Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

מחפש המלצה על זוג אופניים (לא חשמליות) שיוכלו לשמש בנסיעה מאיזור כפר גנים ג', לאיזור של צומת קוקה קולה בבני ברק. בנוסף יש עוד שאלות 'פילוספיות'

- ליסוע על המדרכה או הכביש?

-האם שווה לשקול ללכת ברגל במרחק כזה? 

-אופני הרים או כביש? 

תודה רבה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עצמאות, זבוטינסקי גש ואז דוך לגשר קולה. זה המסלול אני מאמין.

אופני כביש לא הייתי ממליץ בשל סבילות נמוכה לפאנצרים.

אופני שטח זק עם צמיגים לא רחבים מדי או אופני עיר , יעשו את העבודה

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

את המסלול תכנן עם גוגל מפות, לא צריך לקחת יותר מרבע שעה, יש לך שם שבילי אופניים חלק מהדרך בשאר הדרך הייתי מתחיל רק על מדרכות, ואם זה רחובות שקטים אז פולש לכביש.
אופני כביש לא יעמדו במסלול עם מדרכות.
ללכת ברגל בקיץ זה סיוט, תגיע רטוב לגמרי (באופניים פחות).
ממליץ לך לקנות אופני אלומיניום יד שניה, זנב קשיח, ללא הילוכים קידמיים, אם יתאים לך תשדרג בהמשך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 4 שעות, nglancer כתב:

את המסלול תכנן עם גוגל מפות, לא צריך לקחת יותר מרבע שעה, יש לך שם שבילי אופניים חלק מהדרך בשאר הדרך הייתי מתחיל רק על מדרכות, ואם זה רחובות שקטים אז פולש לכביש.
אופני כביש לא יעמדו במסלול עם מדרכות.
ללכת ברגל בקיץ זה סיוט, תגיע רטוב לגמרי (באופניים פחות).
ממליץ לך לקנות אופני אלומיניום יד שניה, זנב קשיח, ללא הילוכים קידמיים, אם יתאים לך תשדרג בהמשך.

תודה. יש משמעות ל26 או 29? מה מחיר טוב לזוג כזה? 

פורסם

אני ממליץ על אלו.

https://www.pedalim.co.il/marin-kentfield-1-st-2021?srsltid=AfmBOoru41nK9yVpLItz4jI8X325UTryw1AhxyuTK6QIKqb6ik_ApWxP

יש אותם לזוגה.

אופני עיר.

תנוחת רכיבה זקופה, לראות טובה.

הצמיגים שמנמנים לעיר (עדיף על צמיגי שטח).

אין בולם (מיותר וסתם מכביד)

חבל שהבלמים לא הידראולים, אבל זה לא קריטי לעיר.

7 הילוכים, מספיק.

לפני כשנה לא מצאתי משהו יותר טוב להתניידות בעיר. 

הוספתי סקירה טובה

________

לפני 7 שעות, mrmiki1234 כתב:

- ליסוע על המדרכה או הכביש?

תראה את המפה. האיזור הזה ממש לא טוב לאופניים, בכללי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במידות M ומעלה "29 היום זה הסטנדרט.

זוג חדש כזה מהדגמים הבסיסיים (אופני כניסה) יעלה כ-2500 פלוס מינוס 500 (וכנראה כחצי מזה למשומש).

אני התחלתי עם אלה: https://www.rosen-meents.co.il/אופני-הרים-זנב-קשיח-אלומיניום-GT-AVALANCHE-SPORT-2021

לא הייתי מוותר על בלמי דיסק הידראוליים (יש גם מופעלי כבל בדגמים הזולים),

ומעדיף ללא מעביר קדמי, אבל זה כבר פחות מהותי.

פורסם

לפני 12 דקות, BoazB11 כתב:

במידות M ומעלה "29 היום זה הסטנדרט.

זוג חדש כזה מהדגמים הבסיסיים (אופני כניסה) יעלה כ-2500 פלוס מינוס 500 (וכנראה כחצי מזה למשומש).

אני התחלתי עם אלה: https://www.rosen-meents.co.il/אופני-הרים-זנב-קשיח-אלומיניום-GT-AVALANCHE-SPORT-2021

לא הייתי מוותר על בלמי דיסק הידראוליים (יש גם מופעלי כבל בדגמים הזולים),

ומעדיף ללא מעביר קדמי, אבל זה כבר פחות מהותי.

אין שום סיבה לקנות אופני שטח עם צמיגי שטח ובולם לרכיבות בעיר, וגם מעביר קדמי זה מיותר (ולוותר עליו באופני שטח זה לייקר עוד).

