Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלנו פה, כל רכישת רכב משומש היא בעצם מסע הימלטות מהונאה - טלפון, שאיבת פרטים, נסיעה למקום, בדיקת מסמכים, נסיעת מבחן, בדיקה במכון, יש מדריכים שלמים מה לעשות ומה לא לעשות...

בסרטים/סדרות מחו"ל הבן אדם נכנס למגרש, רואה רכב, מתמקח על המחיר - וזהו. משלם ונוסע. זה באמת עובד ככה שם?

• אהבתי 1

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

בצפון אמריקה - ארצות הברית וקנדה , כן.

רכב רוכשים אצל דילר (מפיץ) שמחזיק במלאי שרכש מיצרן הרכב.

הרכב זמין במלאי, זמין לנסיעת מבחן. וברגע ששילמת את המחיר המוסכם (לא בהכרח המחיר המבוקש) , המוכר מעביר בעלות אליך. ומוסר בידך את המסמכים והרכב שלך. 

שים לב, אתה לא רוכש מהיצרן או היבואן, אתה רוכש ממפיץ שמחזיק במלאי. 

רכבים מסויימים, בדרך כלל רכבי יוקרה מיובאים, רוכשים מדילר מתמחה שמייבא עבורך את הרכב. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה, אבל פספסת את העיקר בשאלה שלי - זה נראה כאילו הבדיקה שהם מבצעים היא מינימלית, אין להם מושג מה באמת מצב הרכב חוץ ממה שהדילר אומר להם ואולי קצת ניירת. לעומת אצלנו, שהתהליך ארוך ואתה בכל שלב בודק שלא מרמים אותך. אני טועה?

• אהבתי 1

פורסם
לפני 13 שעות, Yellow Engine כתב:

זה נראה כאילו הבדיקה שהם מבצעים היא מינימלית,

לא ממש , יש להם את מאגר המידע carfax. כולל את כל מה שידוע על הרכב.

מה שאכן שונה, זה בדיקת המנוע מכלולים. אבל אצלם יש חובת גילוי נאות ואחריות הדילר.  בדרך כלל הדילרים לא משקרים וגם מקובל מאוד שמי שרוכש אצלם ממשיך לטפל אצלם שזה בהכרח העדפה של הדילר לשמר לקוח.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

בגרמניה קרובי משפחה הלכו לקנות רכב משומש חדיש למדי. 

נכנסו לסוחר, הסתכלו, ראו, קיבלו את הרכב לכמה שעות להחליט, חזרו, שילמו, התחדשו.

לא בדקו במכון, לא ביררו כלום מעבר, האם עבר תאונות ונזקים. 

שאלתי איך זה, ענו לי שאם היה משהו המוכר היה חייב להגיד להם.

כיף להיות נאיבי.

אגב אחלה אוטו, גולף סטיישן. דיזל 2 ליטר, ידנית.

אצלם כבר יותר מעשור.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • מעניין 1
פורסם

באופן יחסי רכב הרבה יותר זול שם.

הרבה יותר אנשים קונים רכב חדש או עושים ליס, אז שוק המשומשות לא כזה רלוונטי.
בנוסף קונים לרוב ממגרש, שאותו אפשר לתבוע, לתת לו ביקורות רעות וכו' - מה שפחות רלוונטי למוכר פרטי.
עדיין המוניטין של מגרשי רכב הוא לא להיט גם שם

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 17 שעות, zaf כתב:

בצפון אמריקה - ארצות הברית וקנדה , כן.

רכב רוכשים אצל דילר (מפיץ) שמחזיק במלאי שרכש מיצרן הרכב.

הרכב זמין במלאי, זמין לנסיעת מבחן. וברגע ששילמת את המחיר המוסכם (לא בהכרח המחיר המבוקש) , המוכר מעביר בעלות אליך. ומוסר בידך את המסמכים והרכב שלך. 

שים לב, אתה לא רוכש מהיצרן או היבואן, אתה רוכש ממפיץ שמחזיק במלאי. 

רכבים מסויימים, בדרך כלל רכבי יוקרה מיובאים, רוכשים מדילר מתמחה שמייבא עבורך את הרכב. 

חדש או משומש?

לפני 17 שעות, Yellow Engine כתב:

אצלנו פה, כל רכישת רכב משומש היא בעצם מסע הימלטות מהונאה - טלפון, שאיבת פרטים, נסיעה למקום, בדיקת מסמכים, נסיעת מבחן, בדיקה במכון, יש מדריכים שלמים מה לעשות ומה לא לעשות...

בסרטים/סדרות מחו"ל הבן אדם נכנס למגרש, רואה רכב, מתמקח על המחיר - וזהו. משלם ונוסע. זה באמת עובד ככה שם?

לא לגמרי.

ייתכן שבודקים פחות אבל זה לא שלא בודקים בכלל.

