Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתאריך 16.3.2026 בשעה 01:04, GREEN. כתב:

השאלה היא מה קורה אם אני רוצה לחסוך עוד יותר ולקנות רכב חשמלי יד שניה, חוץ מהבטריה וכל מה שקשור לסרן הקדמי והמתלים מה מצפה לנו בעתיד מבחינת תחזוקה ברכב עם מנועים של מאורר ללא אלטנטור וללא חיישן קראנק חיישני חמצן טיימינג כוהלים סטרטר וכל שאר מרעין בישין.

אשמח לתגובת צופי העתיד.

אתה בוודאי יודע למי נתנה הנבואה,

עם זאת, ואני יכול לומר רק מהנסיון האישי שלי, (שלא חלילה להעביר ביקורת על חלק מהמגיבים כאן שאני בספק אם נהגו ברכב חשמלי אבל בהחלט יודעים להצביע על החסרונות שלו) שאחרי ארבע שנים עם שתי חשמליות בבית שקנינו ישירות מהיבואן, כשנדרש רכב שלישי לשימוש הילדים בסוף נחתה בבית חשמלית שלישית.

קרוסאובר שגם כשהיה חדש לא היה הגזר הכי כתום בשדה, אבל כשרכשנו אותו מאחת מסוכנויות הטרייד אין של היבואנים, זו היתה עסקה שקשה לסרב לה, בעיקר כי אין לאף אחד מבני הבית חשש מרכב חשמלי. 

אז הילדים נוסעים את המעט ק"מ שלהם גם ברכב חשמלי, ובאופן לא מפתיע הוא התחיל לצבור ק"מ כי פתאום 'אין עלויות' בהשוואה לרכבים של החבר'ה. אז הוא די מכוער, בעיקר בחזית, אבל כל היתר סבבה לחלוטין, והוא מאובזר היטב, ואני לא חושש לרגע. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

יש את כל הדברים הרגילים שיש בכל רכב שעם הזמן דורשים החלפה וכמו ברכב בנזין יש גם את הרכיבים היקרים/משמעותיים יותר שעקרונית, אם אין פגם בתכנון המקורי, מחזיקים יפה מאוד לאורך שנים רבות והיתרון ברכב חשמלי שאלו רכיבים שלא דורשים תחזוקה של ממש, לרוב. החשש היחיד שלי בכל הקשור לרכבים חשמליים שתקף בעיקר לאלו מסין זו זמינות חלפים שונים שכן ברכבים מערביים תמיד יש עוד המון יצרני משנה, ברכבים מסין אני לא ממש יודע מה המצב ובעיקר, אם רכב מערבי היה חי פעם 5-7 שנים, רכב סיני יכול להשתנות מהותית גם אחרי שנה.

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
פורסם
לפני 6 שעות, dorsht כתב:

גם זה תלוי יצרן. אז אי אפשר להכליל על כולם.

מן הסתם, אני מדבר בעיקר על הסינים - עם הפילוסופיה הנלווית ששונה מאד מהנהוג בעמק הסיליקון או באירופה. 

אני בספק אם פות"ש או מי מהמנצל"שים שוקלים רכישה של טסלה, BMW, רנו או פורד משומשת בתור עסקה משתלמת.

פורסם

לשים טסלה משומשת עם רנו או פורד משומשות באותו המשפט הוא בדיוק המשך של אותה הכללה. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם (נערך)

ביום שבו יצרן אירופי גדול ירים מכונית חשמלית נורמלית יהיה אפשר לדון על חשמליות אירופיות.

בינתיים השאלה רלוונטית רק לטסלה ולסין. בהקשר המקומי אפשר למקד את השאלה עוד יותר -

מה המדיניות של BYD בנוגע למוצרים שלה. בינתיים אצל היצרן הספציפי הזה המצב הרבה יותר טוב מאירופה,

יש מק״ט לכל דבר ויש קבוצות פעילות להזמנות של חלפים מעלי...

