Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חג שמח לכם חברי פורום יקרים,

רציתי לשתף בפתרון לתקלה שנתקלתי בה (ואולי סוג של יצרתי אותה בעצמי), לקח לי כמה ימים של ניסיונות ותהיות ובסוף הצלחתי לפתור.

בחודשיים האחרונים הסאנרוף באיביזה התחיל להרעיש בטירוף, זתומרת שכשהוא פתוח עד הסוף (ולא רק), בכל שנייה ושנייה הוא מרעיש. מן זרזור\זמזום שלא נגמר. מי שמספיק מכיר אותי מכאן יודע שזה בלתי נסבל מבחינתי לנסוע ככה ברכב, כל הכיף נהרס.

אז אחרי שהבנתי שבאמת הרעשים הם מכל ויברציה ותזוזה של החלון, בעיקר בחלק האחורי שלו (ככל הנראה שילוב של התיישנות הפלסטיקה\חומרים + כמעט 7 שנים שהרכב או עומד בשמש הרבה או נוסע בשמש הרבה, הפלסטיק מתייבש ועושה את שלו אחרי המון שעות נסיעה וכו'... לקחתי ספריי סיליקון של ליקווי מולי שמשמש אותי לנטרול רעשים של בין הכיסא נהג לבין הפלסטיק עצמו ממש בצד שלו (בדרך כלל עוזר לכמה חודשים טובים), והתזתי בחלק האחורי של החלון, שמתי שם כמות מאוד מכובדת. עשיתי את הבדיקות שלי וראיתי שהרעש והזרזורים באמת נעלמו.

אבל אני בשיא ההתלהבות והשוונג שלי, אמרתי אשתמש בזה גם למסילות, כי גם בפתיחה ובעיקר בסגירה, יש מן ייללות מעצבנות של התעייפות החומר והפלסטיק. מה שלא עשה טוב בכלל לגג ומאז הוא לא נסגר לי כמו שצריך . מגיע לסוף של החלון בא בעצם להיסגר ואז חוזר אחורה, לפעמים עד הסוף ולפעמים עד אמצע החלון.

פה התחלתי במסכת ניסיונות לא מוצלחים. קודם כל קניתי גריז מיוחד למסילות של ליקווי מולי , הוספתי תמונה בקבצים המצורפים, מי שרוצה לינק לרכישה גם אשלח בפרטי. אז כן הגג נסגר כמה פעמים כמו שצריך, אבל על כל 10 ניסיונות לא מוצלחים היה באמת ניסיון אחד מוצלח. לא טוב בשבילי בכלל בכלל.

ניסיתי להמשך עם הגירוז לכל מיני נקודות, איפה שיש ברגים חיבורים ומעברים, אבל ללא הצלחה. לאחר מכן עשיתי ניקוי יסודי, כי להעיף את כל הסיליקון שהיה במסילות, ושוב גירזתי , וזה עדיין לא עזר.

מה שלקח אותי לכיוון של לנסות לעשות לימוד לחלון גג. יש כל מיני מדריכים ביוטיוב, רובם באמת מסבירים ללחוץ לחיצה ארוכה לפתיחה של החלון ולתת לו להמשיך להיסגר לבד וזה יסתדר. לא משנה באיזה ואריאציה ניסיתי, הלימוד הזה לא עבד ולא הצליח.

ניסיתי גם לעשות לימוד לכל החלונות כמו שמסבירים בהרבה מדריכים לVAG, בעצם מורידים את כל החלונות למטה, ואז כל חלון בנפרד מעלים, מחזיקים 3 שניות את הלחצן, עוזבים, נותנים עוד לחיצה, וזה בעצם מלמד את החלון להיסגר אוטומטית (סתם למי שיצטרך את זה בעתיד אמרתי אפרט כאן איך עושים לימוד). עשיתי את זה כי בעבר, כשניתקו לי או החליפו מצבר, זה היה מלמד גם את החלונות וגם את הסאנרוף להיסגר אוטומטית בלחיצה אחת קצרה.

אז כל זה לא עזר, ופה אנחנו מגיעים בעצם לפתרון, מה שפתר לי את הבעייה הזו בסופו של  דבר זה להריץ סוג של לימוד\קליברציה לסאנרוף, דרך המודול של הSUNROOF בOBD. מצרף גם בתמונה נפרדת, איזה שורה צריך להריץ. ברגע שמריצים, החלון נפתח לבד, נסגר לבד, ובעצם לומד את התהליך מחדש.