בארץ רכבים יקרים יותר, מתוחזקים פחות ועוברים ידיים בקצב מהיר יחסית. כל זה דורש יותר זהירות ברכישת משומש. וגם אולי פחות יחסי אמון בין המעורבים.

אחותי בספרד קנתה רכבים משומשים. לקחה אותם למוסכניק שלה להתרשמות לפני הרכישה. וזה כשרכשה מחברת ליסינג/רכב וכד

פורסם
לפני 8 שעות, elibaba כתב:

באופן יחסי רכב הרבה יותר זול שם.

הרבה יותר אנשים קונים רכב חדש או עושים ליס, אז שוק המשומשות לא כזה רלוונטי.
בנוסף קונים לרוב ממגרש, שאותו אפשר לתבוע, לתת לו ביקורות רעות וכו' - מה שפחות רלוונטי למוכר פרטי.
עדיין המוניטין של מגרשי רכב הוא לא להיט גם שם

עדיין. אתה מסכים איתי שמתוך אלפי דילרים (סתם הערכה שלי) ברחבי המדינה, לא כולם נושאי תו איכות ואמינות? ואתה מסכים איתי שזו עדיין הרכישה הכי יקרה כנראה של משפחה אחרי הבית? אז רובם הגורף לוקחים את הסיכון?

פורסם

אני חיי בצפון אמריקה כבר מעל חמש שנים אז אני יכול לשתף בחוויה האישית שלי. 

את הרכב הראשון שלי עם הנחיתה קניתי מאדם פרטי במזומן (יונדאי אלנטרה אפורה אפורה בת עשר) בלחיצת יד וסיבוב של שעה על הרכב. 

פתחתי מכסה מנוע חיפשתי סימנים למכות/תאונות בצורה הבסיסית ביותר ולא מצאתי כלום. 

המוכר הכיר לי את הCarfax והראה שהיתה תאונה קלה ברכב ובעקבות התאונה הוחלף טמבון כולל תמונות מהתאונה. 

המוכר הציעה לי להחזיק ברכב יום ולהחליט למחרת אם הרכב מתאים לי או לא. 

לא היה צורך בהרבה שכנועים נסענו אליו ביחד הביתה חתמנו על העברת בעלות (תהליך של כמה דקות) הוא נתן לי את המפתחות אני נתתי לו צ׳ק לחיצת יד ונגמר. 

אחרי ארבע שנים מכרתי את הרכב בערך באותה הדרך. 

הגיעה בן אדם ראה את הרכב עשה סיבוב קצר סיפרתי לו על המכה בטמבון מהבעלים הקודם ולחצנו יד. 

חתמתי על העברת הבעלות הוא נתן לי מזומן והבחור נסע לדרכו. 

משם כבר התחלתי סיבוב בין הדילרים השונים למצוא רכב חדש. 

כמו שהבחור פה מעלי ציין הדילרים בעצם קונים מלאי מהמפעל מוכרים בעיקר את מה שיש במגרש אך יש לך עוד אפשרויות קניה. 

1. אינטרנט - כנס לאתר של החברה שאתה רוצה ותרכיב לעצמך בדיוק את הרכב שאתה רוצה עם התוספות שאתה רוצה (השתעשעתי ברעיון של לקנות ככה מוסטנג) תבחר דילר שאליו יגיע הרכב ותחכה כמה חודשים שירכיבו לך אותו.

2. מהמלאי של הדילר - תבחר שיטת תשלום ואת העסקה שמתאימה לך ותצא עם הרכב שאתה רוצה מהמקום תוך שעה-שעתיים.

3. טריידים בין דילרים - אחרי המון נסיעות מבחן בכל מיני רכבים נסגרתי על הרכב ברצת גימור הספציפית שרציתי והצבע הספציפי ולא הייתי מוכן להתפשר.

לאף דילר באיזור שלי לא היה את הרכב שאני רוצה והם הציעו לי לחכות שבוע והם יעשו טריים עם דילרשיפ שנמצא במרחק של 1500 קמ מהאיזור שאני גר בו (אפשר לראות מלאים של כל הרכבים בלייב באינטרנט וראיתי שבאמת את מה שאני רוצה אין באיזור).  

מה שהם עושים בעצם דילר 1 (הדילרשיפ באיזור שלי) יוצר קשר עם דילר 2 שנמצא במקרה שלי בפרובינציה אחרת ומציע לו טרייד על הרכב שאני רוצה ובתמורה שולח לו רכב אחרת. 

אחרי כשבוע הרכב שאני רציתי מגיע על משאית. 

בתור ישראלי שהגיע השוק הראשוני היה שאני ניכנס לדילרשיפס ומתעניין ברכבים לרוב ההצעה של ״קח מפתחות ותחזור עוד שעה הרכב מחכה לך חם בחוץ״ הכניסעה אותי קצת לשוק. 

אאודי קיו5 אאודי איי5 מוסטאנג גיטי פשוט קח מפתח תעשה סיבוב שעה ותחזור נדבר. 