אחת השאלות הלא פתורות בסין זה האם כל יצרני הרכב שהיו צריכים לקרוס קרסו כבר, או שנמשיך להיתקל בדגמים יתומים.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, discoTD5 כתב:

אתה בוודאי יודע למי נתנה הנבואה,

עם זאת, ואני יכול לומר רק מהנסיון האישי שלי, (שלא חלילה להעביר ביקורת על חלק מהמגיבים כאן שאני בספק אם נהגו ברכב חשמלי אבל בהחלט יודעים להצביע על החסרונות שלו) שאחרי ארבע שנים עם שתי חשמליות בבית שקנינו ישירות מהיבואן, כשנדרש רכב שלישי לשימוש הילדים בסוף נחתה בבית חשמלית שלישית.

קרוסאובר שגם כשהיה חדש לא היה הגזר הכי כתום בשדה, אבל כשרכשנו אותו מאחת מסוכנויות הטרייד אין של היבואנים, זו היתה עסקה שקשה לסרב לה, בעיקר כי אין לאף אחד מבני הבית חשש מרכב חשמלי. 

אז הילדים נוסעים את המעט ק"מ שלהם גם ברכב חשמלי, ובאופן לא מפתיע הוא התחיל לצבור ק"מ כי פתאום 'אין עלויות' בהשוואה לרכבים של החבר'ה. אז הוא די מכוער, בעיקר בחזית, אבל כל היתר סבבה לחלוטין, והוא מאובזר היטב, ואני לא חושש לרגע. 

אל תמתח אותנו.. מה הרכב?

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

למה? לא נראה לך שהם יתמכו במוצרים שלהם לאורך זמן רב יותר מהיצרן הסיני הממוצע?

אני לא יודע מה זה 'יצרן סיני ממוצע'. 

יש שונות גדולה בין היצרניות הסיניות, וגם שונות בטיפול בלקוח בקרב היבואניות השונות. 

לשעבר:

פורסם
לפני 29 דקות, discoTD5 כתב:

אני לא יודע מה זה 'יצרן סיני ממוצע'.  יש שונות גדולה בין היצרניות הסיניות, וגם שונות בטיפול בלקוח בקרב היבואניות השונות. 

אני לא יודע מה זה המוסלמי הממוצע. יש שונות גדולה בין המהגרים המוסלמים באירופה, וגם שונות בטיפול בהם בקרב הממשלות השונות. 

לדבר על ההיבטים השליליים של ההגירה המוסלמית למערב אירופה לא נראה לי מוצדק. לי יש לפחות חמישה שכנים מוסלמים וכולם סבבה. 

שני טיעונים על אותו משקל ועם אותה רמת אמינות... על מי אנחנו עובדים? 

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 16.3.2026 בשעה 11:09, amosbmw כתב:

יש 2 חסרונות מהותיים שאני צופה:

1. יהיה קשה למצוא בעלי מקצוע כלליים שיכולים לתת שירות. אתה תלוי לחלוטין ביבואן ואספקת החלפים והידע שלו, בהנחה האופטימית שהיצרן והיבואן עדיין יהיו קיימים ומספקים חלפים לדגמים שמתיישנים מהר.

2. וזה מביא אותנו לקושי השני: הטכנולוגיה מתפתחת כל כך מהר שאף אחד לא יהיה מעוניין ברכבים החשמליים הישנים יותר.

אין לדעת.

כרגע ניתן להתייחס רק לעובדות:

1. התחרות מסין קשה לכלל היצרנים, עם דגש על טווחי אחריות (לרכב עצמו) של 6-7 שנים ו 150K ק"מ בממוצע (7-8 לסוללות).

2. ההתקדמות כבר לא מהירה כמו שהיתה, התעשיה הולכת לכיוון רכבים "רגילים" עם טווח של 350-400 ק"מ - מעין שילוב "מנצח" בין משקל סוללה לטווח.

3. בהמשך לסעיף 2, כיום רוב הסוללות נמצאות בטווח הממוצע של 65-75KW כאשר יש מעט חריגים לכאן או לשם כתלות בגודל הרכב. מעטים הרכבים שיש להם סוללות גדולות יותר - וגם אם כן, זה בא על חשבון משקל גבוהה יותר (כאן הבעיה העיקרית) עם כל החסרונות סביב העניין. יש יוניקורנים בכל סיפור אבל זה לא המיינסטרים.

4. אם להסתמך על העבר: כשיצאה הזרקת דלק אחרי קרבורטור, אנשים רצו קרבורטור כי פחדו מהזרקת דלק. אחרי שיצאה הזרקת דלק (חד נקודתית) יצאה אחריה הזרקת דלק רב נקודתית, החשש היה שם, אבל הזמן עבר ומכוני קרבורטור נסגרו וחלקם יישרו קו עם הטכנולוגיה - למדו והפכו מקצועיים. זו כבר היסטוריה...

