Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היום נוהג בקורולה ספייס+ פרטית שעוד דקה חוגגת 4.5 (איתי מהרגע שיצאה מהיבואן). היום נסועה שנתית של אזור ה-30K ק"מ (ממוצע של 125 ק"מ יומי לא כולל סופ"שים ונסיעות מעבר).

מתוך מבחר הרכבים המוצעים בליסינג של העבודה התמקדתי בהיברידיות בלבד (כל החשמליות נפסלו) בשל תקציב דלקן נדיב מאוד.

2 הרכבים המוזכרים הם בעלי תא מטען יחסית גדול (~460 ליטר קונה ו-~480 ליטר בטיגו 7), אבל הטיגו מאובזרת ומרווחת הרבה יותר.

עלויות - שווי העסקאות זהה, אבל בשל הטבת המס על הצ'רי יישאר בפועל יותר בנטו (פגיעה בסוציאלי לא מעניין כרגע).

דלק - כפי שציינתי, אני זכאי לדלקן עם תקציב דלק נדיב, לא חושב שאגיע לחריגה (להבנתי הקונה עושה 1:17/18, לגביי הצ'רי - הנתונים עמומים, אז אצא מנקודת הנחה 1:14). אין לי בבניין עמדת טעינה עבורה. יש עמדות טעינה במקום העבודה, לא התנסיתי איתן ומשער שהזמינות תהיה לסירוגין.

עשיתי נסיעת התרשמות בקונה.

לא נהגתי בצ'רי - מסתבר שמאפשרים עליה נסיעות מבחן רק באזור המרכז.

על פניו הנטייה היא לטיגו בגלל המרחב הפנימי, אבזור בגרסת הבסיס, תא המטען הגדול יותר וכמובן הטבת המס הקורצת.

אבל -

מישהו התנסה עם הצ'רי טיגו 7 PHEV או גרסה דומה ויכולל לחוות דעה על נוחות הנסיעה וצריכת דלק ממוצעת ללא טעינה?

(העדפתי אותה על פני ג'קו 7 PHEV בשל תא המטען וממשק המשתמש, שבג'קו הכלללל עובר דרך המולטימדיה ונראה לי הכי לא בטיחותי שבעולם להתעסק עם זה תוך כדי נהיגה)

תודה מראש למגיבים!

פורסם

מבדיקה שלי דווקא הקונה יותר מרווחת מהצ'רי שדי צפופה למרות המראה הבומבסטי החיצוני והגודל החיצוני הגדול יותר.

בקונה גם מרווח הרגליים במושב האחורי עדיף  וגם ריצפת הרכב נמוכה יותר מזו של הצ'רי שבה הריצפה גבוהה ואין הרבה מקום לכפות הרגליים של יושבי המושב האחורי להכנס מתחת למושבים הקדמיים.

לפחות מהסתכלות על שני תאי המטען גם כאן זה של הקונה נראה לי גדול יותר אבל זה מצריך בדיקה.

אם תטעין את הצ'רי אז צריכת הדלק תהיה כמובן טובה יותר מזו של הקונה.

אם לא תטעין אז הקונה צפויה להיות חסכונית יותר, אבל זה מצריך בדיקה.

בקונה הנדסת אנוש מצויינת כנהוג ברכבי קונצרן יונדאי - קיה לעומת בצ'רי שהרבה מופעל מהמסך.

בצ'רי מושבי עור סינטטי ואני לא זוכר אם יש בה איוורור מושבים קדמיים, אם אין זה זוועה (ואם יש ילדים מאחורה להם בכל מקרה יהיה זוועה, אולי ניתן לפתור את זה חלקית באמצעות כיסויים).

כשהצ'רי תהיה מוטענת הנסיעה בה תהיה נעימה יותר וחזקה יותר.

לגבי הבדלי אבזור אני לא בקיא.

הצ'רי נראית טוב יותר מבפנים, על סף יוקרתית לעומת הקונה עם פלסטיקה פשוטה.

בשורה התחתונה אני הייתי לוקח את הקונה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, zvit כתב:

עברתי על לא מעט סקירות כתובות ומצולמות.

בסוף המידע בחלקו סותר ולא תמיד ברור, במיוחד לגביי התנהוגת הרכב במידה ולא מטעינים אותו באמצעות עמדת טעינה.

לפני 16 שעות, mottis כתב:

קח בחשבון שהטבת המס לרכבי פלאג אין עשוחה להתבטל!