הכי משעשע שהם גם מכוונים אותך לאיזורים שבהם אתה יכול להרגיש את הרכב בלי משטרה ובלי יותר מידי תנועה. 

בפורד שלחו אותי למגרש חניה ענק וריק (לבד עם הרכב) עם במרחק של כמה קילומטרים מהדילר כדי שאני אוכל להרגיש את הרכב. 

וולקסווגן לכביש באיזור אתר בניה שאין בו כלל תנועה ומשטרה ויש פיתולים להרגיש את הגולף R.  

ביואיק/קאדילק בכלל הולכים רחוק ומציעים לך את הרכב ל24/48 שעות. 

ממך לא נדרש כלום חוץ מרישיון נהיגה מקומי בתוקף. 

• אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם

נשמע אחלה. אבל שוב, בהנחה שאין לך רקע כמכונאי רכב - אתה די נסמך על המידע שנותן לך הדילר. לעשות סיבוב זה די הוגן, מצד שני אתה לא תוכל בסיבוב קצר או אפילו קצת יותר ארוך, לעלות על תאונות או תקלות סמויות

פורסם

כשאתה קונה למשל פורד אקספלורר סרטיפייד על ידי פורד בפחות מ 30 אלף דולר (שזה מרגיש כמו שלך מרגיש 30 אלף שקל בערך) אין מה לקדוח יותר מדיי
https://www.fordblueadvantage.com/cars-for-sale/vehicle/746246233?allListingType=all&makeCode=FORD&marketExtension=off&modelCode=EXPLOR&startYear=2022&clickType=listing

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 17 שעות, Yellow Engine כתב:

נשמע אחלה. אבל שוב, בהנחה שאין לך רקע כמכונאי רכב - אתה די נסמך על המידע שנותן לך הדילר. לעשות סיבוב זה די הוגן, מצד שני אתה לא תוכל בסיבוב קצר או אפילו קצת יותר ארוך, לעלות על תאונות או תקלות סמויות

יש מאגר שנקרא carfax, שם כל ההיסטוריה של התאונות.

באשר לתקלות מכניות ידועות , זה כבר עניין של יושר של הדילר. דילר רציני שיש לו גם מוסך/שירות לא מסתיר ממך.

מגרש של סוחר (ויש כאלה) זה כבר משהו אחר, אבל אלה מוכרים לך בדרך כלל מכוניות as-is , אחריותך לבדוק מה שאתה רוצה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

carfax טוב בדיוק כמו הדאטה שעליו הוא מסתמך. הוא מכיל דיווחים מהמוסכים והדילרשיפס שהוא משלם להם. הם לא עושים וריפיקציה של הנתונים והדילרשיפס יכולים לדווח על תיקונים שנעשו מבלי שלמעשה נעשו.

רכבים שתוקנו/טופלו ע"י מוסכים שלא מדווחים ל-carfax לא יופיעו בדו"ח, כנ"ל רכבים שמטופלים ע"י הבעלים שלהם (שיותר נפוץ בארה"ב).

פורסם

באיטליה הבנתי שאם קונים את הרכב מסוחר אז יש אחריות חובה של חצי שנה או שנה (לא זוכר). יש המון מגרשים קטנים וקטנים פחות, ממש המון, כאילו פרטיים פחות רוצים למכור לבד.

במגרשים האלה כל המכוניות מבריקות ומושלמות למדי, למרות שהם חופשי מוכרים גם מכוניות בנות 20 עם ק״מ נמוך כאילו זה נורמלי לגמרי.

פרטיים כן מוכרים, הם כותבים תמיד ״seen and liked" שזה אומר אין אחריות, תבדוק ותחליט בעצמך. 

אני בנתיים קניתי רק מפרטיים כי אני לא רואה צורך לשלם יותר בשביל הפוליש והשואב אבק שלהם וגם ככה הסתדר לי. אבל למי שחושב שיש איזה קסם בלבחור אוטו שפשוט לא נראה כמו פח זבל כדי למצוא משהו טוב, הסוכנויות האלה הרבה יותר נוחות מבישראל שגם רכב בן 3 בסוכנות הכי רשמית שיש יהיה גרוטאה עם 3 תאונות שתוקנו רק עם בונדו.

אבל כן כשרק קיבלתי תושבות וכבר נגמרה לי ההשכרה של הרכב ובעצם יכלתי לקנות מכוניות רק מרדיוס של מרחק הליכה מהבית, נתקלתי שמפרסמים מכוניות באתרי יד שניה אבל אז שאתה בא לכתובת שכאילו אמור להיות מגרש רשמי ולא היה שמה כלום. לא רציתי להתקשר או לכתוב אלא לבוא למגרש ולראות לבד בלי בלבולי שכל, ולא היה מגרש. לא יודע מה הקטע עם זה, אולי אלה הרמאים באיטליה, אבל יש המון מגרשים וסוכנויות שרואים בצד הדרך בכל מקום.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...