טכנולוגיה חדשה ותיקונים זה תמיד שלב מאוד קשה, אבל בסופו של דבר זה יקרה (זה כבר קורה).

לפני כשעה, hans כתב:

ביום שבו יצרן אירופי גדול ירים מכונית חשמלית נורמלית יהיה אפשר לדון על חשמליות אירופיות.

כנראה שלא יקרה בזמן הקרוב. אם סטלנטיס זרקו לפח 20 מילארד אירו והחליטו לחבור לליפמוטור הסינית, כנראה שיש סיכוי שגם יתר המתחרים בסופו של דבר יעשו דברים דומים. כמו ש PSA עשו עאלק-שת"פ עם BMW לפני כמעט 20 שנה, זה מה שעלול לקרות גם בעתיד לעוד הרבה קונצרנים מוערכים.
במקביל להתפתחות הטכנולוגיה כנראה שיש לא מעט יצרנים אירופאיים שנמצאים במלחמת הישרדות ולכן הכסף הוא זה שקובע, השקעות עתק בטווח הקרוב כבר לא תראה.

ותנו לי לספר לכם שבימים האחרונים נהגתי על ה ATTO2EV, MG-S5 ו deepal S05 - ואני אומר לך חד משמעית שהאירופאים בהחלט צריכים להיות בלחץ.

איציק

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 39 דקות, איציק נ. כתב:

נהגתי על ה ATTO2EV, MG-S5 ו deepal S05

את מי אהבת?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

אני לא יודע מה זה המוסלמי הממוצע. יש שונות גדולה בין המהגרים המוסלמים באירופה, וגם שונות בטיפול בהם בקרב הממשלות השונות. 

לדבר על ההיבטים השליליים של ההגירה המוסלמית למערב אירופה לא נראה לי מוצדק. לי יש לפחות חמישה שכנים מוסלמים וכולם סבבה. 

שני טיעונים על אותו משקל ועם אותה רמת אמינות... על מי אנחנו עובדים? 

אתה זה שכותב הכללות "יצרן סיני ממוצע". לא אני. 

אז אולי תסביר מה זה יצרן סיני ממוצע? צ'רי? BYD? לי אוטו? אקספנג? ניו? סקייוורת'? 

לשעבר:

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

אם להסתמך על העבר: כשיצאה הזרקת דלק אחרי קרבורטור, אנשים רצו קרבורטור כי פחדו מהזרקת דלק. אחרי שיצאה הזרקת דלק (חד נקודתית) יצאה אחריה הזרקת דלק רב נקודתית, החשש היה שם, אבל הזמן עבר ומכוני קרבורטור נסגרו וחלקם יישרו קו עם הטכנולוגיה - למדו והפכו מקצועיים. זו כבר היסטוריה...

כאן אתה טועה.

כל הזרקות הדלק הראשונות היו רב נקודתיות. המערכות היו יקרות ומורכבות ולכן היו ברכבי יוקרה / רמות גימור גבוהות.

המכוניות העממיות או דגמי הבסיס המשיכו להימכר עם קרבורטור כי זה היה זול יותר.

באיזשהו שלב תקנות הזיהום החמירו ולא היה ניתן יותר לעמוד בהן עם קרבורטור, אפילו אלקטרוני, והקרבורטורים יצאו מהשוק לחלוטין.

כדי למנוע קפיצה גבוהה מידי במחירים של דגמי הבסיס, הומצאה ההזרקה החד נקודתית כתחליף זול לקרבורטור.

גם אלו לא היו יעילות במיוחד ולכן אחרי כמה שנים נעלמו מהשוק, יחד עם ירידת הרב נקושתית לכלל הדגמים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
Just now, amosbmw כתב:

כאן אתה טועה.

כל הזרקות הדלק הראשונות היו רב נקודתיות.

ידידי היקר, הטעות כאן היא שלך. בדוק את המקורות שלך.

TBI היתה שלב ביניים בין קרבורטור להזרקת דלק רב נקודתית, זה סוג של קרבורטור אלקטרוני.

ה MPI הגיע לאחר מכן.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...