Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,
ברשותי אופל אסטרה דיזל 2.0 שנת 2015.
המנוע הנ׳׳ל משודך לתיבה המדוברת שנמצאת באינספור יצרנים מוכרים.
אני מחפש לרכוש שמן גיר, ולפי המלצות באינטרנט יש סטירה.
בחלק מהמקומות רשום Dexron Vi(6) שזה בעצם השמן גיר של GM,
ובשאר המקומות רשום JWS3324\AW-1\Toyota WS.
רכשתי Dexron 6 וכבר ביצעתי 2 החלפות חלקיות מאחר שגם ספקית חלקי החילוף אמרה לי שהם רואים שצריך Dexron 6.
אחרי קריאה נוספת לא כל כך ברור לי מה נכון ומה לא. לפי הצמיגות שני השמנים מאוד דומים אם לא זהים בטמפ קרות וחמות(עבודה).
בנוסף נראה כי עד שנה כלשהי התקן היה JWS3309 ולאחר מכן הם עברו לJWS3324, בקיצור סלט!
אשמח לקצת עזרה מאנשים שיש להם נסיון עם הגיר הנ׳׳ל ולהבין איזה שמן הוא הנכון והאם עשיתי טעות - במידה וכן היכן אפשר לרכוש את השמן המתאים.
מציין כי אין שום הבדל בהתנהגות של הגיר לאחר החלפת השמן, לטובה ולרעה.
בתודה מראש ! :) 

להלן השמן שהוחלף אליו.

image.thumb.png.af3c373e416625310d923b0c5aadda21.png

עריכה אחרונה על ידי eden-h
פורסם

בתיבה שלך השמן הנכון הוא אכן JWS-3342. האם הדקס 6 כ"כ שונה ממנו? נמתין לתגובה של מישהו מומחה יותר.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 12 שעות, Gavrik כתב:

אין לך מה לדאוג התקנים האלה זהים, שמנים רבים שנועדו לתיבות האלה (כמו למשל kixx multi atf) עומדים גם בתקן dextron וגם בתקן toyota aw1/ws בו זמנית.

הבעיה שיש פוסטים בחול שאומרים שבהכרח צריך AW-1 ושדקסרון 6 לא באמת זהה.
השאלה מה שמו ברכב הנ״ל מהחברה, או לפחות בגיר הזה באופן כללי בכל יצרן.
בנוסף לאחר קריאה מעמיקה נאמר שלא לשים בשום פנים באופן שמנים שיש להם המון תקנים לדוגמא “Valvoline MaxLife multi Vehicle”
המון מידע מוטעה וגם לא ברור לי מה הוראות היצרן כי בכל מקום נאמר אחרת.
 אני פשוט בלחץ כי אני לא רוצה לעשות נזק לגיר, הרכב לא נסע המון לגילו ואני מנסה לשמור על המכלולים כמה שיותר.

לפני כשעה, Jack457 כתב:

בתיבה שלך השמן הנכון הוא אכן JWS-3342. האם הדקס 6 כ"כ שונה ממנו? נמתין לתגובה של מישהו מומחה יותר.

אמת, מחכה לחובבי הצרפתיות. הגיר הזה מאוד נפוץ בארץ ב3008.

פורסם
בתאריך 21.11.2025 בשעה 03:23, eden-h כתב:

ובשאר המקומות רשום JWS3324\AW-1\Toyota WS.

יכול להיות שיש משהו בזה, וזה לא בדיוק דקסרון. היצרנים הבאים הוציאו נוזלים ייחודיים בנוסף לדקסטרון 6. חפש בקישורים "TF-80":

https://www.aisinaftermarket.eu/wp-content/uploads/2025/07/PRODUCT_SHEET_ATF_AW1.pdf

https://www.ravenol.de/en/product/getriebeoel/getriebeoel-fur-automatikgetriebe/ravenol-atf-t-ws-lifetime

הנוזל של אייסין: this new fluid is based on a formulation that meets the exact specifications of OE manufacturers

או שתקנה בארץ נוזלים מקוריים של היצרנים שמופיעים במסמך של אייסין.

אגב, נראה שקסטרול ממליצה להחליף את הדקסרון 6 שלה לרכב כל שנה או 30K ק"מ! (אולי טעות בקטלוג ומציגים את פרק הזמן להחלפת שמן מנוע), אז אולי הדקסרונים למיניהם יתאימו אבל רק לפרק זמן קצר יותר כמו חלקיי חילוף אחרים שאינם מקוריים בגלל התאמה לא מושלמת.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, mcaspi כתב:

יכול להיות שיש משהו בזה, וזה לא בדיוק דקסרון. היצרנים הבאים הוציאו נוזלים ייחודיים בנוסף לדקסטרון 6. חפש בקישורים "TF-80":

https://www.aisinaftermarket.eu/wp-content/uploads/2025/07/PRODUCT_SHEET_ATF_AW1.pdf

https://www.ravenol.de/en/product/getriebeoel/getriebeoel-fur-automatikgetriebe/ravenol-atf-t-ws-lifetime

הנוזל של אייסין: this new fluid is based on a formulation that meets the exact specifications of OE manufacturers

או שתקנה בארץ נוזלים מקוריים של היצרנים שמופיעים במסמך של אייסין.

אגב, נראה שקסטרול ממליצה להחליף את הדקסרון 6 שלה לרכב כל שנה או 30K ק"מ! (אולי טעות בקטלוג ומציגים את פרק הזמן להחלפת שמן מנוע), אז אולי הדקסרונים למיניהם יתאימו אבל רק לפרק זמן קצר יותר כמו חלקיי חילוף אחרים שאינם מקוריים בגלל התאמה לא מושלמת.

