Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו רע עובר על ההייטק בישראל.

אני מלווה אותו מהצד למעלה מ-15 שנים כיועץ לחברות.

סביב הקורונה היה גל סגירה משמעותי של חברות קטנות, כאלו שלא הצליחו לגייס A או שגייסו A שהיה קטן מדי בשביל להחזיק.

בתקופה האחרונה יותר ויותר חברות לא קטנות סוגרות - לפני פחות מחודש Aurora Labs, והערב Skybox securety. הראשונה חברה שקיבלה השקעה של כמעט 100 מיליון דולר, ולא ממש סגרה אבל פיטרה כמעט את כל הסייט בישראל ועושה פיבוט למוצר, השניה חברה שגייסה 280 מיליון והיא חברה יציבה עם מאות לקוחות והכנסות.

מעניין מה הפרק הבא.... 

פורסם

הברז נסגר בבת אחת ב-2023.

לוקח זמן לשרוף את כמויות הכסף הפסיכיות שנשפכו פה ב-2021-2022 ... יהיו עוד סגירות השנה.

• רעיון טוב! 4

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הריבית גבוהה, לא מצליחים לגייס וכו'.

אולי ישתנה לקראת הקיץ אם הריבית תרד במעט.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

מה שהאנס כתב

רוב החברות שמגייסות סבבים כאלו מגייסות לשנה וחצי שנתיים - ואז אם קשה לגייס מושכים ל3

אםצלא גיסו אח״כ או הגיעו למצב קרוב להנפקה / רווחיות (שני כיוונים שבהרבה מאוד פעמים הפוכים ממש לתקופות של שנים עבור חברות) - אז מגיעים לבעיה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• אחראי פורום
פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

הברז נסגר בבת אחת ב-2023.

לוקח זמן לשרוף את כמויות הכסף הפסיכיות שנשפכו פה ב-2021-2022 ... יהיו עוד סגירות השנה.

בדיוק.

החברה שלי נותנת שירותים גם לסטארטאפים, רק בחודשיים האחרונים מזוהה דלילות בפעילות שלהם.

עד אז, כולל עם טילים על הראש, פול גז.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הפעם זה משהו אחר, לא רק חברות שגייסו המון כסף לאחרונה, זה יותר עמוק מזה.

skybox security אם אני לא טועה גייסה פעם אחרונה לפני 8 שנים.

השבוע חברת VOTIRO עשתה אקזיט שקט ונמכה לחברת Menlo security, הנרכשת חברה ותיקה ועד כמה שאני מכיר רווחית.

ברור שעידן הצמחיה נגמר ועכשיו צריך להביא את הערך, אבל חברות כאלו הם כבר חברות ערך  ללא צמיחה של עשרות אחוזים בשנה, והתחושה היא שלמשקיעים נגמר הדלק לתת להם להמשיך לנסות.

פורסם

אני חי את מה שנכתב כאן לעיל בשנה האחרונה בצורה די אינטנסיבית. כראש צוות בסטארט-אפ, שבין היתר אמון על העבודה מול הספקים (הרבים) - אני מצד אחד חווה את הלחץ מהצד שלהם למכור, כי היקפי המכירות לסטארטאפים (במקרה שלנו - חומרה) ירד משמעותית, והם מנסים להחזיק את הראש מעל המים אחרי המרדף אחר מלאים במהלך 2022 (פוסט קורונה)

מהצד השני, אנחנו כבר חצי שנה על הקצה וחיים על אדי הכסף. הקרנות מחזיקות אותנו בביצים, ובכל פעם שחררו גיוסי סייף קטנטנים במקום סבב גדול על מנת להחזיק עוד חודש-חודשיים. כעת, כשהלשון כבר בחוץ והחברה בפול גז בניוטרל, עומדים על הצוק לפני החלטה של להיות או לחדול. ראן וואי לשנה (או פחות) קדימה, או סגירה מיידית

זו, לצערי, לא נחלתנו בלבד, אלא האווירה הרווחת כרגע בכל הסטארטאפים (בדגש חמור על חומרה ורובוטיקה, שגם כך קשה לגייס שם) שרצים על אדי המזומנים האחרונים.