אני הייתי בוחר בקונה בזכות איכות עדיפה.

כבר מספר שנים מדברים על כך שהמס על פלאג אין יעלה, אבל בפועל הוא נשאר כפי שהוא בשל לוביסטים.

גם אם כן, אני בספק שישתווה באופן מלא לזה של היברידי.

לפני 12 שעות, bigzoltar כתב:

מבדיקה שלי דווקא הקונה יותר מרווחת מהצ'רי שדי צפופה למרות המראה הבומבסטי החיצוני והגודל החיצוני הגדול יותר.

בקונה גם מרווח הרגליים במושב האחורי עדיף  וגם ריצפת הרכב נמוכה יותר מזו של הצ'רי שבה הריצפה גבוהה ואין הרבה מקום לכפות הרגליים של יושבי המושב האחורי להכנס מתחת למושבים הקדמיים.

לפחות מהסתכלות על שני תאי המטען גם כאן זה של הקונה נראה לי גדול יותר אבל זה מצריך בדיקה.

אם תטעין את הצ'רי אז צריכת הדלק תהיה כמובן טובה יותר מזו של הקונה.

אם לא תטעין אז הקונה צפויה להיות חסכונית יותר, אבל זה מצריך בדיקה.

בקונה הנדסת אנוש מצויינת כנהוג ברכבי קונצרן יונדאי - קיה לעומת בצ'רי שהרבה מופעל מהמסך.

בצ'רי מושבי עור סינטטי ואני לא זוכר אם יש בה איוורור מושבים קדמיים, אם אין זה זוועה (ואם יש ילדים מאחורה להם בכל מקרה יהיה זוועה, אולי ניתן לפתור את זה חלקית באמצעות כיסויים).

כשהצ'רי תהיה מוטענת הנסיעה בה תהיה נעימה יותר וחזקה יותר.

לגבי הבדלי אבזור אני לא בקיא.

הצ'רי נראית טוב יותר מבפנים, על סף יוקרתית לעומת הקונה עם פלסטיקה פשוטה.

בשורה התחתונה אני הייתי לוקח את הקונה.

תודה על החוות דעת!

לסיכום - אני חושב שהתגבשה דיעה סופית.

תודה רבה וסופ"ש נעים!

• מעניין 1
פורסם (נערך)

חובה שתבצע בדיקה גם בעצמך של הצ'רי לפני החלטה סופית!

נזכרתי שבקונה במושב הנוסע ליד מושב הנהג בריצפת הרכב בית הגלגל הפריע לי מאד לכף רגל ימין ולא אפשר להניח אותה בתנוחה טבעית כשהרגל ישרה קדימה אלא הצריך להסיט אותה למרכז הרכב.

תבדוק אם זה יפריע בשביל מי שישב שם אולי הוא נמוך יותר (בדרך כלל אישה) וזה לא יפריע לו.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם

רק כאן יציעו לך לקחת את הקונה כשאין בכלל בסיס להשוואה, רשמת בעצמך את הסיבות למה לקחת את הצ'רי.

סיבה נוספת - הקונה עגלה.

בתאריך 4.9.2025 בשעה 12:03, ehud83 כתב:

הטיגו מאובזרת ומרווחת הרבה יותר.

עלויות - שווי העסקאות זהה, אבל בשל הטבת המס על הצ'רי יישאר בפועל יותר בנטו

יש עמדות טעינה במקום העבודה

פורסם

אכן הקונה חלשה יותר, אבל בכל זאת מדובר על רכבים משפחתיים ולא מעבר, ואני מתייחס לזה בהתאם.

הייתי היום באחת הסוכנויות של צ'רי להתרשם פיזית מהרכב. זכרוני לא הטעה אותי - אני עדיין גורס שהוא מרווח יותר מהקונה, במיוחד ליושבים מאחורה.

בדקתי את הטענה שיש פחות מקום לרגליים ליושבים מאחורה בטיגו 7. זה נכון חלקית. הכיסוי של המושבים הקדמיים הוא יחסית קשיח והוא יורד מספר ס"מ מתחת לרף המושב, ולכן ההרגשה הזו.

כמכאניקר במקור - יש מספר פתרונות פשוטים לשפצר את זה (לא אפרט פה).

הרכב לא מושלם ובאופן אישי לא הייתי מתקרב לאף אחד מהם כרכב פרטי, אבל במסגרת האילוצים קיבלתי/נו החלטה.

סופ"ש נעים!  :rolleyes:

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...