הדיראולי זה נחמד, זה שימושי בשטח (בגלל המודולציה והעובדה שהגוף עובד קשה, עדיף שלבלום לא תצטרך להתאמץ בכלל), פחות משמעותי בעיר.

פורסם

מחיר טוב למארין... דעתי בעניין:

כשאומרים "עיר" זה תלוי איזן עיר. בתל אביב / רמת גן אני מתנהל עם ברומפטון, צמיגים דקיקים בלי בולם קדמי ובלי כלום, ואין שום קושי בנוחות כי 90 אחוז מהתוואי הוא שבילי אופניים, ו-10 אחוז זה מדרכות עם הנמכות במפגשי כביש. כמעט מושלם.

אני לא מכיר בכלל את האזור המדובר בפתח תקווה, זה משהו שפות"'ש צריך לבדוק בעצמו. אם המצב דומה - אז אופני עיר. אבל לחלופין, אם המצב הוא כמו בירושלים - שילוב מנצח של בורות ומפלסים ומכשולים ומה לא - אופני עיר עם בולם זעזועים או אופני שטח בסיסיים יכולים להקל על הרכיבה.

(כשאין לי ברירה אני מתנהל עם הברומפטון גם בירושלים, אבל זה די הארד-קור)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בולם באופניים של 2500 ש״ח מוסיף הרבה משקל והשיכוך מוגבל.

אם כבר, הצמיגים העוד יותר בשרניים תורמים יותר, אבל מקשים על הדיווש משמעותית.

אבל הקיקר הוא שהמארין שוקלים 2 ק״ג פחות מה-GT, וזה המון.

אם מוסיפים לזה צמיגים יותר ״מהירים״, הפער בקלות הדיווש עוד גדל.

פורסם

המלצות לתכנון מסלול:

1. להעזר במפה הזו: https://bikemap.dan.city/ לא בדקתי כמה היא מעודכנת, אבל בזמנו היא היתה מושקעת ומאוד שימושית לי. אם כי זה לא היה באיזור של פות"ש

2. באופן כללי, להמנע מצירים ראשיים, אלא אם יש בהם שבילי אופניים יעודיים או לחילופין מיעוט הולכי רגל. לרחובות קטנים יש את הסיכונים שלהם (יציאות מחניות פתיחת דלתות...), אבל הכל שם מתנהל לרוב לאט יותר, ויש גם יתרון של צל מוגבר כשאתה רוכב בתוך שכונת מגורים והבניינים מצילים עליך חלק מהדרך.

3. אם רכיבת תחבורה זה משהו חדש לך, קח את הזמן למצוא מסלול בטוח, ועד שתכיר את נקודות התורפה שלו, רכב במשנה זהירות. להכיר אומר לזהות את הצומת העיוור שבו לא רואים אותך עד לרגע האחרון, או את הצומת שבו כולם כמעט לא עוצרים בעצור, את היציאה של גינת המשחקים שממנה עלול לצוץ ילד בריצה, את הבור העמוק שבקושי רואים ועלול לעקם לך גלגל...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני אישית הייתי נמנע מכל המלצות על אופניים חדשות בכ2000 שקלים ומעלה בשביל נסיעה כזאת זה ממש ממש מרתיע.
ההמלצה שלי על אלומיניום זנב קשיח עם בולם קדמי היתה בעיקר בגלל הזמינות, יש כאלה מלא ביד 2 והייתי הולך רק על 29.
אני נוסע על כאלה לעבודה, 50 דקות ויש יתרון נוסף איתם שאפשר גם לעשות סיבוב בירקון או בשטח אחר בשביל הכיף מדי פעם.

פורסם

למה לו לקנות ביד2, כשיש לו מה שהוא צריך חדש?!

בו נראה מה מציעים הקנונדייל

1. שוקלים קילו פחות. בו... זה לא מעט. הקילו הנוסף הזה, שיורד מ-13.5 ל-12.5 הוא בד״כ יקר (גם באופני שטח).

מורגש?!

ברגע שצוברים מהירות, לא. בזינוק בעלייה - כן.

2. בולם מתאים לעיר. טוב שיש. יתרון

3. הילוכים - פחות אוהב מעביר קדמי. לדעתי זה חיסרון, אבל מדובר במערכת יותר מבסיסית. תיקו.

האם לקנות כאלו משומשים?!

אם במצב טוב... כן! פגז של אופניים.

עכשיו, כמה כאלו מכרו בארץ?

