיש ריינג ידנית מתחילת המילניום

זאת אכן שגיאה בנתוני הדגם הספיציפי (שכמובן הגיע בייבוא מקביל, ואף אחד לא מבצע QA על הרישום)

דווקא יש ריינג' רובר ידנית גם ב-2026, אבל רק ב-2.0 דיזל, לא ב-3.0 בנזין.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני היום עם פונטו ידנית 2010 רציתי להתקדם לידנית צעירה יותר. הפקקים בעליות לירושלים שכנעו אותי סופית שאני צריך לעבור לאוטומט (פלנטרי בלבד). 

פורסם

לפני 5 שנים 13 איש קפצו עלי כשהספדתי את הגיר הידני
כן... יש לי רכב עם גיר ידני
כן... זה נחמד בסופ"ש כשאין פקקים ונוהגים בשביל הכיף
אבל הגיר הידני מת! תרצו, לא תרצו... זאת היסטוריה וצריך להיות באמת שרוט להזמין רכב חדש כזה
image.thumb.png.f31eb9ab56a90b8a692bdf955c8527e6.png

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

עשו לך דיסלייק כי כתבת שזה לא כיף. לא כי זה משהו שהולך ונעלם.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כדיילי זה לא כיף!
עשו דיסלייק, כי אף חובב הגה לא יודה בזה שזה לא כיף
זה כיף בדיוק חמש דקות במסלול או בנס הרים או בסופש שמשייטים בדרך למפגש
כשאתה תקוע בפקק כמו ב 99 אחוז מהזמן זה לא כיף ותפסיקו להתחסד
גם המכירות מראות את זה, אם היה כיף היו קונים יותר... לא כיף, לא כיף לא כיף!

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...