Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שזה מה שעושים במדינות מסויימות לגבי מהירות. שווייץ מפורסמת בכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא יותר פשוט שהקנס יהיה פרופורציונלי לשווי הרכב?

למרות שגם זה כנראה לא יעבוד במדינה שבה מרצדסים חונים על המדרכה והפקחים מפחדים להתקרב.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

השוויצרים ניגשים להצהרת המס שלך. אתה יכול להיות בעל סוזוקי אלטו, אבל הקנס יהיה לפי מה שהרווחת מרשת בתי הזיקוק שלך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

לא יותר פשוט שהקנס יהיה פרופורציונלי לשווי הרכב?

לפני הרבה שנים, כתבתי בדיוק את זה פה בפורום. 

קיבלתי התראה על זה. 

לך תבין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כבר יש קנסות לפי רמת ההכנסה, קוראים לזה מיסים😁

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
Just now, SlowRide כתב:

כבר יש קנסות לפי רמת ההכנסה

לכל הכנסה יש גם הוצאה. 

ככה בדיוק , אה, אההה, איך אנסח את המילה שאני מחפש, הממ, אה, מברווזים אותנו. מכניסים ומוציאים עד שגומרים (את הקריירה).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אז רק שאני אבין.
אדם רוכש נכס במיטב כספו , אתם מציעים שהרשויות יבחנו את תדירות השימוש בו,  ואם השימוש אינו תדיר מספיק , יש לקנוס/למסות את בעל הנכס ?
יש לכם את זה ביותר חדירה לפרטיות ?
אבל רגע , למה לעצור בנדל''ן ? בואו נבקש שיבדקו כמה אנחנו נוסעים ברכבנו , אם לא נוסעים מספיק , נשלם אגרה כפולה !
אולי על הדרך נבקש גם חובת הצבת מצלמה במקרר , כל אחד שיקנה מוצרי מזון ולא יצרוך אותם , מה שנקרא מבזבז אוכל - יקנס מיידית !

מקווה שאתם מבינים את האבסורד ....

לעניין דירות ריקות.
לא חושב שיש אינטרס למישהו , לא לערייה ולא לתושבים להקפיץ ארנונה על מנת להלחם בתופעה "הנבזית" שבה בעלי דירות מחליטים לעשות שימוש מופחת בנכסם.
תחשבו רגע,  למה משמשת הארנונה ? לפינוי זבל , תחזוקת הרחוב, תאורה , גינון , חינוך ובתי ספר ועוד שירותים קהילתיים.
אז העיריה מצד אחד מקבלת תשלומי ארנונה ומצד שני בעלי הנכס לא מעמיסים על הערייה בצריכת שירותים - במילים אחרות הם הלקוחות הכי טובים שהעיריה יכולה לקבל.
בדיוק כמו שהלקחות הכי טובים של החדר כושר , הם אלו שלא באים, בזכותם החדר כושר יכול להשקיע יותר באילו שכן באים.
נשמע לכם הגיוני שאחד שמגיע פעמיים בשנה יתבקש לשלם בשנה הבאה מחיר כפול ל המנוי ?

• אהבתי 2
פורסם

קצת התפזרת...

אם יש כל מיני עשירים שקונים מכוניות כהשקעה ותופסים את רוב החניות ברחוב,

אז כן, בהחלט אני מצפה שאיזו רשות שתתערב.

ואם מישהו משקיע את מיטב כספו במזון שמצחין את הסביבה כי הוא בכלל לא נמצא לאכול אותו,

אז גם פה אני מצפה מהרשות להתערב.

וכן הלאה... (חדר כושר הוא עסק פרטי ואין זה מענייני איך הוא מתנהל).

אז גם במקרה הזה של הדיור, כשזה במימדים של תופעה נרחבת עם השפעות מזיקות לסביבה,

אז יש לדעתי מקום לרשות להתערב כדי לתקן את הלקוי.

נכון שדירות ריקות לא מעמיסות על תשתיות עירוניות כמו ביוב ופינוי אשפה,

אבל במספר גדול גורמות למוסדות חינוך להיות רחוקים יותר, לחנויות להיות קטנות יותר וכו',

למחירים גבוהים של קנייה ושכירות, לתחושת חוסר בטחון כשהרבה דירות סביבך ריקות

ואין שכן לפנות אליו בעת הצורך, או לקשיש שנפל ואין לידו שכן ערני שישמע את זעקותיו, וכדו'.

פורסם

דוגמה מהעבר, כשהייתי סטודנט ויצאתי לחלופי סטודנטים בהולנד, מדינה דמוקרטית עם כלכלה חופשית לכל הדיעות.

באותה תקופה היה בהולנד מחסור חמור בדיור, לפחות לסטודנטים.

אז הממשלה לא רק הגבילה השכרת דירות (דירות הושכרו רק לסטודנטים שמשפחתם מתגוררת במקום מרוחק), אלא גם בשיבוץ הסטודנטים, על מנת שילמדו בקרבת מגורי הוריהם ויישארו לגור עימם. כמובן שהתפתח שוק שחור של שכירויות משנה, אבל זו היתה מדיניות הממשלה.

פורסם

אני חושב שכמעט כל מדינה אירופית ניסתה סוג של התערבות בשוק השכירות. ולדעתי זה גם נכשל בכל מקום.