Ravenol לצערי לא קיימים לרכישה בארץ. חפרתי.
העניין הזה ממש הוציא אותי מדעתי ומצאתי היום(שבת) בחנות חלקי חילוף שמן גיר Fuchs Titan ATF 6400.
שמן מאוד איכותי מיצרן גרמני, מותאם לגירים יפניים בעיקר.
שם מצויין מפורשות תמיכה ב2 התקנים שאני צריך ואפילו Toyota WS,
מצרף תמונה -
 image.thumb.jpeg.7328575d448e013a8d3385042ea1c6c3.jpeg
רכשתי 8 ליטר וביצעתי 2 החלפות חלקיות בתקווה שרוב ה׳׳זבל׳׳ ששמתי יצא משם.
סכום יפה שפשוט זרקתי לפח לצערי, מחר אצור קשר עם החברה שנתנה לי את השמן הקודם.
אעדכן איך הגיר מתנהג והרכב מרגיש, עד כה נהדר.. אם כי הגיר הזה(עוד לפני ההחלפה הראשונה אפילו)לא הדבר הכי חלק בעולם.. מצד שני זה האוטומט הראשון שלי ועד היום נהגתי ברכבים ידניים בלבד ככה שאין לי מדד.

לפחות השמן גיר הקודם יצא ממש נקי כבר (הדקסרון 6)
image.thumb.jpeg.30784d482a9bc78c0f100818e9737bb7.jpeg
כנראה שעשיתי עבודה טובה בהחלפות הקודמות ;)

עריכה אחרונה על ידי eden-h
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, eden-h כתב:

שם מצויין מפורשות תמיכה ב2 התקנים שאני צריך ואפילו Toyota WS

נראה לי שההחלפה היתה מיותרת. 

ומה שרשום זה שהוא מומלץ גם לשימוש איפה שהתקנים שציינת נדרשים. לא אישורים ולא ספסיפקיציה (העמודות משמאל). גם לא מבין את הנמהרות להחליף לאור הדאגה שלך בנושא. 

גם הדקסרון 6 של איסידלקו "תומך" בהם. 

https://acdelco.com.au/gm-b2cau/cms/pdf/Flyers/ACDelco Dexron VI Premium Full Synthetic ATF Sell Sheet.pdf

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

אתה.... עושה ביקורי בית...?

נראה אחלה עבודה

מטפל לבד איפה שאפשר.. כמה שאפשר.. חח

לפני כשעה, Tom_22 כתב:

נראה לי שההחלפה היתה מיותרת. 

ומה שרשום זה שהוא מומלץ גם לשימוש איפה שהתקנים שציינת נדרשים. לא אישורים ולא ספסיפקיציה (העמודות משמאל). גם לא מבין את הנמהרות להחליף לאור הדאגה שלך בנושא. 

גם הדקסרון 6 של איסידלקו "תומך" בהם. 

https://acdelco.com.au/gm-b2cau/cms/pdf/Flyers/ACDelco Dexron VI Premium Full Synthetic ATF Sell Sheet.pdf

אתה לא טועה.
אבל חשוב לציין כשמחפשים לפי דגם הגיר ולא לפי הרכב, אין שום המלצה לשים דקסרון 6 *בשום מקום* אלא רק את התקנים המדוברים, חפרתי את האינטרנט..
חברה מרוסיה המליצו על השמן הזה ולכן הלכתי עליו, הוא גם בעל צמיגות שונה מדקסרון 6 בטמפ קרה וכן גם בגבוהה.
בקיצור, ממש חששתי לעשות נזק לגיר כי הוא ידוע בתור גיר שמאוד רגיש לנוזלים לא מתאימים אז מיהרתי לבצע החלפה..
צעד נכון או לא? קטונתי לכן אני כותב כאן.

פורסם
לפני 48 דקות, Tom_22 כתב:

אבל גם השמן ששמת עכשיו בעל Approval (שזה גבוה יותר בהיררכיה מאשר Recommendations) של הדקסרון 6.

נכון.
אבל בספסיפיקציה בשורה השניה, נכנס שם התקן של אייסין.

פורסם

הבעיה עם שמנים לתיבות הילוכים, זה שבניגוד לשמן מנוע לרוב אין "אישור יצרן". יש מקרים שאתה יכול למצוא שמן גיר ספציפי ליצרן/דגם תיבה שמי שמייצר אותו מייצר גם ליצרן הרכב, אבל בתכלס אין לו שום אישור רשמי מהיצרן לכך שהשמן הזה מתאים. 

פורסם
לפני 11 שעות, eden-h כתב:

אם כי הגיר הזה(עוד לפני ההחלפה הראשונה אפילו)לא הדבר הכי חלק בעולם.. מצד שני זה האוטומט הראשון שלי ועד היום נהגתי ברכבים ידניים בלבד ככה שאין לי מדד.

אם אתנ מרגיש החלפות לא חלקות, בעיטות וכו... בצע עדכון תוכנה לגיר.

שיפר משמעותית את התנהגות הגיר ברכב הקודם שלי שהיה בו אותו גיר (פיג'ו 308)

פורסם
לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

אם אתנ מרגיש החלפות לא חלקות, בעיטות וכו... בצע עדכון תוכנה לגיר.

שיפר משמעותית את התנהגות הגיר ברכב הקודם שלי שהיה בו אותו גיר (פיג'ו 308)

מעניין!

איפה ניתן לבצע כזה דבר בהתחשב שאני נוהג באופל מהדור לפני שהם נקנו ע״י סטלנטיס?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...