ייאמר להבהרה שאנחנו רחוקים שנות אור מסטארטאפ ששרף מזומנים על מסיבות, מתנות או הזיות אחרות למיניהם של השנים האחרונות, ובכל זאת, ה-VC'יס כבר לא שם, ישראל כבר לא שם, מלבד הסייבר שפורח באופן יחסי (היתקפי והגנתי)

• אהבתי 2
פורסם

אין לי נתונים על גיוסים והמצב הכלכלי מעבר למה שאני קורא בתקשורת. אבל אני כן יכול להגיד שגם לפני שנתיים וגם לפני שלוש היה מאוד ברור שמתישהו היום הזה יגיע. כשחיפשתי להחליף עבודה ב-2022, היו לי איזה 50 אפשרויות רק לבחור להתחיל תהליך. לחלק עצום מהחברות לא היתה מעולם אפשרות אמיתית לייצר רווח או אפילו מוצר אמיתי, שחרג מעוד איזה overview על מטריקות או תשתיות ענן. ובכלליות, זה נראה כאילו שהשוק הפך לבועה בהקשר הזה, או אם לדייק קצת יותר - חברות שמייצרות מוצרים מיותרים בשביל חברות אחרות, בסוג של מה שהרגיש כפירמידה כלכלית. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 21 שעות, GTאי כתב:

ברור שעידן הצמחיה נגמר ועכשיו צריך להביא את הערך

זה לא עידן, זה מעגלים קבועים של צמיחה, פזרנות, משבר (כזה או אחר), צמצום וחוזר חלילה, שהם קצרים יותר או פחות, אבל בפרקי זמן קצרים יותר מ-עידנים.

פעם ראשונה עברתי את זה בהתפוצצות המקורית של מה שקראו אז "בועת הדוט קום".

עבדתי בחברת שירותי מחשוב מסורתית (מה שקראו "לשכת שירות" ואחרי זה ASP והיום SAAS, שהבעלים היה אומר: "יש חברות חלום, אני חברה מזרון..."), והיו מגיעים אלינו כל מיני סטראטאפים נואשים למזומנים לשכנע אותנו שאנחנו באותו ביזנס, כי גם להם יש שתי עיניים, רגליים וכו' 

כדי לקבוע שיש "גל" צריך קצת יותר מספרים, אבל אם עוסקים בתחושות, מאז מאבקי השלטון שקדמו לאוקטובר 23' כבר הורגש סנטימנט לא חיובי. אנשים הוציאו את הכסף מפה וכנראה גם לא כ"כ בא לאחרים להשקיע.

צרף לזה חוסר בהירות ברמה הגלובאלית, עקב חילופי השלטון בארה"ב, וייקח זמן עד שהעניינים יישתנו.

הבעיה עם סטראטאפים זה שכל הזמן צריך להמציא את הדבר הבא מחדש, אבל עם הדעיכה לאחרונה של אינטל והמצב הביטחוני, והעובדה שקל יותר לעבוד מהבית, יכול להיות שנאבד את האטרקטיביות שלנו כמקום תעסוקה לחברות יותר מבוססות ומסורתיות, שמקיימות מרכזים בארץ. יענו,  אם אני רוצה עובדים ישראלים, זה לא אומר שאני צריך בהכרח לקחת את הסיכון של למקם אופרציה בישראל.

אז תגיד, מה איכפת לי אם הישראלי מתכנת מהבית או מהמשרד, אבל צריך לזכור שמי שבמשרד צורך שירותים מספקים שהם לא היי טק. מי שעובד מהבית - הרבה פחות

שוב, אני לא מתבסס על כלום בדוק. סתם מחשבות.

לפני 37 דקות, יבגניפ כתב:

חברות שמייצרות מוצרים מיותרים בשביל חברות אחרות, בסוג של מה שהרגיש כפירמידה כלכלית

מנהגי השוק הצרכני עובדים גם בשוק המקצועי. אם יש כסף בקופה (מהשקעות גם) ויש חשק לקניות, אז למה לא לקנות את המכונה ההיא שעושה "ביפ" יפה עם אור סגול, ולבנות קייס למה אור סגול מעלה פרודוקטיביות.

כלומר, בו נבנה דשבורד...

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...