מה הסיכוי למצוא יד 2?

אני אומר... קרוב לאפסי...

לפני 1 דקה, nglancer כתב:

אני אישית הייתי נמנע מכל המלצות על אופניים חדשות בכ2000 שקלים ומעלה בשביל נסיעה כזאת זה ממש ממש מרתיע.

זה כי אתה לא יודע מה יש.

לפני 1 דקה, nglancer כתב:

ההמלצה שלי על אלומיניום זנב קשיח עם בולם קדמי היתה בעיקר בגלל הזמינות, יש כאלה מלא ביד 2 והייתי הולך רק על 29.
אני נוסע על כאלה לעבודה, 50 דקות ויש יתרון נוסף איתם שאפשר גם לעשות סיבוב בירקון או בשטח אחר בשביל הכיף מדי פעם.

אתה לא עונה לדרישה, אתה בסה״כ מספר מה יש לך...

הוא לא מחפש אופניים לשטח והוא לא צריך בולם קדמי זול. זה סתם מוסיף המון משקל לאופניים, מכביד על הדיווש וזריזות ההיגוי, ולא נותן כמעט שום יתרון.

פורסם
לפני 4 דקות, falou כתב:

למה לו לקנות ביד2, כשיש לו מה שהוא צריך חדש?!

בו נראה מה מציעים הקנונדייל

1. שוקלים קילו פחות. בו... זה לא מעט. הקילו הנוסף הזה, שיורד מ-13.5 ל-12.5 הוא בד״כ יקר (גם באופני שטח).

מורגש?!

ברגע שצוברים מהירות, לא. בזינוק בעלייה - כן.

2. בולם מתאים לעיר. טוב שיש. יתרון

3. הילוכים - פחות אוהב מעביר קדמי. לדעתי זה חיסרון, אבל מדובר במערכת יותר מבסיסית. תיקו.

האם לקנות כאלו משומשים?!

אם במצב טוב... כן! פגז של אופניים.

עכשיו, כמה כאלו מכרו בארץ?

מה הסיכוי למצוא יד 2?

אני אומר... קרוב לאפסי...

זה כי אתה לא יודע מה יש.

אתה לא עונה לדרישה, אתה בסה״כ מספר מה יש לך...

הוא לא מחפש אופניים לשטח והוא לא צריך בולם קדמי זול. זה סתם מוסיף המון משקל לאופניים, מכביד על הדיווש וזריזות ההיגוי, ולא נותן כמעט שום יתרון.

ידעתי שאני אכנס למלחמת תגובות איתך, רק לא חשבתי שזה יהיה תוך 2 דקות.
ניסיתי להיות מציאותי מאחר ופותח הטרייד לא ציין תקציב, אבל כן ציין שהוא בכלל לא בטוח שבא לו אופניים, שיערתי שזה גם עניין של חיסכון.
ולכן להמליץ על להכנס לתחום ב4000 שקל הקנונדייל כחדשות, כמו שאתה ממליץ, נראה לי לא מתאים.
בנוסף אם אני שוקל 80 והאופניים 12.5 או 13.5 זה לא בדיוק משפיע על זינוק בעליה, זה בהחלט משפיע על נוחות החיים הנוספת, הרמת האופניים לבית וכו.

פורסם
לפני שעה, nglancer כתב:

ולכן להמליץ על להכנס לתחום ב4000 שקל הקנונדייל כחדשות, כמו שאתה ממליץ, נראה לי לא מתאים.

לא נראה לך כלום. לא כתבת סיבה למה ״זה לא מתאים״.

כתבת ללא נימוק. תנמק, נראה מי צודק.

איזה קנונדייל קונים ב-4000?

והמלצתי על הקנונדייל שקישר @fatboy1340, כטובים יותר, וגם הסברתי למה. אבל הם לא שטח והם לא 29. הם 700.

ולא יודע אם יש בכלל כאלו בארץ

זו הייתה השורה התחתונה שלי.

השאלה היא שאלה של תקציב.

מה שהמלצתי, טוב מספיק.

הקנונדייל, טובים יותר (משקל ובולם עיר, לא שטח), אבל הם תיאורטים.

אתה המלצת על ״29 אינטש״. זה כבר אופני שטח, וזה לא מתאים משום בחינה. אלו יהיו אופניים כבדים (15 ק״ג), מסורבלי זינוק והיגוי, עם צמיגים מוגזמים ומעביר קדמי מיותר.

וכן, 1.5-2 ק״ג פער זה משמעותי ומורגש באופניים.

• תוכן חדש...