מקווה שזה יעזור למישהו פה בעתיד, כי באמת לקח לי כמה ימים של  ניקיונות, ניסיונות וכו'.

image.png

WhatsApp Image 2026-04-02 at 14.42.30.jpeg

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
  • אהבתי 6
פורסם
  • אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא משתמשים בספריי סיליקון למסילות יש מקום ייעודי לגריז ורק שם שמים 

קרה לי מקרה דומה באאודי A3 שלי בגג הפנורמי שלי שהייתי פותח אותו בלחיצת כפתור הוא לא היה נפתח אוטומטית הייתי צריך ללחוץ לחיצה קבועה בסגירה היה נסגר אוטומטית פני שבוע בערך החלפתי תושבת גיר שהצריכה פירוק של המצבר לאחר ההחלפה וחיבור מחדש של המצבר הגג נפתח אוטומטית עכשיו בלחיצת כפתור רק מציין למי שנתקל בבעיה כזאת ואיך לא חשבתי על שימוש ב OBD11 חחח זה כלי חובה למי שמחזיק ברכב ממשפחת VAG

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Karnaf053 כתב:

לא משתמשים בספריי סיליקון למסילות יש מקום ייעודי לגריז ורק שם שמים 

קרה לי מקרה דומה באאודי A3 שלי בגג הפנורמי שלי שהייתי פותח אותו בלחיצת כפתור הוא לא היה נפתח אוטומטית הייתי צריך ללחוץ לחיצה קבועה בסגירה היה נסגר אוטומטית פני שבוע בערך החלפתי תושבת גיר שהצריכה פירוק של המצבר לאחר ההחלפה וחיבור מחדש של המצבר הגג נפתח אוטומטית עכשיו בלחיצת כפתור רק מציין למי שנתקל בבעיה כזאת ואיך לא חשבתי על שימוש ב OBD11 חחח זה כלי חובה למי שמחזיק ברכב ממשפחת VAG

בדיוק. בהתחלה קצת חששתי שיידפק משהו במנגנון או במחשב או בחיישן או לא יודע מה, כי כל הרכב הזה חיישנים ומחשבים, אבל עשיתי בדיקות לפני כן עם הGPT כדי להבין איזה נזקים יכולים להיות, והבנתי שזה ממש SOFT SOFT RESET לפעולה של הגג. הרצתי, אחרי 30 שניות נגמר הסיפור והכל חזר לעבוד תקין.

*מה שכן, לגבי הסיליקון, ניטרל לחלוטין את הרעשים שהיו לי מהגג כשהוא פתוח, זה היה פשוט בלתי נסבל, רעש של רישרוש קבוע שלא מפסיק לשנייה אחת אפילו.

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
פורסם
בתאריך 3.4.2026 בשעה 07:25, hondacivic02es כתב:

בדיוק. בהתחלה קצת חששתי שיידפק משהו במנגנון או במחשב או בחיישן או לא יודע מה, כי כל הרכב הזה חיישנים ומחשבים, אבל עשיתי בדיקות לפני כן עם הGPT כדי להבין איזה נזקים יכולים להיות, והבנתי שזה ממש SOFT SOFT RESET לפעולה של הגג. הרצתי, אחרי 30 שניות נגמר הסיפור והכל חזר לעבוד תקין.

*מה שכן, לגבי הסיליקון, ניטרל לחלוטין את הרעשים שהיו לי מהגג כשהוא פתוח, זה היה פשוט בלתי נסבל, רעש של רישרוש קבוע שלא מפסיק לשנייה אחת אפילו.

יש לי גטיאיי 24׳ עם אותו (אני מאמין שזה אותו הגג בכמעט כל משפחת וואג) הגג. 

אני משתמש בגג כמה פעמים בשבוע ואני מבין שהרכב עדיין חדש ואין לי שום רעש. 

היית ממליץ על טיפול מונע כלשהו? כדי לשמר את המצב הקיים? האם בטיפולים בפולקסווגן הם לא שמים גריז במידת הצורך?

פורסם
לפני 5 שעות, Stangg כתב:

יש לי גטיאיי 24׳ עם אותו (אני מאמין שזה אותו הגג בכמעט כל משפחת וואג) הגג. 