לפני 9 שעות, Emanuel5 כתב:

בואו נבקש שיבדקו כמה אנחנו נוסעים ברכבנו , אם לא נוסעים מספיק , נשלם אגרה כפולה !

אההה אבל כבר הולכים לכיוון הזה, רק הפוך. מס נסועה.

לפני 9 שעות, Emanuel5 כתב:

במילים אחרות הם הלקוחות הכי טובים שהעיריה יכולה לקבל

עירייה היא לא עסק כלכלי למטרת רווח. היא נועדה להבטיח רמת חיים טובה לתושבים. אני לא יודע מה בדיוק דעתי ספציפית לגבי מס על דירות ריקות, אבל הטיעון שלך לא מספיק חזק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 37 דקות, פינדר כתב:

עירייה היא לא עסק כלכלי למטרת רווח. היא נועדה להבטיח רמת חיים טובה לתושבים. אני לא יודע מה בדיוק דעתי ספציפית לגבי מס על דירות ריקות, אבל הטיעון שלך לא מספיק חזק.

וכדי לעשות את זה היא צריכה למקסם הכנסות.

דירות ריקות מבחינתה זה כסף על הרצפה שמאפשר לתת יותר לאלה שמאכלסים את שאר הדירות.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אולי זאת שאלה של איזון?

5 אחוז דירות ריקות זה בסדר אבל 15 אחוז זה כבר יותר מדי

אולי זה בכלל שאלה של ממוצע דיירים בכל דירה?

• רעיון טוב! 1
פורסם

כתבה בנושא:  https://www.calcalist.co.il/local_news/article/skn55vczr

ציטוט

הרשויות המקומיות ניסו להילחם בתופעה הזו של "דירות הרפאים"

כיוון שנוצר מצב של בנייני מגורים שלעיתים רק 10-30 אחוזים מהם בלבד, מאוכלסים

והדבר גורם לשכונות רפאים שלמות שפוגעות במרקם החברתי בעיר.

ציטוט

בישראל נקנות בממוצע כ 100 דירות כאלה בחודש רגיל.

וצריך להבין שכאשר מדובר בכמויות כאלה במדינה כל כך קטנה וצפופה

שבה היצע הדירות למגורים הולך ופוחת,

בסופו של דבר זה משפיע על מחירי הדיור שלצערנו רק עולים.

פורסם
לפני 35 דקות, Night Driver כתב:

וכדי לעשות את זה היא צריכה למקסם הכנסות.

דירות ריקות מבחינתה זה כסף על הרצפה שמאפשר לתת יותר לאלה שמאכלסים את שאר הדירות.

כמו שאמרו פה זה עניין של איזון. מה הטעם בעירייה רווחית אם אנשים שרוצים לגור בעיר לא יכולים כי אין דירות ואלו שכן פנויות עולות הון?

אתה רוצה לגור בעיר שהעירייה שלה רווחית מאוד, אבל לילדים שלך אין בית ספר ליד הבית כי אין מספיק תושבים בשכונה? ואין מכולת כי אין לקוחות?

עירייה צריכה למקסם הכנסות, אבל לא כעדיפות ראשונה וגם לא שניה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מסכים מאוד שזה עניין של איזון .
מישהו זרק כאן 5% , איני זוכר את המספרים במדוייק אך למייטב זכרוני זה באיזור ה 0.4% (כן פחות מחצי אחוז).
האם בשביל ל "דפוק" את העשירים אתם מוכנים שיכנסו לכם עמוק לתוך החיים ?  אני מתרשם שכן - רציונל אמיתי אין פה.

לפני 4 שעות, פינדר כתב:

כמו שאמרו פה זה עניין של איזון. מה הטעם בעירייה רווחית אם אנשים שרוצים לגור בעיר לא יכולים כי אין דירות ואלו שכן פנויות עולות הון?

אתה רוצה לגור בעיר שהעירייה שלה רווחית מאוד, אבל לילדים שלך אין בית ספר ליד הבית כי אין מספיק תושבים בשכונה? ואין מכולת כי אין לקוחות?

עירייה צריכה למקסם הכנסות, אבל לא כעדיפות ראשונה וגם לא שניה.

מציע מידי פעם גם לעצור ולחשוב לפני שכותבים.
תתן לי בבקשה דוגמא אחת , של שכונה או עיר שבה הדירות עולות הון תועפות,  אך אין מספיק תושבים בשכונה ולכן הגישה לשירותים בסיסיים כמו חינוך ומכולת היא מוגבלת מאוד ולמעשה חסרה - בספק שתמצא.
אישית אני יכול לתת לך אינספור דוגמאות הפוכות , כלומר שכונות שבהן הדירות עולות הון תועפות, יש בתי ספר מעולים בקרבה, גני שעשועים , חוגים ומרכזי קניות ובילוי במרחק נגיעה.
למה הן עולות הון תועפות ?? כי יש להן ביקוש !! לא להיפך !

זה כמו שתגיד לי שאני לא רוצה שננגיע למצב שבו רכבים ללא ביקוש או לא אמינים יעלו הון תועפות - מבין כמה המשפט לא הגיוני ?

• תוכן חדש...