Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברשותי מיטובישי האוטלנדר 2015.

הגעתי לעשות טסט ונכשלתי על זיהום אוויר בסל"ד גבוהה על 0.69% כאשר המקסימום הוא 0.3%

בדקתי עם הסורק OBD שלי, וראיתי שהupstream (לפני הממיר) נראה שעובד כמו שצריך (מחליף בין ~0.1V ל0.9V בזמן סל"ד גבוהה קבוע) ולעומתו הdownstream מעתיק אותו. מזה וקצת בדיקה בגוגל הנחתי שהממיר גמור (הגיוני, הרכב עם 400+ אלף קילומטראז עם ממיר מקורי)

הזמנתי ממיר ורגש חדש מאליבאבא והתקנתי..

חיממתי את הממיר החדש, נסעתי קצת, ועשיתי בדיקה עם הסורק שוב והתוצאה נראית מושלמת (מצורף תמונה). המתח יציב מאוד.

בגישה אופטימית זאת חיממתי את המנוע והגעתי לטסט. כמובן שהיה תור של השמחות אז בערך חצי שעה שהרכב היה רק בסלד סרק עם מזגן דלוק. 

הגעתי לבדיקה ונכשלתי רק שהפעם הCO היה 3.85, לעומת 0.69 פעם קודמת.

אין לי מושג למה זה קורה.

יש למישהו רעיון?

בנוסף, אשמח אם מישהו מכיר מוסך \ אדם כלשהו עם ידע רב בנושא שיודע לאבחן ולתקן. 

תודה.

cata.jpeg

בדיקהנכשלה.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Zetex
פורסם
לפני כשעה, Zetex כתב:

הזמנתי ממיר ורגש חדש מאליבאבא והתקנתי..

חיממתי את הממיר החדש, נסעתי קצת, ועשיתי בדיקה עם הסורק שוב והתוצאה נראית מושלמת (מצורף תמונה). המתח יציב מאוד.

בגישה אופטימית זאת חיממתי את המנוע והגעתי לטסט. כמובן שהיה תור של השמחות אז בערך חצי שעה שהרכב היה רק בסלד סרק עם מזגן דלוק. 

הגעתי לבדיקה ונכשלתי רק שהפעם הCO היה 3.85, לעומת 0.69 פעם קודמת.

קנית ממוכר אמין שלא החליף את המתכות היקרות שיש בממיר עם מתכות זולות ??? איך CO כל כך גבוה ? בטוח שזה לא טריק סיני לייצר ממיר עם מתכות סופר זולות שלא מהוות קטליזטור טוב ?!?

פורסם

אגב,

חשוב לציין, אתה אמור להחזיר ולהזדכות על הממיר הזה מול המוכר בעליבאבא, הממיר אמור להמיר CO ל CO2, 

ה CO נחשב למסוכן בהרבה מה CO2..

תדאג לזה, לא בטוח שזה יהיה קל, אבל אתה אמור להזדכות על זה. המתכות שם, יש להניח, לא מספיק טובות כדי להמיר CO ל CO2.

פורסם

לדעתי חוץ ממיר לא טוב. יש גם איזה בעיה בתערובת אוויר דלק.

זה אמור להיות קרוב ל1 (למבדה)

עם חריגות קטנות של 0.03 לזכרוני.

יש לך ערך חורג (לא יודע למה כתוב בו תקין)

יש לך 0.88

זה בעצמו גורם לזיהום 

• אהבתי 1

.

פורסם
לפני 4 דקות, om2 כתב:

לדעתי חוץ ממיר לא טוב. יש גם איזה בעיה בתערובת אוויר דלק.

זה אמור להיות קרוב ל1 (למבדה)

עם חריגות קטנות של 0.03 לזכרוני.

יש לך ערך חורג (לא יודע למה כתוב בו תקין)

יש לך 0.88

זה בעצמו גורם לזיהום 

ההפרש של הלמדא (למבדה) זניח ביחס ליחס המטורף של ה CO תקין לעומת נכשל.

נכון שבגלל שהלמדא 0.88 זה אומר שהתגובה עשירה יותר בדלק לעומת החמצן, והיחס לא 1:1, אבל היחס לא כזה פסיכי כמו חריגות ה CO.

פורסם

מצרף את המוכר שקניתי ממנו.

ביקורות טובות בסה"כ 

אני פחות דואג לגבי החזר כספי. הבעיה זה הזמן והתסכול בעיקר. אני נוטה להאמין שזה הממיר אבל הייתי רוצה לדעת אם יש אופציה לוודא ב100% שזה רוב הבעיה. 

Screenshot_20251226_030755_Alibabacom.jpg

פורסם
לפני 3 שעות, madmaxx כתב:

משהו אחד מוזר לי, לא הייתה נורת תקלת מנוע? אין קודי תקלה אחרים/נוספים? בדקת PCV? 

לפני ההתקנה היה P0421, מחקתי והיא לא חזרה.

מה זה PCV?

פורסם
לפני 8 שעות, Zetex כתב:

אני פחות דואג לגבי החזר כספי. הבעיה זה הזמן והתסכול בעיקר. אני נוטה להאמין שזה הממיר אבל הייתי רוצה לדעת אם יש אופציה לוודא ב100% שזה רוב הבעיה. 

אם פליטות ה CO עלו פי 5.5 זה בטוח הממיר

וזה מסתדר עם זה שתמיד אומרים שאסור לסמוך על הסיניים בדברים יקרים מיוחדים, רק בדברים זולים או דברים שנמכרים בכמויות ענקיות כמו סלולריים (גם יוקרתיים, כמו OnePlus או שיאומי סדרת הדגל)

פורסם (נערך)

היה לי פעם סיפור דומה בטסט.

1) פניתי לכמה מוסכים התשובה בטלפון נעה מ"מה אתה רוצה ממני?!"  (בעצבים) עבור ב"אני לא מתעסק בזיהום אוויר"+נפנוף
ועד "יש לך בעיה עם הממיר תחליף/תשפץ".

למדתי לא לפנות יותר עם הבעיה הזו כי זה מסוג הבעיות שלא מבינים/לא רוצים להתעסק (כנראה שאין בזה כסף).

2) לאחר שעשיתי שיעורי בית על הנושא החלטתי לקחת את הרכב ישירות למכון שמומחה בממירים ואגזוזים ולא למוסך.
תבקש שיבדקו פשוט את כל מערכת הפליטה - אגזוז וממיר - לראות שהם תקינים.

3) התברר שם שהבעיה לא באגזוז/ממיר בכלל אלא בתערובת לא תקינה והתשובות שקיבלתי במוסכים היו שגויות.

אני מהמר שכנראה אין ולא הייתה לך כל בעיה עם הממיר.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מה החומר שכתוב שהממיר עשוי ממנו? 

כמה הוא זול ביחס לממיר אם היית קונה בארץ או מזמין משהו של חברה מוכרת?

יש ביקורות של אנשים בדקו אותו טכנית?

יש מצב שיש עוד בעיה, אבל ככל הנראה הבעיה פה היא הממיר הסיני

צריך קודם לשים ממיר אחר ולראות

ערכים פי 5.5 יותר גבוהים ממה שהיה קודם, זה המון

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

להערכתי כשהחלפת ממיר לא אטמת כמו שצריך ונכנס לך אוויר למערכת שמשגע גם את המדידות, וגם את חיישן החמצן. זה יסביר גם את ה CO הגבוה. תבדוק אטימה במערכת הפליטה.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...