אני משתמש בגג כמה פעמים בשבוע ואני מבין שהרכב עדיין חדש ואין לי שום רעש. 

היית ממליץ על טיפול מונע כלשהו? כדי לשמר את המצב הקיים? האם בטיפולים בפולקסווגן הם לא שמים גריז במידת הצורך?

היי, לא רק שהם לא מטפלים בזה כחלק מהטיפול השוטף ברכב, אני בספק אם הם יואילו בטובם לטפל לך בזה באם הרעשים האלה יתחילו אצלך. (מקווה בשבילך שלא, אבל עם האבק החול והשמש החזקה אצלנו בקיץ, זה לא כזה מופרך). בכל מקרה, הייתי ממליץ יותר על לשמן ולגרז את המסילות, אבל פחות להתעסק עם הספריי סיליקון, כי לדעתי זה מה שגרם לבעייה של החלון שלא נסגר. זה כן ניטרל לי את הרעשים, אבל אולי הייתי צריך להיות יותר זהיר עם ההתזה של הספריי מבחינת כמות, ולא להתיז במסילות עצמן.

בגדול מה שהכי מומלץ זה לשמור את המסילות נקיות, ואם אחרי ניקוי אתה רואה שהגריז כבר לא שם - תגרז קצת בלי להשתגע יותר מידי.

וגן הגג ברכבים האלה הוא אותו גג .

• אהבתי 1
פורסם

עוד דבר קריטי בתחזוקה של סנרוף - להעביר חוטר בארבעת צינורות הניקוז, פעם בשנה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בדיקת הניקוזים זה דבר קריטי למי שמרבה לנסוע עם סאנרוף פתוח. 

יש לא מעט אנשים שקנו רכב עם סאנרוף כי ככה הגיע ברמת גימור שהם קנו והם לא פותחים אותו כמעט אף פעם. כשהסאנרוף סגור 99% מהזמן, לא מגיע לכלוך לניקוזים והם לא נסתמים אז גם אין מה לנקות אותם.

וכמובן חשוב לציין בהקשר זה - סאנרוף מקורי לא מתוכנן להיות אטום 100% למים. לוקחים בחשבון שתהיה חדירה מסויימת של מים בין הסאנרוף לגג, המים האלו נאגרים במגש אגירה שמתחת לסאנרוף ומתנקזים דרך צינוריות הניקוז בפינות הרכב.

סאנרוף נוזל - זה קודם כל ניקוזים סתומים. המים נשארים במגש האגירה משום נוזלים פנימה. 

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

☝️ מחזק x100

בפוקוס הקודמת שלי הגעתי למצב שנוזלים עלי מים מתוך תא המשקפיים בקונסולה העליונה. אוטומטית הלכתי בראש לכיוונים הכי מסובכים, אבל אז לראשונה למדתי על הניקוזים שנמצאים בין הגג הנפתח לגג, הכנסתי אוויר דחוס מפחית דרך הניקוז, מיד ראיתי ג'יפה יורדת לרצפה מאחורי הגלגלים הקדמיים ומאז לא קיבלתי יותר טפטופים 😊

פורסם
בתאריך 5.4.2026 בשעה 10:42, amosbmw כתב:

להעביר חוטר בארבעת צינורות הניקוז, פעם בשנה.

צינורות ניקוז? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בסנרוף מקורי. יש בכל פינה צינור ניקוז שיורד לכיוון בתי הגלגלים.

תפקידם לפנות את מי הגשמים.

כשהם נסתמים, המים יורדים לתוך האוטו. ואז אנשים מתחילים להחליף גומיות, לאטום עם סיליקון וכל מיני טעויות. אם אין ניקוז תקין, המים תמיד יגיעו לתוך תא הנוסעים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

עמוס

פורסם

במרזבים הם מרזבים. החורף הזה אכלתי בבית קש ככמויות מסחריות כשנסתם מרזב שכלל לא ידעתי על קיומו. כשגיליתי אותו העברתי בו חוטר והבעיה נפתרה. הוספתי אותו לרשימת המרזבים לטיפול בתחילת העונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 25 דקות, amosbmw כתב:

בסנרוף מקורי. יש בכל פינה צינור ניקוז שיורד לכיוון בתי הגלגלים.

לא נתקלתי בזה אצלי, מעניין. 

טוב, גם לא ידעתי שאני צריך לחפש כזה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...